• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Uyku sorunumuz"

h
Ondaki inat ve enerji bende yok maalesef. 2-3 seferden sonra pes ediyorum. Bazen çocuk üstüme basa basa geçip yanıma yatıyor, hiç farketmiyorum bile. Sonra sabaha karşı uyanıp bakıyorum yanımda ya da sırtımın üstünde yatıyor :oops:

Ya da ben sesini duymuyorum, eşim de uyutamayınca alıp yatağa getiriyor.

Zaten o alıştırdı bizim yatağa, daha çok küçük boşver bizimle yatsın diye getirdi zırt pırt. Şimdi kendi de dayak yemiş gibi kalkıyor sabahları :KK67:
hep babalar yüzünden oluyor zaten.benimkide kucağında uyuturdu.odasını ayırırken cocuktan cok o zorlanmıştı.hem çocuğu odasına alıştırmaya çalışıyorsun hem esine getirmesin diye ikna etmeye:))

h

hep babalar yüzünden oluyor zaten.benimkide kucağında uyuturdu.odasını ayırırken cocuktan cok o zorlanmıştı.hem çocuğu odasına alıştırmaya çalışıyorsun hem esine getirmesin diye ikna etmeye:))

Oğlumun uykusunun daha da dağılmayacağını bilsem, hiç acımam babasıyla başbaşa bırakırım, ne haliniz varsa görün derim:KK53:

Yakın zamanda kan tahlili yaptırdınız mı?

D vitamini eksikliği, demir eksikliği, tiroidhormonu sorunları na baktırın yaptırmadıysanız.

Oğlum da gece çok sık uyanıyordu d vitamini düşük çıktı, vitamine başladıktan bir ay kafar sonra düzeldi

Ama düzeldi dediğim gece 10 keredeğil 2 kere uyanıyor mesela.

Yakın zamanda kan tahlili yaptırdınız mı?

D vitamini eksikliği, demir eksikliği, tiroidhormonu sorunları na baktırın yaptırmadıysanız.

Oğlum da gece çok sık uyanıyordu d vitamini düşük çıktı, vitamine başladıktan bir ay kafar sonra düzeldi

Ama düzeldi dediğim gece 10 keredeğil 2 kere uyanıyor mesela.

:KK57:

Uyku konusunun bununla alakalı olacağını düşünmemiştim hiç, hani çok uyuma isteği olsa düşünürdüm ama sık uyanmanın alakası olacağını bilmiyordum hiço_O

Uyku konusundan hiçbir doktor kontrolünde bahsetmedik sanırım. Kan tahlili yaptıracağımız bir durum da olmadı çok şükür. En son 2 yıl önce bakılmıştı kan tahliline...

Ama benim oğlum, tek başına yatarken uyanıyor. Benim yanımda yatsa hiç uyanmaz sabaha kadar. Öyle birşey olsa benim yanımdayken de uyanırdı herhalde.

D damdan yorumları tekrar okurken farkettim, babasıyla bizi kıskanma durumu var. Gündüz de sarılsak falan gelir hemen ayırır...

Genelde komik geliyor öyle yapması, kucağımıza alıp hep beraber sarılıyoruz...

Yatak konusunda demiştim, baba ve benim yatağımız burası, senin yatağın burası diye. Kıskanmaması için konuşmalı mıyım?

Kitap okumayı çok seviyor ama okusak sürekli bir kitap daha istiyor. Kitap vermezsek araba istiyor, müzik açın diyor, su istiyor, acıktım diyor... hiçbir şey kalmasa sürekli iyi geceler, iyi uykular diyor babasına ve bana sıra sıra... cevap vermesek "niye kimse benimle konuşmuyor" diyor. Sürekli konuşuyor yani:confused:
o_O

Siz de yatın

Ciddi ciddi yatın ama

ben pijamamı falan giyerdim zira öyle olmayınca benim uyuyacağıma inanmazdı ki

Cevap vermeyince ilk iki üç gün sonunda alışır

Benim oğlan kuralcı, kitap bir tane okunur hiç ikinciyi okumadık uyurken

Başka Zaman 10 tane de okusan dinler ama uyumadan önce sadece bir tane okunur

Şimdi büyüdü ve artık uyku saati çok yaklaştı ise kısa uyumasına daha varken yatağa girdi ise uzun kitap okuyoruz

Merhabalar,

Oğlum 33 aylık, yani yaklaşık 3 yaşında.
Fakat uyku konusu çok sıkıntılı. Öğle uykusuna da gece uykusuna da çok zor yatıyor. Öğlen uyumasa, bu sefer çok sersemliyor akşamüstünden itibaren...

Ben de genel olarak öğle uykusuna ihtiyacı olduğunu gözlemliyorum ama uykuya dalması çok uzun sürüyor. Hiçbir zaman hadi yatırayım da uyu diyebileceğim bir çocuk olmadı zaten. Emzirmeyi 2 yaşında sorunsuz biçimde bıraktık fakat hala geceleri birkaç kez kalkıyor, bizimle beraber uyumak istiyor.

Yaklaşık 3 ay önce yine konu açmıştım, o zaman hepten direniyordu uykuya karşı. Şimdi biraz daha iyi çok şükür. Ama yine de dinlenemiyorum gece birkaç defa kalkmaktan ve aynı yatakta sıkış tepiş yatmaktan...

Şimdilik salondaki koltukta beraber yatarak uyutuyorum, gündüz orada yarım saat-1 saat kadar uyuyor. Akşamları da uykuya daldıktan sonra yatağına alıyorum. Mesela akşam 9 gibi yatıyorsa, 11-12 ve 1-2 gibi uyanıyor. Sonra saat 2-3 gibi tekrar uyanıp bizim yatağa geliyor. Kaldırıp götürecek halim olmuyor çoğunlukla. Ve kendi yatağında yatarsa çok da erken uyanıyor...

2,5-3 yaş grubu çocuklarınız gece/gündüz kaç saat uyurdu? Kendi kendine yatıp uyumaya nasıl alıştırdınız? Gündüz uykusunu kaç yaşında bıraktı çocuklarınız?

Bir de tek kişilik normal yatakta yatmaya kaç yaş itibariyle alışıyorlar? Biz park yataktan sonra tek kişilik karyola aldık ama yaylı yatakla beraber epey yüksek oluyor, çok da hareketli yatıyor, yere indiriyorum yatağını, öyle yatırıyorum. Yanına ahşap korkuluk yeterli olur mu?
benim de 32 aylik bir kizim var ve bu uyku konusunda ayni seyleri yaşıyorum. Bütün enerjimi kizimi uyutmak icin harcıyorum ve 2 aylik bir kizim daha var ve oda uyumuyor:( bir ara biraktim oglen uyutmayi ama öğlen uykusu uyumadiginda bütün ogleden sonramiz huysuzlukla geciyor aksami zor ediyoruz. Erken uyuyor boyle olunca evet ama gecemiz daha kotu geciyor o zaman. Cok yorgun oluyor cunku. kizima montessori yataklarindan aldim ben yer yatagi icim daha rahat etti diger turlu dusebilirdi korktum cunku cok hareketli uyuyor. 3 ay kadar odasinda uyudu ama hamileligimin sonlarina dogru dayanamadim yorgunluga tekrar yanima aldim hala da beraberiz ve hic memnun degilim bu durumdan. Bu konuda cok dertliyim uykusuzluk üstüne birde kardes kiskancligi eklendi ki vay halime :( allah kolaylik versin diyecek baska bisey yok sanırım

Öğlen sıkıntımız yok.1de yatar kaldırmazsam 4e kadar uyur. Ben 3te kaldırıyorum. Saat gibi gece 9da yatar sabah 6-7 arası kalkardı. Ama bir aydır 11de yatıyor. Kafayı yiyeceğim. Ne güzel o 9da yatınca ben de akşam keyfi yapardım. Bitti...

Kreşe başlayacak nisanda. Belki orada yorulur da akşam erken yatar.

Bu arada 2 yaşını yeni doldurdu...

Son düzenleme:
D damdan yorumları tekrar okurken farkettim, babasıyla bizi kıskanma durumu var. Gündüz de sarılsak falan gelir hemen ayırır...

Genelde komik geliyor öyle yapması, kucağımıza alıp hep beraber sarılıyoruz...

Yatak konusunda demiştim, baba ve benim yatağımız burası, senin yatağın burası diye. Kıskanmaması için konuşmalı mıyım?

Bu soruların cevabını bilmiyorum maalesef

Zira bunları benim oğlum okulda öğrendi

25 aylık kreşe başlayınca anne babanın odası yatağı vs öğretiyorlar hatta kapı çalarak girin bile vardı bir ara

Bizim evde kapı zaten açık açık kapıyı çalardı vs vs

Ama biz eşinle birlikte çalıştığımızı söylememiştik işe gidiyoruz der geçerdik zira o okula gidip biz ikimiz tüm gün bir arada fikri hoşuna gitmezdi

O gündüz sarılmaya hatta konuşmaya izin vermeme hepsinde var oğlumun arkadaşları vs de öyleydi 5 yaşına kadar öyleler

Öğlemin sıkıntımız yok.1de yatar kaldırmazsam 4e kadar uyur. Ben 3te kaldırıyorum. Saat gibi gece 9da yatar sabah 6-7 arası kalkardı. Ama bir aydır 11de yatıyor. Kafayı yiyeceğim. Ne güzel o 9da yatınca ben de akşam keyfi yapardım. Bitti...

Kreşe başlayacak nisanda. Belki orada yorulur da akşam erken yatar.

Bu arada 2 yaşını yeni doldurdu...

Geçen kış 7-7.30 gibi yatıyordu benim oğlum. Altın bulmuş gibi seviniyordum o dönem... 2 yaşından sonra gece uyanmaları da biter derken daha beter hale geldi...

Kreşe 2 ay gitti, sonra bıraktık ama uykuda bir değişiklik olmadı. Yarım gündü gerçi bizimki.

Geçen kış 7-7.30 gibi yatıyordu benim oğlum. Altın bulmuş gibi seviniyordum o dönem... 2 yaşından sonra gece uyanmaları da biter derken daha beter hale geldi...

Kreşe 2 ay gitti, sonra bıraktık ama uykuda bir değişiklik olmadı. Yarım gündü gerçi bizimki.
Gece uyanmıyor çok şükür. Ama şimdi hala oyun oynama peşinde. Önüme oyuncak yığıyor :kızgın:

Siz de yatın

Ciddi ciddi yatın ama

ben pijamamı falan giyerdim zira öyle olmayınca benim uyuyacağıma inanmazdı ki

Cevap vermeyince ilk iki üç gün sonunda alışır

Benim oğlan kuralcı, kitap bir tane okunur hiç ikinciyi okumadık uyurken

Başka Zaman 10 tane de okusan dinler ama uyumadan önce sadece bir tane okunur

Şimdi büyüdü ve artık uyku saati çok yaklaştı ise kısa uyumasına daha varken yatağa girdi ise uzun kitap okuyoruz

Zaten pijamayla yatıyoruz ama salonda yatıyoruz. Çünkü yatak odasında yatarsam uyuyakalırım ben de.

benim de 32 aylik bir kizim var ve bu uyku konusunda ayni seyleri yaşıyorum. Bütün enerjimi kizimi uyutmak icin harcıyorum ve 2 aylik bir kizim daha var ve oda uyumuyor:KK43: bir ara biraktim oglen uyutmayi ama öğlen uykusu uyumadiginda bütün ogleden sonramiz huysuzlukla geciyor aksami zor ediyoruz. Erken uyuyor boyle olunca evet ama gecemiz daha kotu geciyor o zaman. Cok yorgun oluyor cunku. kizima montessori yataklarindan aldim ben yer yatagi icim daha rahat etti diger turlu dusebilirdi korktum cunku cok hareketli uyuyor. 3 ay kadar odasinda uyudu ama hamileligimin sonlarina dogru dayanamadim yorgunluga tekrar yanima aldim hala da beraberiz ve hic memnun degilim bu durumdan. Bu konuda cok dertliyim uykusuzluk üstüne birde kardes kiskancligi eklendi ki vay halime :KK43: allah kolaylik versin diyecek baska bisey yok sanırım

Biz montessori yatağını falan bilmiyorduk yatağı alırken, altına da birşeyler koyarım diye çekmeceli aldım. Yaylı yatağı da kalın alınca normal yataklardan daha yüksek oldu. Korkuluk yaptırmayı düşünüyorum, bi süre gündüz orada yatırırım. Sonra yaza doğru gece yatmaya da alışır herhalde.

Uyku sorunu da çözülseydi artık, rahat etsek...

Bu soruların cevabını bilmiyorum maalesef

Zira bunları benim oğlum okulda öğrendi

25 aylık kreşe başlayınca anne babanın odası yatağı vs öğretiyorlar hatta kapı çalarak girin bile vardı bir ara

Bizim evde kapı zaten açık açık kapıyı çalardı vs vs

Ama biz eşinle birlikte çalıştığımızı söylememiştik işe gidiyoruz der geçerdik zira o okula gidip biz ikimiz tüm gün bir arada fikri hoşuna gitmezdi

O gündüz sarılmaya hatta konuşmaya izin vermeme hepsinde var oğlumun arkadaşları vs de öyleydi 5 yaşına kadar öyleler

Gündüzleri konuşup ikna etmeye çalışayım uyku konusunda, birkaç tane de kitap bakayım uykuyla alakalı. Bir tane var ama sevmedi onu.

Gece uyanmıyor çok şükür. Ama şimdi hala oyun oynama peşinde. Önüme oyuncak yığıyor :kızgın:

Benimki uyudu da hareketlenmeye başladı bile, dönüp duruyor yatağında. Telsizden haşır huşur sesler geliyor:KK53:

Bari gidip dişimi falan fırçalayayım da uyuyayım artık. Bir çözümü yok galiba bu uyku konusunun. Her anne bir şekilde dertli bu konuda:KK51:

Benimki uyudu da hareketlenmeye başladı bile, dönüp duruyor yatağında. Telsizden haşır huşur sesler geliyor:KK53:

Bari gidip dişimi falan fırçalayayım da uyuyayım artık. Bir çözümü yok galiba bu uyku konusunun. Her anne bir şekilde dertli bu konuda:KK51:
Benimki de yattı artık ben de yatayım mesai bugün de bitti şükür :ruh:

Sizinki 4,5 yaşında bıraktıysa bizimki için epey erken herhalde gündüz uykusunu bırakmak için. Kreşte de tam gün olanlardan 4 yaşa kadar olanlar mutlaka uyutuluyordu, 4-5 yaş arası da çocuğun isteğine bağlıydı...

Ben de uykuya ihtiyacı olduğunu gözlemliyorum, ama çok uykusu olsa da, yatağa çekemiyorum. Çizgi karakterli nevresim falan değişik nevresimler de aldım hoşuna gider diye. Yatakta kitap okuma falan, işe yaramıyor...

Ne kadar sürüyor peki yatmaya ikna etmeniz ve yatağa girince uykuya dalması?
İkna etmem zor oluyor. Öğlen uyumamissa yarım saatte uyuyor ama öğlen uyumussa 9 da yatırdım diyelim 11 e kadar dönüp duruyor. Uyumadigi zaman kaldırıp içeri goturmuyorum. Bunu hiç yapmadım ki uyku saatini bilsin diye. Büyük de odada olduğundan belki çıkma talebinde bulunmuyor.

benim oglum 2,5 yasinda birakti oglen uykusunu, yazin gunler uzun olunca belki kestirmeye devam eder ama kisin gerek duymuyor gunler kisa zaten.
ben 3 yasina kadar oglumla uyudumtam 3 yasini doldurdugu hafta yatagini odasini ayirdim, yattigi yatak montesori tipi yani bildigin yer yatagi,oyuzden korkum olmadi hic dusmesinden.
oglumla beraber uyumus olsam da onu uyku arkadasina alistirmistim 6. aydan itibaren , uyku arkadasida bizimle yatiyordu, bnden ayrilinca bosluga dusmadi oyuzden.
bide kolay uykuya dalsin diye hergun yikarim oglumu, daha rahat uyuyor

Benim oğlum 4 yaşında okula başladığında bıraktı gündüz uyumayı .hafta sonları hala uyutuyorum .tabi gündüz uyuduğunda ilk Zaman'lar daha geç uyuyordu fakat şimdi gündüz uyusa dahi saat 10 da yatağa yatırıyorum döne döne kendi uyuyup kalıyor .benim oğlum şimdiye kadar benim yatağımda hiç yatmadı .gerektiğinde ben onun yanında yattım .yanımıza gelmek istediği günler oldu fakat bu konuda tavrım nettir benim kendi yatağında uyuması konusunda asla yatağıma almadım .yanıma geldiğinde tuttum elinden kendi yatağına gittik ve ikimiz orada yattık oda aklından çıkardı bizimle yatmayı

Ben oğlumu 10-11 aylıkken odasını ayırdım o zamandan beri neredeyse gece deliksiz yatar. Ama eğer gece kalkmışsa ve benimle yatmak istiyosa hemen yatarım onunla yatağına götürmek için ısrar etmem. Eğer o gece yatağında yatmak istemiyorsa benimle yatmak istiyorsa ısrar etmem yatırırım yanımda. Galiba bunun verdiği rahatlık var o yüzden odasında yatmakta yada uykuya geçmekte sıkıntı yaratmıyor.

Nerdeyse her akşam yatmadan banyo yaptırırım. Sonra odasında vakit geçiririz bunun üzerine. Sakin oyunlar oynarız o arada. Legolarıyla oynarız, boyama yaparız, yapboz yaparız vs. .. sonra yatırırım uyuyana kadar onunla kalırım odada. Bazen oğlum uyuyana kadar bi taraftan odasını toplarım, çekmeceleri toplarım böyle işte. Bu arada oğlum 4 yaşında. 2 yaşından beri bazasında yatıyor korkuluk vs yok yatağında hiç düşmedi aşağı.

İkinci oğlum oldu şuan 1,5 yaşında .oda bilmez anne baba arasında yatmayı ve şuan kendi yatağında yatıyor gerektiğinde bende onun yatağında yatıyorum .uykum çok bölünüyor sürekli üstünü açmışmı diye kontrol ediyorum ama kendi yatağında yatmaya alışmasına değer bence .birde ben zaten çocuğun anne babası ile yatma olayını hiç sevmem ve alıştırmam da biiznillah

Aglayasim geldi oğlum 11 aylık ne gecene gunduz uykusu kesintisiz. Gunduzleri 10 dk uyur sadece iki kez. Geceleri saat basi kalkar memede uyur. Emmeyi bıraktığı an basar çığlığı. 3 yasinda da boyle olurasa benim halim yaman

Back