Unutulmayan Kitap Cümleleri

Bir başkasının itikadının sağlamlığını sınamak biz insanlara düşmez ki.Bu Allah'tan rol çalmak olur.Kulun imanını ölçüp tartmak kul harcı değildir.Bilmez misin?" (Elif ŞAFAK-AŞK)

Keşke sen Nazım olsaydın, bende senin Pirayen.
Sen çok sevseydin beni, ben beklerken seni.
O kadar yakmazdı canımı ayrılık; bin derde deva merhem derdim sevgine.
Ama; sen Nazım değilsin!
Ama; ben hala bekleyen Piraye'yim.

Nazım Hikmet Ran - Piraye'ye Mektuplar

Ellerimde nöbetini tutuyorum kimseye değmedi, değmeyecek aşkım. Geleceksin biliyorum, bir gün mutlaka geleceksin!

Kahraman Tazeoğlu - Kayıp Yüzyılın Prensesi

Ahh Milena, anlatılmaz olanı anlatmaya çalışıyorum, sen ise yıkıp geçiyorsun. Düşler sel gibi üzerimden geçip gidiyor, yatakta bezgin ve umutsuz yatıyorum.
Gel artık Milena,
Sen olmayınca geceler boyu sabahlara kadar yanımdaki hayalinle boğuşmakla geçiyor ömrüm.

Franz Kafka - Milena'ya Mektuplar

bu kitabı merak ettim, sonunda kavuşuyorlar mı acaba...

Öyle tanıdık, bildik ki yüzün,
Koynumda taşıdığım bir fotoğrafın adısın..

Gözleri Hep Çocuk - Deniz Can B.

Ne zaman birini yargılamaya niyetlenirsen, bu dünyadaki herkesin sendeki ayrıcalıklara sahip olmadığını hatırla.

Muhteşem Gatsby- F. Scott Fitzgerald

Seni düşünürken, kitaplarla yürüyecek seni düşünüşlerim.

Özdemir Asaf - Benden Sonra Mutluluk

İçimizde taşıdığımız cehennem, şehirlerimizin cehennemine karşılık geliyor, şehirlerimiz zihniyetlerimizin ölçüsü, ölüm istenci yaşama coşkusuna öncülük ediyor ve hangisinin bize esin kaynağı olduğunu ayırt edemiyoruz, tekrarlanıp duran işlere koşturuyor ve doruklara yükselmekle övünüyoruz, ölçüsüzlüğün elinde esiriz ve düşünüp taşınmadan sürekli binalar inşa ediyoruz. Dünya bir süre sonra yalnızca bir şantiye olacak.

Kaos'un Kutsal Kitabı - Albert Caraco

Ben senin ismini tarçın kokulu akide şekeri gibi tutuyorum ağzımda, damağımda, ruhumda. Kaygılarını biliyorum, yalnızlıklarını, kırgınlıklarını ve hırslarını da. Kalbinin ritmini duyuyorum; yanında olmasam, elini tutmasam da. Ruhunun en çirkef, suretinin en çirkin, zihninin en çiğ hallerini biliyorum; hiçbirini gözlerimle görmemiş olsam da.

Elif Şafak - Firarperest

"Zaman bazen bir kuş gibi uçar, bazende bir tırtıl yavaşlığıyla geçer. İnsan zamanın hızlı mı, yavaş mı geçtiğini farketmiyorsa mutludur."

Babalar ve Oğullar / Ivan S. Turgenyev

“Ola ki başka bir yerde yaşıyorduk o an, başka bir zamanda yaşıyor ve oradan burayı düşlüyorduk düşlediğimizin farkına varmadan. Derin derin iç geçiriyorduk. Belki de sonsuz bir uğraşa kaptırmıştık kendimizi orada, durup dinlenmeden bir şeylerle boğuşuyor, bağırıyor, coşuyor ve kan ter içinde kalıyorduk. Burada bu yüzden donmuştuk ola ki, hareket etmeye başladığımız an orada, uzaklarda donacaktık.”
— Gölgesizler - Hasan Ali Toptaş

Ümitsiz anlar, insana ölçüsüz şeyler yaptırır.

Audrey Niffenegger / Zaman Yolcusunun Karısı

Sen, tüm şatafatlı tanımlardan sıyrılıp en doğal halinle, yaramazlık yapan çocuklar gibi boynunu bükmüş bağışlanmayı beklerken, ben sana âşık oldum Deniz…”
En son yürekler ölür/Canan Tan

Son düzenleme:
Sen benimsin, ben senin
Bundan şüphen olmasın
Kalbimde kilitliydin, anahtarı kayıp;
Sonsuza dek orada hapis kalacaksın:16:

Andrew Davidson - Zebani

Kederler çok mukaddes şeylerdir; insanları terbiye eder, bilhassa benimkiler ki en vefakar dostlarımdır, beni hiç terk etmezler.

Sabahattin Ali / Kürk Mantolu Madonna

Back