Unutulmayan Kitap Cümleleri

eessrraa_esra

beklenengünbirgüngelecek
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
6.298
57
113
Unutulmayan kitap cümlelerini burada paylaşalım mı

çok sevdiğim, unutamadığım bir kitapla başlamak istiyorum ben; aşk hastası bir adamdan anca bu kadar güzel cümleler çıkardı zaten

Bak Milena, ''En çok seni seviyorum.'' diyorum; ama gerçek sevgi bu değil belki, ''Sen bir bıçaksın, ben de durmadan içimi deşiyorum o bıçakla.'' dersem, gerçek sevgiyi anlatmış olurum belki.

Franz Kafka - Milena'ya Mektuplar

Mesela neden senin odanda duran, sen sandalyende ya da çalışma masanda otururken, uzanırken, ya da uyurken (iyi uykular diliyorum!), seni bütünüyle gören mutlu bir dolap değilim? Neden değilim?

Franz Kafka - Milena’ya Mektuplar

Güzelliğine gelirsek... Doğrusu katışıksız bir güzellik değildi. Tıpkı sesi gibi sizi yumuşaklığıyla sarmalar, sarmallarını tamamladıktan sonra hançerini saplayıverirdi. Ardında kalıcı bir pıhtı bırakarak.

Tomris Uyar - Aramızdaki Şey

Yanımda yürüyordun Milena. Düşünsene yanımda yürümüştün.

Unutmak için en iyi çare unutmaya çalışmak değil, çalışmamaktır.

Peyami Safa - Yalnızız

Her hakiki aşk hikayesi umulmadık dönüşümlere yol açar. Aşk, bir milat demektir. Şayet “aşktan önce” ve “aşktan sonra” aynı insan olarak kalmışsak, yeterince sevmemişiz demektir. Birini seviyorsan onun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektir.

Elif Şafak - Aşk

Söz verdim: bir süre geçti diyelim ki tuttum sözümü...
Yalnız sözümü tutmuş sayıyorsun beni, ya o günden bu yana kendimi tutuşum?
Bence önemli olan bu, sence de bu olmalıydı.

Özdemir Asaf - Yuvarlağın Köşeleri

Göğüs kafesi nasıl böyle alabildiğine genişleyip daralabilir bilinmez, insan senden nasıl uzak kalabilir bilinmez.

Son düzenleme:
Seni kitap koklar gibi seviyorum, buna eminim. Çünkü ben; çok sahaflar gezdim, sana kavuşmak için.

Güven Akgün - İşaretli Yerlerden Seviniz

Onu hemen unutmadım doğrusu; fakat içimden bir ses biraz bekle diyordu, sonu iyi olacak.

Oğuz Atay - Korkuyu Beklerken

Yoruldun ağırlığımı taşımaktan,
Ellerimden yoruldun.
Gözlerimden gölgemden,
Sözlerim yangınlardı.
Kuyulardı sözlerim.
Bir gün gelecek ansızın gelecek bir gün,
Ayak izlerimin ağırlığını duyacaksın içinde.
Uzaklaşan ayak izlerimin,
Ve hepsinden dayanılmazı bu ağırlık olacak.

Nazım Hikmet Ran - Son Şiirleri

Böylesine bitik olmanın nedenlerinden biri, belki de en önemlisi, o anlatılmayacak kadar rahatlık veren, beni altüst eden ''Etinin" sıcaklığını yavaş yavaş yitirmekte oluşum.
Gel artık! Sen olmayınca yanımda, korku başkaldırıyor, bütün gece, sabaha kadar boğuşuyorum onunla. Ciddi bir yanı var bu korkunun gitmiyor, üstelik durmadan gerçeği de sokmak istiyor gözüme ve bağırıyor sanki: " Milena da senin gibi bir insan, ne yapsın? "
Gözlerim kapalı, ta içten gelen bu seslenişi dinliyor, eriyorum seninle.

Şimdi koltukta oturdum biraz, açık pencereden yağan yağmura baktım, türlü olasılıklar geçti aklımdan, hastasın belki? Yorgun, bitik yatıyorsundur belki? Sonra, kapı açılsa içeri Milena girse, diyorum! Tuhaftır, ama çok doğal, olacakmış gibi geldi bana.

çok guzel bır konu açmıssınız esra hanım ancak açalı ıkı yıl olmus keske herkes bu konu uzerıne paylaşım yapsa kımse kıtap okumuyor sanırım

çok guzel bır konu açmıssınız esra hanım ancak açalı ıkı yıl olmus keske herkes bu konu uzerıne paylaşım yapsa kımse kıtap okumuyor sanırım

çok teşekkür ederim ama sanırım yanlış anlaşılma olmuş konuyu açalı 2 yıl olmadı 27 gün oldu fakat hiç önemli değil görüşünüz benim için önemli asıl ben teşekkür ederim yorumunuz için. Kitap okuyan sayısı az mıdır bilemiycem ama buraya gelip sevdiği cümleleri paylaşan sayısı oldukça az hatta hiç yok sizinde varsa sevdiğiniz cümleler buyrun lütfen çok sevinirim

İnsan ne istediğini iyi bilmeli. Ben yalnızlığı seviyorum mesela. Yalnızlık iyidir, bir kere trip atmıyor. Mesaj atıp cevap beklemiyor. Bugün ne yaptın? diye sormuyor. Eksileri de var tabii. Kimse yalnızlığa sarılamaz.

Ahmet Batman - Soğuk Kahve

İtiraf ediyorum: yine senin bu kadar yakınında nefes alıp vermenin mutluluğundan, seni düşündüğüm yok.

Diyelim ki gece bir kâbus gördün. Bunun bir kâbus olduğunu bilirsin ve kurtulmak için başını biraz oynatman yeter. Her şey daha basit, daha dayanılır hâle gelir ve bir bakarsın en korktuğun şeyden zevk alır olmuşsun. Hayat seni korkutuyorsa, içini yakıyorsa, en yakınların çirkin maskeler takmışsa...

amin maalouf-doğunun limanları

tanrım, bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasında ki farkı anlayabilme sağduyusu ver.

marlo morgan- bir çift yürek

Ahh Milena, anlatılmaz olanı anlatmaya çalışıyorum, sen ise yıkıp geçiyorsun. Düşler sel gibi üzerimden geçip gidiyor, yatakta bezgin ve umutsuz yatıyorum.
Gel artık Milena,
Sen olmayınca geceler boyu sabahlara kadar yanımdaki hayalinle boğuşmakla geçiyor ömrüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…