Evlilik Ve Ebeveyn Tutumları

Aslinda bence gelinlerde Kaynana fobisi olmasa, pekde sorun cikmaz.
Basda hersey karsilikli, sonucda yabanci insan karsimizdaki kaynana, kendine göre huyu suyu var tabiiki alismasi kabullenmesi anlasmak vs zor.
Ama onlarin acisindan bakarsak cok da beklentimiz olmasa sorun olmaz, aslinda herkes kendini bilirse sorun cikmaz.

Hersey karsilikli olunca kolay ve güzel olur,
kimse kimseyi zorla sevemez, ama eslerimizi sevdiysek annelerine en azindan saygili ola biliriz.

Bu insan gelininiz olmuş, kızınıza nasıl davranıyorsanız ona da öyle davranın. Hatta gelininiz içinizde yabancı olduğu için biraz daha iyi davranın

çok güzel söz..

Samyeli 34 arkadaşım (gelınlerıyle degıl ogularının hatalarıyla ugraşsalar sorun kalmayacak) demiş hay senin eline diline sağlık.Ne iyi demişsin.valla kısaca belirtmişsin.

Canım ne güzel yazıp anlatmışsın ellerine saglık....Ahh her kaynana bunu bi bilse her evlilikte mutluluk olacaktır....

bence bu yazıyı bütün kay:enbuyukkk::enbuyukkk:a.s.sengözlerimebaksanabnanalar okumalı gerçekten eğitici

çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık...
çok önemli bir nokta var.kayınvaldeler ve eş artık yeni bir aile kurulduğunun bilincinde olmalı ona göre davranmalı.evet kendi ailelerimiz yine bizim ailelerimiz ama artık evli bir erkek ailem dediğinde annesi babası değil kendi karısı ve varsa çocuğu anlaşılır.öyle anlaşılmalı.yani adam ailem dediğinde annesi babası kardeşi gelmez akla...herkes bunun bilincinde olmalı.ortada yeni bir aile kuruluyor ve o ailenin kendi kuralları düzeni vardır...

yazın çok güzel olmuş canım emeğine sağlık
benim kaynanam iyi yaa
annem çok disiplinliydi bekarken yemek yapmaya korkardım
sanki herşeyi anamın karnında öğrenmişim gibi ilk yaptığımında mükemmel olmasını beklerdi
o yüzden hiç cesaret edip yemek yapmadım bekarken
evlendikten sonra kaynanamdan kaynatamdan öğrendim birçoğunu
anlayışlı davrandı hep bana karşı
bide ben izlenimlerimden şunu anladım
beni seviyo çünkü onun evladını mutlu ediyodum

eşimi seviyorum değer veriyorum banada değer veriliyo
tam tersi olsaydı ama bende berbat geçimsiz bi insan olurdum bundan adım gibi eminim

kaynanamın bi lafı var herkes evinde mutlu huzurlu olsun ben başka bişey istemem
elimden geldiği kadarda maddi sıkıntılarınıza destek olmaya çalışırım der her zaman
öyle aile işlerimize hiç burnunu sokmaz

valla çok güzel bi yazı olmuş emeğine sağlık...keşke iyi olabilse aramız bu kırgınlıklar yaşanmışlıklar olmamış olsa unutabilsek sünger çekebilsek geçmişe ama olmuyo unutulmuyo yada unutulacak türden değil yaşanmışlıklar...

önceki nişanlılığımda vardı kayınvalidem oda sağolsun semra kaynananın otuz gömlek ilersi bi kadındı,ağzımı bırakayım başka tarafımlada kuş tutsam yaranamazdım hani,sevgililer gününde kayınpedere çiçek almadım diye ortalığı birbirine katmış soyu tükenmekte olan bi varlıktı kendileri...-tatlicadiarzu-

şuansa, kayınvalidem yok ...eşim çok küçükken vefat etmiş...allah sanırım önceden çektirtdi beni,kim bilir...:nazar:

diyeceğim ben ilerde eğer bi erkek annesi olursam,çok emin olarak yazıyorum bunu,asla anlaşamasam dahi,gelinime sırf evladım hatrına dayanırım..beni sevmek zorunda değil karşı taraf,ama ben onu sevmediğim an kaybedeceğim kendi oğlum olur,bunu biliyorum...
temizmiş,pismiş hiç farketmez beklediğim ve istediğim yalnızca samimiyet hepsi bu...:1hug:

X