üşengeçlikten kurtulmak ve erteleme huyunuzu nasıl aşıyorsunuz kızlar??

bende çok üşengecim yaw :) annemin lafları çekilmiyo ama napiim canım bişe yapmak istemiyo.kabullenemedi gitti bu halimi hergün hiç üşenmeden laf söylüyo :KK1:

ben de asamadim genel olarak oyleyim... ama bazende motivasyon geliyor bi yere sigamiyorum enerji patlamalari yasiyorum resmen butun gun kostur 1 dk durma aksam da muzik açiyorum bebisimle en az 1 saat hoplayip zipliyorum... hatta bizim yatagin uzerinde zipladik bi kere yatak kirildiiii sonra da nasil yaticaz bu gece diye dusundum o kadar enerji var ki yatagi kaldir falan tamir et hoplamaya devam... :KK1:

Üşengeçlik bende de var
Wcye gitmeye üşenirim
sonra zor yetişirim :)
bir de ağır kanlıyım, kuzenim ben bulaşık yıkarken ;
tabakları okşamayı bırak istersen diye dalga geçer :)
benim genlerimde anemi var, belki bende de vardır diye düşünüyorum
ama test yaptırmaya gitmek için bile üşeniyorum :)

merhaba kızlar :KK34:
herkesin elbet bir işi yapmaya üşenme, o işi erteleme, tembellik yapma gibi bir huyu oluyordur, bunu nasıl aşıyorsunuz?

ben henüz bekarım, ailemleyim, tek vasfım ders çalışmak. amma velakin çok üşengeçleştim, özellikle kış aylarında bazen lavaboya gitmeye bile üşeniyorum.

depresyonda değilim keyfim çok yerinde, bunun tam adı üşengeçlik, dışarıda bir işim olsun hava çok soğuk zaten çıkmaya üşeniyorum erteliyorum, evimize doğalgaz yapıldı açılmasını bekliyoruz odadan çıkınca donuyorum vs. odamın eşyaları çıkarılmıştı doğalgaz çalışması için geri koyuldu herşey yerlerde çok eriniyorum onları yerlerine koymaya fln.

bunu sadece soğuğa bağlamak istemiyorum, buz gibi soğuklarda da çok enerjik insanlar gördüm. erteleme hastalığı varsa o var sanırım bende, en basitinden yemek yedim dişimi fırçalayayım diyorum mesela şimdi, ay dur netten şuna bakayım, şunu izliyim ondan sonra fln diye diye bakıyorum saatler geçmiş.

kimi bayanlar var, pıtır pıtır herşeye yetiyorlar, herşeye enerjileri var, çok iradeliler, hem iş, hem ev, hem çoluk çocuk herşeye yetişiyorlar. çok imreniyorum öyle bayanlara, hem çok bakımlılar hem de hayatları çok düzgün gidiyor her işe yetiştikleri ve yettikleri için:nazar:
elbet öyle bayanlardan çokça vardır burada da enerjinizin iradenizin sırrını duymak isterim bayanlar:KK34:

sırlarınız varsa burada paylaşalım istedim, benim durumuma özel yorum istemiyorum illa ki, herkes kendini nasıl motive ediyor, nasıl üşengeçliğinden tembelliğinden kurtuluyor burada paylaşalım, elbet benim gibi birçok kadın vardır, birbirimize yardımcı olalım.:KK16:

isteyince oluyor aslında.

eskiden ben de kendimi çok paralıyordum. 7 gün çok yoğun bir tempoda, uzun mesailerle çalışıyordum. evlendikten sonra iş, ev(yemek temizlik kendim yapıyordum), eş (hiç yardımcı olmaz), bir de kendim(bakımım) ile uğraşıyordum. kitap çok okurum, hobilerim çoktur, onlara da çok vakit ayırmaya çalışıyordum. sadece çocuk yok... (ama kedilerim var, onların da bakımı ve ilgilenmek çocukla kıyaslanmaz elbette ama yine de zaman alıyor)
sonra baktım ki, mükemmel olma çabasına hiç gerek yok.

herşeyi olduğu kadar yapmaya çalışıyorum artık.
daha az zaman ayırdığım bir işim var ama daha az şey yapıyorum. çünkü istek de yok...
öyle çok pratik biri de değilimdir, yaptığım şeylerde genelde titizlenirim, özenirim. başkası 2 saatte yapar, ben 3 saatte... ama istek olduktan sonra, kendinizi güdüleyebiliyorsanız çok şeyi dar zamanlara sıkıştırabiliyorsunuz...

güdülenme eksiği sizdeki de...

sağlıkçı olduğunuz için, ilgili olası nedenleri çok daha iyi biliyorsunuzdur.

Son düzenleme:
zaman yönetimi hakkında bir kitap okuyabilirsiniz. faydalı öneriler bulabilirsiniz.

okuduklarımdan, denk geldiğim yerlerden, birkaç cümle kalmıştı benim aklımda. zorlandığım zamanlarda yüksek sesle söyler, o anda yerimden kalkarım. işi bitiremesem de biraz başlarım, devamı da gelir...

öğrencilik ve ders çalışma konusunda yararlı bir önerim yok maalesef. ben de ders çalışmayayım diye önemli sınavlarım öncesi oturur temizlik yapar, ıvır zıvırlarla uğraşırdım. hatta 1 saate yakın haftalık veya günlük plan çıkarmakla uğraşırdım. o plana o kadar zaman harcayacağıma, plandakileri yapsam çok daha fazla uygulama yapmış olurdum...

benden üşengecini tanımıyrum...vhalla yemek yemeye bile üşenirim...:KK53: değişmeye de pek niyetim yokmuş gibi sızlanmakla kalıyorum:44:
evlendim ama ben hala aynı ben ....
eşim bişey demiyor dahhaa bakalım:KK14:

Son düzenleme:
Ben de aşırı üşengeç biriydim, yapı itibariyle de sakin ama harekeketli bir insanım

Önceden bir yemek yapardım 1 saat sürerdi,
ta ki oglum dogana kadar :)
Oglum dogduktan sonra otomatikman hızım arttı :)

Kızım dogduktan sonra hızım katlandı.
Çünkü erteleme lüksün yok :)

Şimdi 1 saatte 3-4 çeşit yemek yapıyorum :)

Çözüm üretemedim ama benim çözümüm çocuklar oldu :)

güzel bir öneriymiş:KK34:
deneyelim bakalım:KK30:
kitabın adı nedir acaba?

bence soğuk-karanlık sessizlik herşey etkiliyor, öncelikle klimanın dozunu arttırıp ışıkları açmaya karar verdim!! bir de müzik açıcam sanırım. tv odada ama daha bağlamadım kabloyu fln :)

Kitapta bu tarz alıştırmalar, örnekler var. Psikiyatrın daha önceki hastalarından örnekler vermiş, önceki ve sonraki halleriyle. Özellikle depresif, benim gibi karamsar kişiler için çok güzel bir kitap. Bu kitabı bana bir psikolog önermişti. Ordakileri uygulamaya çalışıyorum. Okumanı tavsiye ederim. Alanında önemli, iyi bir kitap.
Sizi üzen sizin canınızı sıkan herşeyi bir kağıda not etmeyi, yanına buna muhalefet eleştireler yapmanızı ineriyor. Böylece kendi tezinizi kendiniz çürütüyorsunuz. Yani bazen kendimiz olayları fazla büyütüyoruz ya onu anlıyoruz.
Senin yaptığında bu, gözünde büyütmek. yapman gereken işleri fazlasıyla abartman. buda sein üstünde bir yük. Söylediğim gibi not edersen, zamanla rahatlamış, harekete geçmiş olursun. Kitabın adı ve yazarı;
İyi Hissetmek
Dr. david Burns

efla, lykos ve weirdangel

teşekkürler önerileriniz için:KK34:

efla ne yazık ki sağlıkçı olsam da bu kadar ayrıntılı bilmiyorum çözüm yollarını yani daha çok hastalıkları öğretiyorlar bize, bu biraz psikolojiye giriyor psikiyatridense, o yüzden bu konularda tıkanığım. dediğin doğru güdülenme eksikliği ve devamını getirme aslında toptan problemliyim ben küçüklüğümden beri de öyleydi ancak odaklandığımda da gözüm hiçbirşeyi görmeden çok iyi işler yaptığım oldu lgs, öss ve başka projeler olsun, annemler yanımızda değilken tek başıma bütün evi siler süpürürdüm iki günde bir fln, böyle bazı gazman zamanlarım oldu, lakin biraz diğer herkesin dediği gibi, insanın herşey yolunda olup da başka bir opsiyonu olunca onu seçmeyi tercih ediyor. benim sorunum bu sanırım..

lykos dediğin kitabı not aldım, teşekkür ederim, en kısa zamanda alıcam ve okuyacağım:KK34:

weirdangel paylaştığın video kendimi anlamama faydalı oldu.
evet ilginç bir şekilde ben çok mükemmelliyetçiyim bunun sonucu olarak da bir iş yapıcaksam backgrounduna fazla emek sarf ediyorum, kararsızım, şöyle mi olsun böyle mi olsun derken bir bakıyorum işin kendisindense işe hazırlanmaya vakit harcamışım. misal bugün odamın eşyalarının yerini yeniden düzenledim, dolabımı oraya mı buraya mı çeksem diye karar vermeye çalışırken kafayı yedim hafiften, şimdi bi yere koydum ama orada da emin değilim dolayısıyla belki başka yere çekerim diye içini yerleştirmedim fln sonuç yok yine yani....

bir de müziğin ev işlerinde çok yardımcı olduğunu keşfettim, benim gibi üşengeçlere tavsiye ederim:KK34:
ortam ambiyans da çok önemli, odamın bütün ışıkları yanıyor, klimanın en sıcağını açtım ki soğuktan hantallaşmayayım diye, bir enerji geldi,
şimdi de bir kahve yapıcam sanırım:KK34:
bir de bütün işi bir anda yapmaktansa hafif hafif yapmak daha iyi oluyor ona karar verdim, hem işten sıkılmıyorsunuz, hem de yavaş yavaş işler bitmiş oluyor farkında olmadan:KK52:

ayrıca mesaj yazıp benim tek olmadığımı bana gösteren herkese teşekkürler hepiniz çok şeker yazmışsınız:)))

Son düzenleme:
X