Günlerden bir gün hava sıcak mı sıcak. Yatılı misafirim var. Evlere sığamadık. Gece olmuş on iki. Balkonda oturuyoruz. Benim ex pazulu komşum bir gece aşka gelip balkondan saldı halısını. Bire üç metre kalın yolluk. Halı metrekarelerini öğrenmemde faydaları oldu şindi haklarını yemeyim.
Neyse misafirlerim trabzanın kenarında duruyordu kafalarını zor kurtardılar. Bizim sesleri duyunca jet hızıyla halıyı yukarı çekiverdi. Fizik kuralları pert. Pazular güçlü tabi. Neyse ben herkesi yatırdım kendimde uyuyacağım artık yorulmuşum zaten. Ama sıcak ve nem yatılmıyor da pencere açmadan. Yatak odamı açtım uyuyacağım. Saat olmuş gecenin biri. Dişi terminatör arkadaş pusuya yatmış. Görevi tamamlamadan ona uyumak yok. Artık üç harflilerden mi uzaylılardan mı telkin alıyor bilemem. O bire üç metrelik halı çırpıştırılacak. Kafayı yastığa bir koydum pat güm bir ses. Aman Allah'ım gecenin karanlığında yıldızlar arasında bire üçlük bir cisim salınıyor; bütün edasıyla da bana göz kırpıyor. "Apla beni sallasın da bir uzanayım artık. Bir saattir pencere pencere geziyor. Burayı müsait bulduk. İki tık üç pat vursun gideyim ben." Diyor. Eywallah kardeş der gibi baktım öylece. Bakakaldım. Sonra bir gülme sesi. Hah dedim halıyı salladı komşumun keyfi yerine geldi. Yok komşum değilmiş eşimmiş meğer. Benim gözüm birkaç kez seğirdi. Eşimden bir ses ninni gibi geldi o an. "Bırak" dedi. "Bırak da çırpsın uyusun kadını uyku tutmadı." Ona da eywallah dedim. Sanki büyülenmiş gibiydim. Öyle bir etki. Sonra uyumuşuz hep birlikte. Halı kurtuldu en çok ona sevindim.
Buda böyle bir anımdır.