Ev alma, komşu al lafı ne kadar doğruymuş. Benim üst katımda var bir tane komşu diyemem çünkü değil . çamaşırlarım balkondayken halı çırpıyordu, daha yeniyim, kimseyi tanımıyorum. Yöneticiye çıktım binada halı silkeleme günü mü var böyle böyle dedim, ben konuşurum dedi, gitmiş konuşmuş sağolsun, silkeleyen kadın kapıma dayandı, nasıl yöneticiye şikayet edermişim, anlatıyorum dinleme yok zaten. Neyse gitti, inadına yapıcam diye bağırmalar yaptı da büyüklük bende kalsın dedim, çıktım güzelce, sakince konuştum; ama yok, utanmasa beni suçlu çıkartacak, evde annem balkondayken silkelemeler, kime giderseniz gidin diye balkonda bağırmalar, evde elektrikli süpürge kullanmıyormuş, ben yazmayayım mideniz bulanır siz tahmin edin halının etrafa saçtığı pislikleri. Kendimce Komşuluğa, komşu hakkına önem veren biriyimdir, zor günümüz olur, herkesten önce koşulur mantığındayımdır; ama anneme, aileme bağırmasıyla benim bütün şartallerimi yaktı, yandığı gibi beyaz masaya mail attım. Zabıtalar gelmiş, evde yokmuş, sabrettim geçer dedim, arttırarak devam etti, tekrar mail yazdım. Sağolsunlar hemen geldiler. Ceza falan korktu sanırım, o gün bugündür ne yüzünü, ne de pisliklerini görmüyorum. Çok doluymuşum k. bakmayın uzun yazdım.