• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Uyku sorunumuz"

Offf neler çektim ben de:)

Şuan 3,5 yaşında, gece wc ye kalkarsa kalkıyor, sonra geri odasına.

3 yaş 2 aylıkken falan öyle uykusunu bıraktık, tam sizinki gibiydi, uykuya ihtiyacı var ama direniyor. E bende bebek de olunca uyutmaya çalışmaktan vazgeçtim, bir iki haftaya yeni düzenine alıştı, yine de bazen çok yorulunca uyuyakalıyor, bir saat kadar uyumasına izin veriyorum.

2,5 yaşı civarında da o sürekli uyanmalar ve biZim yanınıza gelmek istemeler oluyordu. Aynen yorgunluktan bu gece de böyle olsun deyip ertesi gece daha erken gelişiyle devam ediyordu. Sonra bir dönem bizimle yatmak zorunda kaldı, taşınma vs zorunlu durumlar. O ara çok rahatsız oldu, yatak küçüktü, bizim aramızda hiç rahat edemedi. Yeni eve geçip , odasını hazırladığımız gece hiç uyanmadan kendi odasında uyudu :)

valla doğrusu ne ben de bilmiyorum, ama bu aralar iyiyiz işte. Sizinle yatarken biraz rahatsız edin bence, rahat edemesin, kendi yatağının kıymetini anlasın :)

Allah bağıslasın. Konu hakkında hiçbir fikrim yok fakat annelerdeki 'biz' eki beni benden alıyor. Uykumuz, babamız, kakamız, çişimiz, elimiz, ayağımız ve benzeri.. Bu çocuk bir şahıs olacaksa uykusu, babası, kakası, çişi, eli, ayağı vardır. Ve bu basit sanılan klasik muhbbetler şahsiyet eğitiminin en önemli parçalarından biridir.
Sonunda benim gibi düşünen biri.. sinir oluyorum ben de.. Eğitim önemli tabi

ben kizina maşallah diyim dogdu dogsli ayrı yatıyor.şimdi 2 yaşında gündüz iki saat uyur gece makesef yatmasi biri buluyor.iyi doyuruyorum gece uyanmiyor.9a kadar uyur uyanmazsa uyandırır sutunu iciririm yine uyur 12 veya 11 e kadar.bende çok rahat ediyorum kesintisiz uyku gibisi yok zaten 6 aylik hamileyim yine uykusuz günler bekliyor beni doya doya uyuyorum.
bol bol temiz havaya çıkarın çok oynasın koşsun benim kızım çok aktif hiç durmaz yerinde birde aksamlari yemekte mutlaka yogurt ev yoğurdu yedirin ben her akşam yediriyorum hem çok faydalı süper uyku yapıyor.benimki karyola besiginde yatıyor hep orada yattı hiç yanında yatmadi sizde ayirin bence yatağını..

Odasını onun ilgisini çekecek, cazip bir alana dönüştürme şansınız var mı?

Bir de kanepede uyutup oraya almayın bence, yatağında yatırmaya çalışın. Veya o şekilde yapsanız bile, gece geldiğinde muhakkak yatağa geri götürün. Sizi çok iyi anlıyorum. Benim oğlum 7 aylık. 7 aydır uykuyu unuttum ben. İnsan gece kalkıp da götürmeye üşenir elbet. Ama bunu en fazla 1 ay yaparsınız. Sonra alışır. Biraz dişinizi sıkın sonra rahat edersiniz.

Veya gece yatağa geri götürme işini eşinize verebilirsiniz :))

Odasını onun ilgisini çekecek, cazip bir alana dönüştürme şansınız var mı?

Bir de kanepede uyutup oraya almayın bence, yatağında yatırmaya çalışın. Veya o şekilde yapsanız bile, gece geldiğinde muhakkak yatağa geri götürün. Sizi çok iyi anlıyorum. Benim oğlum 7 aylık. 7 aydır uykuyu unuttum ben. İnsan gece kalkıp da götürmeye üşenir elbet. Ama bunu en fazla 1 ay yaparsınız. Sonra alışır. Biraz dişinizi sıkın sonra rahat edersiniz.

Veya gece yatağa geri götürme işini eşinize verebilirsiniz :))

Zaten eşim alıştırdı bizim yatağa ve ben ne kadar artık bizim yatağa getirmek yok desem de, gece kalkıp yatağına yatmaya ikna edemiyor ve hemen bizim yatağa getiriyor.

Bir de yatakta da duvara yapışık yatıyor, çocuk rahatsız olmasın diye. O da rahat rahat yatınca, odasına gitme gereği duymuyor :confused:

32 aylık çocuklarım.
Gündüz 1-1buçuk saat uyuyorlar.
Sabah 7buçuk - 8 arası uyanıp
Akşam 9da yatıyorlar.
Gece uykuları kesintisiz.
5. Aydan beri kendi kendilerine uyuyorlar.
1 ay önce beşikten karyolaya geçtik, akşap korkuluk var, alçak olmasına rağmen henüz kaza yaşamadık şükür, alıştılar sanırım.

*gündüz uykusu bizde de zorlaşmaya başladı.
Ama ne yapıp edip uyutmaya çalışıyorum.
Yanlarında bekliyorum.
Önceden ninni dinletirdim.
Şimdi pek istemiyorlar, bazen masal okurum..
Tüm çabalara rağmen uyumadılarsa o gün uyutmam, akşamüstü uykudan bayılacak gibi olurlar ama izin vermem.

Gece yanınıza geldiğinde üşenmeyin, götürün.
Gündüz uykuya dalarken rahatlatıcı müzik, dua, masal dinletin, okuyun.
Hep aynı şeyleri yaparak uyutmaya çalışın.
Uyuturken yanında yattığınız için, gece uyandığında yeniden yanınıza geliyor.
Kendi yatağında uyutun derim.

32 aylık çocuklarım.
Gündüz 1-1buçuk saat uyuyorlar.
Sabah 7buçuk - 8 arası uyanıp
Akşam 9da yatıyorlar.
Gece uykuları kesintisiz.
5. Aydan beri kendi kendilerine uyuyorlar.
1 ay önce beşikten karyolaya geçtik, akşap korkuluk var, alçak olmasına rağmen henüz kaza yaşamadık şükür, alıştılar sanırım.

*gündüz uykusu bizde de zorlaşmaya başladı.
Ama ne yapıp edip uyutmaya çalışıyorum.
Yanlarında bekliyorum.
Önceden ninni dinletirdim.
Şimdi pek istemiyorlar, bazen masal okurum..
Tüm çabalara rağmen uyumadılarsa o gün uyutmam, akşamüstü uykudan bayılacak gibi olurlar ama izin vermem.

Gece yanınıza geldiğinde üşenmeyin, götürün.
Gündüz uykuya dalarken rahatlatıcı müzik, dua, masal dinletin, okuyun.
Hep aynı şeyleri yaparak uyutmaya çalışın.
Uyuturken yanında yattığınız için, gece uyandığında yeniden yanınıza geliyor.
Kendi yatağında uyutun derim.

Biz aslında doğduğundan itibaren ayrı odada yatırdık. Ama ara sıra anneannede kalınca falan beraber yatmak zorunda kalıyorduk, bir ara annemlerde 2 ay kalmak zorunda kaldık, beşiği bizim odadaydı, sonra yazın yine annemlerin yazlığında aynı odada yattık vs alıştı... geçen kış erken yatmaya ve kitap okuyup lambayı kapatmaya alıştırdım, bi süre sonra 5 dk içinde uyumaya başladı ama sonra beşiğe sığmayınca yatak değiştirdik, bu sefer de o bozdu düzenini...

Şu an tam inat dönemi olduğu için genel olarak direniyor uykuya. Odasında hiç uyumuyordu birkaç ay önce, o yüzden koltukta uyutmaya başladım. Değişik gelince o inadı kırıldı biraz...

Odasında da yatağı yere indirince bana herhangi bir yer kalmıyor, oturacako_O

En iyisi korkuluğu bir an önce yaptırayım, o zaman puf koyacak yer açılır. O şekilde otururum yanında uyuyana kadar

Zaten eşim alıştırdı bizim yatağa ve ben ne kadar artık bizim yatağa getirmek yok desem de, gece kalkıp yatağına yatmaya ikna edemiyor ve hemen bizim yatağa getiriyor.

Bir de yatakta da duvara yapışık yatıyor, çocuk rahatsız olmasın diye. O da rahat rahat yatınca, odasına gitme gereği duymuyor :confused:
Ah bu babalar... Benim de eşim, oğlumla bizim yatağımızda rahat uyuyalım diye kendisi kanepe yatmaya başladı :)
Ama baktım böyle olmuyor, kendi beşiğinde uyutmaya alıştırdım.
Tabi bizim hala uyku problemimiz var. Uykuda maalesef bana bağımlı :( umarım büyüdüğünde geçer.

Süper dadı programı vardı bir dönem, internetten sizinle bağdaşan bölümleri izleyip deneyebilirsiniz belki.
Oradaki bayan kim west yöntemini uyguluyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Offf neler çektim ben de:)

Şuan 3,5 yaşında, gece wc ye kalkarsa kalkıyor, sonra geri odasına.

3 yaş 2 aylıkken falan öyle uykusunu bıraktık, tam sizinki gibiydi, uykuya ihtiyacı var ama direniyor. E bende bebek de olunca uyutmaya çalışmaktan vazgeçtim, bir iki haftaya yeni düzenine alıştı, yine de bazen çok yorulunca uyuyakalıyor, bir saat kadar uyumasına izin veriyorum.

2,5 yaşı civarında da o sürekli uyanmalar ve biZim yanınıza gelmek istemeler oluyordu. Aynen yorgunluktan bu gece de böyle olsun deyip ertesi gece daha erken gelişiyle devam ediyordu. Sonra bir dönem bizimle yatmak zorunda kaldı, taşınma vs zorunlu durumlar. O ara çok rahatsız oldu, yatak küçüktü, bizim aramızda hiç rahat edemedi. Yeni eve geçip , odasını hazırladığımız gece hiç uyanmadan kendi odasında uyudu :)

valla doğrusu ne ben de bilmiyorum, ama bu aralar iyiyiz işte. Sizinle yatarken biraz rahatsız edin bence, rahat edemesin, kendi yatağının kıymetini anlasın :)

Babası tam aksine, kendini duvara yapıştırıyor bu soğukta. Oğlum rahat etsin diye. Küçük bey de başını benim göbeğime, ayaklarını babasının ağzına yaslayıp rahat rahat yatıyor. Gider mi hiç bu çocuk kendi yatağına:KK45:

bence kıyaslama yapmayın ve her denileni kafaya takmayın benim iki tane kızım var biri beş yaşına girecek diğeri 27 aylık büyük kızım erken yatıp kalkan bi çocuk olmadı ve üç yaşına gelmeden gündüz uykuyu bıraktı akşamda zar zor uyuturum hala öyleyiz ihtiyacı olunca uyuyorlar küçük iyi şükür ama o da gece çok uyanır elimi tutmamış uyumaz büyükte arada hala uyanır annelik böyle kimi çişinden çeker kimi uykusundan kimi huysuzluktan öyle kabul edin bence

Allah bağıslasın. Konu hakkında hiçbir fikrim yok fakat annelerdeki 'biz' eki beni benden alıyor. Uykumuz, babamız, kakamız, çişimiz, elimiz, ayağımız ve benzeri.. Bu çocuk bir şahıs olacaksa uykusu, babası, kakası, çişi, eli, ayağı vardır. Ve bu basit sanılan klasik muhbbetler şahsiyet eğitiminin en önemli parçalarından biridir.
ayyy gerçekten bende çok sinir oluyorum böyle konuşanlara

Ah bu babalar... Benim de eşim, oğlumla bizim yatağımızda rahat uyuyalım diye kendisi kanepe yatmaya başladı :)
Ama baktım böyle olmuyor, kendi beşiğinde uyutmaya alıştırdım.
Tabi bizim hala uyku problemimiz var. Uykuda maalesef bana bağımlı :KK43: umarım büyüdüğünde geçer.

Süper dadı programı vardı bir dönem, internetten sizinle bağdaşan bölümleri izleyip deneyebilirsiniz belki.
Oradaki bayan kim west yöntemini uyguluyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Benim ilk iş olarak, yatağına korkuluk yaptırmam gerek. Sonra odasında yer açılacağı için oraya ufak masa sandalye almayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi biraz da renklendirirsem daha çok ilgisini çeker odası. Hem bana da uyuturken oturacak yer açılır biraz. Sandalye ya da puf koyarım bi köşeye. Yatağı yere indirince adım atacak yer kalmıyor neredeyse

bence kıyaslama yapmayın ve her denileni kafaya takmayın benim iki tane kızım var biri beş yaşına girecek diğeri 27 aylık büyük kızım erken yatıp kalkan bi çocuk olmadı ve üç yaşına gelmeden gündüz uykuyu bıraktı akşamda zar zor uyuturum hala öyleyiz ihtiyacı olunca uyuyorlar küçük iyi şükür ama o da gece çok uyanır elimi tutmamış uyumaz büyükte arada hala uyanır annelik böyle kimi çişinden çeker kimi uykusundan kimi huysuzluktan öyle kabul edin bence

Zaten uykuya çok düşkün olmadığının farkındayım ama gelişimi için öğle uykusunu kaç yaşta bıraktığının, gece kaç saat uyuduğunun önemi var sonuçta. Ortalama olarak biliyorum ama daha erken bırakanlar kaç yaşta bıraktı ya da sorun yaşadı mı bunu öğrenmek istiyorum.

Zaten uykuya çok düşkün olmadığının farkındayım ama gelişimi için öğle uykusunu kaç yaşta bıraktığının, gece kaç saat uyuduğunun önemi var sonuçta. Ortalama olarak biliyorum ama daha erken bırakanlar kaç yaşta bıraktı ya da sorun yaşadı mı bunu öğrenmek istiyorum.

bu uykuyu bırakma çocuğundan çocuğuna değişiyor kimi beş yaşındaki çocuğunun hala gündüz uyuduğunu söylüyor çocuğun ihtiyacı ben büyüğü zorla uyuturdum gündüz sonra gördüm ki hem kendime hem çocuğa eziyet ediyorum bıraktım bi gün uyudu bi gün uyumadı daha sonra bıraktı gündüz uykusunu

Ben 32 yaşındayım hala öğle uykusunu bırakmadım :-) :-)

bu uykuyu bırakma çocuğundan çocuğuna değişiyor kimi beş yaşındaki çocuğunun hala gündüz uyuduğunu söylüyor çocuğun ihtiyacı ben büyüğü zorla uyuturdum gündüz sonra gördüm ki hem kendime hem çocuğa eziyet ediyorum bıraktım bi gün uyudu bi gün uyumadı daha sonra bıraktı gündüz uykusunu

Peki uyumayınca normal tamamlayabiliyor muydu günü? Bize de eziyet oluyor uykuya yatırmak ama uyumayınca da sersem gibi oluyor saat 3-4ten sonra... sürekli yere düşüyor yorgunluktan, algılaması duruyor sanki.

Ben 32 yaşındayım hala öğle uykusunu bırakmadım :-) :-)

Annem de öyledir:KK45:

Biz aslında doğduğundan itibaren ayrı odada yatırdık. Ama ara sıra anneannede kalınca falan beraber yatmak zorunda kalıyorduk, bir ara annemlerde 2 ay kalmak zorunda kaldık, beşiği bizim odadaydı, sonra yazın yine annemlerin yazlığında aynı odada yattık vs alıştı... geçen kış erken yatmaya ve kitap okuyup lambayı kapatmaya alıştırdım, bi süre sonra 5 dk içinde uyumaya başladı ama sonra beşiğe sığmayınca yatak değiştirdik, bu sefer de o bozdu düzenini...

Şu an tam inat dönemi olduğu için genel olarak direniyor uykuya. Odasında hiç uyumuyordu birkaç ay önce, o yüzden koltukta uyutmaya başladım. Değişik gelince o inadı kırıldı biraz...

Odasında da yatağı yere indirince bana herhangi bir yer kalmıyor, oturacako_O

En iyisi korkuluğu bir an önce yaptırayım, o zaman puf koyacak yer açılır. O şekilde otururum yanında uyuyana kadar

korkuluk hazır da satılıyor

artık nerede ise tüm çocuk mağazalarında var

bizim karyolamız değil bildiğin bazalı yatağımız var ona da fileli korkuluk var

demonte bir şey nette de vardı pahalı da değil

hatta duvara değmesin diye eşim iki tarafına da aldı malum oğlu kıymetli

korkuluk hazır da satılıyor

artık nerede ise tüm çocuk mağazalarında var

bizim karyolamız değil bildiğin bazalı yatağımız var ona da fileli korkuluk var

demonte bir şey nette de vardı pahalı da değil

hatta duvara değmesin diye eşim iki tarafına da aldı malum oğlu kıymetli

Hazır olanlar uymuyor bizim yatağa, yoksa çoktan hallederdik. Mobilyacılar da tek parça için uğraşmak istemiyor. Ama bakacağız artık, yapacak birini bulacağız.

Back