Uterin Arter Embolizasyonu Yaptırdım

bende bu dertten muzdaribim benim ki büyüğü 11 cm olmak üzere irili ufaklı çok sayıda miyom . bu yıl içinde 5 doktora gittim özel tüzel hepsi ameliyat dedi laparoskopik olmak istedm ama büyük olduğunu açık ameliyat olmam gerektiğini söyledi ,ama sözlerine gerekirse rahmi almak söz konusu olabiliri de ekledi, kesiği de dik kesik yapıcam dedi oysa ben dik kesik hakkında güzel şeyler duymadım. iyileşme süresi filan daha uzun ve zormuş. konu ile ilgili bilgisi olan var mı acaba , açık ameliyat olanlar ne kadar sürede toparlandı ,işine ne zaman döndü ne zaman sonra spor yaptı, ameliyat sonrası çok sıkıntılı geçti mi hiç ameliyat olmak istemesem de artık kaçarım yok galiba .

yani bu durumda sizin yaşınızı bebek isteyip sitemediğiniz çok önemli.
dr bebek istemiyorsanız 40 yaş üstüyseniz hemen rahmi alalım diyor ben aldrımadım ama 42 yaşındayım
embolizasyon yaptırdım 2016 mayısta...
bakalım dün mr çektirdim 10 güne raporum çıkar 6 ay olucak 2,5 3 cm küçülmüştür.
diye tshm,ne diyorum amel,iyata giridğimde 9,6 cm di.

ben ordu da yaşıyorum buralarda bu işlemler yok facede bir doktor var başar sarıkaya diye ama oda istanbulda valla zordayım aytuğ kolankaya var ya doktorum un sunucusu olan doktor ona göndermiştim tahlillerimi buradan ön bilgi alayım diye o bile senin miyomlar büyük açık ameliyat gerekir dedi laparoskopiyle almak istemedi açık ameliyattan çok korkuyorum ben ya işler ters giderse diye sonuçta seni bayıyorlar noluyo bilmiyosun . insanların başınaneler neler geliyor. rahmimi filan alırlar ederler . erkenden menopoza girerim . daha bekarım çoluk yok çocuk yok. bi akrabamın miyomu rahminden dışarı çıkmış büyük bi kanamayla birlikte onuda duyunca hep şok oldum. artık daha fazla geciktirmemem lazım ama napıcam bilemiyorm . bu işlem işe yararmı nerde yapılır maliyeti nedir hiç bişey bilmiyorum

Herkese merhaba, ben de bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine embolizasyonu araştırıyorum. Saim Yılmaz'dan çokça söz edilmiş, ben zaten Antalya'da yaşadığım için gidip görüşeceğim yüksek ihtimalle; fakat bu operasyonu daha önce geçirenler şu an ne düşünüyorlar merak ediyorum. Pişman mısınız, 'iyi ki yaptırmışım' mı diyorsunuz hanımlar? Seneler önce embolizasyon yaptıranlar şu an miyomla ilgili sorun yaşıyor mu acaba?

Merhaba ben iki yil once bu islemi yaptirdim. Myomum kuculdu ama cocuk dusunuyoraaniz eger tavsiy etmem. Cunku bugun gittigim dr embolizasyonun benim icin en kotu tercih oldugunu soyledi. Rahmin bealenememai ve cocugun gelisememesi soz konusuymus. Lutfen cocuk duaunuyorsaniz ameliyati tercih edin. Myomlar 12 cm e kadar kapali ameliyat edilebiliyor. Ve rahminiz damarlarindan kanla beslenmeye devam edebiliyor. Embolizasyon amh dusuklugune de yani yumurta rezervinizin azalmasina da sebep oluyor. Lutfen gebelik dusunuyirsaniz tekrar dusunun

Merhaba, yaklaşık 8 sene olmuş siz yazalı. ben de 8 yıldır adenomyosis hastasıyım. Çektiklerimi anlatsam bitmez... Artık doktorlar aşırı kanamadan hayatım tehlikeye girdiği için histerektomi öneriyorlar. Ama olur da okuyup bana cevap verirseniz belki ameliyat olmadan önce embolizasyon yaptırabilirim. Sıkıntılarınız var mı sonrasında? Doktorunuz kimdi? şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba Embolizasyon konusunda Türkiye’de benim kadar araştıran yoktur. Bu yöntem Amerika’da yıllardır yapılıyor ama ülkemizde deneyimli doktor az. Özelde Acıbadem Koray Güven, devlette Samatya Özgür Bey gözü kapalı güvenebilirsiniz. Bu işlemin başarısı doktorun becerisine çok bağlı. Bu iki doktor da yurtdışında bu işin eğitimini almış isimler ve sonuçları çok başarılı.

Merhbalar miyomunuz ne durumd aacaba

Hangi hastanede kime yaptırdınız acaba?

Merhaba embolizasyon yaptıran arkadaşlar son durumlarını paylaşıp yardımcı olabilirse çok sevinirim. Çocuk düşünmüyorum ve ameliyatsız bir yöntem arıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…