• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku problemimiz son bulmuyor yardımm

GmzKy77

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
678
149
18
24
Anneler..
Bebeğim 6 aylık olmak üzere. Artık çok yoruldum uyku probleminden. Kızım çok gazlı Bi bebekti o yüzden uyutmak için her yolu denemiştik. Son çözümü ayağımda sallayarak buldum. Ama 4 aylık olduğundan beri uyku problemimiz var. Ek gıdaya geçtik ama ek gıdaya geçeli iki gün falan oldu Sadece Tadım yapıyoruz şu anda gündüzleri üç uyku yapıyor en fazla 1 saat uyuyor son uykusunda Zaten 45 dakika 30 dakika kestirme şeklinde uyuyor son uykusu beş buçuk civarı son buluyor saat 9'da gece uykusuna geçirmeye çalışıyorum ilk uykusuna geçtiğinde bi yarım saat bir saat kadar uyuyor sonra uyanıyor öuykuya geri döndürüyorum 15 dakikada Yarım saatte sürekli kalkıyor sürekli. kalkınca kulağını gözlerini ovuşturuyor sağa sola dönüyor uyumuyor tam uyudu diyorum ayağımdan indiriyorum tekrar uyanıyor anne sütü ve mama ile besleniyoruz emzirdikten sonra mama veriyorum Dün akşam ilk defa arı mamanın gece mamasını denedim bir kaseden az yedi saat dokuzda uykuya geçirdim onda kalktı ve tekrar uyutamadım emzirdim birazcık Tekrar uyudu dedim yine uyandı Gece bir 10 defa kalkıyor artık ben de gözlerimi açamıyorum çok yoruluyorum acaba Diş mi çıkarıyor yoksa başka problemi mi var Anlamıyorum. artık gaz problemimiz yok kaka problemi vardı yapmıyordu. kakasını da artık her gün her gün yapmazsa iki üç güne bir mutlaka yapıyor Ne yapmalıyım ayağımda sallamazsam asla uyumuyor desteksiz Uyutmaya alıştırmaya çalıştım ama alışmıyor.. acaba beşiğinde mi uyumuyor dedim yanıma yatırdım orada da uyumuyor ne beşiğinde ne yanımda uyumuyor

Uyku eğitimi vermeniz için erken ve bebeği buna zorlamayın. Gündüz uykularını kısa tutup gece uykusunu uzatmayı deneyin . Yatmadan önce ılık banyodan sonra yatırmayı da deneyebilirsiniz. Şuan da yaşadığınız bu süreçler ayrıca çok normal . Dünya düzenine ve gece gündüz olaylarına alışmaya ve kavramaya çalışıyor.

gündüz uykuları normal şekilde bebeğinizin benim kızım 9 aylık gündüz üç uyku şeklinde uyur bazen 20 dakika bazen bir saat...diş çıkarma döneminde de olabilir zaten bebekler 3. aydan itibaren diş sıkıntısı çekmeye başlarlar..damaklarına bakarsanız beyazlıklar göreceksiniz..beslenme şeklini terse çevirin yatmadan 40 dakika önce mama verip uyutmadan emzirin..benim kızım püre dahi yese uykuya yakın yediği zaman bütün gece uyanıyordu..bazı bebeklerin hazımsızlık sorunu olduğunu düşünüyorum kızımda ki gibi..kızımın seslere karşı aşırı duyarlılığı var ben de çareyi telefondan dış ses açmakla buldum bebeklere uygun müzikler açıyorum ve ilk üç saat kapatmıyorum ..yüz üstü yatmayı çok seviyor bende 5. ayından bu yana hep o şekilde yatırırım..yatakta sürekli dönüp kendilerini uyandırıyorlar..yastık kullanıyosanız bunu bırakabilirsiniz..topluma sık çıkan biriyseniz bebeğinizi her akşam uyuturken ayetel kürsi felak nas ihlas ve peygamber efendimiz (sav) tavsiye ettiği dua ile yatırın..ne zaman insan içine çıksak kızım o gece sabahlara kadar ağlıyor uyanıyor ben de bu şekilde dua okuyup uyutuyorum gerçekten de faydasını görüyorum

Uyku eğitimi vermeniz için erken ve bebeği buna zorlamayın. Gündüz uykularını kısa tutup gece uykusunu uzatmayı deneyin . Yatmadan önce ılık banyodan sonra yatırmayı da deneyebilirsiniz. Şuan da yaşadığınız bu süreçler ayrıca çok normal . Dünya düzenine ve gece gündüz olaylarına alışmaya ve kavramaya çalışıyor.
Uyku eğitimi veremiyorum zaten ayağımda sallayarak uyuyor genelde ayağımda sallamak da önemli değil bir saat de sallarım ama uyuduğu andan itibaren uyanıyor

gündüz uykuları normal şekilde bebeğinizin benim kızım 9 aylık gündüz üç uyku şeklinde uyur bazen 20 dakika bazen bir saat...diş çıkarma döneminde de olabilir zaten bebekler 3. aydan itibaren diş sıkıntısı çekmeye başlarlar..damaklarına bakarsanız beyazlıklar göreceksiniz..beslenme şeklini terse çevirin yatmadan 40 dakika önce mama verip uyutmadan emzirin..benim kızım püre dahi yese uykuya yakın yediği zaman bütün gece uyanıyordu..bazı bebeklerin hazımsızlık sorunu olduğunu düşünüyorum kızımda ki gibi..kızımın seslere karşı aşırı duyarlılığı var ben de çareyi telefondan dış ses açmakla buldum bebeklere uygun müzikler açıyorum ve ilk üç saat kapatmıyorum ..yüz üstü yatmayı çok seviyor bende 5. ayından bu yana hep o şekilde yatırırım..yatakta sürekli dönüp kendilerini uyandırıyorlar..yastık kullanıyosanız bunu bırakabilirsiniz..topluma sık çıkan biriyseniz bebeğinizi her akşam uyuturken ayetel kürsi felak nas ihlas ve peygamber efendimiz (sav) tavsiye ettiği dua ile yatırın..ne zaman insan içine çıksak kızım o gece sabahlara kadar ağlıyor uyanıyor ben de bu şekilde dua okuyup uyutuyorum gerçekten de faydasını görüyorum
Ben toplum içine çok çıkamıyorum zaten kızım yabancılardan aşırı korkuyor Hep de dua edip yatırıyorum aslında Nebe suresi diye bir sure var Onu da yanında açıyorum ama nafile uyutuyorum tam derin uykuya geçti diyorum bırakıyorum geri uyanıyor sürekli mızırdanıyo kulaklarını kaşıyor

Back