Uyku eğitimi alan arkadaşlar kimden aldı eğitim nasıl ilerledi önerir misiniz? 2 aylık bebeğim var ve uykusuzluk hiç bana göre değilmiş hiç enerjim kalmıyor gece uyanınca geri uyuyamıyorum her gün 2 3 saatlik uykuyla duruyorum sütümde azalıyor haliyle. 4. 5. Aya kadar idare edebilirim ama sonrası için uyku eğitimi istiyorum önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Uyku eğitimi alanlar YARDIM
- Konu Sahibi kayra2023
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- uyku eğitimi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Instagram da birisini takip ediyorum irlandalı anne diye Bi sayfadan alıyor uyku eğitimi memnun olduğunu söylemişti Bi bak istersen..10.000 küsür ama fiyatı.. Ben bu fakirlikle uykusuzluktan ölcem sanırımUyku eğitimi alan arkadaşlar kimden aldı eğitim nasıl ilerledi önerir misiniz? 2 aylık bebeğim var ve uykusuzluk hiç bana göre değilmiş hiç enerjim kalmıyor gece uyanınca geri uyuyamıyorum her gün 2 3 saatlik uykuyla duruyorum sütümde azalıyor haliyle. 4. 5. Aya kadar idare edebilirim ama sonrası için uyku eğitimi istiyorum önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Uyku 3gitimi vs almadim hiç bebelerimde çok sükür herkez nazarda degiyolar uykularina cok duskunlerUyku eğitimi alan arkadaşlar kimden aldı eğitim nasıl ilerledi önerir misiniz? 2 aylık bebeğim var ve uykusuzluk hiç bana göre değilmiş hiç enerjim kalmıyor gece uyanınca geri uyuyamıyorum her gün 2 3 saatlik uykuyla duruyorum sütümde azalıyor haliyle. 4. 5. Aya kadar idare edebilirim ama sonrası için uyku eğitimi istiyorum önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Siz kendiz bi saat belirlemeniz lazim o satte cocugu uyutun. Esimde benimle tartisirdi cocuklarin uyku saatleriyle ilgili sen ne anlarsin diyorum simdide kendisi diye saatlari gelmedi uyutsana
Ya 7 buçuk haftalık henüz 2 hafta kök söktürdü uyumadı huysuzdu sürekli gözüm korktu açıkçası uyutmak için her şeyi yaptık uyumadı şimdi yeni ueni tekrardan uyumaya başlıyor ben de akşam 8 de ışıkları kapatıp 9 a doğru uyutmaya çabalıyorum ama bazen oluyor bazen olmuyorUyku 3gitimi vs almadim hiç bebelerimde çok sükür herkez nazarda degiyolar uykularina cok duskunler
Siz kendiz bi saat belirlemeniz lazim o satte cocugu uyutun. Esimde benimle tartisirdi cocuklarin uyku saatleriyle ilgili sen ne anlarsin diyorum simdide kendisi diye saatlari gelmedi uyutsana
10 küsürde çokmuş ya en ünlüleri o kadar değildi valla kesin çözüm olsa gece 10 12 saat uyuyacak mızırdanmadan deseler o parayı bile gözden çıkarırımInstagram da birisini takip ediyorum irlandalı anne diye Bi sayfadan alıyor uyku eğitimi memnun olduğunu söylemişti Bi bak istersen..10.000 küsür ama fiyatı.. Ben bu fakirlikle uykusuzluktan ölcem sanırım
Bebeklerin üçte biri gece 10.00-12 saat kesintisiz uyur o kadar uyumalarını bekleme Benim bebeğim 5,5 aylık 9 civarı yatırıyorum derin uykuya geçene kadar 3-4 kere kalkıyor gece de en az 2 kere kalkıyor Yani biraz büyüyene kadar buna katlanmak zorundasın bebeğin doğasına göre değişir uyku eğitimi de her zaman işe yarayacak diye bir şey yok, daha bebeğin 2 aylık 4 ay yatağı var Diş sancısı falan derken bebeğin uykusunun düzene girmesi 1 yaşını buluyor Maalesef.. anneyiz katlanmak zorundayız Emin ol ben de 2 aylıkken uykusuzluk bana göre değil yapamayacağım diye düşünmüştüm ama inan ki alışıyorsun gece 1 saat daha uyusan Güne enerjik başlamak zorunda kalıyorsun10 küsürde çokmuş ya en ünlüleri o kadar değildi valla kesin çözüm olsa gece 10 12 saat uyuyacak mızırdanmadan deseler o parayı bile gözden çıkarırım
Valla gözümü iyice korkuttun ben hep pozitiftim ama gün geçtikçe umudumu kaybediyorum valla uyumayan bebek bakmak çok zor uyuyan 2 bebeğe denk benceBebeklerin üçte biri gece 10.00-12 saat kesintisiz uyur o kadar uyumalarını bekleme Benim bebeğim 5,5 aylık 9 civarı yatırıyorum derin uykuya geçene kadar 3-4 kere kalkıyor gece de en az 2 kere kalkıyor Yani biraz büyüyene kadar buna katlanmak zorundasın bebeğin doğasına göre değişir uyku eğitimi de her zaman işe yarayacak diye bir şey yok, daha bebeğin 2 aylık 4 ay yatağı var Diş sancısı falan derken bebeğin uykusunun düzene girmesi 1 yaşını buluyor Maalesef.. anneyiz katlanmak zorundayız Emin ol ben de 2 aylıkken uykusuzluk bana göre değil yapamayacağım diye düşünmüştüm ama inan ki alışıyorsun gece 1 saat daha uyusan Güne enerjik başlamak zorunda kalıyorsun
2 aylıkken gece kaç kez uyanıyordu yani daha kötü mü olacak daha iyiye mi gidecek hangi ayda uykusuzluk pik yapacakBebeklerin üçte biri gece 10.00-12 saat kesintisiz uyur o kadar uyumalarını bekleme Benim bebeğim 5,5 aylık 9 civarı yatırıyorum derin uykuya geçene kadar 3-4 kere kalkıyor gece de en az 2 kere kalkıyor Yani biraz büyüyene kadar buna katlanmak zorundasın bebeğin doğasına göre değişir uyku eğitimi de her zaman işe yarayacak diye bir şey yok, daha bebeğin 2 aylık 4 ay yatağı var Diş sancısı falan derken bebeğin uykusunun düzene girmesi 1 yaşını buluyor Maalesef.. anneyiz katlanmak zorundayız Emin ol ben de 2 aylıkken uykusuzluk bana göre değil yapamayacağım diye düşünmüştüm ama inan ki alışıyorsun gece 1 saat daha uyusan Güne enerjik başlamak zorunda kalıyorsun
Bebekler zaten bir zamana kadar uyandırılıp emzirilmesi gerekiyor 3 aylık olduktan sonra Doktorum bana uyandırmana gerek yok artık demişti.. 4 ay atağı diye bir şey var Her bebek yaşamak zorunda değil ben dibine kadar yaşadım neredeyse hiç uyumuyordu eşimden destek alıyordum annem de yanımda yok eşim de çoğu zaman bakmıyordu zaten işe gittiği için genelde Yalnızdım.. ama oluyor bir şekilde 4 ay atağından sonra bir miktar düzene girmeye başlıyor.. Ama uyku saatlerini ayarlaman lazım 4 aydan önce uyku saatlerini ayarlamaya çalışırsan başarısız olursun zaten bebek 4 aya kadar sık sık acıkabilir ben 5 aylık olduğunda uyku saatlerini düzene sokmaya çalıştım Sabah 08.00'de kalkıyor ilk uykusuna 10'da geçiyor gündüz uykuları sadece 3.Uykusu 30,45 dk kestirme en fazla 1,5 saat uyuyor ikinci uykusu 1.30 3. uykusu 5 gece uykusuna da 8.30-9 civarı geçiriyorum. Ben de bu konuda çok konu açtım tavsiyeler aldım.. Bazen çok güzel uyuyor bazen hep kalkıyor Geçen gün dörtte kalktı altıda uyudu mesela Bir hafta öncesine kadar falan yatırdığım zaman 4'e kadar uyuyordu 4'te 1 kere kalkıp emiyordu. Çocuklarını düzeni Ara ara bozulabilir dişleri ağrır gazı olur karnı acıkır kalkabilir Yani bir şekilde düzene girecektir Merak etme Her bebek farklıdır Dediğim gibi belki de senin bebeğin atak dönemi geçtikten sonra güzel güzel uyumaya başlayacak sen Karnını güzelce doyurmaya gazını çıkarmaya bak rahat ettir üşütme Havalar soğuk biliyorsun emin ol ki alışıyorsun.. sadece kendini rahatlatmaya bak ve anne olduğunu hatırlatne olursa olsun o bebek senin ve katlanmak zorundayız hepimiz2 aylıkken gece kaç kez uyanıyordu yani daha kötü mü olacak daha iyiye mi gidecek hangi ayda uykusuzluk pik yapacak
2 aylık bebeğin uyumaması çok normal ama daha kırkı yeni çıkmış zaten sık sık kalkması o kadar normal kiValla gözümü iyice korkuttun ben hep pozitiftim ama gün geçtikçe umudumu kaybediyorum valla uyumayan bebek bakmak çok zor uyuyan 2 bebeğe denk bence
Hiçbir uyku eğitmeni 5-6.aydan önce uyku eğitimi önermez (aklı olan diyeyim en azından). İlk 3 ay bebek kendini hala anne karnında zannettiğinden temasa ihtiyaç duyar. O nedenle uyanmalar bir süre devam eder. Arkadaşların yazdığı gibi 4.aydaki korkunç uyku gerilemesi döneminden sonra araştırın derim ben. Bebeğiniz şu an gece-gündüz ayrımını bile bilmiyor çünkü.
- 2 Nisan 2024
- 1.721
- 1.888
- 48
4. Aya giriyoruz. Ne kadar sürdü sizin uyku gerilemeniz?Hiçbir uyku eğitmeni 5-6.aydan önce uyku eğitimi önermez (aklı olan diyeyim en azından). İlk 3 ay bebek kendini hala anne karnında zannettiğinden temasa ihtiyaç duyar. O nedenle uyanmalar bir süre devam eder. Arkadaşların yazdığı gibi 4.aydaki korkunç uyku gerilemesi döneminden sonra araştırın derim ben. Bebeğiniz şu an gece-gündüz ayrımını bile bilmiyor çünkü.
- 2 Nisan 2024
- 1.721
- 1.888
- 48
Sizin 4. ay atağı ne kadar sürdü?Bebekler zaten bir zamana kadar uyandırılıp emzirilmesi gerekiyor 3 aylık olduktan sonra Doktorum bana uyandırmana gerek yok artık demişti.. 4 ay atağı diye bir şey var Her bebek yaşamak zorunda değil ben dibine kadar yaşadım neredeyse hiç uyumuyordu eşimden destek alıyordum annem de yanımda yok eşim de çoğu zaman bakmıyordu zaten işe gittiği için genelde Yalnızdım.. ama oluyor bir şekilde 4 ay atağından sonra bir miktar düzene girmeye başlıyor.. Ama uyku saatlerini ayarlaman lazım 4 aydan önce uyku saatlerini ayarlamaya çalışırsan başarısız olursun zaten bebek 4 aya kadar sık sık acıkabilir ben 5 aylık olduğunda uyku saatlerini düzene sokmaya çalıştım Sabah 08.00'de kalkıyor ilk uykusuna 10'da geçiyor gündüz uykuları sadece 3.Uykusu 30,45 dk kestirme en fazla 1,5 saat uyuyor ikinci uykusu 1.30 3. uykusu 5 gece uykusuna da 8.30-9 civarı geçiriyorum. Ben de bu konuda çok konu açtım tavsiyeler aldım.. Bazen çok güzel uyuyor bazen hep kalkıyor Geçen gün dörtte kalktı altıda uyudu mesela Bir hafta öncesine kadar falan yatırdığım zaman 4'e kadar uyuyordu 4'te 1 kere kalkıp emiyordu. Çocuklarını düzeni Ara ara bozulabilir dişleri ağrır gazı olur karnı acıkır kalkabilir Yani bir şekilde düzene girecektir Merak etme Her bebek farklıdır Dediğim gibi belki de senin bebeğin atak dönemi geçtikten sonra güzel güzel uyumaya başlayacak sen Karnını güzelce doyurmaya gazını çıkarmaya bak rahat ettir üşütme Havalar soğuk biliyorsun emin ol ki alışıyorsun.. sadece kendini rahatlatmaya bak ve anne olduğunu hatırlatne olursa olsun o bebek senin ve katlanmak zorundayız hepimiz
Yok zaten 5. Ayda uyku eğitimi almak istiyorum zaten de bu 4. Aydan beni çok korkuttunuz açıkçasıHiçbir uyku eğitmeni 5-6.aydan önce uyku eğitimi önermez (aklı olan diyeyim en azından). İlk 3 ay bebek kendini hala anne karnında zannettiğinden temasa ihtiyaç duyar. O nedenle uyanmalar bir süre devam eder. Arkadaşların yazdığı gibi 4.aydaki korkunç uyku gerilemesi döneminden sonra araştırın derim ben. Bebeğiniz şu an gece-gündüz ayrımını bile bilmiyor çünkü.
- 1 Aralık 2011
- 3.589
- 5.486
- 358
- 36
Her bebeğin doğası farklı. Kimi bebek uykuyu seviyor kimisi de sevmiyor. Biz mesela 4.ayda olması beklenen o uyku gerilemesini yaşamadık aksine şu an 15 aylık olan oğlum hayatının en güzel uykularını 4.ayda uyudu. Bir yatardı 7-8 saat kesintisiz. Sonrasında da o kadar uyku bir daha hiç görmedim. Emdikleri sürece sık uyanmaya devam ediyorlarmış yakında emzirmeyi bırakacağım bakalım göreceğiz. Sizinki daha çok küçük zaten mecburen sık uyanıp beslemek zorunda olduğunuz dönemdesiniz. Düzelme olmasa bile alışılıyor gerçekten. Ben bebeğim sizinki kadarken halüsinasyon bile görmüştüm uykusuzluktan. Birde uyku eğitimi bana mantıklı gelen bişey değil açıkçası. Bir diş çıkarmaya,bir hasta olmaya bakıyor uykularının alt üst olması.
Valla 1.5 ay kadar sürdü. Umarım sizin bu kadar sürmez. Ben çok yıprandım o dönemde.4. Aya giriyoruz. Ne kadar sürdü sizin uyku gerilemeniz?
Bana kimse söylememişti, çok hazırlıksızdım. O nedenle pozitif bakın, siz ne beklediğinizi biliyorsunuz :) ama şöyle düşünelim ve umalım ki şanslı azınlıktan olursunuz ve çok hissetmezsiniz o dönemi kolayca atlatırsınızYok zaten 5. Ayda uyku eğitimi almak istiyorum zaten de bu 4. Aydan beni çok korkuttunuz açıkçası
- 17 Aralık 2020
- 1.433
- 1.088
- 83
- 32
Bebeğiniz henüz cok küçük zaten uyuyor olsa bile iki üç saatte bir beslemeniz şart bu dönemde uyukunun düzensiz olması da gayet normal. 4-5. Aya kadar dayanabilirim demişsiniz şimdiki ayını kıyasladıgınızda o aylarda uyku durumları bir tık daha iyi olabiliyor.
Bence bu kıyasınızda yalnış bir değerlendirme ikiz bebek bakan annelere sorun bide mesela ben ilk dönemlerini düşündüğümde tek bebek oldugunda atıyorum bi saat bile olsa dinlenebiliyorsunuzdur ama benim öyle bir şansım olmadı birini uyutmak için ugrasıyorsun yatıyorsun zınk diğeri uyanıyor hopp aynı ugras tekrar basa sar bu döngünün sabaha kadar hiç bitmediği günler olmuştuValla gözümü iyice korkuttun ben hep pozitiftim ama gün geçtikçe umudumu kaybediyorum valla uyumayan bebek bakmak çok zor uyuyan 2 bebeğe denk bence
- 22 Ağustos 2015
- 29.616
- 1
- 86.356
- 598
Bı ikiz annesi de ben mesela bu dongu hiç bitmiyor ya bir buçuk yaşında kızım hala bazen sabaha kadar ağlar biri ağlamaz diğeri mizmizlanir derin uykuya geçmek saatler alabiliyor yani uykularina düzen koymama rağmen o kalkmalar ağlamalar bitmiyor. Diş zaten var kimi bilmez nasıl çıktığını kimi çocukta kök sokturuyor yani yapcak birşey yok ben bir de geceleri esim olmaz çoğu zaman çalışır insan nasıl baş ediyor hayret ediyor :)Bebeğiniz henüz cok küçük zaten uyuyor olsa bile iki üç saatte bir beslemeniz şart bu dönemde uyukunun düzensiz olması da gayet normal. 4-5. Aya kadar dayanabilirim demişsiniz şimdiki ayını kıyasladıgınızda o aylarda uyku durumları bir tık daha iyi olabiliyor.
Bence bu kıyasınızda yalnış bir değerlendirme ikiz bebek bakan annelere sorun bide mesela ben ilk dönemlerini düşündüğümde tek bebek oldugunda atıyorum bi saat bile olsa dinlenebiliyorsunuzdur ama benim öyle bir şansım olmadı birini uyutmak için ugrasıyorsun yatıyorsun zınk diğeri uyanıyor hopp aynı ugras tekrar basa sar bu döngünün sabaha kadar hiç bitmediği günler olmuştu
Çocuklar dönem dönem skntilar yaşiyor herşey değişip başa sarabiligor vs vs vs
Hala sürüyor diyebilirim ya 5 ay 20 günlüğüz çok bir şey değişmedi sadece 4. ayda 10 defa kalkarken şu an 5-6 defa kalkıyor4. Aya giriyoruz. Ne kadar sürdü sizin uyku gerilemeniz?
- 2 Nisan 2024
- 1.721
- 1.888
- 48
Gündüzleriniz nasıl?Hala sürüyor diyebilirim ya 5 ay 20 günlüğüz çok bir şey değişmedi sadece 4. ayda 10 defa kalkarken şu an 5-6 defa kalkıyor