• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku halinde panik atak

Sevgisim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
91
2
36
Hollanda
Arkadaslar 2006 yilindan bugune gece uyku esnasinda kitlenmelerim ve uyandiktan sonra fena korku halleri yasiyordum.2006-2008 yillari arasinda cok siddetli kitlenmelerim ve akabinde nobetlerim oluyordu.Yani uykuya gecis esnasinda kulaklarimda muthis bir uguldama ve beynimde uyusma oluyor sonra butun beedenim kitleniyordu.Zihnim acikti ( yada cogu zaman ben oyle saniyrodum).Gercekmis gibi yasiyordum herseyi oysa uyuyordum.Uyandiktan sonra kalbim hizli hizli carpmaya basliyor kalkip butun isiklari aciyordum ve tekrar yasayacagim korkusuyla birdaha uyuyamiyordum.Bazen hic durmaksizin devam eden bir durumdu bazen 1 defada kesiliyordu.10 haftalik bebegimi kaybettikten sonra kalbime muthis bir agri girmeye basladi.Gece yataktan uyanip"kalp krizi geciriyorum,olecegim"endisesiyle doktorumu aramistim.Bana anlattiklarimin kalp krizine isaret etmedigini yasadigim stress dolu gunlerden dolayi olabilecegini soyledi.Sadece kendim olecekmisim gibi degil sevdikleriminde oleceginden fena halde korkuyorum,anlatamam!Bu dusunce beni bazen deli edecek diye bile dusunuyorum:(.Gecen yil sehirlerarasi bir ucusta fena halde turbulans yasadik ve ucak indikten sonra nefesimi toparlayamadigimi anlamamla panik atak nobeti gecirdigim bir oldu.Hala ucak fikri ( ki yaklasik 40 defa ucmusumdur ucakla) beni cildirtiyor ve endiselendiriyor.Dun psikologumla randevum vardi ve panik atak teshisi koydu.Ben hic bilmeden meger yillarca panik atak nobetleri geciriyormusum.Bu rahatsizlik gece uyku halinde bile olabiliyormus ki ben bunu hic duymadigim icin cok sasirmistim.Benimle hemen hemen benzer seyler yasayanlar varmi arkadaslar?Yani uykuda panik atak nobetleri yasayan ve tedavi olan?Lutfen bana yardim edin boyle yasamak cok zorr.. :43::43:

merhaba canım bendede panik atak var.2010ekim ayında ilk defa oldu ama bir ay öncesine kadar öğrendim panik atak olduğumu.bi anda hiçbi sebep yokken ortaya çıkıyor bendeki birden kalp ritmim hızlanıyo ve ne kadar olumsuz şeyler varsa hep aklıma geliyo.bişey olacakmış gibi kalbim cız cız ediyo hep.ilk olduğunda acile gittik kalp atışım 206 çıktı iğne vurdular ve ritmi düşürdüler doktor sinir stresten büyük bir ihtimal kandada hiç bir şey çıkmadı ama sen yinede kardiyoloji ve endokrinolojiye git dedi.neyse ben ertesi günü gittim her iki bölümdede bişey çıkmadı ama kardiyoloji doktoru bana yinede her ihtimale karşı tekrarlamaması için kalp ritmimin beloc 25 mg verdi 6 ay bunu kullandım nisanın 6 sında bırakıcaktım hapı ama bir ay öncesi yani martın 5 de tekrar benim kalp ritmim hızlandı bi anda ve ben tabi telaş yaptım yine korku acaba ölücekmiyim ve daha kötü düşünceler hep kendimi dinliyordum.sonra akşam yine acile gittik hastaneyi görünce dahda heyecan bastı bana ama nedense ben illaki eşimi istiyorum yanımda atak olunca eşimin elini tuttum girdik içeriye anlattım durumu beni hemen makinaya bağlayıp egk çektiler makinaya bağladılar tabi ritim yüksek doktor bana sakin ve rahat ol diyo ama benim kalp ritmim doktor konuştukca heycan yapıp hızlanıyodu doktor dediki bana bak dedi ben bile konuşunca heycan yapıyosun dedi bende makinanın sesini kısabilirmisiniz dedim çünkü kendi kalp ritmimi duydukça dahada ritmim hızlanıyodu neyse makinanın sesini kısdılar iğne vurdular yine ritmi düşürdüler doktor bana dediki bence sen psikyatrise git çünkü bünyeble alakalı bu dedi bende psikologmu psikiyetrimi dedim evet psikiyatriye git dedi.sonra hastaneden çıktık ama ben hep kendimi dinliyorum acaba tekrar olacakmı diye ve düşün artık canım yanımda konuşurlarken bile o konuştukları kelimenin içinden bile kötü bişeyler çıkartıp kalbim cız cız ediyodu hep.neyse ertesi günü psikiyatriye gittim anlattım durumu bana panik atak olduğunu söyledi hemen ilaç yazdıki karşıydım buna antidepresandı çünkü citol verdi ilk 6 gün yarım sonrasında tam at dedi ama ben hapı atınca salaklık sürekli uyku başımı kaldıramıyordum zaten ilacı tam atmaya başladım dahada berbat oldum baş ağrısı unutkanlık sersemlik uyku desen sürekli 24 saat :1: aradım doktoru dedim böyle böyle o zaman yarım at 15-20 gün tekrar dedi neyse yarım atmaya devam ettim bu aradada kontrolüm vardı gittim benim doktor ayrımış ordan yerine başka bi bayan gelmiş ama iyiki gelmiş çok memnunum.neyse girdim içeriye anlattım durumu tekrar evet panik atak dedi zaten konuşmalarımdanda ilacı bırakmak istediğimi anlamış ve ilacı yarım kullanıyormuşsun bi faydası olmaz yarım ilacın dedi ve bana nefes alıp verme tekniğini öğretti başka şeylerde öğretti tabi ve bir kitap önerdi bence al canım çok faydalı bilgiler var ben şu an okuyorum fazla bi fiyatıda yok 10 küsur panik bozukluğu nedir??nasıl baş edilir? prof.dr.ertuğrul köroğlu hapı bıraktım şu anda gayet iyiyim cumartesi günüde terapisine gidicem doktorumun randevu aldım ve doktorumun dediği gibi herşey benim elimde canım zaten bu panik atakların sebebi önceki yaşadıklarımızın etkisi salla gitsin arkaya dedi.dediğim kitabıda alırsan kitapta nasıl davranacığını ve uygulacağını anlatıyor zaten.canım uzun oldu ama anlatmak istedim sanada düşünsene ben panik atak geçirdiğim zaman kızımı bile görmek istemiyordum.eğer olacak gibi hissedersen durdur şunu de kendi kendine ve başka bişeye odaklan ve nefes terapisini yap çok faydlı canım dediğim gibi bizim elimizde yani üstesinden gelebiliriz ve gelicezde

canım hiç kendini sıkma bende panik atak hastasıyım... gece uyurken aniden uyandıran yada uyku anında bile kendini hissettiiren bi hastalık ben artık uyumak bile istemiyordum rüyalrım çok kötüydü ufacık bir çıt sesi duysam uyanır atak yaşardım ha halen daha devam ediyo kalkıp yaşıyomuyum diye bakıyorum okuyp tekrar yatıyorum... kötü haberlerden çok etkileniyorum sanki bana bişey olacakmış gibi sözlerden mesela bana mı dendi acaba bu neyin işareti acaba bu herşeyden bi vesvese çıkarıyorum.. belkide yaptığımız gerçekten vesvese...

Sizlerede gecmis olsun arkadaslar.Bende ki enteresan olan sey ne biliyormusunuz?daha once olum korkusu hic olmadi sadece gece uykumda kitleniyor korkuyordum.Surekli bi panik bi korku ama olum aklima gelmiyordu hatta agir depresyon gecirdigim siralar intihara bile tesebbus etmeyi dusundum yani tam tersi olmek istiyordum.Yeni basladi bu olumden korkma olayi.Benim doktorumda dedi hersey bizim elimide diye.Insallah atlatacagiz arkadaslar terapilere devam edecegim nefes egzersizlerinede devam.Benim doktorum yoga tavsiye etti onada baslicam.Allah kimseye vermesin cok igrenc bir durum:(Opuyorum sizlerii

Sizlerede gecmis olsun arkadaslar.Bende ki enteresan olan sey ne biliyormusunuz?daha once olum korkusu hic olmadi sadece gece uykumda kitleniyor korkuyordum.Surekli bi panik bi korku ama olum aklima gelmiyordu hatta agir depresyon gecirdigim siralar intihara bile tesebbus etmeyi dusundum yani tam tersi olmek istiyordum.Yeni basladi bu olumden korkma olayi.Benim doktorumda dedi hersey bizim elimide diye.Insallah atlatacagiz arkadaslar terapilere devam edecegim nefes egzersizlerinede devam.Benim doktorum yoga tavsiye etti onada baslicam.Allah kimseye vermesin cok igrenc bir durum:(Opuyorum sizlerii

sağol canım evet panik ataklar çeşitli oluyor zaten çoğunlukta ölm korkusu olurken intihar etme durumuda oluyoırmuş işte kişiden kişiye değişiyor.doktorun önerdiyse tabi yogayıda yap canım rahatlatır bence.bende kitabı okuyorum cunartesi günüde doktoruma gidicem inşallah iyi geçer rahatlarım.başarıcaz canım hiç birşeyi düşünme salla gitsin düşünsek ne olcak zararı bize oluyor.herşey olacağına varır zaten .

Bende 3 gündür var tam uykuya geçtiğim sırada nefessiz kalıp panikle uyanıyorum çığlık çığlığa ve titremeye başlıyorum nefesim yetmediğini hissediyorum sürekli derin nefes alma isteteği duyuyorum ve sanki boğazımı sıkıyorlar sonra bi çarpıntı başlıyor ve ölücem sanıyorum napmam gerek hiç bilmiyıorum 😞

Back