Uyanmayan bebek

Ya bence cok tatlı. Ben anne degilim ama sanki sakin bir cocukmus gibime geldi. Yaramaz degil ne guzel baska bebek olsa hic uyumaz ortalığı inletir aylarca. Demekki doyuyor yani baya emiyormus cok anlamam ama cok tatlı geldi bana bu durum :)

Benim de bebeklerinden biri Üstelik Prematüre ile küvezden çıkartıp eve geldik yedi buçuk saat uyandıramadik kabus gibiydi.

Annem Kayınvalidem ve ben ayrı uğraştık..artık pes etmiştim. Üstelik bana emzirmek zorundaydım Çünkü düşük kilolu doğdu.. zor bir durum doktorunuza sorun

ayyy aynı benım kızım , ooyyy anne kurban verene ,

valla canım çogu dr uyandır emdir diyor bazı dr larda acıkınca kendi uyanır emer diyor ,
bende uyanması bekledım ve emdi uyudu çokta güzel büyüdü maşallahh ,

aç çocuk uymaz bunu bil
Yanılıyorsunuz aç çocuk çok güzel uyur. Şekeri düşer ve halsizlik yapar.Uyumak ister.

Kizlar merhaba...benim serdim dert mi bilmiyorum ama acemilikten iste sizlere ni danisayim dedim..
10 gunluk vi bebegim var benim..geceleri hic uyanmıyor...ilk iki gun gece cok agladi sutum yoktu ondan diye düşündüm acti belli ki..sutum geldiğinden beri gece emiyor sabaha kadar uyanmiyir hic..bi iki kez zorla uyandırdım emdi ama uyuyunca kendi istemezse asla uyanmıyor...altini açıyorum bacaklarıyla ayaklarıyla oynuyorum ama yok...mesela dun gece 1 de emzirdim gece 4te uyandırmaya çalıştım ama uyanmadı..sabah 6 bucukta zorla kaldırdım uyandi ve emdi...maden ac neden ben zorla uyandiriyorum..5 bucuk saat ac kaldi ...

Sizce ne yapmalı zorlada olsa hir şekilde uyandırmalı mi?? Yoksa ellemeyip kendi uyanmasini mi beklemeli..bu arada sütümde var yetiyo..
Lutfen bi akıl verin bana
Cok kucuk. Uyanmasa da uyandırıp emzirmeniz gerek.Sarıkır olabilir yoksa.Uzun sure uyandırıp emzırmezseniz şekeri de düşebilir. İki saatte bir kesinlikle emzirmeniz şart

Yenidoğanlar öyle olur. Kimse söylemedi mi? 2 saatte bir uyandırıp emzireceksin. Altını aç, topuklarını hafif sık. Emmese sarılık olur. Şekeri düştüğü için daha çok uyur. Ben çok uğraşırdım kızımı uyandırmaya. Herşey normal yani. 😀

Benim kızım da uyanmazdı sonra da uyutmuyorlar merak etme
Ben üç günlükken gece beş saat kesintisiz uyuduğunu biliyorum mesela
Gıdıklardım falan yok uyanmazdı doktor bana üç saatte bir demişti
Ama tehlike geçince de artık uyandırma gerek yok dedi
Çünkü o düzene alışıp sonra hep aynı aralıkta uyanıyorlarmış

ayyy aynı benım kızım , ooyyy anne kurban verene ,

valla canım çogu dr uyandır emdir diyor bazı dr larda acıkınca kendi uyanır emer diyor ,
bende uyanması bekledım ve emdi uyudu çokta güzel büyüdü maşallahh ,

aç çocuk uymaz bunu bil
O cocuk değil yalnız bebek bile demeye kıyamaz insan cok kucuk. Şekeri düşer oyle bir uyur ki hastanelik olur iş işten geçer.Sizin dediğiniz aç çocuk uyumaz 1 yasından sonra belki geçerli olabilir.

Açılın, yenidoğan yoğun bakımcı geldi. Selam, ben bebek hemşiresiyim. Bebeğiniz sarılık olabilir mi? Sararma görüyor musunuz teninde? Çünkü o yaşta bu normal değil ve sarılığa delalet edebilir. Uyandığında nasıl yiyor? Kakasını ve özellikle çişini yapıyor mu? Bunlar da önemli. Zaten doktorunuz soracaktır. Ben olsam doktora götürürüm. Bakarlar sarılık var mı yok mu. Ama anlattıklarınız normal değil.

Kizlar merhaba...benim serdim dert mi bilmiyorum ama acemilikten iste sizlere ni danisayim dedim..
10 gunluk vi bebegim var benim..geceleri hic uyanmıyor...ilk iki gun gece cok agladi sutum yoktu ondan diye düşündüm acti belli ki..sutum geldiğinden beri gece emiyor sabaha kadar uyanmiyir hic..bi iki kez zorla uyandırdım emdi ama uyuyunca kendi istemezse asla uyanmıyor...altini açıyorum bacaklarıyla ayaklarıyla oynuyorum ama yok...mesela dun gece 1 de emzirdim gece 4te uyandırmaya çalıştım ama uyanmadı..sabah 6 bucukta zorla kaldırdım uyandi ve emdi...maden ac neden ben zorla uyandiriyorum..5 bucuk saat ac kaldi ...

Sizce ne yapmalı zorlada olsa hir şekilde uyandırmalı mi?? Yoksa ellemeyip kendi uyanmasini mi beklemeli..bu arada sütümde var yetiyo..
Benim kızım şuan 3 aylik ben de oğlum da yaşadım aynı olayı doktor kesinlik le 2 saat de bi uyandirp emzirmemi söyledi ac kalır sa eğer sarılık ilerler oda çok uyutur bence sen kaldır onu uyandır maya çalış

benım kızım erken dogdu ve yenı dogdugunda boyle oldu
doktor uyandırmak ıcın topugunu falan sık uyandır ver sutu dedı mutlaka emzır uyanmasını bekleme daha kucuk cunku dedı
zorla uyandırdım burnunu sıktım topugunu sıktım zor oldu ama uyandı megerse sarılık baslangıcı varmıs ondan uyuyormus
sonra da uyumadı :D kolık oldu kuzu
ıkısı de zor cok uyuyan da hıc uyumayan da

anne olmak zor ıs

Karnı toksa uyur ama siz yine de 3 saatte bir uyandırıp vermeye çalışın.
Ben de gece rahat edemeyip uyandırıp emzirmeye çalışırdım. Sarılık geçirdiği için endişeliydim.
Ben uyandırmak isteyince uyanmazdı. Ben pes edip yatıp uykuya dalınca yarım saat sonra kendi uyanırdı :))

Hep böyle devam etmeyecek merak etmeyin :)))

Benim oğlum ilk doğduğunda sürekli uyurdu annem sürekli uykulu halinden anladı bu bebek normal değil sarılık gibi doktora götürelim dedi ve ışın tedavisi aldı tam sarılığı geçmeden eve geldik doktor sık sık emzirmem gerektiğini söyledi geceleri 2 saatte bir zorla kaldırarak emziriyordum bebek kalkana kadar deli gibi uğraştığımı bilirim öyle öyle atlattık. Diyeceğim o ki normal değil bence de bir doktora götürmekten bir sey kaybetmezsiniz en azından içiniz rahatlar ama yine de geceleri el kadar bebeğin kendisinin kalkmasını beklemeyin en fazla 2 saate bir kaldırın derim.
Ki benim de sütüm yeterliydi düzenli de emzirdim ama eşimle aramızdaki kan uyuşmazlığını hesaba katmamıştım ondan dolayı sarılık olmuştu bebeğim.

Son düzenleme:
Bende üzülsem mi sevinsem mi bilemedim..karni ac olsa uyanir diyorum ama zorla uyandrca da emiyo madem acsin neden uyanmıyorsun degil mi..
Kan şekeri de düşüp uyuyabilir ama o yüzden 40 çıksın bence 40 çıkana kadar uyanmasa da emzir diye düşünüyorum

Annesi iki saati geçirme, büyük ihtimalle acıkıyor şekeri düşüyor ve bu ağır uyku hali yapıyor. Biberon deneyin, ben ilk biberon denedim dilini damağa dayardi ağzına sokamazdim, son olarak enjektör ile verdik ise yaradı.
Aç kaldığı sureyi çok uzatmayin saatte emzirdiğim bile oldu ilk ay her türlü ihmal etmeden destekli besleyin, sarılık vs tamamen bitince zaten uyanmaya açlığa tokluğa alışacak ve uyanacak.
Ben saatlik not alıyordum ve yönünü :sampiyon:
Doktorum çok gülmüştü.

O ac kalmasinda ben şişmesine raziyim..madem ac neden uyanmıyor ki 5 bucuk saat uyanmadan uyudu gece ne yaptysam uyanmadı bu gece zorlada olsa uyandırcam kac saat surerse sürsün
Sekeriniz dustugunde kimildayamazsiniz bile hani, iste benzer durum. Cok kucuk tehlikeli hale gidebilir.

Doktora götürdük sariligi yok dedi..var ama normal yenidogan sarılığı dedi..4 gunlukken götürmüştük 6.gun tekrar gelin dedi gittik hicbir sorun yok artik tehlike arz etmez dedi....kakasini çişini cok guzel yapiyor gunde 7 8 bez değişiyoruz gunduz de gun icinde uyanıyor uyumadan önce emiyor ve ben uyandirmayana kadarda gece uyanmiyo ki ben uyandirmaya çalışinca da uyanmıyor..ama bugun mutlaja uyandircam

Sarılık olmasın uyandırıp emzir mutlaka 3 saatte bir.uyuması zaten sarılık belirtisi canım,şekeri de düşüyor vs dikkat edin

Doktor gittik sarılığı yok dedi kaka çiş de guzel yapıyor bugun evde ki tarti ile tarttım kiloda almış ama su uyuma meselesi canimi sıkıyor sütümde yeterli ağzından akıyor cogu zaman..gun icinde de uyanik vakit gecirdigi oluyor ama gece uyanmıyor iste...haftaya kontrolü var beklemeden mi gidelim napalim

Back