• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Uyku saatleri sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

simiyra

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2009
152
2
296
İngiltere
arkadaslar 13 aylik kizimin uyku saatlerini bir turlu duzene oturtamiyorum.gece saat 12 den once yatmiyor sabah uyandirmayi denedim sabah uyaninca butun oglen uyuyor sonra gece yine ayakta.bir turlu duzen getiremiyorum.bir ara duzene oturmustu bisey oluyor gene bozuluyor.sizin bebekleriniz saat kacta uyuyor.nasil duzene soktunuz.

benim bebegim 4 ay 1 haftalik. aksamlari saat 21.00 de yatakta..artik gece sutu vermiyorum bi kac gundur yoksa 2300 de ben uyandirip uyku arasinda sutunu icirtiyordumki artik gerek yok gunduz yeterince besleniyor. yatagina birakinca bi 10 dakika agliyor kesinlikle almiyorum..cok aglarsa gidip basini oksayip tekrar cikiyorum yanindan sabah 6 ya kadar uyur mamasini yer tekrar uyur bebek oldugu icin tabi daha cok kucuuuuk.. ama biraz buyuyunce sabah 9 a kadar filan uyur sanirim. ben simdiden alistirdim boyle ilerde sorun olmasin diye bazede hic aglamadan uyur yatagina birakinca.

sanirim bebegin oglen cok uyudugu icin gece uykusu kaciyor 12 den once uyumuyor. benim bebegim oglende uyur ama ihtiyaci var daha kucuk oldugu icin ama senin bebegin oglen saat 2-3 arasi bi 2 saat uyusa sonra uyandirsan aksam 8 de yatagina koymayi denesen?

Son düzenleme:
aslinda ebeler ve doktorlar da bana ayni seyi onerdi ama bebegim cok kucuk dogmustu ve aglarken mosmor oluyordu ve bir zaman sonra oksurmeye basliyordu tukurugunu yutamiyordu aglerken boyle gozleri falan buyuyordu.o nedenle yataga koyup tek basina aglayip uykuya dalmasini saglamak gibi bir duzenim olamadi.simdi buyudu cok sukur ama sanirim ben cok nazladim.dedigim gibi aglatmadim da ondan dolayi bir duzeni olmadi.bir ara duzelir gibi oldu ingilterede yasiyorum ben turkiyeye tatile geldim ordayken bir ara 10 gibi yatiyordu ama gelince turkiyeye o da bozuldu tabi.ama benim kizimi duzene koymak cok zor cok dik kafali inatci bi cocuk ve gece uyumayi gercekten sevmiyor.ama artik yavas yavas yatagina koymayi denemeye baslamak gerek.tesekkur ederim cevabin icin .biraz koyalim bakalim besigine neler yapacak

cnm sbah erken uyandır,erken uyanacagı için saat 11 -12 gibi öğle uykusuna yatar.en fazla 2 ye kadr uyut,uyandırmayı dene.normalde bu sekılde aksam uykuya en gec 20:00-20:30 gibi gecmesi gerek..

aslinda ebeler ve doktorlar da bana ayni seyi onerdi ama bebegim cok kucuk dogmustu ve aglarken mosmor oluyordu ve bir zaman sonra oksurmeye basliyordu tukurugunu yutamiyordu aglerken boyle gozleri falan buyuyordu.o nedenle yataga koyup tek basina aglayip uykuya dalmasini saglamak gibi bir duzenim olamadi.simdi buyudu cok sukur ama sanirim ben cok nazladim.dedigim gibi aglatmadim da ondan dolayi bir duzeni olmadi.bir ara duzelir gibi oldu ingilterede yasiyorum ben turkiyeye tatile geldim ordayken bir ara 10 gibi yatiyordu ama gelince turkiyeye o da bozuldu tabi.ama benim kizimi duzene koymak cok zor cok dik kafali inatci bi cocuk ve gece uyumayi gercekten sevmiyor.ama artik yavas yavas yatagina koymayi denemeye baslamak gerek.tesekkur ederim cevabin icin .biraz koyalim bakalim besigine neler yapacak

Arkadasim boyle gidis gelislerde cocugun duzeninin bozulmasi cok dogal. Bizde Korede yasiyoruz.
Ailecek jetlak olduk sabah 5 biz hala oturuyoruz yemek yiyoruz 1 haftayi aldi alismamiz . Gerci orda
saat farki olmasada ortam degisikliginden cocuk etkilenebilir.
Bende bir ara aglattim yatarken duzene girdi ama o gecici oluyor
simdi ise normalde 10 gibi yatardi ama bu aralar kreste cok yoruluyor galiba aksam 6 da uyumak istiyor tabi 1-2
saat uyuyunca gece yatmasi 11-12 yi buluyor . yani yine duzensizlesti. Ama yavas yavas aksam erken uyutmayaya calisicam. simdi hasta iyilesmesini bekliyorum.
sende oglen cok uyutma muzik filan ac, dikkatini ceken seyler yap mesela ogleden sonra parka gotur.
bilyorum zor ama alisabilir.

cnm sbah erken uyandır,erken uyanacagı için saat 11 -12 gibi öğle uykusuna yatar.en fazla 2 ye kadr uyut,uyandırmayı dene.normalde bu sekılde aksam uykuya en gec 20:00-20:30 gibi gecmesi gerek..

sabah erken kaldirmayi denedim bu seferde aksi huysuz bisi oluyor zaten yemekle arasi yok o zaman hic yemiyor azcik bi sut icip yatiyor zaten.bi de kafasini gidip ortada buldugu yastiklara kanepeye felan koyuyor uyuyor ona sorsan.oglen bi yatiyor bu sefer 4 5 saat derin uykuya.ben de kiyamiyorum bir turlu.kucuk dogdu benimki hep icimde bi sucluluk var o yuzden sanirim hic dayanamiyorum cok dusuyorum ustune cok nazliyorum.bakalim ne olcak sonumuz

Arkadasim boyle gidis gelislerde cocugun duzeninin bozulmasi cok dogal. Bizde Korede yasiyoruz.
Ailecek jetlak olduk sabah 5 biz hala oturuyoruz yemek yiyoruz 1 haftayi aldi alismamiz . Gerci orda
saat farki olmasada ortam degisikliginden cocuk etkilenebilir.
Bende bir ara aglattim yatarken duzene girdi ama o gecici oluyor
simdi ise normalde 10 gibi yatardi ama bu aralar kreste cok yoruluyor galiba aksam 6 da uyumak istiyor tabi 1-2
saat uyuyunca gece yatmasi 11-12 yi buluyor . yani yine duzensizlesti. Ama yavas yavas aksam erken uyutmayaya calisicam. simdi hasta iyilesmesini bekliyorum.
sende oglen cok uyutma muzik filan ac, dikkatini ceken seyler yap mesela ogleden sonra parka gotur.
bilyorum zor ama alisabilir.

sizinki baya uzakmis iyiben bizikine sukredeyim o zaman sadece 2 saat fark var ama cocuk icin yer degistirdimi bitiyor o duzen isi felan.geri denemedik daha turkiyedeyiz bakalim az kaldi donmemize.gidince orda bir deneme yaparim diye bekliyorum ben.artik donunce danisicaz ordaki doktorlara bakalim.belki parka gotururum dedigin gibi.ama iste ben kural koymakta biraz aciz kaliyorum benim kiza.kiyamiyorum ya

cok ta kural koyma ya. tamam bazi seyleri yapmali ama daha cok kucuk. zamanla hersey
oturur. Ben yeni bir pedagog duydum Adi Adem Gunes ve bazi seyleri ne kadar yanlis yaptigimi
farkettim . Farkinda olmadan kizima zarar veriyormusum meger. iyiiki ufakken farkettim
cunku buyudukce bazi seyler kemiklesiyor. tavsiye ederim bir ac dinle. inanki bakis acin degisecek
dun dinledim 2 programini burc fm sitesinden. cozum onerilerini cok begendim ve paylasmak istedim.
belki seninde hosuna gider.

cok ta kural koyma ya. tamam bazi seyleri yapmali ama daha cok kucuk. zamanla hersey
oturur. Ben yeni bir pedagog duydum Adi Adem Gunes ve bazi seyleri ne kadar yanlis yaptigimi
farkettim . Farkinda olmadan kizima zarar veriyormusum meger. iyiiki ufakken farkettim
cunku buyudukce bazi seyler kemiklesiyor. tavsiye ederim bir ac dinle. inanki bakis acin degisecek
dun dinledim 2 programini burc fm sitesinden. cozum onerilerini cok begendim ve paylasmak istedim.
belki seninde hosuna gider.

cok tesekkur ederim onerin icin bakicam simdi ismini verdigin pedagog neredeymis diye belki bir giderim yakinlardaysa hatta

Back