- Konu Sahibi Spesifikinsan
-
yani bu durumda sizin yaşınızı bebek isteyip sitemediğiniz çok önemli.bende bu dertten muzdaribim benim ki büyüğü 11 cm olmak üzere irili ufaklı çok sayıda miyom . bu yıl içinde 5 doktora gittim özel tüzel hepsi ameliyat dedi laparoskopik olmak istedm ama büyük olduğunu açık ameliyat olmam gerektiğini söyledi ,ama sözlerine gerekirse rahmi almak söz konusu olabiliri de ekledi, kesiği de dik kesik yapıcam dedi oysa ben dik kesik hakkında güzel şeyler duymadım. iyileşme süresi filan daha uzun ve zormuş. konu ile ilgili bilgisi olan var mı acaba , açık ameliyat olanlar ne kadar sürede toparlandı ,işine ne zaman döndü ne zaman sonra spor yaptı, ameliyat sonrası çok sıkıntılı geçti mi hiç ameliyat olmak istemesem de artık kaçarım yok galiba .
banamı sordunuz ?embolizasyonu nerede yaptırdınız sorun yaşadınız mı acaba
evetbanamı sordunuz ?
eğitim araştırma hast oldum
keşke yaşadğım şehirdede yapılsa ben en uzak samsuna gidebilirim şu haldeeğitim araştırma hast oldum
sorun yaşamadım çok şükür
nerde yaşıyorsun canımkeşke yaşadğım şehirdede yapılsa ben en uzak samsuna gidebilirim şu halde
Merhaba, yaklaşık 8 sene olmuş siz yazalı. ben de 8 yıldır adenomyosis hastasıyım. Çektiklerimi anlatsam bitmez... Artık doktorlar aşırı kanamadan hayatım tehlikeye girdiği için histerektomi öneriyorlar. Ama olur da okuyup bana cevap verirseniz belki ameliyat olmadan önce embolizasyon yaptırabilirim. Sıkıntılarınız var mı sonrasında? Doktorunuz kimdi? şimdiden çok teşekkür ederim.Merhaba, 2 hafta kadar önce uterin arter embolizasyonu yaptırdım..Rahmim de myom taklidi yapan adenomyozis odakları var..Adet zamanları sosyal hayatım nerdeyse sıfırlanıyordu..Bakmam gereken iki küçük bebeğim var..Rahmimi aldırmak için de erken diye düşünüyorum...Şu an kesinlikle çocuk istemiyorum,ancak bir kaç sene sonra hayat bu,belki yeniden isteyebilirim diye düşünüyorum..Bu nedenle bu işlemi yaptırdım..Tıpkı anjiyo gibi bir işlem..Tek farkı kasıktan yapılıyor..myomlu ,hastalıklı olan dokulardaki damarlar özel bir ilaç verilerek tıkanıyor..Tıkanan hücreler nekroza uğrayarak ölüyorlar.. İşlem gayet kolaydı..Ancak sonrası zor geçiyor..Ara ara 39,5 dereceyi geçen ateşim oluyor..Lekelenmelerim oldu..İlk adetimi de gördüm..Öyle aman aman bir kanamam yok..Ancak ağrılarım oldu..3-5 ay sonra ağrılar git gide azalacakmış...Halsizliğim olmasa,ateş sorunum olmasa sorun yok yani...
Myom ameliyatlarına ya da histeroktomiye alternatif olan bu uterin embolizasyon (rahim embolizasyonu ) işlemi hakkında her hangi bir fikri olan,kendisi ya da bir yakını bu işlemi yaptırmış olan arkadaşlar varsa tecrubelerini ve sonuçları dinlemek isterim....
Merhbalar miyomunuz ne durumd aacababen ordu da yaşıyorum buralarda bu işlemler yok facede bir doktor var başar sarıkaya diye ama oda istanbulda valla zordayım aytuğ kolankaya var ya doktorum un sunucusu olan doktor ona göndermiştim tahlillerimi buradan ön bilgi alayım diye o bile senin miyomlar büyük açık ameliyat gerekir dedi laparoskopiyle almak istemedi açık ameliyattan çok korkuyorum ben ya işler ters giderse diye sonuçta seni bayıyorlar noluyo bilmiyosun . insanların başınaneler neler geliyor. rahmimi filan alırlar ederler . erkenden menopoza girerim . daha bekarım çoluk yok çocuk yok. bi akrabamın miyomu rahminden dışarı çıkmış büyük bi kanamayla birlikte onuda duyunca hep şok oldum. artık daha fazla geciktirmemem lazım ama napıcam bilemiyorm . bu işlem işe yararmı nerde yapılır maliyeti nedir hiç bişey bilmiyorum
Hangi hastanede kime yaptırdınız acaba?Miyom Embolizasyonu ( Uterin Arter Embolizasyon u)
eveett ben de geçen hafta bu operasyonu yaptırdım ve su an çoook rahatım Allaha şukur. keske daha once yaptırsaymışım dıyorum sımdı çunku çok basıt bır ıslemmış. Ben Ankarada yaptırdım hem de universite hastanesinde. Öyle ateşim falan da olmadı çok şükür 1 gün hastanede kaldım çıktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?