• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üvey kız kardeş

Allah yardımcın olsun canım ne diyeyim bilmiyorum .
Çocuk deme alttan alma ona en büyük kötülüğü yapmış olursun .
Benim 10 yaşında kardeşim var yeri geldiğinde kız bağır .
Odanın kapısını da kilitle .
Ben nişanlı bir kızım özelim var de.
Şımarıklık diz boyu .

amin güzelım saol
kesinlikle doğrusun çok şımarık ama babam böyle yaptı onu çocukluktan beri eli boş gelmez birgun gelse şimdi hesap soruyor bana bişi almadın diye annesine de diyorum otorite kur ama sen cocugun olunca otorite kurarsın dıyor ne diyim karışamam ki
odamı uzun zamandır kitliyorum zaten anahtarıda yanımda taşıyorum

Allah sabir versin canim tez zamanda kendi yuvani kurarsin da inşallah kurtulursun. Ezdirme kendini evlilik çağında insansın herkes yasini yerini bilmek zorunda.
amin canımmm çok saol :)
ezdirmiyorum bazen yoruluyorum ona laf anlatana kadar susuyorum ama bir söylersin bin cevap verir

Sanki 10 değil de 15 hatta 20 yaşında birinden bahsetmişsiniz gibi oldum.. :26:
Ama sizde de suç var, herşey bir kenara babamın paraları gidiyor dediğin de, babamız demek istedin herhalde, senin olduğu kadar benim de babam diyebilirdin canım, küçük ama maşallah boyundan büyük laflar ediyor. :ssz:

canım görsen zaten 17 görünümünde...orada gereken cvbı aslında annesinın vermesını bekledım ama yanıldım bende kendimce cevap verdim ona senmi kazanıyorsun dedim senmi harcıyorsun cebımden dedım sonra dedım kendıkendıme ben napıyorum kimle yarışıyorum sustum

cnm babanız bir galiba çünkü babamdan ve annesine gibi laflar kullanmışsın size gerçeği ben söylüyeyim siz öz kardeşsiniz:9::9:

şimdiye kadar söyleyen olmadı galiba ve bu yaşadıklarınızı herkes kardeşleriyle yaşıyor nefret etmenize gerek yok çalıştığınıza göre yaşça büyüksünüz kardeşinizden o daha 10 yaşında ve şeytan gibi görme onu...

yaşayan bilir canım... tesekkurler fıkırın ıcın saygı duyarım

solitarywoman de söylediği gibi o senin kardeşin, annesi annen olmasada.

kız kardeşim olmadı ama eminim olsaydı benzer sorunlar yaşanırdı,
ona biraz vakit ayırsan bu günlerde, birlikte bişeyler yapsanız,
belki bi faydası olur...
canım öz oldugumuzun farkındayım ama canımı cok yakıyor bazen...

Bende aynı şeyi yazacaktım evet canım siz öz kardeşsiniz, benimde 1 tane ağbim var annemiz ayrı ama babamız bir ve biz öz kardeşiz. bırakın kardeşi benim 11 yaşında kızım var böyle ukalaca değil ama çok olgun konuşması var. Bence siz zıtlaşmışsınız o yüzden birbirinizden nefret ediyorsunuz.

evet yıllardır süregelen bir zıtlık var canım bunun artık önune gecemem gıbı gelıyor bazen sehır dısına cıkıyorum 1 -2 hafta ozman geldıgımde ıyı davranıyor ama 3 gun ... uzaklık mesafe lazım anlıcagın

Kardesler arasinda olur boyle seyler:)
Biz sac basa girer sonra ne kufurler eder arkasindan tekrar oynamaya baslardik.
Elbise icin kavga edip yirtilana kadar cekistirirdik:)
En kucuk kiz kardesim 15 yasinda benden gizli dolaptan neler alir neler anlatamam.
Kucuk olan bizi kiskandirmak icin anneme sarilir falan:))
Uvey degil o kardes hic kafana takma yaptiklarini.

::) ah canım bazen cıddıye almıyorum ama ağır tahrık edıyor yahu yüz verıncede bazen astarını istiyor ayarı yok anlıcagın bazen cok ıyı bazen anlaşılmaz bir kere sevıyorum aramıştım marketlerde bulamadım dıye okuldan popcorn almış getrmıs bana onu unutmam mesela

En kısa zamanda huzurlu yuvana kavuşursun inşallah
Her kardeş arasından yaşanıyor bunlar sen bide ergenliklerini gör :) hatta görmeden evlen inşallah :)

oyyyhhhh görmeyım güzelim yaaaa:) uzaktan izleyım mumkunse evımdennnn :P amin canım güzel dıleklerın için cok tesekkur ederım

o kızı sana karşı doldurmuşlar senin haberin yok..kız seni kıskanıyor babanız ortak olduğu halde..sana karşı hınç ve nefret duyuyor daha bu yaşta..babanızın sana iğne bile almasına tahammül edemiyor..bunlar annesinin işidir...anne sana karşı nasıl bilemem ama belki içten içe o da aynıdır kızı gibi..

tabıkı üveylık kavramını kım sokabılır aklına canım

üvey anneler nedense bir rakip gibi düşünüyor eşinin önceki çocuklarını.ve kendi çocuklarını serbest,şımarık yetiştirerek rahatlıyorlar.
sürekli çocuklara ayrı oldukları fikrini aşılayıp ,düşman gibi davranmasını sağlıyorlar.
sen ona sinir olmasan da o annesinin telkinleriyle seni ablası olarak görüp,sevemez.
aslında bu yaşlarda hepsinde bir asilik belirtileri başlıyor ama annesi törpülemeli.
sen evlendiğinde kızı kendine saracak,bunun bilininde değil.
bir çocuğa evlenirken tabiki babası para harcayacak.üvey annenin duygularını kızı dile getiriyor.
kin,nefretle insan yetişmez.bir ömür herkese böyle davranır artık.

ah canım annesı bıle şikayetçi ondan zaten dıyor benım bununla işim var dıye ama insan suçuda bıraz kendınde aramalı şımarıklık diz boyu tamamen yetiştrmeyle alakalı...
annesi zaman zaman canımı yakmıştır ama iyi geçindiğimz dayanışmada olduğumuz gunlerde olmuştur annesiyle tabi içini bılemıcem

Ablacım Allah sabır versin sana. O kızın yaptığı tam olarak da terbiye yoksunluğu oluyor. Terbiyesizlik diz boyu. Yaşı küçükken insanlar hoptırik zıptırik olur, terbiyesiz olmaz, olmamalı. Bu durumda iş aileye düşüyor. Sen ne kadar laf edersen et annesi onu koruduğu için ondan destek alıyor ve iyice zıvanadan çıkıyor.

İçin sıkılıyordur. Sürekli neden ben neden ben diye soruyorsundur. Sana tek diyebileceğim inşallah bir an önce kendin yuvana kavuşursun ve çok mutlu olursun. Doğacak olan çocuklarını da terbiyeli yetiştirirsin inşallah. Allah yardımcın olsun. Her şey gönlünce olsun..

annesi ne derse desin sen mutlaka odanı kilitle.
ü.annenle bütün rahatsızlıklarını konuşup böyle devam ederse babana söylemek zorunda kalacağını net bir şekilde söyle.
haklı olduğun yerlerde kırmadan cevabını ver.

babana söylemekle tehdit et,hem annesini hem onu belki biraz o zaman korkar odanın kapısınıda mutlaka kilitle annesi neden kilitli falan derse kızın yüzünden dersin.birde ilk sayfadaki yorumda evlenip evlenmicmde belli değil demişsn,nişanlınla sorun yaşamana falanda sebep olabilir çünkü bu kız telefonunu face adresini falan bundn uzak tut bence,yaşı küçük ama entrikası büyük kızın :S

şimdi durumunuz ne bilmiyorum ama üveylikten ziyade neredeyse her kız kardeşin verdiği özentilik durumları söz konusu...sanırım işi üvey diye boyutlandıran sizsiniz...kız kardeşim yok ama düşündüm de olsaydı eğer sanırım dolabımı karıştıran kıyafetlerimi ve makyaj malzemelerimi araklayan bir tip olurdu..kızınca da lafı sokar kaçar giderdi:):34:

kızlar benim 2 üvey kızkardeşim var biri 10 biri 4 yaşında.
küçük olan kızkardeşimle sorunum yok sessiz sakin yada küçük diye zararsız şimdilik
ama büyük olan tam bir cadı nefret ediyorum ondan
bebekliğinde ben baktım büyüttüm ama şimdi nankörlük diz boyu yaptıklarını anlatsam sayfalar sığmaz
sorunun kökeni onun yüzünden annesiylede çok kavga ettik bizi birbirimize düşürüyordu odamı karıştırmalar rujlarımı kırmalar ojelerımı dökmeler. genç kızdım bende biryerlere gitmek eğlenmek ıstıyordum oda peşimden ağlıyordu annesıde gotur onuda dıyordu bende goturmeyınce kavgalar cıkıyordu
çok buyuk kavgalar hemde o yuzden tahammulum yok ona cok mutsuzum sizinle paylaşmak istiyorum çok bunaldım bıktım artık bu evden herşeyden...
daha 5 yaşındayken bana demişti ki birgün sen benim öz ablam değilsin düşünebılıyormusununuz küçük bir çocuk bunlar aklına sokulmasa nasıl söyleyebilir? demekki konuşuluyor
geçenlerde annesiyle düğün alışverişi hakkında konuşuyoruz( nişanlıyım) lafa giriyor '' babamın paraları gidiyor ''diyor çok ağırıma gitti.
ben babamı 24 yıl boyunca masrafa sokmadım bir tek karnımı doyurdu liseye kadar olan masraflarımı çekti üstüme başımı giydirdi hepsi o babamdan para bıle istemem asla
ne üniversite için babama yük oldum nede başka birşey için hep çalıştım zaten sadece evlenirken masrafım olacak oda her anne babanın imkanları doğrultusunda görevi annesi o lafı söylerken susturmadı bile...
bu ara calışmıyorum işten yeni ayrıldım ev işleri hep bana bakıyor tam işleri yapıyorum okuldan yemeğe gelıyor yediklerini bıle kaldırmıyor
üstelik her yere döküyor bende çok titiz bir insanım kaç kere söyledim yediğini kaldır kaldırmıyor birde pislik insan ki yemek yerken midem bulanıyor ondan elle yemek yer hızlı yer nefesı tıkanacak gibi çok aç gözlü ,arkasındaki kimseyi düşünmez onlara da kalsın diye bir tabak yemekten 3 tabak yer ben yemesinde değilim ama artık gözüme batıyor zaten onunla uzun zamandır insan gibi konuşamıyorum hep bağırarak çunku tahammulum ve sevgım yok ona yaptıkları soğuttu...
bir gün moralım bozuktu odamdan cıkmıyordum odama geldı ''ne surat asıyorsun bu evde evlenemıyorsun dıye acısını bızden cıkarma'' dedi
laflara bakarmısınız?
birkeresinde de nişan alışverişinde m.ngodan bir ceket alınmıştı bana hiç giymedim çeyizlik duruyordu dolabımda bende nişandan bir hafta sonra falan işim gereği 4 gün fuara gitmiştim bir geldim dolapta ceket yok annesıne sordum dedım ceketım nerde cunku askı boştu öylelıkle anladım oda gülçin e sor dedi sordum baktım elınde ceket getiriyor çıldırdım delirdim sana yazıklar olsun dedım ben gıymeye kıyamadım senın yaptıgın çok ayıp dedım odama geldim agladım ne yapacagım ki başka annesine dedim hiçmi görmedin napayım dınlemıyor diyor...ne alsam istiyor kıyafetlerımde gözü eşyalarımda makyaj malzemelerımde yaşı kucuk ama aklı hep bunlarda benle yarışıyor komplekslı bir insan nişanlım bana mini bir elbise almıştı birgün biyere gitcek onu istiyor
boyu da var olgun bıraz veremem dedım senınde eşyaların cok kıymetlı dıyor akıl var mantık var o elbise abiye parıltılı sana olurmu
cocuk demeyın kızlar valla o kafada biri çocuk olamaz çocukluk masumluktur biz masumduk çocukken bunları yaşadıkça çocuklugumu cok özluyorum keşke bunları yaşamasaydım diyorum ama hayat işte... sizinle paylaşmak istedim çok teşekkur ederım hepinize okuyup derdime ortak olacağınız için allah kimsenin ailesini yuvasını dağıtmasın özellikle hiç bir evlattan annesini ,anneden de evladını ayırmasın amin...

Üvey annenize güvenmeyin, bu kızın böyle olmasının sebebi üvey anneniz, onu size karşı doldurmuş. Üvey annenizin size iyi davranmasına da aldanmayın, babanızla karşı karşıya gelmemek için sizle iyi geçiniyor olabilir ama ben içten içe sizi rakip olarak gördüğünü düşünüyorum. Kardeşiniziz sözleri üvey annenizin söylemeyip söylemek istedikleri. Hiç taviz vermeyin haddini bildirin lafınızı da esirgemeyin. Şimdi böyle çirkefse büyüyünce daha beter olur. O kötüyse siz iki kat kötü olun ki gözü korksun.

Son düzenleme:
Back