Üniversiteye gidiyorum ama

booksistt

Hayat ne beklerken ne getirir
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2015
370
182
27
Herkese merhaba
Bu sene Üniversiteye geçtim şuan İstanbuldayım okulumda Edirne Trakya üni İpsala hayatımda ilk defa ailemden uzakta olucam ev tuttuk içinde eşyası var orda pek alışveriş yapabileceğim biryer yok 2 bakkal 2 cafe dışında o yüzden çoğu şeyi burdan alıp gidicem daha önce yurtta veye evde ailesinden uzakta yaşayanlar sizce bunsuz olmaz bunları muhakkak al dediğiniz şeyleri öğrenebilirmiyim
Yeni )
Yarın 7 de kesin olarak yola çıkıyorum 4 valiz eşya tuttu kalanını annem 2 gün sonra getiricek burda destek olan olmayan herkese teşekkürler aslında bende 2 gün daha kalıcaktım ama ev arkadaşım tek korktuğu için ağlayarak annesini aramış anneside yine ağlayark annemi aramış korkuto tek diye tam bilmiyorum 1 günde herşeyi toparladık yinede çok sinir oldum kız yüzünden evden erken gidiyorum 3 yaşında kardeşim var ve onu nekadar daha fazla görsem benim için kârdır ama işte anneminde zorlamasıyla yola çıkıyorum

Son düzenleme:
zaten pikedir nevresimdir annen düşünmüştür. salça zeytin falanda alabilirsin. ya yemekte kullanılan ana malzemeleri götür işte zaten semtin pazarı olur orayada çıkarsın arkadaş edindikçe
sana birşey söyleyim ilk üniversiteye yazıldığımda ağlaya ağlaya geri geldiğimi hatırlıyorum. küçük bir ilçede içinde 1 tek büyük market olmayan bakkaları olan bir yerdi. okulun bahçesinde tavuklar inekler geziniyordu. sonra okula bir şekilde başladım ve geri dönüşüm yine ağlaya ağlaya oldu zaman geçer seversin okulunu merak etme ailenden uzak olmaya alışırsın

Çok endişeliyim bilmiyorum ailemde sürekli gitte gör falan deyip iyice korkutuyolar 3 yaşında kardeşim var ondan ayrılmak bana çok zor gelicek ama ilk giden ben değilim sonuçta alışma süreci beni çok zorluyacak

İlk sene eve çıkmasaydınız keşke..
İnsanlarla içiçe olman alışman için daha kolay olurdu
Okulun yurdu tadilat sebebiyle bu sene olmuyacakmış özel yurtlarda cidden çok kötüydü mecbur kaldık ama bunlarda öğrenci evleri evde 2 kişiyiz

Benden iyi kimse bilemez oyyyy.. Allah sabır versin. Ben yapamadım, döndüm İstanbul'a. Eskişehir'de kaldığım müddet -1 sene- boyunca sınava yine çalışıyordum. Ev tutmuştuk 3 kız, 1 tanemiz dayanabildi. Şükür şu an İstanbul'dayım ailemin yanındayım son seneme geçiyorum. Bizim de ev etrafında 1 tane BİM vardı, bir kaç cafe-restaurantlarda vardı. Eskişehir'i hiç bilmediğimiz için çok fazla hareket edemiyorduk ev-okul arası. İnşallah başarırsın sen..

Her şeyi yavaş yavaş taşı. Öncelikle şimdilik kışlık kıyafetlerini al. Sonra sömestrda yazlıkları al. Ben öyle yapmıştım gerçi boşa yaptım

Döndüm canım ben, duramadım. Orada tek kazandığım şey bol bol ders çalışıp dönüp yeniden sınava girmem oldu. Insan bilmediği yere adapte olamıyor belki senin yapın başkadır. Ev arkadaşlarımı liseden tanıyordum çok yakındık ama aynı eve girince gerçekten çok başka olduklarını anladım. Onlar da benim için böyle düşünüyorlardır belki. 3 kızdık, 1 kız kaldı sanırım o da arkadaş edinmiş kendisine sonradan oradan kirayı bölüşmüşler.

Geçmiş olsun nediyim aynı şeyi bende yapabilirim

Geçmiş olsun nediyim aynı şeyi bende yapabilirim

Yok yok sen ona odaklanma. Aslında ev arkadaşlığımızın kötü olması da tetikledi beni. Kimse anne baba gibi olamıyor tabi.. Bulaşıklar ve yemek hep elimden öptü bir yerden sonra o söylenmeyen ben çileden çıktım, dışardan söylediler bu sefer. Ben kendim yaparım kendime dedim sonra, her gün maddiyat dayanmadı çünkü ve kg alıyordum. Ev arkadaşların iyi olursa aslında tamamen çorap söküğü. Ama ilk senense, bir yandan ygs-lys konularının yine bir üstünden geç derim. Dünya bu belli olmaz. Ayrıca da "yapamadım üniversite hayatı bana göre değil" deme. Bak ben döndüm, son sınıfım önümüzdeki dönem. Hiçbir şey bitmiyor. Anlaşamazsan da korkma. Çok da kalmak istersen, bölümünü seviyorsan evde sıkıntı olduğunda yurda başvur anlaşamadığın takdirde..

Teşekkürederim bu tavsiyeler aklımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…