Davranış Bozuklukları uyaran eksikliği

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
benim kizimada uyaran eksikligi dedi doktor bende çok endişe ediyorum 15. ayi bitti işaret parmağını hala kullanmıyor genelde istediği bişey olursa ver ver diyor uzaniyor yetişemediği yerlere bazen beni götürüyor alkış by by gel gel yapiyor baba mama dede meme kedi diyo oyuncak bebeğini bana getiriyo e e diyo arabalari sürüyor topu at diyorum atıyor bulup aklima gelenler bunlar.yapamadiklari baba anne nerde deyince gösterme yada bakmasi yok isaret ettigim yeri bulmakta zorlaniyor arada parmak ucunda yürüyor bazen paspasa yatıyor bulduğu herseyi ses cikarmasi için birbirine carpiyo takintimi bilmiyorum buda.göz temasi iyi seslenince gelir otur kalk gel deyince anlar.tvyi kapatali 2 ay oldu önceleri bu saydiklarimin hiçbiri yoktu sizce iyi yonde ilerleme varmi korkuyorum kötüye gitmesinden takintilari var diye

Bu anlattiklarinizin nesi garip ki cok normal ayni aydayız bizde oyleyiz ondan diyorum. Sanirim kotu giden seyleri zaten duzeltmissiniz.Yersiz korkuya kapilmayin

Bu anlattiklarinizin nesi garip ki cok normal ayni aydayız bizde oyleyiz ondan diyorum. Sanirim kotu giden seyleri zaten duzeltmissiniz.Yersiz korkuya kapilmayin
ışaret edemiyor birde anne baba nerde deyince bakmiyo yada gosteremiyo bazen yerlere yatiyo parmak ucunda yürüyor ama aşırı değil herkez bi yorum yapiyor ister istemez kötü etkileniyorum 2 ay öncesine kadar ruh gibiydi hiçbişey bilmiyordu.insallah hepimizin evladı iyi olur.

Amin.
Baya yol katetmissiniz ama bu cok iyi
Peki neden oyleydi tv tablet flan mi?
Bende bazen izletiyorum ds mrrak ettm

Valla o kadar guzel aciklamissiniz ki , en azindan bazen gun icinde calismaktan vakit ayiramadigim cocuguma neyapmam gerektigini hatirlsttiniz. Tesekkurederim

Ne kadar süre peki günde
Ay soruyorunm kusura bakmayin ayni ay oldujkari icin
2 aydir sadece yemek yiyecegi zaman telefondan açıyorum en fazla yarım saat onun dışında açmıyorum normal tv açık olsada ilgisini çekmiyor.ne kusuru sorun nolacak sanki.sizin bebeginiz nasıl gelişim olarak peki

Ben de kafayı yercesine uyaran eksikliği ve otizm arasında kaldığımda Kendime şunu sordum çocuk çok fazla ekrana maruz kaldı mı?(15 ay 20 ay arası). Cevap evet ise otizmden ziyade uyaran eksikliğine daha yakın oluyoruz. Üstelik 2 ayda ilerleme kaydetmiş ruh gibiydi diyorsunuz buradan gene uyaran eksikliğine daha yakın duruyor. Hayali oyun oynaması bayağı önemli diye biliyorum bu çok iyi .. işaret parmağı 15. Aya kadar kazanılması gerekirmiş ama tv izlediği için sapması çok normal . Ses çıkarmak için birşeyleri sürekli atmak otizmli çocukların yaptığı bir hareket ama ayı çok küçük sesi hoşuna gidiyor olabilir. Televizyon çocuklara otizmi taklit ettiriyor. Benim çocuğum çok güzel işaret parmağını kullanırken, tv izlemeye başladığında edindiği davranışı bıraktı. Ama şimdi tekrar hatırladı sürekili işaret ettim, bir de işaret parmağını tutup ben gösterdim. Geldi çok şükür.

Yani benim çocuğum 15 ay 20 ay arası yoğun izledi. 0 3 yaş aslında herkes için.

2 aydir sadece yemek yiyecegi zaman telefondan açıyorum en fazla yarım saat onun dışında açmıyorum normal tv açık olsada ilgisini çekmiyor.ne kusuru sorun nolacak sanki.sizin bebeginiz nasıl gelişim olarak peki
İşinize karışmak, akıl vermek istemem ama ben televizyonu kaldırıp atıcaktım, o kadar nefret ettim doktorlar aç kalsın izletmeyin diyorlar, daha bir dakika izlemedi. Bir de tv arka planda açık olduğunda bile çocuklar oyunlarına odaklanamazlarmış. Arka planda bile oynaması iyi değil biliyorum.

yere birşeyler atmiyor sesi çıksın diye iki eline alip oyuncak olur çorap vb.biseyi alip birbirine vuruyor yere sadece topu atiyor onuda bilinçli yapıyor.otizme benzemiyor ama ifade edemedigim bişeyde var diyorum kendi kendime.gercekten ruh gibiydi ismine bile asla bakmiyordu daha önce öğrenemedigi için çok geri kaldı bebeğim

evet haklisiniz bu konuda zaten babasi gelene kadar açan yok tvyi ama aç kalmasina razi olamiyorum zaten çok zayif ve hareketli yiyene kadar açıyorum umarim onuda kisa zamanda bırakırız.

Bu kadar kısa sürede değişmiş, işaret parmağı da yakında gelir. İsmine bakmaya başlamış, gelişmeleriniz çok güzel.

Iyi.. doktoru ve benim gözlemim ama bende ekrana basladim acikcasi fazka izketmek ne demek onu bilemiyirum mesela gundw yarim saat fazka mi normal mi gibi.
Doktorlra kalsa 10 dk ama 1 bölüm bile 13 dakka

Iyi.. doktoru ve benim gözlemim ama bende ekrana basladim acikcasi fazka izketmek ne demek onu bilemiyirum mesela gundw yarim saat fazka mi normal mi gibi.
Bir doktor 2 saatten fazla izledi mi diye sormuştu. 20 dakika tabii ki az. Bir video da bir çocuk 1 saat tv izledi diye uyaran eksikliği olmaz diyordu. Yalnız siz yarım saat ile başlatıyorsunuz , çocuk keşfettikçe daha fazlasını ister, sonra kontrolden çıkabilir. Ben bir dakika bile vermiyorum ve oluyormuş.

bizim doktorumuz en fazla iki saat izleyebilir demişti bol bol dışarı cikmamizi önermişti yarim saat çok degil bence tv kapaninca aglamiyorsa iyi.

Bravo en iyi anne siz oldunuz. Ne diyim

Merhaba nolur yardım edin bna 18 aylık bir kızım var anne dede nene anane diyir ama bilinçsiz gel deyince geliyor al deyince alıyor göz teması var özellikle şarkı söylerken gözünü benden alamaz ismine tepkisi var arada olmuyor oyuncakları ile oynuyor legolar eşleştirme oyunu bultak oyunu hepsini ezbere yapıyor oyuncak tabak kaşıkla oynuyor bana yedir deyince yediriyor babana yedir deyince onada yediriyor istediği şeyi bazen eli ile gösteriyor az işaret kullanıyor aferin sana deyince hemen alkış yapıyor bizimde yapmamizi bekliyor kovalamaca oynamayı çok seviyor yaşıtlarıyla zıplamaya bayılır suyu biterse biberini hemen bize getirir bitmiş mi annem hadi dolduralım deyince hemen mutfağa yönelir TV ve telefonu izliyordu ama kestim ama icm icimi yiyor otizm olabilrmi böle yardim edin etrafımda yaşıtları daha çok konusuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…