- 12 Nisan 2016
- 1.105
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.799
- 133
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
-
Rahatsız eden rahatsız çünkü normal değil o yüzden normal olandan anlayış bekleniyor galibaBir de farkında mısınız böyle durumlarda hep rahatsızlık duyandan hoşgörülü olması bekleniyor. Rahatsız eden mecbur çünkü rahatsız etmeye. Nasrettin Hoca gibi hırsızın hiç mi suçu yok diyesim geliyor
Normal olandan anlayış bekleyenler normal değil ve normal olmadıklarının farkında değil. Olan normal olanlara oluyor.Rahatsız eden rahatsız çünkü normal değil o yüzden normal olandan anlayış bekleniyor galiba
KesinlikleNormal olandan anlayış bekleyenler normal değil ve normal olmadıklarının farkında değil. Olan normal olanlara oluyor.
Yaşamayan bilmiyor bence daha önce gece yarısi seslere denk gelmemiş olanlar.Bir de farkında mısınız böyle durumlarda hep rahatsızlık duyandan hoşgörülü olması bekleniyor. Rahatsız eden mecbur çünkü rahatsız etmeye. Nasrettin Hoca gibi hırsızın hiç mi suçu yok diyesim geliyor
Bu da maalesef her zaman çözüm olmuyor. Gecenin bir saati artık uyumak isteyip yukaridakiler yüzünden uyuyamayinca tavana vurdum. Aradan saniye geçti aşağı o kadar hızlı vurdular ki. Sonrasında yüzsüz gibi saat daha 12/1 erken demislerdi, yüzlerine bakıp kusura bakmayın demeniz gereken yerde bunu mu diyorsunuz diye sormuştum. Bunlar insan değiller çok ciddiyim sadece görünüşleri insan. Ama tabii ki başka çözüm yoksa aynı dilden konuşmak şartKesinlikleO zaman yukarda güzel öneriler vardı tavanı süpürmek, onlar temizliği bitirince ses yapmak gibi... biz de onlar gibi olalım onlar da bize anlayış göstersin her şey karşılıklı
bence o yorumu yanlışlıkla yazdı, saat kısmını yanlış anladı. imkansız çünkü gece 4'teki gürültü için bir insanın hoşgörülü olun demesi.Bir de farkında mısınız böyle durumlarda hep rahatsızlık duyandan hoşgörülü olması bekleniyor. Rahatsız eden mecbur çünkü rahatsız etmeye. Nasrettin Hoca gibi hırsızın hiç mi suçu yok diyesim geliyor
bir gün şu anlayışı ben de istemek istiyorum birilerindenKesinlikleO zaman yukarda güzel öneriler vardı tavanı süpürmek, onlar temizliği bitirince ses yapmak gibi... biz de onlar gibi olalım onlar da bize anlayış göstersin her şey karşılıklı
Aynı bu örnek verdiğiniz gibi bir konu açılmıştı tıpkısıbir gün şu anlayışı ben de istemek istiyorum birilerinden
ama nasıl?
gürültü yaparsam tabii ki anlayış göstermezler, zaten bunu bekleyen, isteyen, isteyecek yüzsüzlükte olan yok bizim ailede çok şükür
anlayış ne zaman istenir?
misal veriyorum alt komşu anormaldir, çıt sesinden bile rahatsız olur. gece sifona basıyorsunuz uyanıyorum, rahatsız oluyorum der.
o zaman anlayış talep ederim.
napalım ablacım s.çmayalım mı bizde, saati zamanı yok ki bu meretin geldi mi yapıcaz, e yapınca da sifona basıcaz. biraz anlayış göster, sifona basmayalım da apartmanı b.k mu bassın?
misal
anlayış anca böyle şeylerde beklenir ben 4'lere kadar çocuk zıplamasına müsaade edeyim, 4'te süpürge açayım ama bana anlayış gösterin. oldu.
Şikayet edeceksiniz Allah akıl fikir versinMerhaba,bu konudan muzdarip olan illa ki vardır.Biz de onlardan biriyiz.
Üst komşularımız normalde de arada sırada geç saatlerde gürültü yapan bir aileydi.Çok ses etmiyorduk,sadece annem bir kere uyarmıştı.
Bu Ramazan ayında kısıtlama varken bile sürekli eve misafir alıyorlardı ve çocuklar sürekli gürültü yapıyordu gece 4’e kadar.Onlar gidince üzerine o saatte elektrik süpürgesi de çalıştırıyordu.Neredeyse her gece zıplamalar,koşmalar oluyordu ve anormal saatlere kadar sürüyordu.Annem bir kere süpürgeyle alttan vurdu duymadılar galiba,gürültü kesilmedi.
Bir daha gürültü yapınca annem kapılarına gitti uyarmaya,kapıyı evin kadını açmış o da misafirlerimi size mi soracağım anlayış bekliyorum demiş.Annem de ben uyarmaya geldim sonrasını si düşünün demiş sonra da çıktı geldi.
Ama gürültü yine de kesilmedi.
Bundan sonra nasıl bir yol izlenebilir ?
Yani öyle,ben de aslında çocuklara hoşgörü taraftarıyım büyüklere de hoşgörü taraftarıyım belki gürültünün çok olduğunu tahmin etmemişlerdir vsgece 4'te nesini hoşgörsünler yapmayın allah aşkına :)
normal bir saat mi? ha akşam 11 12'ye kadar olsa anlarım tabii ki o sınıra kadar hoşgörü sağlanabilir ama
gece 4'te zıplayan bir çocuktan bahsediyoruz.
gecenin 4'ünde süpürge açan bir komşudan bahsediyoruz
kaldı ki uyarılmış zaten kabaca uyardığını sanmıyorum
aldığı cevap da misafirim kem küm anlayış bekliyorum. saat 4? saat 14 değil bakın :)
bence o saatteki gürültüye değil uyuma hakkına hoşgörü sergilemek zorundayız.
Siz bence gayet haklısınız.Evet ben de çocuklara hoşgörü gösterilmesi taraftarıyım neticede onlar çocuk yetişkin gibi davranamazlar kaldı ki yetişkinler de bazen farkında olmadan gürültü yapabilirler ama anormal olan alttakinin hiç önemsenmemesi uyarıların dikkate alınmaması.Valla anlayis lafini bende kabul edemiyorum.. 1 cocugum var ikincisi yolda.. oglum biraz gürültü yapsa sesimi yukseltmeden aciklayici bir sekilde anlatirim..
Komsularimiz hasta olabilir cok yuksek sesten rahatsiz olabilir diyorum..
Arkadaslarla bu meseleye dair konustugumuz da hep onlar cocuk diyor..komsu icin cocugumu kisitlayamam diyor.. kimse cocuguma etrafina saygili olmayi ogretmeliyim demiyor..
Herkes pandemi de evde kaldi bunaldi ama bu kimseyi rahatsiz edecebilecegimiz anlamamina gelmiyor..
Şu an yasaklar devam ediyor mumisafir ağırlıyor diye şikayette bulunabilirsiniz. şu ara yasak çünkü.
üzgünüm başka birşeyde yapamazsınız
1 hazirana kadar evetŞu an yasaklar devam ediyor mu
Biz de bir ara pandemide evde spor yapıyorduk gürültü oluyormuş tabii farkında değiliz kötü niyetimiz yok,sonra alt komşu kapıya geldi ses çok oluyormuş kibarca uyardı ve bir daha da evde spor yapmadık.Hatta ben şahsen yürürken bile dikkat ediyorum.Karantina zamanı şikayet etseydiniz cezayı bi yeselerdi görürlerdi bida misafir ağırlamak ne demekmiş.
Yönetici, polis ikisinide deneyin ama malesef bugüne kadar 'aa kusura bakmayın rahatsızmi oldunuz birdaha yapmayız' diyen komşu görmedim. Ben öyle insanlar yüzünden ev sattım..
Yan dairesi fln yok mu sadece sizmi duyuyorsunuz bu sesleri. Toplu şikayet yapsaniz
Evet henüz bir açıklama yapılmadıŞu an yasaklar devam ediyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?