Üst Katta Oturan Saygısız Komşularımız

betty_sew

prensesini bekliyor
Kayıtlı Üye
7 Mart 2007
465
3
39
Merhaba avukat arkadaşlar lütfen bana bi akıl verin

üst katımıza bir aile taşındı (kiracı) gelin kayınvalidesi ve kayınvalidenin kayınvalidesi gelinin eşi ise askerde şuan neyse konuma geçeyim;

bu insanlar o kadar saygısızki anlatamam eve gelen gidenin haddi hesabı yok
haftaiçi veya haftasonu onlar için bişey ifade etmiyor evde paldır kültür yürümeler
cart curt sürekli bişey çekmeler inanın seslerinden durulmuyor daha önce annemde bende sözlü olarak uyardık ama insan değilki bunlar sözden anlasınlar inanın yazarken ellerim titriyor sinirden ama bu hafta sonu sabrımızı iyice taşırdılar, hem cumartesi hem pazar günü sabah 07:30 da sesleri gelmeye başladı badana yapıyorlarmış ama alt katta durulmuyor sanırsınızki evi yıkacaklar neyse uyardık anlamadılar pazar günüde gene aynı şekilde bende polisi aradım gelin ikaz edin lütfen dedim gelip ikaz ettiler ama bu edepsizler polis gittikten sonra gene durmuyor hatta daha fazla sesleri çıkıyor poliste bizim fazla yetkimiz yok konuda belediyeyi arayın zabıta yollasın ceza kessinler dedi ama zabıtada bu kadar kolay değil evinize ses sistemi falan yerleştirmemiz lazım önce ispat için dedi bende tekrar sözlü olarak uyaralım o zaman dedim ve kapattım teli o gün işleride olduğu için fazla üstünde durmadım ve evden çıktım ama ben evden çıktıktan sonra gelin anneme sataşmış balkondan laf atmalar bağırmalar annemide tanısanız istesede edepsiz olamaz kardeşim cazgır gitmiş bağırmış çağırmış ama bu sefer gene aynı şekilde gürültü üstüne gürüldü

şimdi bana yardım edin lütfen ne yapabilirim ben bu konuda böyle saygısız edepsiz insan bile diyemediğim kişilerlede fazla muhattap olmak istemiyoruz çünkü ne oldukları belli değil yöneticimiz ise tırsağın önde gideni ayrıca

bide öyle yüzsüzlerki sanki kendileri bişey yapmamış gibi ekmek almaya tuz almaya falan bize geliyorlar böyle edepsizlik varmı yaaa Allah ım kimseyi zor duruma düşürmesin ama bunlara acımıyorum artık sadece başımızdan gitmelerini istiyorum

gece 3 te kayrola sökülürmü yaa bunlar böyle görgüsüz insanlar işte ne olur yardım edinde kurtulalım şunlar başımıza bela olmadan

Amaaaan ne zormuş işinizkafamçokkarıştı, Allah gani gani sabır versin size. Yapılabilecek herşeyi yapmışsınız, başka napılır bilmiyorum valla.:sm_confused: Tek çare sanırım onların defolup gitmeleri. Yada ev sahipleriyle görüşün, mağdurluğuzu anlatın, belki size hak verip çıkarır onları.

Dava açabilrsiniz.Ama öncesinde bu durumu ispatlamanız gerkemekte.Bulunduğunuz yerin bağlı bulunduğu belediyeye başvurarak gürültü ölçümü tespiti yaptırmanız gerekiyor.Ayrıca bu şikayetten diğer komşularınızı da tanık göstererek mahalli karokala şikayet edebilrisiz. Yada savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
kabahatler Kanununda
Gürültü
MADDE 36.- (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.
TCK
Kişilerin huzur ve sükununu bozma
MADDE 123 - (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
MADDE 183 - (1) İlgili Kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır

) KAT MALİKLERİNİN BORÇLARI:
I - GENEL KURAL :
MADDE 18 - Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri veortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirinirahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim plânı hükümlerineuymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Süknâ) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmeyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur.

çekmeyen anlamıyorki ev sahibi sadece kiraya bakıyor yönetici konuşacaktı ama pek bişey çıkmadı dedi valla ilk defa başımıza geldi biz böyle şey ne duyduk ne gördük böylelerini insan etmek için uğraşmayacam artık neyse dertleri yargıya hesap versinler diyorum

yelyel arkadaşım ilgin çok teşekkür ederim

Canım şimdi okudum çok üzüldüm bu duruma, yukarıdan gürültü gelince insan kafayı yiyecekmiş gii oluyor hakketen. Ama bu tür durumlarda yasal olarak yapılabilecekler o kadar azki. Keşke caydırıcı cezalar olsa, savcılığa intikal ettirseniz durumu 50ytl cezası var, ne kadar çok değil mi? Komik ama kabahatler kanunu böyle malesef.

Ağır konuşucam kimse kusura bakmasın, yerleşik hayata geçememiş böyle dağ ayıları apartmanlarda oturuyor ne yazık ki ve sonuç işte böyle oluyor. Sabahın köründe gecenini üçünde sizi rahatsız etmeye ne hakları var ki? Allahlarından bulurlar umarım ve bir an önce taşınırlar.

valla serencim biz ne kadar anlayışlı davrandıysak bunlar anlamadı ama yasalarda dediğin gibi pek caydırıcı değil belki yargıya intikal edince olay onlarda vazgeçer diycem ama insanlıktan nasibini almamışlar ne anlar orasıda farklı tabi artık

hiç bişey çıkmazsa ev sahipleri ile yüz yüze görüşmeyi planlıyorum eğer o birazcık insansa gerekeni yapar diye düşünüyorum

İnşallah bir çözüm yolu bulunur tatlım.

betty canım ALLAH sabır versin.ben seni inan çok iyi anlıyorum .benimde alt katımda 9 çocuklu bi araP ,üstümdede temizlik hastası olan üşütük bi kadın vardı. ..:mymeka:ben 6 ay dayandım . ne yaptımsa bi türlü bende mani olamadım . en sonunda kafayı yicektim apar topar bi ev bulup ta taşındım ..canım bu insanlar dediğine göre aynı bendekiler gibi laftan kanundan anlamayan görgüsüzler .Kötü Kazen hayvan bile diyemiyorum çünkü bu hayvanlara hakaret olur. tek bi kurtuluş var canım O EVVV-DEN - TAAAA-ŞIIIN-MAK ..a.s

saolun arkadaşlar hem teselliniz için hem yardımınız için

giznur onlar kiracı biz ise ev sahibiyiz kiracı olsak eminim hiç beklemeden çıkardık

benim üst katımda oturanlarda öyle malesef.dün sabah 6 da başladılar bişeyler çakmaya.her pazar onların tv sesiyle uyanıyorum.her hafta onlarla yaprak dökümünü ve kurtlar vadisini dinlemek zorunda kalıyorum. ve yapabildiğim tek şey merdaneyle tavana vurmak:1rolleyes:

çok zor ya Allah kurtarsın sizi onlardan ben en üst kattayım bir sofrabezi bile silkmedim kimsenin üstüne. dikkat ediyruz kul hakkı olmasın diye. evimi satıyorum ama. çok korkuyorum bundan sonraki evimde böyle insanlarla karşılaşıcam diye. Allahım hayırlı insanlarla karşılaştırsın. sizde ev sahibiyle görüşün mutlaka. o kişilere de belli saatlerde dikkat edelim diye söyleyin sabah erken saatte hafta sonu diye.

bende bende bende
protesto ediyorum
malum müzdariplerdenim
Çok üzgünüm çoook

Allahım yaa sen akıl fikir ver hayırlı insanlarla karşılaştır yaaa
ev sahibini arasanız bide

saolun arkadaşlar hem teselliniz için hem yardımınız için

giznur onlar kiracı biz ise ev sahibiyiz kiracı olsak eminim hiç beklemeden çıkardık

ayy canım yaa ne desem bilmemki..inşallah biran evvel çıkıp giderler .belediyeden gelip gürültü tespiti için ses kayıdı falan kursalar.belki bi yararı olur..boş durmaktan onların gürültüsünü çekmektense bişeyler denemiş olursun . biliyosun yeni yasada gürültü ve komşuyu rahatsız etmek ve huzursuzluk çıkarmak tahliye nedeni artık .sadece bunu ispat etmen gerek.bide şahit falan bulsan ,komşularlada birleşirseniz daha verimli olur....ben üst kattaki kadını susturmak için tavanı kıracaktım demir vura vura ama banamısın demezdi...balkonda kahvaltı edemezdim ..başlardı bişeyler silkelemeye.. alttaki oturan araplara hiç girmeyim aklıma geldikçe sinirleniyorum .. Çok üzgünüm çoook..canım bence insanlıktan anlamıyorlarsa tek yol hukuki savaş aç bence..Kötü Kazen

Son düzenleme:
arkadaşım bir an acaba bu yazılanları ben mi yazdım dedim aynı sorunlarla biz karşı karşıyayayız bizde 5 kez uyardık ama şimdi şimdi biraz sustular her gün sesten sürekli mbilya çekilmesinden gece yatarken sıçramalardan bıktım gidip konuştuğumuzda biz değil bizim üstümüz yapıyor diyor onlara söyleyin diyor hele bilmiş kızı istanbuldaki komşum katlanıyor sizde katlanın diyo sesten bıktık bizde

terbiyesiz insanlarmış...

hayatta bana yapılmasını istemediğim birşeyi başkasına yapmam..

bende ev sahibinin geliniyle çekiştim geçen gün terbiyesiz kadın çamaşırım balkonda asılıyken sen tut halı silkele..tepem attı tabbikiiii ne terbiyesizliğini nede karaktersizliğini bıraktım..bakalım birkaç gündür ses seda yok..:roflol:
allaha havale ediyorum...

saygısız varcanım benim de üs komşudan bıkdımcok gürüldü yapıyo söyledim rahatsız olan gider dedi ne dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…