• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Uyku sorunumuz"

Peki uyumayınca normal tamamlayabiliyor muydu günü? Bize de eziyet oluyor uykuya yatırmak ama uyumayınca da sersem gibi oluyor saat 3-4ten sonra... sürekli yere düşüyor yorgunluktan, algılaması duruyor sanki.

Annem de öyledir:KK45:

valla günü tamamlamasına tamamlıyor ama hareketli bi çocuk olduğu için sürekli etkinlik halindeydik oyun hamuru yapboz yoruyor hala da öyle uyusa da dinlensem diyorum uyumayan uyumuyor anacım :) 3 4 gibi sersemleşince az bişe uyut uyursa yarım saat kadar gündüz uyuyunca uykuya doyuyorsa gece çok uyanıyorlar, aslında onlar uykunun peşinde koşmalı işte biz vitamin alsın uykuda büyür çocuk kafaya çok takıyoruz onlarda aksine uyumuyorlar

Aynı sorun bizde de var..
Kış olduğu için hareketli çocuklar özellikle evin içinde enerjilerini atamıyorlar sanırım..
Hava güzel olduğunda uyku saati öncesi ya hava almaya çıkarıyorum ya da parka götürüyorum ben..
Daha kolay dalıyor uykuya..Uyumamak için direndiginde de zorlamıyorum.
Uykuyu sevmeyen çocuk sevmiyor malesef..

Uyku öncesi masal dinlemeyi alışkanlık haline getirmeyi deneyebilirsiniz. Youtube da bu tür içerikler reklamsız ve ücretsiz olarak sunuluyor. Hem çocuğunuzla kaliteli zaman geçiriyorsunuz, hem de dil gelişimine katkısı oluyor. Mesela bu masal videosunun altındaki dinlendirici sesler çok huzur verici ve dinlendirici. Uykuya hazırlıyor.

Alişkanlık haline gelince masallardan sonra uyku kendiliğinden geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyku öncesi masal dinlemeyi alışkanlık haline getirmeyi deneyebilirsiniz. Youtube da bu tür içerikler reklamsız ve ücretsiz olarak sunuluyor. Hem çocuğunuzla kaliteli zaman geçiriyorsunuz, hem de dil gelişimine katkısı oluyor. Mesela bu masal videosunun altındaki dinlendirici sesler çok huzur verici ve dinlendirici. Uykuya hazırlıyor.

Alişkanlık haline gelince masallardan sonra uyku kendiliğinden geliyor.

Teşekkür ederim fakat reklam amaçlı yazdığınız çok açık.

Sizin de dediğiniz gibi, videoların altında telkin verici bir müzik var. Sizin uykuyu telkin ettiğini iddia ettiğiniz video başka birşey telkini de olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
O halde farklı videolar deneyin arkadaşlar. Ya da masalları kendiniz de anlatabilirsiniz...

Back