• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

UNUTAMIYORUM

eliff1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
1.513
1.560
83
Merhaba kizlar,
Nisan doneminde hem kendi ailemin hem esimin ailesinin hem esimin yaptigi sacmaliklari unutamiyorum, evt 5 yil gecti unutamiyorum.
Bikac konumda var sanirim bunun etrafinda donen.
Esimle ben ogrenciydik (ben 25 0 28 yasindaydi) okudugumuz yerde tanistik, evlenemk istedik.
Ailemden o gune kadar benim evlenmemle ilgili hicbir yorum duymamistim, pek karismiyor bana birakiyor gibilerdi, zatende oyle olurdu, senelerdir baska sehirlerde okudum calistim. gidip akrabalardan cervreden olsun biris gorucu usulu istese zaten kabul etmezdim, bunu biliyorlardi, bunu anlatiyorum cunku neden karsi cikmaya calistiklarini, neden hicbirseye el surmeyip akrsidan misafir gibi izledikelrini anlamaya calsiiyorum.
Esimle evlenmeye karar verdik, ailelere soyledik, onunkiler bizim herseyimiz hazir (hazirliklari neymis daha alagilayabilmis degilim zaten) dedi, benimkiler aman cok erken okulunu bitir dediler, okul bende bitebilen bisey degildi zaten cikac ay once bitti, 3 yasinda kizimla beraber.
Neyse aileleri tansitirdik, bizimkilerde bi isteksizlik, hadi kiz evi naz evi dedim ustunde durmadim.
Esimin ailesinde bir bastan savmalik, nasil soylenir bilmiyorum ama sanki zaten kiz cepte bizim oglana soz vermis ne gerek ugrasmaya.
Isteme oldu, sonra bi nisan yapalim sonrada nikah dedik.
Ne dugun ne ceyiz hicbirsey zaten istemedim, biz herkesten uzakta yine ogrencilik hayatimiza geri donecektik, sifir masrafla evlenmek tek istegimdi.
Gelin gorunki bu sifir masraf gercekten sidir masraf oldu.
Basta kendi ailem olmak uzere tek parca birsey almadilar, abartmiyorum nisan, nikah icin butun ailes verisi kendim yaptim, sukur durumum vardi yaptim. annem sadece bir bilezik aldi, o kadar.
Esimin ailesi (topluluk icinde sorsalar soylemeye utanirim) nisana geldielr sozle 10 kisi munubus tutup, IKI KUTU KURU PASTA getirdiler. bu kadar, bir yuzuk birde bunlar. ve o munubus tutmalaarini bana daha sonra basima kakti kv olacak kisi. kendi zevkin icin tutmussun, paraniz yoktu otobusle gelseydiniz. sacmalik.
Boyle sacma bir sozde nisandan sonra, benim ailem niye hicbirsey takamdilar, seni sallamiyorlar, zaten dunden razisin evlenmeye ondan boyle oldu diye beynimi yemeye basladilar.
Biran once nikah yapip hayatimiza geri donsek diye beklerekn, esimde sacma sacma davranmaya baslamisti.
sonucta nikah yaptik ama binbir guclukle, kimse ilgilenmez, ben tek basima gelinlik bakarim, esim ve ablasi gelmisti birtek gerci soylemeden gecmiyim.
Kina gecesi basla bir sacmalikti, kendim yer buldum aile arasinda biseyler yaptik ama inanilmazdi, ablam zerre ilgilenmedi bir gun oncesinde geldi zaten. benim onun kinasinda dugununde yaptikalrimi dusununce sinir olmaya devam ediyorum.
Bir sekilde hersey bitti kendi hayatimiza donduk, zmn zmn kavga etsekte fena sayilmazdik taki kziim dogupta esimin annesi cocuga bakmaya gelene kadar. ordada yine annem agirdan aldi gelmedi, esimin annesi geldi ben okula devam edeyim diye. Ama hayatimizin icine bombayi koyudu gitti, anlatmaya mecalim kalmadi suan.
Boyle sacma ilgisizlikler, kaybedilmis gunler, aklima geldikce herkesten nefret ediyorum.
Bugun yine bir tanidigin kizinin nisan fotosunu gordum ve aklima geldi butun olanlar, esime hepinizden nefret ediyorum diye mesaj attim, sallamadi, ilginc ama ciddiye almadi galiba.
Ne yapip bu ruh halinden kurtulmam gerekyior bilemiyorum...

Öncelikle ne okudnz yas kaç

yazmistim aslinda, evlendigimde 25 yasindaydim.
lisans ustu okuyordum, bikac ay once bitti zaten.
bizim ogrencilik hayatimiz farkliydi, hem okuyup hem universitede calsimak gibi.

neyin sıkıntısı ki bu?
sevdiğin adamla istediğin şekilde evlenip okulunu da bitirmişsin kızın da olmuş 3 yaşına bile gelmiş.
gayet ideal bi hayat görüyorum ben
düğün vs tantanasından uzak
bi tek kv yi çocuk bakmaya çağırmasaymışsınız iyiymiş
her şeyi kendiniz yapmışsınız zaten bakımı da bi şekilde halledin de minnet etmeden rahat yaşayın ;)

neyin sıkıntısı ki bu?
sevdiğin adamla istediğin şekilde evlenip okulunu da bitirmişsin kızın da olmuş 3 yaşına bile gelmiş.
gayet ideal bi hayat görüyorum ben
düğün vs tantanasından uzak
bi tek kv yi çocuk bakmaya çağırmasaymışsınız iyiymiş
her şeyi kendiniz yapmışsınız zaten bakımı da bi şekilde halledin de minnet etmeden rahat yaşayın :KK66:

Ins bir daha boyle bir hata yapip kv yi cagirmayi dusunmuyorum, kizima esimle beraber baktik ve sonradand a krese gitmeye basladi zaten. kimseye muhtac yada minnetli degiliz bu benim istedigim birseydi ama bu kadar umursamazlik beni benden aldi.
kendi aileme onlardan daha kirkin ve kizginim aslinda. neden oyle davrandilar bilemiyorum.
simdi sorsam yada sormaya kalkissam, biz sana evlenme acele etme demistik niye herseyi aceleye getirdinki derler.
ama benim zaten hayat tarzimin bu oldugunu, uzunca sureler izin alip komsunun kzii gibi gunlerce ceyiz bakip evlenmiyecegimi dusunmezler.
insan kizinin nisani icin ozenmezmi, kina icin kucukte olsa biryer ayarlamazmi, algilayamiyorum.
esimin ailesinin densizligine laf bulamiyorum zaten,
neden boyle yaptilar, ben falanca gibi nisana nikaha layik degilmiydim sorulari beynimi yiyor.

Benim de unutamadığım bir ton olay oldu, hem de çok daha kırıcı şeyler. Hiçbir özel günümde ağlatmadan bırakmadılar sağolsunlar. Nişan, bohça, kına, gelinlik seçimi, ev düzme, düğün, takılar, hamilelikte bebeğimin cinsiyetini öğrendiğimiz gün de dahil. Tüm bu günlerde ağladım, burnumdan geldi herşey. Normal gündelik hayatta her görüşte kırmaları, sinir bozmaları da ayrı...

Ben de unutamıyorum, hele ki bazen geceleri uyuyamıyorum bunlar yüzünden.

Ama eşim iyi, anlayışlı. Bununla ve doğacak bebeğimle teselli buluyorum. Hepsini Allaha havale ediyorum. Herkes ektiğini biçecek, tesellim bu...

Benim de unutamadığım bir ton olay oldu, hem de çok daha kırıcı şeyler. Hiçbir özel günümde ağlatmadan bırakmadılar sağolsunlar. Nişan, bohça, kına, gelinlik seçimi, ev düzme, düğün, takılar, hamilelikte bebeğimin cinsiyetini öğrendiğimiz gün de dahil. Tüm bu günlerde ağladım, burnumdan geldi herşey. Normal gündelik hayatta her görüşte kırmaları, sinir bozmaları da ayrı...

Ben de unutamıyorum, hele ki bazen geceleri uyuyamıyorum bunlar yüzünden.

Ama eşim iyi, anlayışlı. Bununla ve doğacak bebeğimle teselli buluyorum. Hepsini Allaha havale ediyorum. Herkes ektiğini biçecek, tesellim bu...

bende hepsini Allah'a havale ettim artik, ama yinede icim sogumuyor 5 yil gecti aklima geldikce sinirim bosaliyor.

Ins bir daha boyle bir hata yapip kv yi cagirmayi dusunmuyorum, kizima esimle beraber baktik ve sonradand a krese gitmeye basladi zaten. kimseye muhtac yada minnetli degiliz bu benim istedigim birseydi ama bu kadar umursamazlik beni benden aldi.
kendi aileme onlardan daha kirkin ve kizginim aslinda. neden oyle davrandilar bilemiyorum.
simdi sorsam yada sormaya kalkissam, biz sana evlenme acele etme demistik niye herseyi aceleye getirdinki derler.
ama benim zaten hayat tarzimin bu oldugunu, uzunca sureler izin alip komsunun kzii gibi gunlerce ceyiz bakip evlenmiyecegimi dusunmezler.
insan kizinin nisani icin ozenmezmi, kina icin kucukte olsa biryer ayarlamazmi, algilayamiyorum.
esimin ailesinin densizligine laf bulamiyorum zaten,
neden boyle yaptilar, ben falanca gibi nisana nikaha layik degilmiydim sorulari beynimi yiyor.

benim babam düğüne gelemem yatsı namazına gidicem dedi
sonra bir de madem düğün yapacaksın git kendi paranla bi bilezik al bana ver düğününde sana takayım dedi :)
daha ne inciler var da ben sildim çoğunu kafamdan
bunun hak edip etmemekle layık olmakla ilgisi yok
onların gönülsüz oldukları bir şey yapmış olabilirsin, ama aile dediğin bu durumda bile senin yüzünü güldürmeye, içini rahatlatmaya çalışan kişiler olmalı
bu sebeple ben bir ailem olduğunu düşünmüyorum.
bence senin durumun da böyle.

benim babam düğüne gelemem yatsı namazına gidicem dedi
sonra bir de madem düğün yapacaksın git kendi paranla bi bilezik al bana ver düğününde sana takayım dedi :)
daha ne inciler var da ben sildim çoğunu kafamdan
bunun hak edip etmemekle layık olmakla ilgisi yok
onların gönülsüz oldukları bir şey yapmış olabilirsin, ama aile dediğin bu durumda bile senin yüzünü güldürmeye, içini rahatlatmaya çalışan kişiler olmalı
bu sebeple ben bir ailem olduğunu düşünmüyorum.
bence senin durumun da böyle.

gorusuyormusun peki, gorusunce nasilsin?
bilmiyorum belkide sorun bende, hic donupte neden boyle yaptiniz demedim, iliskimi kesmedim yada sogutmadim, hicbirsey olmamis gibi devam ediyorum ama icim icimi yiyor.
senin babanda degisikmis ama adam acik acik soylemis bir yerde :)

bende hepsini Allah'a havale ettim artik, ama yinede icim sogumuyor 5 yil gecti aklima geldikce sinirim bosaliyor.

Benim de valla 3 yıl oldu geçmiyor sinir. Bazen diyorum nişan bohçası mı kaldı kaç yıl geçmiş ama olmuyor.

Takılarımı bile hırsız girer yeni gelin evine diye aldılar, 6 ay beni oyaladılar biz tutuyoruz diye. Sonra öğrendik ki bir güzel yemişler çatır çatır. Resmen çaldılar... Haram olsun.

Hakkımı hiçbir şekilde helal etmiyorum...

Sinirim zıpladı yine :)

Benim de valla 3 yıl oldu geçmiyor sinir. Bazen diyorum nişan bohçası mı kaldı kaç yıl geçmiş ama olmuyor.

Takılarımı bile hırsız girer yeni gelin evine diye aldılar, 6 ay beni oyaladılar biz tutuyoruz diye. Sonra öğrendik ki bir güzel yemişler çatır çatır. Resmen çaldılar... Haram olsun.

Hakkımı hiçbir şekilde helal etmiyorum...

Sinirim zıpladı yine :)

bana zaten bisey takmadiklari icin aldilar almadilar derdimiz olmadi sukur :)
bende etmiyorum diycem ama kendi ailmede ucu dokunuyor :)

gorusuyormusun peki, gorusunce nasilsin?
bilmiyorum belkide sorun bende, hic donupte neden boyle yaptiniz demedim, iliskimi kesmedim yada sogutmadim, hicbirsey olmamis gibi devam ediyorum ama icim icimi yiyor.
senin babanda degisikmis ama adam acik acik soylemis bir yerde :)

annem yatalak babam yaşlı ve hasta artık.
nasıl görüşmeyeyim...
hıı o eski sıcaklık yok aramızla tabi babamla
ama insanlara kinlenmek ve eskinin yüklerini taşımak bana ağır geliyor enerjimi emiyor
bu yüzden herkesi olduğu gibi kabullendim

ben seçimlerimle mutluyum
e bakıyorum olmak istediğim insanla olmak istediğim noktadayım
belki çok da tercih etmediğim yollardan buraya geldim ama sonuçta geldim ;)

babam ben düğün öncesi birkaç şeye sinirlenip ortalığı yıkmak istediğimde "kızım güzellikle halletmeye çalış, düğünde yaşanılanlar unutulmaz" demişti.
cidden unutulmuyor.
bazıları evlenmeyi düşünüyorsanız sorumluluklarına katlanın, kimse size herhangi bir şey almak zorunda değil vs. diyorlar.
aslında beklenilen şeyin insanın en mutlu gününde özel hissetmesi, ilgi beklemesi, siz yeni bir hayat kurarken kurduğunuz hayatın bir parçası olanlardan sevgi olmasa bile saygı, empati beklemesi olduğunu bilmeden söylüyorlar bunu.
benim de neredeyse iki yıl geçti üzerinden.
bir vesileyle içimden geçenlerin hepsini bir bir yüzlerine söylememle içim biraz olsun hafifledi.

bana zaten bisey takmadiklari icin aldilar almadilar derdimiz olmadi sukur :)
bende etmiyorum diycem ama kendi ailmede ucu dokunuyor :)

Yok düğünde takılan nakitle yaptıkları düğünümde, milletin ve kendi akrabalarımın da taktığı tüm çeyrekleri, tamları yok ettiler :)

Hımm anladım akrabalık var sanırım, o zaman çok şey etme :))

babam ben düğün öncesi birkaç şeye sinirlenip ortalığı yıkmak istediğimde "kızım güzellikle halletmeye çalış, düğünde yaşanılanlar unutulmaz" demişti.
cidden unutulmuyor.
bazıları evlenmeyi düşünüyorsanız sorumluluklarına katlanın, kimse size herhangi bir şey almak zorunda değil vs. diyorlar.
aslında beklenilen şeyin insanın en mutlu gününde özel hissetmesi, ilgi beklemesi, siz yeni bir hayat kurarken kurduğunuz hayatın bir parçası olanlardan sevgi olmasa bile saygı, empati beklemesi olduğunu bilmeden söylüyorlar bunu.
benim de neredeyse iki yıl geçti üzerinden.
bir vesileyle içimden geçenlerin hepsini bir bir yüzlerine söylememle içim biraz olsun hafifledi.

iste demeye calsitigimda o ama sorsan simdi ne maddiyatciyissind er herkes. insan kizinin hicbirseyi icin heyacan duyup bisey yapmazmi, insan gelini olcak kiza kucuk bir hediye almazmi.
yuzlerine soylemek isterdim, hesap sormak ama kimdden baslamali bilemiyorum...

İnan takmakla eline hic bir şey gecmez .bende tam 10 yıl taktım kafama. Eee ne oldu onlara hic bir şey olmadi. Olan benim yıllarıma oldu. Sinirĺe geçen 10 yil. Onlarin yaptığı senin haketmediginden degil canim özenmemişler. Senin ailende diger tarafinda çocuklarıni evlendirme heyecanni özeni olmamış . Boşver yaşamana bak. Sonra bi bakmışsin yaşlanmışsin ve gençliğıni sinirle harcamışsın..

Yok düğünde takılan nakitle yaptıkları düğünümde, milletin ve kendi akrabalarımın da taktığı tüm çeyrekleri, tamları yok ettiler :)

Hımm anladım akrabalık var sanırım, o zaman çok şey etme :))

yok cnm esimin ailesiyle beraber kendi ailemede sinirliyim, birbirinden ayirtedemiyorum o zmnlardaki vurdumduymaz sacma hallerini o yuzden.

yok cnm esimin ailesiyle beraber kendi ailemede sinirliyim, birbirinden ayirtedemiyorum o zmnlardaki vurdumduymaz sacma hallerini o yuzden.
Eşinizle mutlu musunuz şimdi? Önemli olan bu gerisini boşverin.
Ama son yazdığınızı anlamadım eşinize neden öyle mesaj attınız

Eşinizle mutlu musunuz şimdi? Önemli olan bu gerisini boşverin.
Ama son yazdığınızı anlamadım eşinize neden öyle mesaj attınız

esimle fena degiliz diyim, aslinda iyi anlasiriz ama onun klasik yurdum insani erkek pozlari beni darlar, oda beni bazen fazla amerikali bulur.
aileler isin icine girince kesinlikle kotuyuz diyebilirim, annesi gelip bir sure bizde kalince hayatimiz mahvolmustu.
bugun karsilasitigim bir resim eski olaylari aklima getirdi ve yaptiklarizin daha dogrusu yapmadiklariniz icin hepinizden nefter ediyorum dedim.

İnan takmakla eline hic bir şey gecmez .bende tam 10 yıl taktım kafama. Eee ne oldu onlara hic bir şey olmadi. Olan benim yıllarıma oldu. Sinirĺe geçen 10 yil. Onlarin yaptığı senin haketmediginden degil canim özenmemişler. Senin ailende diger tarafinda çocuklarıni evlendirme heyecanni özeni olmamış . Boşver yaşamana bak. Sonra bi bakmışsin yaşlanmışsin ve gençliğıni sinirle harcamışsın..

aynen 10 yil sonrasini hayal ediyorum, ya burda sayarak gecmis yada unutup kendi hayatima odaklanmisim.
aslinda hergun dusundugum kafama taktigim birsey degil ama zmn zm boyle hatirlayinca sinirim firliyor.
neden neden diye sorup cvp bulamiyorum.

Back