Burada yazılanları okuyunca çoğuna inanamadım inanmak istemedim...Gerçekten kadın kadının kurdu imiş..Bu insanlar nasıl bu kadar vicdansız olmuşlar anlamak mümkün değil..
Bana gelince sezeryanle 1,5 ay önce doğum yaptım. Ama ikinci gün ayaktaydım ve kızıma bakıyordum. Açıkçası ben evimde kızımla ve eşimle kalmayı çok istedim, kimsenin karışmasına tahammül edemeyeceğimi biliyordum .
Yanımda sadece ablamı istiyordum o da hep destek oldu..
Kayınvalidem ile evlerimiz de yakın ama ben kızımla başbaşa çok mutlu olacağımızı çok belli ettim, elimde değil saygısızlık da değil ama "öyle yapma böyle yap" diye karışırlarsa benim bebek bakmaya alışmam daha da gecikecekti.
Evet ilk günler zor oldu, dikişler acıyodu, saat başı kalkmak acı veriyordu ama psikolojim iyiydi ki bu fiziki acıdan daha önemli bence..
Bence doğum yapacak olanlar tek başlarına kalmaya hazırlansınlar kimseden iş falan beklemesinler çok daha rahat ederler..
Biz eşimle hallettik herşeyi..Bne uyudum o kalktı, o yattı ben iş yaptım derken alıştık artık..
Elbetteki ablam annem hatta teyzem geldi ben bunaldıkça onlara bıraktım çıktım 1 saat hava aldım eve döndüm..Ama ilk gece ablam kaldı sonra kimse kalmadı bizimle şimdi yazılanarı okuyunca bir kez daha ne iyi etmişim de kimseyi istememişim dedim..
Bırakın arkadaşlar evniz dağınık kalsın, yemeğiniz olmasın, bi makarna haşlayın kahvaltılık edin ne olmuş yani..Önemli olan huzur..
Bir kızım var Allah bağışlasın 3,5 yaşında.. Ve şu an 17 günlük bir oğluşum var. Yani 17 günlük lohusayım... Kimsenin eline kalmamak için normal doğum istedim hep. İki doğumum da öyle oldu. Yatak bile açılmadı bana. Lohusalık nedir bilmiyorum ben de... Kızımın doğumundan sonra, lohusalığımda çok şeyi kafaya takar, herkes uyuduktan sonra balkonlara çıkıp gözlerim kızarıncaya kadar ağlardım sinirimden... Herkesten bişeyler beklerdim. Ne de olsa bir bebek doğurmuştum yırtına yıtına... Ama asla beklentilerim gerçekleşmedi. Oğluma hamileyken 9 ay boyunca kendime terapi yaptım resmen. Asla lohusalığımı zehir etmeyecektim kendime. Kimseden en yakınımdan bile hiç bir şey beklememeye şartlandırdım kendimi... Tamam yine lohusalık dönemi yaşayamayacaktım ama olsun. Evet terapilerim işe yaradı. Şu an doğumumdan beri kimseden hiç bir şey beklemiyorum. Kendi kendime yetiyorum çok şükür... Kimsenin beni üzmesine izin vermemek için herşeye gülüp geçiyor, elimden geldiğince hiç bir şeyi kafaya takmamaya çalışıyorum... Çok şükür 17. güne geldim daha 1 kez ağlamadım bu kez... Bu arada iki lohusalığımda da sadece doğum yaptığım gece yattım sonrasında hep ayaktaydım... Allah'ımdan başka kimseye muhtaç değilim ve olmam da inşallah...
Başlığa gelince, asla ve asla unutulmuyor ama zamanla acısı geçiyor bazı şeylerin...
Yazmaya kalksam sayfalar yetmez yaşadıklarıma ama yazmıyorum, hatırlayıp da üzülmemek adına...
Rabbim herkesin gönlüne göre versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?