Gebeliğe Hazırlık Ürolog normal yolla çocuk zayıf dedi sperm testi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

elzemdegil

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2020
99
-291
29
Arkadaşlar 5 aydır çocuk deniyorduk olmuyordu. Ama ben yaklaşık 2 yıldır istiyordum. Hatta çok istiyordum eşim bir şekilde 2 yıl bekletti beni. Sonra dr a gittiğimizde sperm testi vs yapıldı. Yurtdışında olduğumuz için test bir daha istendi. Bende çok güvendiğim bir nürolog tanıdığımıza raporu gönderdim. Oda bana şöyle dedi;

Sperm sayısı ml de 15 milyonun üzerinde olması gerekir sizinki 1.5 milyon hareketli sperm sayısı A artı B en az yüzde 50 olması gerekir sizinki 11 yani bu sonuçlarla normal yolla çocuk olma ihtimali zayıf,
Tedavi muayene edip Varikosel varmı bakmak gerekir varsa Ameliyat ve ilaç vermek gerekir.

Şimdi ben elimde bu bilgiyle mahfoldum. Cok üzüldüm eşimde çok çok üzüldü şimdi ilk işimiz gelecek ay İstanbul’a gitmek olacak.

+ bu varikasol mudur nedir gözle görülen birşey mi? Eşimin hiç böyle bir problemi dile getirmişliği olmadı.

Eşim 35 yaşında ben de 25.

Bu tarz sayılar çok çok mu düşük. Hiç anlamadığım hiç duymadığım konular. Bir yanım düşünmek hiç istemiyor bir yanım kahroluyor. Nolur bana yakın başından birşeyler geçmiş biri iyi veya kötü birşey desin.

Gurbette tekim ve zor işte…

#gebelik #spermtesti #doğum #tüpbebek

Son düzenleme:
Canım sorun sende değilse eşinde kısır değilse devdavisi çok kolay erkeklerin stres yapma inan erkeklerin tedavisi kadından daha kolay merak etme sen

Canım sorun sende değilse eşinde kısır değilse devdavisi çok kolay erkeklerin stres yapma inan erkeklerin tedavisi kadından daha kolay merak etme sen
Kısırlık nasıl anlaşılan birşey mi bilmiyorum ki. Bakalım konu istanbula gidince daha çok aydınlanacak ama ben dr dr gezip araşarında kaybolmak istememdim ve zaten 2 yılda çok çocuk istediğim için şu an bu zamanın içinde kaybolacak olduğumuzu düşünmek çok üzdü beni

İşte o sperim testinde çıkıyor. İnşallah birşey yoktur canım

Sperm testini 3gün cinsel perhizle yapıldı dimi?
Benim eşimin tek testisi yoktu tümör varmış alınmış bizimde 6aylıkevliyken dr gittiğimzde sperm sayısı az dedi ve ben araştırmaya başladım keçi boynuzı kürü yaptık 60 binlere çıktı rakam yaklaşık 3 ay yaptı eşim ,ve normal yoldan hamile kaldım 3 aylıkken bebeğin kromozomlarında sorın olduğunu öğrendik ve aldılar bebeüi sonrada tekrar normal yoldan olöadı ve yaş icabı acele etmek gerekti ben 38 eşim 39 olmuştu 2.tüp bebek denemesinde çok şükür oldu kızımız 2 yaşında allah size de nasip etsin tavsiyem şu
Sizde tahlillerinizi yaptırın
Eşinizde varikosel varsa kasıktan ameliyat olır
Erkekler sıfır spermle bile tese ameliyatıyla sperm buluyorlar ki sizin 1,5 milyonın içinden en kalitelisini bulabilecek teknoloji var
Ümitsizliğe kapılmayın stres olmayın bu sefee sizin normal olan değerleriniz bozulabilir
Başka bi doktora gidin
İnşallah karşınıza iyi doktorlar çıksın ve inşallah hayırlı sağlıklı evlatlarınız olsun

Ben de erkek infertilitesi hep daha zor diye duyuyordum. Söylediğiniz beni de mutlu etti bizde de erkek infertilitesi var maalesef. Ama Allah çaresiz dert vermesin

En azindan sperm var. Daha yeni bir videoda izledim. Eşte tek bir sperm bulabilmek için 40000 tl tedavi harcaması yapmışlar ve olmamış. 1 tane bile sperm olmadığı için tüp bebek dahi yapamıyorlar. Üzülmeyin, gerilmeyin. Çok yolu var artik.

Ben de erkek infertilitesi hep daha zor diye duyuyordum. Söylediğiniz beni de mutlu etti bizde de erkek infertilitesi var maalesef. Ama Allah çaresiz dert vermesin
Merak etmeyin Ama hamileşikte zor daha yeni öğrendim 2 haftalık hamileyim inan stres ağerı

Kızlar bu vitaminleri aldım eşim için + keçiboynuzu bal findik kaju fistik ceviz karışımı yaptım + kuru incir zeytinyağı kürü yaptım. Şubat sonuna istanbuldan dr randevusu aldık. Bakalım hayırlısı olsun️ İnşallah ilaçlarla arttirabiliriz. Allah da nasip eder inşallah

Eklentiler

• 9928A866-FA4C-4C72-AD29-6C8B0057829A.jpeg
    134,8 KB · Görüntüleme: 153
Hayırlı olsun adınıza çok sevindim darısı başıma Sizde veya eşinizde bir sıkıntı var mıydı yazdıysanız da kaçırmış olabilirim.
Bende vardı. Prolaktin hormum yüksekti ve idrar yollarımda enfeksiyon var dı. Prolaktin süt hormu demek 3 aylık evliyimd aha

Merhabalar,
sadece keçi boynuzu kürü ile mi düzeldi değerleri?
Dr ilaç vermedi mi takviye?
60 binlere çıktı demişsiniz, normali milyonlarda olmayacak mı?

Amh, Fsh kaçtı tüple oldu?

Bende vardı. Prolaktin hormum yüksekti ve idrar yollarımda enfeksiyon var dı. Prolaktin süt hormu demek 3 aylık evliyimd aha
Kaç ay sonra oldu korunmadığınızın?
Enfeksiyon antibiyotikle tedavi edilince mi kaldınız hamile?

Miniğiniz hayırlı olsun bu arada annesi:)

Kaç ay sonra oldu korunmadığınızın?
Enfeksiyon antibiyotikle tedavi edilince mi kaldınız hamile?

Miniğiniz hayırlı olsun bu arada annesi:)
Allah razı olsun inşallah sizede nasip olur 3 ay sonra oldu. Ben süt buharı yaptım ya antibiyotik kullanmadım. Bebek düşündügüm için istemedim kullanmak

Eşime varikosel dediler yani yumurtalik kisminda damar genislemesi...degerleri sizinkinden dusuktu ameliyat olursan cocugun olur dediler...ustunde bende pko var...hatta doktor 1 arti 1 sorun esittir 3 sorun demisti...nasil uzulmustum..nese uzatmayayim biz beralife diye bi siteden hamile kalabilmem icin erkek seti aldik icinde caksir suyu keten tohumu gibi seyler vardi o degerleri yukselten sular diyeyim yani cok sukur ne ameliyat ne bise o ayda hamile kaldim....doktora gidincede ben soyledim 1 arti 1 esittir 3 ettik hocam biz dedim insallah hayirlisiyla sizinde olur hic yikilma bunun normal yolla tedavisi var ki olmadi diyelim asilama tup bebek bi cok yontem var onlarda gozunu hic korkutmasin artik gunumuzde cogu insan bu sekilde hamile kaliyor

Kızlar selamlar eşim yeni varikosel tanısı aldı doktoru ESWT diye bir tedavi önerdi bugün ona başladı şok dalgalarıyla sperm kalitesini arttırıyormuş sanırsam bizde sayı da az sayıya bi etkisi olacak mı bilmiyorum ama internette de topuk dikeni falan çıkıyor herhangi bir yorum tecrübe yazısı bulamadım aranızda bu tedaviden yaptıran ya da bir tanıdığı yaptıran vs var mı?? 6 seans yapacakmış. Bu şekilde bebek sahibi olan var mııı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…