Urtiker kurdeşen olupta kurtulan var mı?

melodi11

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
40
0
ne olur yardım edin allah düşmanımın başına vermesin her yerim kaşınıyor ve kırmızı çizikler benekler halindeyim caresini bulan yazsın ne olur

geçmiş olsun.
çok iyi bilirim bunu.ben daha önce olmuştum.3-4 yıl kadar sık sık oldu.kaşınıyorum,kızarıyorum,kabarıyorum bakmışım kaşımaktan heryerim yara.böcü börtüye,latekxe,kedi köpeğe alerjim varmış.bunlara aşıda etkili değil demişlerdi.atak dönemleri deniyorya çok kaşındığımız zamana o dönemlerde üst üste kortizollu iğne yaptırırdım.en son 10 ay kadar (büyük kızımı emzirirken) hem antihistaminik hemde psikiyatrik olan bir ilaç kullandım ve geçmişti.sonra 7 yıl hiç birşey olmamıştı çok iyiydim.şimdi yine başladı.ve ben şimdide küçük kızımı emziriyorum.ilaç kullanmak istemiyorum,nereye kadar dayanacam onuda bilmiyorum.Şu an gözüm şiş,her yerim yara.
Eğer ilaç kullanamama gibi bir durumun yoksa antihistaminik al,birde kremi vardır onu al kullan.çok faydası oluyor.tabi en kesin çözüm alerji testi yaptırmakta.kaşıntıya en büyük sebeplerden biri de stres.stresten de uzak durmalı(nasıl yapacaksak?)

Son düzenleme:
benimde ufak bebegim var canım emziriyorum krem ve ilaç kullanıyorum ama geçmedi çok kırmızı kabarıyrum ve kaşınıyorum kızarıklıklarım çok garip çizgi çizgi oluyor ve suanda da tekrar hamile odugumdan şüpheleniyorum insallah tahminim dogru degildir

bebeğin kaç aylık?inşallah hamile değilsindir.çok zor oluyor çünkü ürtikerle başetmek.gerçi benim hamileliklerim o açıdan çok rahat geçmişti ama.ne olduysa uyuyan devi uyandırdım resmen.2 haftadır çok kötüyüm ben de.5 aylık benim de bebeğim.çok kafana takmamaya çalış,ürtiker stresle besleniyo bence.mutluyum diyoruz ama kaşınmak bile stres yaratıyo.sürekli birşeylerle meşgul ol rahatladığını hissediyorsun.

bende de var maleseef 6 yildir falan.Ara sira gecti gibi oluyo hah tam bitti derken tekrar basliyo.Benimki bi de soguk urtikeri diye bisey usudugum an kizariyorum kollarim bacaklarim.Doktora gitmistim 2-3 yil once sebebini bulamadi kendi kendine gerilerse geriler yapilcak bisey yok dedi ben de bekliyorum bigun bitcek diye cok sinir bozucu

6.5 aylık canım inşallah degilimdir test yapmaya bile korkuyorum sonuç istedigm ibi olmayacak diye bugünde bekledim ama daha balirtisi bile yok evet dedigin gibi stresten baska brşeyden degil ama elimden gelmiyor stres yapmamak hep sinirli stresliymdir ama basıma böyle birsey gelmemişti mart sonunda oldum böyle sinirli stresli bir günün ertesi günü basıma geldi ben baştan alerji zannettim geçer diye bekledim ama geçmeyince alerji testi tahliller birsey çıkmadı kurdesen urtiker tanısı koyuldu doktorda stres yapma dedi zaten

soğuktan bende de oluyor çoğu zaman.ellerim ve ayaklarımın altı şişiyor.ben de çok doktora gittim.kaç kez alerji testi yapıldı.tam sonuç çıkmadı.ölçümlerde en yakın latex,kedi ,köpek ,böceğe çıktı.oda sınırın altındaymış yani değerlere bakarsan onlara da yok.
Benimde üniversitede bütünlemeye kaldığım bir yıl sınava çalışıp,çok aburcubur yiyip arkasındanda 30 -40 kelebek olan bi ortamda bulunup hepsini çıkaramadığım için onlarla kalmak zorunda olduğum bir güne denk gelmişti..stres,cips kola,böcek tozu herşey bir günde oldu ve arkasından aciller,kortizol iğneleri,uyutan ilaçlar,testler vs.doktorun biri o kelebeklerin tozunu vücudundan atana kadar çekersin sonra yavaş yavaş azalır demişti.doğru çıkmıştı azalmıştı ve 7 senedir yoktu.
birde bir yerde dinlemiştim.alerjen olan insanlar 30-40 yaşına kadar bile anlamayabilirler,yoğun bi alerjene veya strese maruz kalırlarsa ortaya çıkabilir diye. benim canımda son zamanlarda çok sıkkın.
inşallah geçici olur hepimizinkide.çok zor çünkü.

kızlar doktorlar programını izlemiş annem dün çayır uyuzu diye bir konu varmış onu dinlemiş aynı bende ki gibi uzun uzun kızarıklıklar kırmızılıklar ve kaşıntı oluyor muş bende 3 aydan beri böyleyim ama durumum aşırı derece hani geceleri çıkıyor sanki daha çok ve uyutmuyor kaşıntı

Bende 5 Aylık Hamileyim..
Bir Kaç Gündür Kurdeşen Döktüğümü Söyledi Doktor..

Uykudan Uyandırıyor..
Ya da Uyuyamıyorum..
Ne Lanet Bir Şeymiş..
Hamileliğim Zehir Oldu..

hamileyken ablamda olmuştu canım.istersen bi karaciğer değerlerine baktır.karaciğeri fazla yormayacak şekilde beslen.inşallah kalıcı olmaz .ablamınki geçmişti.

Bende yılardır var bu durum.Ve bu durumun aslında bir tedavisi yok aslında bir hastalıkta değil.Hassas ciltlerin bazı şeylere verdiği tepki.Belli dönemlerde geçiyor bazen sürekli oluyor.Bazen sinir ediyor.Tam doktora gidecekken geçiyor falan.Onla yaşamayı öğreniyorsun.Zaten orta yaşa doğru azalıp kayboluyormuş.

Benimde soguk ürtiker sanırım çünkü kışık yada rüzgarda,karda,yagmurda, soguk deniz ve havuzda çok oluyor canımOnunla yaşamayı ögrendigin zaman zaten hafifliyomuş gibi hissediyosun aslında.
ne olur yardım edin allah düşmanımın başına vermesin her yerim kaşınıyor ve kırmızı çizikler benekler halindeyim caresini bulan yazsın ne olur

Canım aynen Rabbim düşmanımın başına vermesin.Bende tam evlendigim yaz tatilde denizde hastanelk oldum.Senelerdir su kurbası gibi yüzen ve denize aşık olan ben denize havuza suya giremez oldum2008 den beri bu hastalık bende ama onunla yaşamayı ögreniyosun.Hamile kaldıgımda Alla tarafından biraz azalmıştı.Emzirirkende ilaç içmedim ama 4 ay önce yine azıttı ve dr. bi hap verdi ama çok kabarmadıkça yada rüzgar soguk yoksa hapımı içmedim evladım için.Bu sabahra balıklı rum hastanesine gidicektim çünkü kış geliyor ve ben sogukta acayip kabarıyorum:18r. emzirmeyi bırakta agır ilaç vereyim bakalım nasıl olacak dedi ama ben ogluştan ayrılamadım.Bakalım perşembe gidicem ne diycek ona göre.Testlerde hiç bişi çıkmadı zaten bu hastalıgın kaynagı' STRES' !!!!

bencede stres çok etkili.ben emziriyorum ve malesef ilaç içmek zorundayım içmeyince olmuyor.

bu illete 1-2 senedir bende yakalandım.
gıda polen tüy den ziyade vucüt ısısı artınca nüksediyor..spor yaparken farkettim..biranda kaşıntı kızarıklı ve kabarma..
ne olduğunu bilmediğimden ve sürekli olmadığından bir anlam yükleyememiştim ama kendi kendime kontrol ettiğimde sinirlenmişken heyecan yaptığımda tempolu yürüyüşlerde yani ter bezleri çalışınca beliriyor..vucüd ısısı düştüğünde de kendiliğinden geçiyor.
1 ay kullanmam üzere bir ilaç verdi doktor kullandım iyi geldi sorun bitti derken ilacı bırakmamdan bi süre sonra yine ve daha şiddetli olmaya başladı..önceden sadece kolum kabarırken yüzüm ellerim sırtım her yer kaşıntı ve kabarık halinde.2 hafta önce kan tahlili yaptırdım ve çıkan oranlara göre hemen hemen herşeye alerjin var dedi doktor.prick testi istedi onu yaptırmayı bekliyorum ama devlette bedava olan test özelde 250-275 tl.devletten randevü almak işgence..

benimde merak ettiğim ömür boyu ilaç mı kullanacağım

Bende sizler gibi ne tesaduf ki cocuklarimin emzirme donemlerinde urtiker(anfioodem) atagi gecirdim.Sebebini az once buldum pzrtesi dr paylasacagim.sut salgilanmasni saglayan hormon..Butun gun sutumu sagdim.Urtikerler gecti.Tam kizimi alip emzirdim.5 dk icinde urtikerlerim yerini aldi.Allahta fazla emzirmedim( yoksa dudak , dil ne varsa siserdi

Tamamen beni anlatiyosun gibi hissettim anlattiklarinin aynisini yasiyorum

bende vardı birkaç yıldır. vucut ısım yükseldiğinde kurdeşende coşuyordu. uyuz gibi kaşınıyor, kaşıdığım yerler kabarıyordu. aloe vera krem kullanıyordum. gebe kalınca bıraktım. doğumdan sonrada geçti sanırım kurdeşenim. 6 ay oldu doğum yapalı, hatırladığım kadarıyla öyle bir kaşıntım olmadı. inşallah bir daha nuksetmez.

sadece bu illet hastalıktan nasıl kurtulduğumu yazmak için üye oldum, umarım birileri faydalanır. valla yaklaşık 4 buçuk 5 ay kadar çektim, tam 5 dr gezdim profesör dahil! verdikleri ilaçlar sinirli bi zombiye dönüştürdü, kilo aldım hayattan bezdim! yok dedim bu böyle olmıcak, ilaçları bıraktım, vücudumda onlarca kabarcıkla gecelerce ağladım, kaşınmaktan uykularım harap oldu, asosyal oldum evden çıkmadım ama bu esnada ciddi araştırmalar yaptım size yaptıklarımı sıralıyorum
1) günde 3 sefer 1 çay kaşığı karbonat ile karbonatlı su
2) b vitamini d vitamini
3) kefir
4) ve en önemlisi enginar suyu
enginar suyu aktarlarda satılıyor. kurdeşenin sebeblerinden birinin karaciğer kirlenmesi olduğunu öğrendim, alkol kullanmıyorum ama hamilelikten dolayı çok hızlı kilo alıp vermiştim, hamilelikte kullandığım demir hapını doğumdan sonra da aylarca kullanmıştım saçlarım dökülmesin diye. sonradan öğrendim ki bunlar hep birleşip karaciğerimi mahvetmiş! elleri duaları şifalı hocalar vardır duymuşsunuzdur! komik gelir hatta belki ama çaresizdim umut bağladım buldum buluşturdum sordurdum o söylemiş enginar suyunu! günde 3 4 çorba kaşığı enginar suyunu 1 bardak suya karıştırdım içtim. inanın 2 hafta kadar sonra lezyonlarımda azalmalar başladı yaklaşık 1 1buçuk ay sonra günde 3 4 tane ancak çıktı ve akabinde son buldu! yemin etmiştim kurtulursam her yere üye olup yazıcam diye ?? allah şifa versin çekmeyen bilemez umarım bu hastalıktan müzdarip herkese de şifa olur!!!

Insallah görürsünüz beni inşallah şimdi nasilsnz geçtimi tammen bnde kaç senedr maf oldum kafayı yiycem artık lütfen görürseniz yazın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…