• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları uyaran eksikliği

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Evde ne gibibetkinlikler yapabiliriz uyaran 3ksikliginde benim oglum 13 aylik cok televizyon izledi ama 1 aydir kapattim goz kontagi vardi ama ismine bi donuyo bi donmuyodu konusurken yokmussun gibiydi simdi konistihumda biraz daha dinliuo gisterdiklerimi yapiyo ama baska bi zamanda yap dedigimde yapmiuo ne pldugunu anlamiyo psikiyayriste giturcem bakalim insAllah duzelemicek bisey yoktir

Öncelikle geç cevabım için kusura bakmayın. Ancak girebildim. 13 aylık daha çok küçük. O zamanlar benim oğlum da anne nerede dendiğinde beni göstermiyordu. Doktora mutlaka gidin. Ama endişelenmeyin. 'küçük bebek ve riskli çocuklar için etkinlikler' adlı bir kitap var onu tavsiye ederim. Ben işaret etmeyi kendim de ilgi çekici bir şeyleri işaret ederek öğrettim. Bir de bir şey istediği zaman kendim örneğin su istiyorsa suyu işaret ederek bu mu dedim. Bir süre sonra o da bu demeye başladı göstererek. Her şeyi gösterin. Bol bol konuşun anlamıyor gibi görünür ama anlıyorlar.

Masal kitapları alıp okuyabilirsiniz göstererek. Ben oğlumun ilgisini çekebilmek için o dönemlerde çok uğraşıyordum. Gözleri sürekli etraftaydı. Kucakta dikkat süresi artıyorsa, kucakta tutarak konuşmaya çalışabilirsiniz. Bol ilgi sevgi gösterin ve kendi haline fazla bırakmayın.

Merhaba isikli oyuncaklar muzik bile acmiyorum ama ben hicbir etkimlik bulamiuorum o kitabi aldim gelicek insAllah cok cani sikiliuo surekli disariya gitmek istiyo kalabaligi seviyo benimle cani sikiliyo ne yapsam mizliyo cok moralim bozuluyo ozamanda baskalari arkadaslarim babanne vs gorunve cok seviyo

Merhaba isikli oyuncaklar muzik bile acmiyorum ama ben hicbir etkimlik bulamiuorum o kitabi aldim gelicek insAllah cok cani sikiliuo surekli disariya gitmek istiyo kalabaligi seviyo benimle cani sikiliyo ne yapsam mizliyo cok moralim bozuluyo ozamanda baskalari arkadaslarim babanne vs gorunve cok seviyo
Sürekli ev ortamında olmaktan sıkılıyor ve enerjisini atmak istiyor olabilir. Onunla iyunlar oynayın. Onunla eğlenin saçmada olsa yapın bunu. O eğlendikçe size karşı açılacaktır. Abartılı ses tonları ile konuşun güldürün ilgisini çekin. Zaten daha çok ufak annesi.

Sürekli ev ortamında olmaktan sıkılıyor ve enerjisini atmak istiyor olabilir. Onunla iyunlar oynayın. Onunla eğlenin saçmada olsa yapın bunu. O eğlendikçe size karşı açılacaktır. Abartılı ses tonları ile konuşun güldürün ilgisini çekin. Zaten daha çok ufak annesi.
Bende istw surekli oyun bulamiyorum ondan bebden sikiliyo isaret parmaginida kullanmiyo ama istedigi seyi gorunce gidiyo 17 aya kadarmis diye duydum isaret parmagini kullanma bilginiz varmi

Bende istw surekli oyun bulamiyorum ondan bebden sikiliyo isaret parmaginida kullanmiyo ama istedigi seyi gorunce gidiyo 17 aya kadarmis diye duydum isaret parmagini kullanma bilginiz varmi

Zamanla bence hepsi olur dediğim gibi bence daha çok küçük. Bol ilgi sevgi, ihtiyacınız olan sey bu. Anne olarak bir kuşkunuz varsa elbette bir uzmanla görüşmekte de fayda var. Ama dediğim gibi 13 ay çok küçük henüz.

Merhaba ayni belirtiler Ve ayni tani bizdede var oglum 20 aylik ydsnda yasiyorum sureci tek yonetiyorm lutfen deneyimlerinizi paylasrmisiniz insallah oglunuz cok iyidir suan

Kardesim seninle iletisime gecmek istiyorum benim oglumada ayni tani kondu daha surecin basindayiz seninle konusmam lazim

arkadaşlar forumda aktif olmadığım için yeni görüyorum yazılanları. benim oğlum çok şükür iyi durumda. Zor süreçleri atlattık. Bolca ilgi ve sevgiyle. TV televizyon kesinlikle yasak.

Öncelikle aileler olarak bizler paniğe kapılmamalıyız. Ben o zamanlar çok üzülmüştüm. Ama şimdi onca zaman sonra hatırlamıyorum bile. Kendinizi yıpratmayarak başlayın işe derim. TV tablet telefon keserken sizde de çok fazla bunları görmemesinde fayda var. Yapmasını istediğiniz ne varsa siz yaparak ona gösterebilirsiniz. Ama her çocugun uyaran ihtiyacı farklı olabilir özelden tam olarak sorunlarınızı yazarsanız yardımcı olmaya çalışacağım inşallah.

Uzman olarak söylüyorum, herşey ekranla başlıyor. Tablet, telefon, bilgisayar, televizyon ile haşır neşir olan çocuk (Biz her ne kadar ama orada uyaran çok desekte öyle değil) günü hiç uyaran almadan kapatıyor. Buda göz teması kurmamasına, ismine veya ünlemlere cevap vermemesine, konuşma geriliği ya da konuşmanın hiç başlamamasına gibi gibi bir çok şeye yol açıyor. Genelde otizm ya da dil konuşma geriliği ile karıştırılabiliyor, çünkü aileler ekran kısmını pek kabul etmek istemediğinden uzmana tam bilgi vermiyor. ilgi ve alaka boyutu yeterli ve kaliteli şekilde çocuğa sunulduğunda ilerlemeler kaydediliyor.

Uzman olarak söylüyorum, herşey ekranla başlıyor. Tablet, telefon, bilgisayar, televizyon ile haşır neşir olan çocuk (Biz her ne kadar ama orada uyaran çok desekte öyle değil) günü hiç uyaran almadan kapatıyor. Buda göz teması kurmamasına, ismine veya ünlemlere cevap vermemesine, konuşma geriliği ya da konuşmanın hiç başlamamasına gibi gibi bir çok şeye yol açıyor. Genelde otizm ya da dil konuşma geriliği ile karıştırılabiliyor, çünkü aileler ekran kısmını pek kabul etmek istemediğinden uzmana tam bilgi vermiyor. ilgi ve alaka boyutu yeterli ve kaliteli şekilde çocuğa sunulduğunda ilerlemeler kaydediliyor.
Merhabalar bi arkadaşımın kızında şüphe var şuan işaret parmağını kullanmıyormuş filan gibi . Bi uzmana götürecekler ama araştırıyoruz şuan bebekler kaç aylıkken işaret parmağı kullanmaya başlamış olmalı acaba bilginiz var mu

Merhabalar bi arkadaşımın kızında şüphe var şuan işaret parmağını kullanmıyormuş filan gibi . Bi uzmana götürecekler ama araştırıyoruz şuan bebekler kaç aylıkken işaret parmağı kullanmaya başlamış olmalı acaba bilginiz var mu
Merhaba, biraz daha açar mısınız? İşaret parmağı kullanmaktan kasıt bir şeyleri işaret ederek göstermesi mi?

Merhaba bizde de aynı sorun var neler yaptınız nasil atlattiniz bu donemi
Merhaba, bolca ilgi gerekiyor ve tv tablet yasak. Abartılı tonlamalarla konuşma ile ilgisini cekebilir, neleri yapamıyorsa onların üstünde calisabilirsiniz. Oyunla öğretme gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.

Ben hiç böyle internette yorum yazan biri olmadığım halde kendimi gene bu sitede buldum, önce tüp bebek tuttu, tutmadı, şimdi uyaran eksikliği, ya otizimse korkusu.. ilk defa para biriktirip ev, araba alma senemizde beynimden vurulduğum ah ah en kötü evlerde oturayım, sen Sağlıklı ol bebeğim duygusu, vardır bir bildiği...
Benim oğlum ilk bir sene çok güzel gelişim gösteren bir bebekti, işaret parmağını 11 aylık etkin kullandı. 15 aylık sonrası hayatınıza tablet girdi. İsmine tepki vermediğini 20 aylık farkettirm, işaret parmağını gösterirken kullanıyor ama istediklerine işaret etmiyor ,uzak veya yakın göz teması fena değil ama doktor uzun sürdüremiyor dedi,arkadaş çok seviyor ama oynarken birden eşyalara dalıyor, konuşması o kadar kötü değil anne kak kak (kalk) diyor, baba, dede, Po (top) aç, ay.. meme. çok güzel yapboz yapıyor, bul tak bebek puzzle gibi.. ama vücut dili zayıf, kafasını evet hayır şeklinde sallamıyor, 20 gün önce başladı saatlerce salıncakta sallanmak istiyor, ama kendi sallanmıyor arabaları sıralıyordu, takıntısı, krizleri yok. Dönen şeylere bakmıyor. Sadece ben inceledikçe kafasını sağa sola salladığını farkettim ama arada. Komutlara dikkatini toplayıp ver, al, getir götür yapıyor, sallamadığI da çok oluyo Lütfen bana yardımcı olun.. uzuvlarını göstermemesi, salıncak sevgisi, başını evet hayır şeklinde sallamaması, işime dönmeme, konut yetersizliği diyebilirim kısaca.. tüm evlatta sağlık, sağlık , sağlık ....

Back