- Konu Sahibi Semender82
-
canım benim belli ki sende eşinde çok iyi kalplisiniz. Allah bunun karşılığını size bu dünyada da ahirette de verecektir inş. herkes yaptığının karşılığını alır içini ferah tut, eşin bunları uzun zamandr yaşadığı için biraz daha atlatmış demek ki sende üzülme eşinle iyi bir aile olmaya devam et yavrularınızla birlikte inş...hanımlar, değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
siz olsanız, henüz bebekken annesini kaybeden ve artık babanın da var ama yok olduğu, 12 yaşından itibaren çalışmaya başlayan ve babasının evinden ayrılan, eve bir misafir gibi zaman zaman ve izin alarak giden, yıllarca farklı şehirlerde kimi zaman aç, kimi zaman evsiz ama her zaman ailesiz ayakta kalma mücadelesi veren, tek başına evlenen, kimsenin desteği olmadan hatta köstek olanlarla mücadele edip evini kuran, kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayan, dedikodusunu yapmayan, baba bir anne ayrı kardeşlerin sıcacık evlerinde gayet iyi bir yaşam sürmelerine hırslanmayan, öz babasının malından "benim çocuklarım var" lafını yüzüne karşı duyarak elini ayağını çeken, ben neden kenara itildim, horlandım diye düşünmeyen hatta onları öz kardeşi gibi benimseyip seven bir insana, bir öksüze, "anne" kavramını ancak eşinin dizlerine yatarak anlamaya çalışan, ne kadar büyüse de baba olsa da içinde sonsuz şefkatli bir omuza başını dayayamamış, anne kokusunu alamamış, onun yüzünü, varlığını bile hatırlamayan, küçük, zavallı bir çocuk taşıyan birine sürekli, yerli yersiz "benim evlatlarım herkesten değerli, benim çocuklarım herkesten kıymetli, çocuklarım için her şeyi yaparım, benim gibi çocuklarını seven bir anne yok" diyen bir üvey anneye nasıl davranırdınız? hele bunu bir de bir işi için size muhtaç olup günlerdir yatağınızda yatarken, ekmeğinizi yerken yapıyorsa? yine sizin sofranızdan kalktıktan sonra kardeşleri, açıkça alenen benim tek kardeşim var deyip size komşu çocuğu muamelesi yapıyorsa... bunlar eşimin gözüyle bakmanızı istediklerim... bir de benim tarafımdan var... küçücük bebeğinizin hastalanmasını önemsemeden gezmeye gidip sizi evde yalnız bırakıyorlarsa, hastaneye gidelim yanımda gelin dediğim halde... kocanızın olmadığını bildikleri halde gece sizi hasta bebeğinizle bir başınıza bırakıyorlarsa...
ben, eşi olarak nasıl davranmalıyım bu üvey anne ve kardeşlere? eşimi daha fazla üzmeden bu soruna bir çözüm bulabilir miyim? ben onlara tavır alsam iyice üzülecek. her şeye rağmen onları böyle kabul edip kopmak istemiyor. belli ki gerçeği kabullenmek zoruna gidiyor. bu durumda yapabileceğim bir şey var mı hala sizce?
Eşinizin üvey annesi anladığım kadarıyla .
Onun tutumuyla paralel bir tutum sergilemenizden yanayım ben .
Ne eksik ne fazla
canım benim belli ki sende eşinde çok iyi kalplisiniz. Allah bunun karşılığını size bu dünyada da ahirette de verecektir inş. herkes yaptığının karşılığını alır içini ferah tut, eşin bunları uzun zamandr yaşadığı için biraz daha atlatmış demek ki sende üzülme eşinle iyi bir aile olmaya devam et yavrularınızla birlikte inş...
O,horlanmasına rağmen kendi sevgisiyle hiçbir şey anlamamış hiçbir ayrım söz konusu değilmiş gibi davranıyor.her ihtiyaçlarında bir sonraki ihtiyaca kadar aramayacaklarını bildiği halde elinden geleni yapıyor.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kafam çok karıştı :18:
Ailem sahiplenmesi . İşte bu kötü .
Engel olsanız bir türlü olmasanız bir türlü .
O yokken surat yapsanız da anladığım kadarıyla gurur yapacak insanlar değil .
Eşinize normalden daha fazla yakınlık gösterseniz acaba oraya alakasını azaltabilir misiniz
Eğer ilahi adalete güvenmese insan,hakikaten bu dünyaya katlanamaz.tüm gün boyunca ben de bunu düşündüm.kötü olmalarını istemem ama bir öksüze niye bunu yaparlar anlamış değilim.neyin hırsı,neyin kavgası acaba?
ben okurken kendinizi anlatıyorsunuz sandım da, eşinizin ailesiyse yapabileceğiniz bir şey yok. EŞiniz görüşmek istiyorsa karışmamalısınız bence.
Yok zaten görüşmeme gibi bir durum olamaz fakat benim canımdan çok sevdiğim insana da bu kadar hoyrat davranmamaları için bir şey yapmak lazım sanki.en azından bir davranış şekli geliştirmek...
Yok zaten görüşmeme gibi bir durum olamaz fakat benim canımdan çok sevdiğim insana da bu kadar hoyrat davranmamaları için bir şey yapmak lazım sanki.en azından bir davranış şekli geliştirmek...
Şimdi anladım. Bence eşinizi sevginizle boğun, onlara ihtiyaç hissetmediğinde, onlarla sizin ilginizin sevginizin farkını hissettiğinde onlardan uzaklaşır diye düşünüyorum. Yani siz ne kadar mutlu olursanız diğe tarafa o kadar kıymete biner.
Bir de bu üvey anneye karşı atak yapabilirsiniz.
Annelikle ilgili veya evlatlarıyla ilgili övündüğünde bazı şeyleri alttan alttan yüzüne vursanız ama değişik bir yolla yani kızdıracak şekilde değil de içten içe ince yerinden vuracak, insafa getirecek türden...
böyle konular okudukca eşime ne yapsam ne etsem az diye düşnüüyorum ve vicdanım rahatsız oluyor
çünkü böyle kötü insanların olduguna inanamıyorum ben , bende bu şekilde kurulmuş bir ailenin bireyiyim anne olarak üvey filan diyemicem birde baba var birde 4 yaşını geçmiş bir erkek çocuk verilmiş sadakamız varmış diyorum..
sizin yerinizde olsam umursamıyormu eşiniz bilmiyorum ama insan biraz geçmişte yaşadıklarından ders almalı ona göre hayatına devam etmeli , ben olsam aynen onların bana davrandıkları gibi davranırdım onlara
Sen güzelce cevaplarını ver, onların dediklerini de eşine yansıtma.Ya aslında kadında acayip bir tavır var sanki eşimi kıskanıyor gibi gizliden gizliye.mesela seneler önce vefat eden annesine bile laf söylüyor.o benim gibi bir anne değilmiş zaten,hiç umursamaz çocuğu bir kenara atarmış diyo.ben de hangi anne böyle yapar el insaf ölmüş bir kadın için hoş şeyler değil bunlar dedim.genel olarak eşimi küçümseme var ailede.nasıl oluyormuş da benim gibi biriyle evlenmiş vs. Tabi ben de eşimi yere göğe koyamıyorum onlar olunca daha da üzerine düşüyorum.dayanamıyorum onu hor görmelerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?