- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi Spesifikinsan
-
canım unuttum sana söylemeyi operasyon sonrası sivilceler çıkmaya başladı benim hiç olmazdı önceden acaba operasyonla ilgisi varmıdır
Sen kusura bakma ben her zaman giremiyorum,hem de sana birsürü şey sorarak zamanını alıyorum sen bebişlerle meşgulken ama herkese yardımcı olan biri olduğunu hissediyorum hem de yakın buluyorum sağol herşey için sivilce eskiden olmazdı acaba strestenmi yoksa bu işlemdenmi diye doktora sormadım biraz daha biraz daha diye bekledim iyiki varsınCanım bu mesajını görmemişim,kusura bakma..Benim cildimde herhangi bir sorun çıkmadı..Adetlerim eskisine göre daha az kanamalı geçiyor..Karnım epey küçüldü...Sadece adet zamanı şişiyor...Adet biter bitmez de iniyor...Ağrılarım da azaldı...Sen nasılsın ???
canım unuttum ikinci adetimi oldum eskiye göre benim de az ağrılı ve az oluyor
merhaba canım,ben epey giremedim,babamı kaybettik daha kendime gelemedim
Merhaba, 2 hafta kadar önce uterin arter embolizasyonu yaptırdım..Rahmim de myom taklidi yapan adenomyozis odakları var..Adet zamanları sosyal hayatım nerdeyse sıfırlanıyordu..Bakmam gereken iki küçük bebeğim var..Rahmimi aldırmak için de erken diye düşünüyorum...Şu an kesinlikle çocuk istemiyorum,ancak bir kaç sene sonra hayat bu,belki yeniden isteyebilirim diye düşünüyorum..Bu nedenle bu işlemi yaptırdım..Tıpkı anjiyo gibi bir işlem..Tek farkı kasıktan yapılıyor..myomlu ,hastalıklı olan dokulardaki damarlar özel bir ilaç verilerek tıkanıyor..Tıkanan hücreler nekroza uğrayarak ölüyorlar.. İşlem gayet kolaydı..Ancak sonrası zor geçiyor..Ara ara 39,5 dereceyi geçen ateşim oluyor..Lekelenmelerim oldu..İlk adetimi de gördüm..Öyle aman aman bir kanamam yok..Ancak ağrılarım oldu..3-5 ay sonra ağrılar git gide azalacakmış...Halsizliğim olmasa,ateş sorunum olmasa sorun yok yani...
Myom ameliyatlarına ya da histeroktomiye alternatif olan bu uterin embolizasyon (rahim embolizasyonu ) işlemi hakkında her hangi bir fikri olan,kendisi ya da bir yakını bu işlemi yaptırmış olan arkadaşlar varsa tecrubelerini ve sonuçları dinlemek isterim....
canım merhaba,öncelikle çok çok geçmiş olsun. Antalyada yaşıyorum ve 10 aylık bir bebeğim var. Anne karnında hemanjio endotelioma teşhisi konuldu. yani karaciğerde 3-3.5 cm. büyüklüğünde bir tümör bu. şimdi embolizasyon olma ihtimali ytüksek ve aynı doktor Saim YILMAZ tarafından yapılmasını istiyoruz. merak ettiğim en önemli şey, embolizasyon sırasında kullanılan ilaç nedir? ben yüksek dozda kemoterapi ilacı olduğunu duydum ve çok tedrginim. bu konuda yardımlarına ihticım var.
Geçmiş olsun..Siz de Antalya da mı yaptırdınız ??
Benim aşırı ağrı şikayetim olmadı..Sadece yüksek ateşim oldu..Ve ara inip çıktı günlerce...İşlem sonrası kahverengi lekelenmelerim oldu 1 hafta kadar...Arkasından hemen adet oldum zaten..
Adet görmeye devam ediyorum...Temmuzun 8 inde beklerken 4 temmuzda adet gördüm...28 gün sonra 1 ağustosta 2.adetimi gördüm...Adetlerim eskisi kadar ağrılı olmasa da hiç ağrısız geçmiyor...Tabi 3-5 ay gerekiyormuş iyileşme süreci için...Kanamalarım da daha az oldu eskiye göre...
Miyom Embolizasyonu ( Uterin Arter Embolizasyon u)
eveett ben de geçen hafta bu operasyonu yaptırdım ve su an çoook rahatım Allaha şukur. keske daha once yaptırsaymışım dıyorum sımdı çunku çok basıt bır ıslemmış. Ben Ankarada yaptırdım hem de universite hastanesinde. Öyle ateşim falan da olmadı çok şükür 1 gün hastanede kaldım çıktım.
Merhaba, 2 hafta kadar önce uterin arter embolizasyonu yaptırdım..Rahmim de myom taklidi yapan adenomyozis odakları var..Adet zamanları sosyal hayatım nerdeyse sıfırlanıyordu..Bakmam gereken iki küçük bebeğim var..Rahmimi aldırmak için de erken diye düşünüyorum...Şu an kesinlikle çocuk istemiyorum,ancak bir kaç sene sonra hayat bu,belki yeniden isteyebilirim diye düşünüyorum..Bu nedenle bu işlemi yaptırdım..Tıpkı anjiyo gibi bir işlem..Tek farkı kasıktan yapılıyor..myomlu ,hastalıklı olan dokulardaki damarlar özel bir ilaç verilerek tıkanıyor..Tıkanan hücreler nekroza uğrayarak ölüyorlar.. İşlem gayet kolaydı..Ancak sonrası zor geçiyor..Ara ara 39,5 dereceyi geçen ateşim oluyor..Lekelenmelerim oldu..İlk adetimi de gördüm..Öyle aman aman bir kanamam yok..Ancak ağrılarım oldu..3-5 ay sonra ağrılar git gide azalacakmış...Halsizliğim olmasa,ateş sorunum olmasa sorun yok yani...
Myom ameliyatlarına ya da histeroktomiye alternatif olan bu uterin embolizasyon (rahim embolizasyonu ) işlemi hakkında her hangi bir fikri olan,kendisi ya da bir yakını bu işlemi yaptırmış olan arkadaşlar varsa tecrubelerini ve sonuçları dinlemek isterim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?