Uyanmayan bebek

Kuzucum seni çok iyi anlıyorum. Kızım 3 aylık, önce seninki gibiydi. Sarılığı atlattığı halde uyanmıyor 7 8 saat uyuyordu. Bende şansımı deniyordum ama almıyordu memeyi. Doktorumuz, keyfi bilir. Sen şans ver, uyanmazsa da elleme dedi. Bende hiç zorlamadım. Gece hala 7 saat falan uyur. Meme versem de almaz. Bazı bebekler böyle. Üzme kendini. Sarılık değeri de yüksek değilse korkma. Gündüz de uyanmazsa sarılıktan götürürsün ❤ sağlıkla büyütmek nasip olsun

meme ucunu agzina koyduktan sonra yanagini cenesini gidiklamayi denediniz mi
bu bebeklerde emme refleksini uyarir
kollarini falan tutup kaldirdiginizda kollarinda havada tutma refleksi oluyormu?

3 ay suren anne sutu sariligida var benim kizimda vardi onda kilo alimi falan normal seyrediyor bir dr a daha gosterin isterseniz

Canım benim oğlumda öyle olmuştu hemen Dr a git, şu an ama. Sarılık çıkmıştı, korkma korkulacak birşey değil ama goturmen gerek.

Ayni benim oglum! 3o gunluk olana kadar uyanmadi nerdeyse. Allahim gidikliyodum soyuyodum neler neler yapiyodum. Sekeri de iyiydi, sariligi da yoktu ama surekli uyumak istiyodu. Vucudu hep salik boyle gozunu acamiyor gibi. Gunduz bile hep uyurdu. Norolojiye bile gorurdum doktor kovdu beni :) sonra bir uyandi, 4,5 aylik olana kadar uyku gormedim, gece gunduz surekli uyanikti.

Bence bebeklerin ilk zamanlar cok iyumalari resmen annelerine dogum sonrasi dinlenme iyilesme icin sure tanimasi yuzunden:)

Kendi haline bırakmak için çok minik.sarılık sadece açlıktan olmaz, oğlum da kilo alıyordu ama sarılığı 3 ayı buldu nerdeyse.
Rh uyumsuzluğunuz varsa ondan da sarılık olur. 2 saati geçirmeyin emzirmek için

Bu arada ben banyo yaptirirdim suyun içinde bile uyanmazdi.. çok zordu.
Sonra da alerjisi çıktı, uyumak bilmedi.

Kizlar merhaba...benim serdim dert mi bilmiyorum ama acemilikten iste sizlere ni danisayim dedim..
10 gunluk vi bebegim var benim..geceleri hic uyanmıyor...ilk iki gun gece cok agladi sutum yoktu ondan diye düşündüm acti belli ki..sutum geldiğinden beri gece emiyor sabaha kadar uyanmiyir hic..bi iki kez zorla uyandırdım emdi ama uyuyunca kendi istemezse asla uyanmıyor...altini açıyorum bacaklarıyla ayaklarıyla oynuyorum ama yok...mesela dun gece 1 de emzirdim gece 4te uyandırmaya çalıştım ama uyanmadı..sabah 6 bucukta zorla kaldırdım uyandi ve emdi...maden ac neden ben zorla uyandiriyorum..5 bucuk saat ac kaldi ...

Sizce ne yapmalı zorlada olsa hir şekilde uyandırmalı mi?? Yoksa ellemeyip kendi uyanmasini mi beklemeli..bu arada sütümde var yetiyo..
Lutfen bi akıl verin bana
Sütünüzden bi kaşığa azıcık sağıp ağzının kenarından damlatmaya çalışın, uyandırmak daha kolay olur.

Dok

doktora götürdük sarılığı yok kiloda almaya başlamış
Sarılık yoksa bebege rahatsız etme uyusun ...uc cocuk buyuttum bor zaman gelecek neden bu cocuk uymuyor dıyeceksınız..benim kızım ın sarılığı oldugu halde geceleri rahatsız etmedim uyudu...gunduzlerı bol bol emzırdım ..bırseycıgı kalmadı...bebegınız demekkı akın bor bebek elhamdülillah..nazar degdıreceksınız üzerine okuyun

Kızım ilk 8 gün yoğun bakımda kaldı, eve çıkarırken önce emzirmem için verdiler ve sürekli uyuyordu. Hemşire topuğunu sık çenesini gıdıkla uyandır dedi. Eve çıktıktan sonra da gece saat kurup 2-3 saatte bir kalktım zorla uyandırdım emzirdim. 10-15 günden sonra kendi de uyanmaya başladı ama sarılığı 3 ay kadar sürdü. Yanlış hatırlamıyorsam 6 aydan sonra filan bebek uyanmıyorsa uyandırmaya gerek yok diyorlar. Ama öncesinde uyandırmak gerekiyor

Doktora götürdük sariligi yok dedi..var ama normal yenidogan sarılığı dedi..4 gunlukken götürmüştük 6.gun tekrar gelin dedi gittik hicbir sorun yok artik tehlike arz etmez dedi....kakasini çişini cok guzel yapiyor gunde 7 8 bez değişiyoruz gunduz de gun icinde uyanıyor uyumadan önce emiyor ve ben uyandirmayana kadarda gece uyanmiyo ki ben uyandirmaya çalışinca da uyanmıyor..ama bugun mutlaja uyandircam

arkadaşım kesinlikle bekleme. aynı şey başıma geldi ilk bebekte cahillik oluyor muhakkak. cuma günü dr kontrol etmişti herşey yolundaydı. haftasonu gece kesintisiz 4 yada 5 saat uyudu. bende şanslıyım uyuyan bebeğim var diyordum.uyandiramamistik çünkü. . meğer cahilmisim😊 pazartesi sarılık değeri okadar yukselmiski 2 gün hastanede yattık 🙁 bu dediğim iki gün içinde oldu. beklememelisin dr görmeli muhakkak

Uyur zaten canım ama sen sık sık emzir ben alarm kurtardım saat başı emzirirdim zaten zamanla kendi ağlıyor uyanıyor şekeri düşer dikkat et güle güle büyüt bebeğini canm

Mutlaka uyandırın. Sarilik olabilir, kan sekeri düşebilir. Minnacik henuz sabaha kadar ac kalmamali .Ac olsa uyumaz diyenlere de inanmayin .40 gunluk sürede bebek acliktan da uyur

2 saatte bir emzirilmeli. Sarılık olmuş olabilir. Acil doktora götürün.Benim bebegim de kan değişimi olacak kadar yükselmişti deger. Çok zor atlattık.

Son düzenleme:
Gercekten mi..su an vicdan azabindan ölüyorum zorlada olsa uyandirmaya caliscam
Benim kızım ilk doğduğunda nerdeyse 24 saate yakın doğru düzgün emmedi hiç hali yok gibiydi zaten sadece bakıyordu öyle hep uykulu bir şekilde sutum de vardı sonra gece birden çığlığı bastı acıktı tabii bende çok üzülmüştüm tabii emince bayaa rahatladım. Sonra gelsin göğüs ucu yaraları ağlaya ağlaya emzirmeler iki aylıkken iki defa on gün arayla mastit oldum mastitli göğsü emzirenler bilir canın çekiliyor yok bu acının tarifi doğum hiçbişeymiş yanında. Ama çabuk toparladı kızım ve uykuya hala düşkündür kendisi 😁. Doğduğunda erken ve ayına göre tam gelişmemiş olarak 2.600 doğdu sonra çok iyi toparladı.sizinki de öyle olur. Zaten sütünüzün kalitesini artırmak için usta olmuşsunuzdur eminim 😊.merak etmeyin bebeğiniz daha on günlük ve herkesin dediği gibi emzirmeye siz zorlayın iki saati geçmesin düzene girdiği zaman geceleri zaten size gerek kalmaz kendisi ağlar arar hemen memeyi 😍

10 günlük daha çok küçük, kan şekeri düşer, 5 saat uyumasına izin vermemelisiniz.
2 aydan sonra genelde acıkınca kendisi talep eder.

Kilo sorunu yoksa birakin uyusun. Uyuyan bebek uyandirilmaz cünkü uyurken beyin gelisiyor :)

benim yawrumu da ben ayni sekilde uyuyo uyanmiyo diye bi saatte bir kaldirdim cocugun duzeni sasti simdi hic uyumuyoruz geceleri :( rabbim yardimciniz olsun doyuyorsa hic problem yok 3 saatte emzirmeye calisin sadece

O ac kalmasinda ben şişmesine raziyim..madem ac neden uyanmıyor ki 5 bucuk saat uyanmadan uyudu gece ne yaptysam uyanmadı bu gece zorlada olsa uyandırcam kac saat surerse sürsün
Eger sarilik yoksa endise edilecek bir durumda yoktur sanirim. Her bebek baska.

O da oyle buyuyecektir. Doktoruna anlatin zorla uyandirmaya calismak bana pek mantikli gelmiyor. Kilo da aliyormus sariligi da yokmus e daha ne cok sanslisiniz iste. Dinlenin sizde.

Back