- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.097
- 398
- Konu Sahibi elmadilimi
-
2 buçuk yaşında yanına korumslik takip kendi yatağına geçirdim. Büyük 1 yaşı geçince bazasina yattı. Park yatağında atraksiyonlar yaptığı için yatağına aldık.
Öğle uykusu fazla geliyor bence. Öğlen uyutmayin akşam hem daha erken uyur hem de az uyanır. Bir de dışarı çıkarıyor musunuz? Evin içinde yorulmuyorlar çünkü.
İlki 3 yaşında bıraktı. İkinci 3 yaş yeni oldu o da artık öğlen çok yorulmazsa uyumuyor. Uyursa akşam uyutamiyorum. Uykuya dalma da bizim de sorunumuz var. Dua açıyorum telefondan ben de kk okuyorum. Bazen sallıyorum bazen yanında duruyorum. Öyle yani.. Çok da farklı değil durumumuz. :)Hava çok bozuk olmadığı sürece çıkıyoruz dışarıya ama çıksak da çıkmasak da değişen birşey olmuyor uyku konusunda...
Öğle uykusunu bırakmak için erken değil mi peki? Uyumazsa saat 3-4ten sonra şaşkın ördeğe dönüyor bu sefer de. Sık sık düşmeye başlıyor, algısı düşüyor...
Bir de bebek arabasıyla dışarı çıktıysak açık hava da olsa, AVM de olsa uyuyor arabada. Yani evdeki sorun, uykusu olmaması değil de, uykuya geçişiyle ilgili sanki...
Bugün gündüz uyumadı mesela. Sabah 7.30 gibi uyanmıştı, akşam 8.30 gibi uyutmak istedim. Yatmak istemedi ama yatınca da hemen uyudu yorgunluktan.
Gelecekteki halimoğlum 7.5 aylık ve ne gece ne gündüz uyur. Allah sabır versin
Allah bağıslasın. Konu hakkında hiçbir fikrim yok fakat annelerdeki 'biz' eki beni benden alıyor. Uykumuz, babamız, kakamız, çişimiz, elimiz, ayağımız ve benzeri.. Bu çocuk bir şahıs olacaksa uykusu, babası, kakası, çişi, eli, ayağı vardır. Ve bu basit sanılan klasik muhbbetler şahsiyet eğitiminin en önemli parçalarından biridir.
Öğlen uyur gece 9.15 te yatar sabaha kadar da kalkmazdı benim oğlan 37 aylıkken ve sonrasında
Zaten gece memeyi bırakınca uyanmayı da bırakmıştı
Hiç gece kalkıp yanımıza gelmedi
Üç yaşında bazada yatmaya başladı yanında plastik korkuluk var bizim yarak ile aynı yükseklikte
Gündüz uykusunu okulda 4,5 yaşında bıraktı gece 9 da uyuyup sabah 8 de kalkardı
İlki 3 yaşında bıraktı. İkinci 3 yaş yeni oldu o da artık öğlen çok yorulmazsa uyumuyor. Uyursa akşam uyutamiyorum. Uykuya dalma da bizim de sorunumuz var. Dua açıyorum telefondan ben de kk okuyorum. Bazen sallıyorum bazen yanında duruyorum. Öyle yani.. Çok da farklı değil durumumuz. :)
Sadece küçücük bi izlenim benim önerim yeterince disarda hava alip yoruluyorsa birde üstüne uyumuyorsa sirt kasimak iyingeliyor bazi bebeklerde etkili olabiliyor uyumadan sirt kasimak tez uykuya dalmasini sağliyor denemediyseniz bi deneyin derim .Benimki de doğduğundan itibaren böyle. Sabah 5-6 gibi falan uyanırdı bebekliğinde. O zamanlar bu kadar zor gelmiyordu tabi ama bünyede uykusuzluk, yorgunluk biriktikçe dayanma gücü kalmıyor
Öncelikle konu başlığını tekrar okursanız uykumuz yazmadığımı görürsünüz. UYKU SORUNUMUZ yazıyor ve uyku konusu çocuğum için değil, benim için ve eşim için sorun teşkil ediyor
Kaldı ki bahsettiğiniz şekilde yazsa dahi, annelik duygularıyla söylendiğini düşünürüm ve takılmam. Memlekette bunca sorunlu insan varken şahsiyet eğitiminin bu kadarcık kısmı eksik kalsa da olur, yeter ki erdemli, düzgün bir insan olsun. Bir de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasın. Zira öyleleri de beni benden alıyor.
Benim oğlumda 30 aylik, sabah 8.30-9 arasında kalkiyor öğlen 2 gibi uyuyor 2-2.5 saat uyuyor . Gecede 12 de uyuyor eger oglen uyumazsa aksam erken yatıyor yalniz benim oğlum bu zamana Kadar hic yanimizda yatmamisti bu ara istiyor bir iki defa aldim ama rahat uyuyamıyor...Ben bebeklikten beri ninni perisinin ninnileri açıyordum şimdide hic dalamazsa onunla uyuyor.. gecede bazen hic kalkmiyor bazende bir iki defa su içmeye kalkiyor... bazende gecenin bir vakti ayaginda salla diye ağlıyor... bu sallama filan hep yeni oldu şehir değiştirdik etkilendi dediğini yaptım alisti
Sizinki 4,5 yaşında bıraktıysa bizimki için epey erken herhalde gündüz uykusunu bırakmak için. Kreşte de tam gün olanlardan 4 yaşa kadar olanlar mutlaka uyutuluyordu, 4-5 yaş arası da çocuğun isteğine bağlıydı...
Ben de uykuya ihtiyacı olduğunu gözlemliyorum, ama çok uykusu olsa da, yatağa çekemiyorum. Çizgi karakterli nevresim falan değişik nevresimler de aldım hoşuna gider diye. Yatakta kitap okuma falan, işe yaramıyor...
Ne kadar sürüyor peki yatmaya ikna etmeniz ve yatağa girince uykuya dalması?
Sizinki epey geç yatıyormuş, benimki akşam 9.30 gibi uyuyor, sabah 8 gibi kalkıyor. Gündüz de yarım saat-1 saat uyuyor. Toplam 11 saat civarı uyuyor, gece uyanmalarını saymazsak...
Öğlen kaçta ve ne kadar uyuyor
Kreşte 1 de yatıp 3 gibi kalkıyorlar mesela
Anneler evde daha geç yatırıyor kalkmaları 4-5 gibi olunca da gece uykusu geç oluyor
iki oglum var.ikisininde hic gündüz uykusu olmadi.malesef benimkiler öğlen uykusu gibi bir sureci hic yasamadilar.saatlerce ugrasirdim bazen yok uyumazdi.kendiliğinden cok nadir uyuduysa ondada gece uyumazlardi gec vakite kadar.her zaman erken uyuyup erken uyanirlar.sütten biraktiktan sonra gece uyanmiyordu benimkiler.haliyle gündüz de uyumayinca cok agir uyuyorlar gece. 3 yaslarinda odalari ayriydi bizden.yataklarina yatirir masal okur giderdim.kendileri uyurdu.hemen olmuyor ama ilk bir hafta kacip kacip geri gelebiliyorlar.sabirla geri götürüp yatagina yatirmak lazim.yüksek yatakti oglumun yatagi,yerede yatak koymustum.o sekilde alisiyor yatakta uyumaya.kolayliklar dilerim..
Sadece küçücük bi izlenim benim önerim yeterince disarda hava alip yoruluyorsa birde üstüne uyumuyorsa sirt kasimak iyingeliyor bazi bebeklerde etkili olabiliyor uyumadan sirt kasimak tez uykuya dalmasini sağliyor denemediyseniz bi deneyin derim .
Benimki de zor uyurdu
Özellikle de yatar ve hemen uyumazsa vücudu dinlenir ve hiç uyumazdı
Ben biraz hadi şunu yaparız bunu yaparızla uyuturdum ama okulda uyursa da hafta sonu evde uyumadığı olurdu
Rutin bozulmamalı her gün aynı saatte yatıp aynı düzenle uyumalı
Bizimki gece kitap okumadan uyumazdı mesela
Bir kitap alınacak okunacak bitince uyunacak kitap bitince konuşulmayacak gibi kurallarımız vardı
Aslında normal seninki
Gece kalkma sebebini bulup çözmen lazım
Kıskanıyor olabilir mi
İkiniz birlikte yatıp o başka odada yatıyor ya
her seferinde yatagina geri götürün gece.yatağını benimsemesi açısından önemli.uyandiginda kendini yatağında bulsun.bir süre sonra pes eder umarım:)1.30-2 gibi yatıyor 2-2.30 gibi kalkıyor. Saat 3ü geçmez yani...
Uykusu olsa da inadı var. Yaş itibariyle hem de huy itibariyle daha da inatçı 2 yaşından beri.
Nasıl uykuyu sevdirebilirim bilmiyorum.
Akşam geri gelmesi sorun değil de, bizimki gece de geliyor inatla. Pes etmiyor bi türlü
Sırtını kaşıtmayı çok sever zaten. Bi deneyeyim, belki işe yarar gerçekten.
her seferinde yatagina geri götürün gece.yatağını benimsemesi açısından önemli.uyandiginda kendini yatağında bulsun.bir süre sonra pes eder umarım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?