Doğuma Hazırlık utku kutay oğluşumun ismi nasıl?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Nurefza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2011
44
13
88
oğlumun ismini utku kutay koymak istiyorum tellaffuzu zor diyenler oldu.görüşlerinizi bekliyorum. bu arada 6 aylık hamileyim. yeni üyeyim.

Son düzenleme:
telaffuzu gerçekten zor,iki isimden birine karar verseniz daha iyi olur gibi...

bende 7 aylık hamileyim canım bizde hep utku diyorduk ona karar vermiştik ama kuranda geçmiyormuş ve çok önemli dediler kuranda geçmesi sonra hesap soracak bebeğiniz dedıler beni korkuttular yani onun için vazgeçtım utkudan yoksa çook güzel bi isim

bencede canım kuranda geçmesi çok önemli telaffuzu zor istersen biraz daha araştır benim 8 aylık oğlum war ismi emirr

Son düzenleme:
bence Kuran-ı Kerim de geçmesi şart değil önemli olan anlamlı ve güzel olması.dinimizin emrettiği öyle bence. öyle isimler veriyolarki çocuklarına Kuran da geçiyor ama anlamı yok veya kötü anlamlı yanlış olan bu bence.

utku kutay soylemesı bencede zor.ama sen hıtap ederken tek ısım olarak soylıceksen sorun yok bence.yanı sadece utku yada kutay dıceksen.ama bazıları cıft ısmı aynı anda soyluyor anlam veremıyorum zaten onlara ben benım fıkrım.ıkı tane ''ku'' zor soylenıyor.bırının bıtımı bırının baslangıcı zor olmus bence.kutay utku koyabılrısın ıstersen ne bılım.hayırlısı olsun arkadasım.

Arkadaşlar bu isim konusunda bildiğimiz bazı yanlışlar var.mesela Kuran da geçmesi şart diye bir kural yok,ama mana olarak güzel ve anlamlı olması gerekiyor,mahşerde isimlerimizle çağrılacağız,ayrıca ben isimlerin insanları etkilediğini düşünüyorum o yüzden de evlatlarımıza da isim koyarken anlamı güzel,kulağa hoş gelen isimler koymalıyız...

isimler yer değiştirince daha güzel oldu sanki teşekkür ederim:))

utku kutay derken 2 aynı hecenin ard arda gelemsi işi bozuyor.
ondan zor söylemesi
kutay utku deneyin bide,çok sevdiyseniz böyle söylemeyi tercih edin

kesinlikle katılıyorum.

aynı şeyi yazmışız

kutay diye bi arkadaşım verdı hiç sevmezdim kendisini
ben oğlum olursa mustafa koyacam adını.
utku güzel ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…