üşengeçlikten kurtulmak ve erteleme huyunuzu nasıl aşıyorsunuz kızlar??

Lullaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
3.061
11
merhaba kızlar
herkesin elbet bir işi yapmaya üşenme, o işi erteleme, tembellik yapma gibi bir huyu oluyordur, bunu nasıl aşıyorsunuz?

ben henüz bekarım, ailemleyim, tek vasfım ders çalışmak. amma velakin çok üşengeçleştim, özellikle kış aylarında bazen lavaboya gitmeye bile üşeniyorum.

depresyonda değilim keyfim çok yerinde, bunun tam adı üşengeçlik, dışarıda bir işim olsun hava çok soğuk zaten çıkmaya üşeniyorum erteliyorum, evimize doğalgaz yapıldı açılmasını bekliyoruz odadan çıkınca donuyorum vs. odamın eşyaları çıkarılmıştı doğalgaz çalışması için geri koyuldu herşey yerlerde çok eriniyorum onları yerlerine koymaya fln.

bunu sadece soğuğa bağlamak istemiyorum, buz gibi soğuklarda da çok enerjik insanlar gördüm. erteleme hastalığı varsa o var sanırım bende, en basitinden yemek yedim dişimi fırçalayayım diyorum mesela şimdi, ay dur netten şuna bakayım, şunu izliyim ondan sonra fln diye diye bakıyorum saatler geçmiş.

kimi bayanlar var, pıtır pıtır herşeye yetiyorlar, herşeye enerjileri var, çok iradeliler, hem iş, hem ev, hem çoluk çocuk herşeye yetişiyorlar. çok imreniyorum öyle bayanlara, hem çok bakımlılar hem de hayatları çok düzgün gidiyor her işe yetiştikleri ve yettikleri için
elbet öyle bayanlardan çokça vardır burada da enerjinizin iradenizin sırrını duymak isterim bayanlar

sırlarınız varsa burada paylaşalım istedim, benim durumuma özel yorum istemiyorum illa ki, herkes kendini nasıl motive ediyor, nasıl üşengeçliğinden tembelliğinden kurtuluyor burada paylaşalım, elbet benim gibi birçok kadın vardır, birbirimize yardımcı olalım.

Aşamıyorum
Ben de tavsiyeleri merak ediyorum :13:

Son düzenleme:
:)) bu yapınla alakalı canım değişebileceğini sanmam. Ben de üşengeç ve tembel biriyim. napalım yapacak bişey yok.
en azından farkında olman güzel. :)

benimde çok üşengeç bir yapım vardır ünv. deyken hep sınava 1 saat kala çalışırdım hep öyle geçtim okulu aklımda ezberimde kalanlarla şaşırırdı arkadaşlaırm hep hatta , işyerindeki işlerimi hep olmasına son dakka kala yaparım uzun süre önceden vaktim olmasına rağmen, evde hep her işimi ertelerdim bi giyinip süslenip gezmeye gitmeye üşenmezdim ,annem halaa dalga geçer ,

ama şimdi işler değişti evlendim üşeniyorum yemek yapmim diye birşey yok kendim olsa geçiştiririm ama artık 2 kişiyim
yada temizlik yapmıyım diye birşey yok anca bikaç gün erteliyorum sonra eşimden laf sokmalar geliyor hala zoraki de yapsam mecbur kalınca yapıyorum yani ,

bende bazen çooook üşengecim ya ders çalışma işinde bide iş yerinde işlerimi birikiyo birikiyo son günlerde yardırıyorum resmen
keşke disiplinli olabilsem işimi zamanında yapsam dersime çalışabilsem puff

evliyim,bir kızım var çalışıyorum ve büyük bir evde oturuyorum.
sabah 9 akşam 6 cmt günleri yarım gün çalışıyorum.
ben yapı olarak hep aceleci biriyimdir.beklemeyi ve bekletmeyi sevmem.kafama koyduğum şey o an olabilecek durumdaysa o an olmalıdır.ertesi güne bıraksam uyuyamam.
sabah yataktan kalkmaya üşensemde mecbur kalkarım çünki bi işim var.
eve gidince temizlik,yemek yapma zorundayım bir eşim ve kızım var.
kızım her çağırdığında yanına gitmek zorundayım çünki ben anneyim.
kısacası üşengeçlik sadece bugunün işini,yarına ötelemekten başka bi şey deildir.sonuç olarak yapacak yine bensem oflaya poflayada olsa totoyu kaldırmayı bilirim.

1- Bilgisayarı kapat
2- Televizyonu kapat
3- Etrafına şöyle bir bak

Ne kadar çok iş varmış değil mi ? Deyip ya Allah de bi yerden başla

Bence değişecek birşey bu.Hani derler ya korkularının üzerine git diye.Odanı topla temizle güzelce.Hatta eşyaların yerini değiştir.
Hatta bir gün dışarı çık insanların koşuşturmalarına bak.

Benim için gerçekten ders çalışmak büyük problem.Bir evi baştan aşağı temizlemek 200 sayfa ders çalışmaktan iyidir.
Ama ben ne yaptım korkularımın üzerine gittim bir de açıköğretime yazıldım.Şimdi daha düzenli ders çalışıyorum çünkü herşeyi yetiştirmem lazım.
Nasılki sadece 1 dersin olsa aman sadece 1 ders çalışırım nasılsa diyosun erteliyosun ama 15 dersin olursa son güne erteleme gibi birşey olamaz.
İşte bazen bazı ev hanımları yazıyor ya iyice tembelleştim falan diye çalışırken böyle değildim diyolar.Çünkü nasılsa yaparım mantığıyla hiç birşey yapamıyorlar hep erteleniyor.
Ben kendim için böyle bir çözüm buldum.Ne kadar yoğun olursam zamanı o kadar iyi planlamak zorunda kalırım diye.Hem böyle yoğun olunca uykunun film izlemenin boş kalmanın tadı ayrı oluyor :)
Ama herkesin kişiliği farklıdır.Benim yaptığım bir başkasına uygun olmayabilir.

Yürü, hala ne diye, kendinle savaştasın?
Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!

Bir de tembelleşince bunu getiriyorum aklıma

bende üşengecim malesef hatta dün yattım tuvaletim geldi aman kim kalkıcak dedim gece bı hışımla uyandım ki hemen tuvalete koştum :)))

bende üşengecim malesef hatta dün yattım tuvaletim geldi aman kim kalkıcak dedim gece bı hışımla uyandım ki hemen tuvalete koştum :)))

ahahaha bunu az kalsın ben de yapıyordum dün gece öldüm gülmekten ilahiii

ne güzel yazmışsınız,
lakin ben bi an gaz bulup gerekenleri yapsam da sonra tekrardan üşengeçleşiyorum
sonra tekrar gaz bulmaya çalışıyorum fln bir rutine oturtamadım.
sanırım boşluk fena yapıyor insanı ondan oluyor.:44:
sanırım bu aralar biraz boşum ondan oluyor gerçekten zamanım dolu doluyken daha atiktim, enerjiktim herşeyi yapasım gelirdi fln.
zamanımı doldurmam lazım galiba.
bir de insan üşendikçe kasları eriyor, hafif 1-2 kilo bile alsa insanda ağırlık yapıyor felaket bir kısır döngü ya.

[SUP][/SUP]

üşengeçlikmi?biri benimi çağırdı itiraf ediyorum benim üşengeçliyim hep bilgisayar ve televizyon yüzünden oluyor. geçen gün elektrikler gitti sabahtan akşama kadar.can sıkıntısı tabi pc yok tv yok. evi baştan aşağı temizledim dolaplarımı yerleştirdim. bende üşengeçlik müşengeçlik kalmadı o gün.dedim eyy elektrik sen nelere kadirsin

Şu an okuduğum bir kitapta bu konuya değinilmiş. Kitabın yazarı bir psikolog. Yazarın önerisini sana aktarayım. bence uygularsan bu sorunu aşabilirsin tatlım.
Ertelediğiniz , üşendiğiniz işler için öncelikle bir kağıda yazın. Neler yapmanız gerek, sonra yan tarafına zorluk derecesini yazın. Misal 10 üzerinde 8 verin. Diğer yanını boş bırakın. Oraya uyguladıktan sonraki zorluk derecesini yazacaksınız.
Bu işleri uzun tutmayın, bir kaç bölüme bölerek yapın. Misal 10 ünite ders çalışacaksanız, ilk 4 ünite ders çalışın. Ama mutlaka harekete geçin. Eminim ilk başta zor gelecektir ama zamanla aşaçaksınızdır

kimse benım kadar usengec olamaz dıyordum ama evlenınce mecburen bıtıyor o usengeclık:)merak etme duzelır:)

kışları çok daha üşengeç oluyorum ben mesela bi arkadaşım buluşalım dese gitmem geliyosa bana gelsin ev iş spor arasında mekik dokuyorum yazları fıldır fıldırımm bence bu üşengeçligimiz birazda mevsimden kaynaklanıyor olabilir sogukk :)))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…