- 26 Kasım 2012
- 3.986
- 7
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şu an okuduğum bir kitapta bu konuya değinilmiş. Kitabın yazarı bir psikolog. Yazarın önerisini sana aktarayım. bence uygularsan bu sorunu aşabilirsin tatlım.
Ertelediğiniz , üşendiğiniz işler için öncelikle bir kağıda yazın. Neler yapmanız gerek, sonra yan tarafına zorluk derecesini yazın. Misal 10 üzerinde 8 verin. Diğer yanını boş bırakın. Oraya uyguladıktan sonraki zorluk derecesini yazacaksınız.
Bu işleri uzun tutmayın, bir kaç bölüme bölerek yapın. Misal 10 ünite ders çalışacaksanız, ilk 4 ünite ders çalışın. Ama mutlaka harekete geçin. Eminim ilk başta zor gelecektir ama zamanla aşaçaksınızdır
Şu an okuduğum bir kitapta bu konuya değinilmiş. Kitabın yazarı bir psikolog. Yazarın önerisini sana aktarayım. bence uygularsan bu sorunu aşabilirsin tatlım.
Ertelediğiniz , üşendiğiniz işler için öncelikle bir kağıda yazın. Neler yapmanız gerek, sonra yan tarafına zorluk derecesini yazın. Misal 10 üzerinde 8 verin. Diğer yanını boş bırakın. Oraya uyguladıktan sonraki zorluk derecesini yazacaksınız.
Bu işleri uzun tutmayın, bir kaç bölüme bölerek yapın. Misal 10 ünite ders çalışacaksanız, ilk 4 ünite ders çalışın. Ama mutlaka harekete geçin. Eminim ilk başta zor gelecektir ama zamanla aşaçaksınızdır
Bende çok üşengecim.. Sabahları kalkar odamı toplarım. Küçük bir battaniyem var onu alır oturma odasına gider peteğin önüne oturur akşama kadar kalkmamAnanem dalga geçiyor Altına yumurta şimdiye tavuk çiftliğimiz olurdu. Sende en azından bi işe yaramış oldun diyor Bazen günde sadece 1 kere tuvalete gidiyorum. Üstelik o kadar çok su içiyorum ki normal bir insanın en az 4-5 kez çıkması gerekir. Ama ben üşendiğimden yerimden kalkmıyorum.. Çok şükür temiz titiz bir insanım bi işe başladığımda yarım yamalak yapmam güzelce hallederim. Ama o başlama kısmı beni öldürüyo.. Eskiden böyle değildim, yine hafif üşengeçlik vardı ama şimdi felaket bişey oldum.. Her gün yatağa girdiğimde diyorum ki bu böyle gitmez. Evleniceksin koca evi tek başına çekip çevireceksin alışma tembelliğe. Sabah kalkıyorum yine aynı
Evet misafir acaip bir kıvılcımBen de o başlama kıvılcımı olsa (misafir gibi ) bütün evi kaldırıp temizlerim hiç sorun değil.
ben işleri bölerek yapıyorum özellikle tv izlerken reklam arasında hemen birini bitiriyorum sonra ki reklamda diğerini. birde işleri önem sırasına göre yaparım mesala ev temizlerken önce her odayı düzeltirim (yastıklar yerine,yatağımı düzeltirim,tezgah üzeri düzenlenir,ortada olan kıyafetler katlanır yerine konur) süpürme sıramı da ayarlarım önce oturma odası sonra mutfak (diyorum ki şimdi kapı çalsa misafir gelse ilk görülecek yerler orası) sonra vs vs. benim en önemli olan özelliğim herhangi bir iş varken asla içim rahat etmez hangi konuda olursa olsun onu yapıp aklımdan atmalıyım. bir de ödüllendirmem vardır su iş bitsin nefis bir çay gibi. düzen takıntım da var birazcık. annemin emeğinide asla unutmam bu hale gelmem de ev temiz olsun biri gelir gibi klasik seyler. ama evlendikten sonra faydası çok oldu. unutmadan zaman ayarlamasıda yaparım 3 dk şu iş bitecek der koştura koştura yaparım hemencecik biter.
işte o rahat edememe huyu olmalı bence insanda yapabilmek için.
azıcık takıntılı olmak lazım:)
ki rahat edemiceksin yapıp bitiriceksin.
ben her halukarda çok rahatım, ama bi işe girişince de nasıl stres yapıyorum kendime anlatamam.
tam tersi yani, normali işi yapmayınca streslenip işi yaparken stresi bırakıp oh oh bitiriyorum diyebilmek ama terslik var bi kere insanda
bu huyu değiştirmek lazım en başta yaa
sabahtan beri hiçbişey yapmadım
ben hiç üşengeç bir insan değildim, fazla enerjiktim arabam falan da yok kar kış demeden incecik kıyafetlerle her yere yürürdüm ve üstelik buna rağmen hiç üşümezdim ve enerjim de olurdu herşeye.
ama daha doğrusu sevgilimle tanıştıktan sonra o aşırı üşengeçtir resmen ona uyum sağladım,
bir de internet fln çok fena bişey eskiden eğlenmek için dışarı çıkmak gerekiyordu artık istediğin dizi film oyun hatta arkadaşlar bile internet sayesinde parmağının ucunda.
amerika obez halkı gibi olucaz yakında
yeşil çay-dizi-oda toplama-duş şeklinde bir planım var bakalım bu akşam:))