Ellerine saglik canim basarilarEki Görüntüle 2204696 Şanlı memleketten sevgiler
Şanlıurfa deyince akla ilk gelen tariflerden olan urfa kebabı yapacağım sizlere.
Has olan köz mangal ateşinde yapmak isterdim ama şuanda imkanlar çerçevesinde ev usulü bir kebap yapacağım.
Geçelim tarifimize
-Malzemeler-
Eki Görüntüle 2204684
Bulgur pilavı icin;
•1 Su bardağı pilavlık bulgur
•1 yemek kaşığı tereyağ
•1 yemek kaşığı domates Salçası
•pul biber, kırmızı biber, tuz..
Kebap icin;
•250 Gr yağlı tek çekim kuzu Kıymalı
•Tuz
•pul biber
•karabiber
Yanına kozlemek icin;
•sivri biber ve domates
Yanına salata olarak;
2 adet soğan, sumak ve tuz.
Maydanoz
Yapılışı;
-ilk olarak bulgur pilavı ile başlayalım. 1 su bardağı bulguru ılık suda yıkayalım. Tencereye tereyağ koyup eritelim, Salça, baharatları ekleyip kavuralım. Sonra bulguru ilave edip, karıştırıp sıcak su ilave edip pişmeye bırakalım
Eki Görüntüle 2204685
Eki Görüntüle 2204686 Eki Görüntüle 2204687
Sıra geldi kebaba
Kıymanın içine pul biber, toz biber, tuzu ekleyip iyice yoguralim. 2 ye bolelim, iki şişlik yapacağız.
Eki Görüntüle 2204688
Eki Görüntüle 2204689
Elimizi ıslatarak şişe geçirip şekil verelim
Yağlı kagit serili tepsiye sisleri çapraz yerleştirip kenarlarına domates ve biber koyalım. Tepsinin kenarına etlerimiz kurumaması için bir kaseye su koyalım.
Eki Görüntüle 2204690
220 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pisirelim
Eki Görüntüle 2204691
Servis için kebabın altına lavas ekmek serelim. Üzerine kebabı koyalım. Bir kenarına pilav, maydanoz, soğan ekleyelim. Kozlenmis biber ve domates de ekleyip, ayran eşliğinde servis edelim
Eki Görüntüle 2204692 Eki Görüntüle 2204693 Eki Görüntüle 2204694 Eki Görüntüle 2204695 Eki Görüntüle 2204696 Eki Görüntüle 2204697 Eki Görüntüle 2204706
Afiyet bal şeker olsun
Herkese başarılar dilerim
Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince yapmaya çalıştımEllerine emeğine sağlık canım çok nefis görünüyorYarışmada bol şans diliyorum
Çok teşekkür ederim canımCanımmmm ellerine sağlık
Harika görünüyor
Bol şans diliyorum hayatım
Teşekkür ederim ablamEllerine sağlık canım, harika olmuş, başarılar dilerim
Çok teşekkür ederizEllerine emeğine sağlık canım sana da bebişine de afiyet şifa olsunbaşarılar
Ne var kız tabakta, teşekkür ediyorumOha oha ohaa bu tabaklar nedir:))) kendine acimiyosan bize aci:)) ellerine saglik canim superrrr gozukuyooo
Teşekkür ediyorum canımÇek ordan bir urfa bana da.
Cok güzel olmus basarilarr
Sen daha HarikasınHarikasın gülüm
Bayıldım
teşekkür ederimEllerine saglik canim basarilar
Teşekkür ediyorum canikomEllerine sağlık canım benim, harika görünüyor
Yarışmada başarılar diliyorum
Çok teşekkür ederim canım, ikram edebilsek keşke :)Off enfes görünüyor çok canım çekti :))
Ellerine sağlık canım başarılar dilerim
Olsun denerim ben de en kısa zamanda et yemekleri çok yapıyorum :)Çok teşekkür ederim canım, ikram edebilsek keşke :)
Simdiden ellerine sağlık o vakit :)Olsun denerim ben de en kısa zamanda et yemekleri çok yapıyorum :)
Teşekkürler canımCantanem dokturmussun canmmm
Ellerine sağlık
Daha nolsun su soganin dizilisi o pilavin asaleti maydonozun zerafeti o kirmizi tomatisssss:)) yahtin bizi ahey aheyy:))Çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince yapmaya çalıştım
Çok teşekkür ederim canım
Teşekkür ederim ablam
Çok teşekkür ederiz
Ne var kız tabakta, teşekkür ediyorum
Teşekkür ediyorum canım
Sen daha Harikasın
teşekkür ederim
Daha nolsun su soganin dizilisi o pilavin asaleti maydonozun zerafeti o kirmizi tomatisssss:)) yahtin bizi ahey aheyy:))