Üst komşu gürültüsü

Rahatsız eden rahatsız çünkü normal değil o yüzden normal olandan anlayış bekleniyor galiba

Normal olandan anlayış bekleyenler normal değil ve normal olmadıklarının farkında değil. Olan normal olanlara oluyor.
Kesinlikle O zaman yukarda güzel öneriler vardı tavanı süpürmek, onlar temizliği bitirince ses yapmak gibi... biz de onlar gibi olalım onlar da bize anlayış göstersin her şey karşılıklı

Yaşamayan bilmiyor bence daha önce gece yarısi seslere denk gelmemiş olanlar.

Az önce başka bir konudada yazdım yıllarca 1.katta oturduk her türlü sesi de gürültüyudu gördüm gece yarısı o ses resmen evin içinde ki bizde başka sorunlarda vardı halı vs çırpma çöp atma sokağın gürültüsü vs.

Kesinlikle O zaman yukarda güzel öneriler vardı tavanı süpürmek, onlar temizliği bitirince ses yapmak gibi... biz de onlar gibi olalım onlar da bize anlayış göstersin her şey karşılıklı
Bu da maalesef her zaman çözüm olmuyor. Gecenin bir saati artık uyumak isteyip yukaridakiler yüzünden uyuyamayinca tavana vurdum. Aradan saniye geçti aşağı o kadar hızlı vurdular ki. Sonrasında yüzsüz gibi saat daha 12/1 erken demislerdi, yüzlerine bakıp kusura bakmayın demeniz gereken yerde bunu mu diyorsunuz diye sormuştum. Bunlar insan değiller çok ciddiyim sadece görünüşleri insan. Ama tabii ki başka çözüm yoksa aynı dilden konuşmak şart

bence o yorumu yanlışlıkla yazdı, saat kısmını yanlış anladı. imkansız çünkü gece 4'teki gürültü için bir insanın hoşgörülü olun demesi.

ama dediğiniz şeye de katılıyorum genele vurunca öyle bir durum var sahiden. benim de alt komşum kapıma geldi hem de gün içinde olan seslerden. kapılar çarpmış, terlikler ses yapıyormuş vs. kapılar için özür diledim rüzgardan çarpmıştı ama 3-4 kez ya oldu ya olmadı bilemiyorum. altını çiziyorum gündüz bakın. kapı çarpmasını engellemek mümkün sonuçta. terlik için de o kadar ses gideceğini düşünmemiştim, topuklu terlik falan değil 10 liralık gezer terlikti her evde olan sonra bi baktım taban plastiği sertmiş ondan ses gidiyormuş. yine de abartı ses gitmediğine eminim zira evde halısız zemin çok çok az. birkaç kez denk gelmiş muhtemelen ve söyleme ihtiyacı duydu. evdeki herkesin terliğini değiştirdim, yumuşak sessiz taban aldık. yazlık terliğimi de buna göre seçtim onlar da yumuşak taban. ben de diyeyim o zaman komşu komşu evimde yürümeme kimse karışamaz, ne yapalım uçan halıya mı bineyim, olur böyle şeyler deyip göndereyim mi insanları? hoş gör sen affet gitsin aldırma / büyüklük sende kalsın sonunda mı diyim

bir gün şu anlayışı ben de istemek istiyorum birilerinden
ama nasıl?
gürültü yaparsam tabii ki anlayış göstermezler, zaten bunu bekleyen, isteyen, isteyecek yüzsüzlükte olan yok bizim ailede çok şükür
anlayış ne zaman istenir?
misal veriyorum alt komşu anormaldir, çıt sesinden bile rahatsız olur. gece sifona basıyorsunuz uyanıyorum, rahatsız oluyorum der.
o zaman anlayış talep ederim.
napalım ablacım s.çmayalım mı bizde, saati zamanı yok ki bu meretin geldi mi yapıcaz, e yapınca da sifona basıcaz. biraz anlayış göster, sifona basmayalım da apartmanı b.k mu bassın?
misal
anlayış anca böyle şeylerde beklenir ben 4'lere kadar çocuk zıplamasına müsaade edeyim, 4'te süpürge açayım ama bana anlayış gösterin. oldu.

apartmanda yaşamak bazı konularda karşılık fedakarlık gerektirir. Oturup konuşun tatlıya bağlayın ama kırıcı olmadan :)

Aynı bu örnek verdiğiniz gibi bir konu açılmıştı tıpkısı seslere çok hassas bi bayan gürültüden şikayet ediyordu sifon sesini bile duyuyor rahatsız oluyormuş. O gece kovayla su döküyormuş komşuları da öyle yapsınmış gürültü konusunda hak verilmeyen nadir üyelerdendi kendisi. Unutamadım aklımda hala

Valla anlayis lafini bende kabul edemiyorum.. 1 cocugum var ikincisi yolda.. oglum biraz gürültü yapsa sesimi yukseltmeden aciklayici bir sekilde anlatirim..
Komsularimiz hasta olabilir cok yuksek sesten rahatsiz olabilir diyorum..

Arkadaslarla bu meseleye dair konustugumuz da hep onlar cocuk diyor..komsu icin cocugumu kisitlayamam diyor.. kimse cocuguma etrafina saygili olmayi ogretmeliyim demiyor..
Herkes pandemi de evde kaldi bunaldi ama bu kimseyi rahatsiz edecebilecegimiz anlamamina gelmiyor..

misafir ağırlıyor diye şikayette bulunabilirsiniz. şu ara yasak çünkü.
üzgünüm başka birşeyde yapamazsınız

Şikayet edeceksiniz Allah akıl fikir versin

Yani öyle,ben de aslında çocuklara hoşgörü taraftarıyım büyüklere de hoşgörü taraftarıyım belki gürültünün çok olduğunu tahmin etmemişlerdir vs
Ama kadının cevabını ben de şaşırtıcı buldum,umarım bunun hoş olmadığını anlar

Siz bence gayet haklısınız.Evet ben de çocuklara hoşgörü gösterilmesi taraftarıyım neticede onlar çocuk yetişkin gibi davranamazlar kaldı ki yetişkinler de bazen farkında olmadan gürültü yapabilirler ama anormal olan alttakinin hiç önemsenmemesi uyarıların dikkate alınmaması.

Biz de bir ara pandemide evde spor yapıyorduk gürültü oluyormuş tabii farkında değiliz kötü niyetimiz yok,sonra alt komşu kapıya geldi ses çok oluyormuş kibarca uyardı ve bir daha da evde spor yapmadık.Hatta ben şahsen yürürken bile dikkat ediyorum.
Yani aslında dikkat etmek zor değil.Biz yetişkiniz tamam da onlar da çocuklarına söyleyebilirler.Çocuklar o kadar da küçük değiller çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…