Herkese merhaba
Bu sene Üniversiteye geçtim şuan İstanbuldayım okulumda Edirne Trakya üni İpsala hayatımda ilk defa ailemden uzakta olucam ev tuttuk içinde eşyası var orda pek alışveriş yapabileceğim biryer yok 2 bakkal 2 cafe dışında o yüzden çoğu şeyi burdan alıp gidicem daha önce yurtta veye evde ailesinden uzakta yaşayanlar sizce bunsuz olmaz bunları muhakkak al dediğiniz şeyleri öğrenebilirmiyim
Herkese merhaba
Bu sene Üniversiteye geçtim şuan İstanbuldayım okulumda Edirne Trakya üni İpsala hayatımda ilk defa ailemden uzakta olucam ev tuttuk içinde eşyası var orda pek alışveriş yapabileceğim biryer yok 2 bakkal 2 cafe dışında o yüzden çoğu şeyi burdan alıp gidicem daha önce yurtta veye evde ailesinden uzakta yaşayanlar sizce bunsuz olmaz bunları muhakkak al dediğiniz şeyleri öğrenebilirmiyim
Canım benimde kızım trakya üni. Kazandı çarşamba gittik kayıt olduk yurtta tuttuk üniye yakın gayet güzel şehir sakin biz çok beğendik yakın bim var kipa var migros var ben kızımı götürünce oradan alcam ihtiyaçlarını hayırlı olsun bu arada alışılıcak başka çare yok allah yardımcımız olsunHerkese merhaba
Sizede hayırlı olsun umarım ikimizde zorlanmayızCanım benimde kızım trakya üni. Kazandı çarşamba gittik kayıt olduk yurtta tuttuk üniye yakın gayet güzel şehir sakin biz çok beğendik yakın bim var kipa var migros var ben kızımı götürünce oradan alcam ihtiyaçlarını hayırlı olsun bu arada alışılıcak başka çare yok allah yardımcımız olsun
ayni okulda mi okuduk acaba:))zaten pikedir nevresimdir annen düşünmüştür. salça zeytin falanda alabilirsin. ya yemekte kullanılan ana malzemeleri götür işte zaten semtin pazarı olur orayada çıkarsın arkadaş edindikçe
sana birşey söyleyim ilk üniversiteye yazıldığımda ağlaya ağlaya geri geldiğimi hatırlıyorum. küçük bir ilçede içinde 1 tek büyük market olmayan bakkaları olan bir yerdi. okulun bahçesinde tavuklar inekler geziniyordu. sonra okula bir şekilde başladım ve geri dönüşüm yine ağlaya ağlaya oldu zaman geçer seversin okulunu merak etme ailenden uzak olmaya alışırsın
Aynı olmasa bile benzer yerlerayni okulda mi okuduk acaba:))
benim kızım liseyi beşiktaşta anadolu lisesinde okudu üni trakya diş hek fakültesinde okuycak inşlh daha önce yazsaydık tanışır beraber yurt tutardık oda arkadaşı olurdunuz siz ne zaman kayita gittiniz bizim bölüm e kayıt olmadıdaayni okulda mi okuduk acaba:))
Biz öğrenci evi tuttuk Akın apartbenim kızım liseyi beşiktaşta anadolu lisesinde okudu üni trakya diş hek fakültesinde okuycak inşlh daha önce yazsaydık tanışır beraber yurt tutardık oda arkadaşı olurdunuz siz ne zaman kayita gittiniz bizim bölüm e kayıt olmadıda
Evet burda bu izlenimi vermiş olabilirim ama alışma sürecini atlattıktan sonra böyle düşünüceğimi zannetmiyorum aslında yapamamak değilde ailede herkes yapamayacağımı düşünüyo ben yapabileceğime inanıyorumBen yazdıklarından, senin orada kalabileceğini tahmin etmiyorum. Kararlılık yok, okulu bitirmeye hedeflenmemişsin. Daha şimdiden 1 sene sonra dönebilirim filan diyorsun. Kardeşinden ayrılmak filan da yazınca... Ailesinden ayrılma hüznüyle ve başka sehirde olmanın endişesiyle okumaya giden çoook var. Bunlarda okulu bitirme hırsı da var ama, sende hırs göremedim.
Önyargıyla, en ufak bir şeyde dönebilirim diyerek gidiyorsan zaten hiç gitme. Bile bile zaman harcamaya gerek yok. 1 sene sonra dönüp tekrar sınava hazırlanacağına, şimdi tekrar hazırlan, seneye İstanbul'u kazan.
Kendini biliyorsun, nerdeyse yapamayıp 1 sene sonra döneceğini dahil biliyorsun. E o zaman oralara gidip 1 sene harcamanın mantığı ne...
AynenAynı olmasa bile benzer yerler
yanlis alintiladiniz sanirim konu sahibi ben degilimbenim kızım liseyi beşiktaşta anadolu lisesinde okudu üni trakya diş hek fakültesinde okuycak inşlh daha önce yazsaydık tanışır beraber yurt tutardık oda arkadaşı olurdunuz siz ne zaman kayita gittiniz bizim bölüm e kayıt olmadıda
Ay neler çekmişsiniz geçmiş olsun nediyim umarım bitmiştirArkadaş mis gibi apart, 2 kişi kalacakmışsın, odalar falan ayrı, yani ne var bunda alışamayacak ya da yapamayacak? Biz de Allah'ın unuttuğu yerde 4 kişilik yurtta kalıyoruz, 70 kişinin girdiği tuvaletlere, banyolara giriyoruz, tadı tuzu hijyeni olmayan yemekler yiyoruz, geceleri gürültü içinde uyumaya çalışıyoruz, psikopat oda arkadaşlarını cazgırlıkla değil de zekice alt etmeye çalışıyoruz; biz alıştık geri dönmedik, bitirelim dedik de sen mi geri döneceksin? Yapma Allahını seversen. Her türlü imkanın var, kral gibi yaşayıp gideceksin işte, daha ne istiyorsun ki? Abartmayın, gerçekten çok daha zor şartlar altında okuman gerekebilirdi. Başım ağrıyorken odada son ses Hande Yener dinleyen kızdan müziği kulaklıkla dinlemesini istedim diye üzerine yürünmüş, tehditler yemiş insanımdır ben, yapma Allah aşkına neden geri dönesin? Keyfine bak.
Bu resimdekine eşyalarım sığarmı sığmazmı bilemedim plastis çekmeceyi bende düşünüyorum birde odamda masa yok ama evde mutfak masası var iki kişi kullanıcaz sizce uygun fiyatlı bi masa alsammı yoksa yeterli olurmu yorumunuz içinde teşekkürlerMrb canım öncelikle tebrik ederim sakin ama sakın dönmeyi düşünme bunu düşünerek gidersen zaten adapte olamazsın bende ilk apartman kaldığımda çok zorlanmistim ama sırf ailem yapamazsın dediği için geri adım atmadim şimdi evde kalıyorum 3.senem olucak evde valla ailemin yanından çok burasını benimsedim o derece.
Tavsiye alman gerekenlere gelince ben biraz takintiliyim yurda 1 dönem için 3 bavulla gittim ama çok rahat ettim.
İlk tavsiyem bol bol iç çamaşırı ve çorap al günlük degidyiginden yıkama sıkıntısı çok yasamazsin. Temizlik malzemeleri duş jeli şampuan lif sabun ıslak mendil v.s ilk etapta alıp gitmede fayda var.
Dikiş seti iplik makas lazım oluyor.
Saç kurutma ve Ütü yoksa kaldığım yerde onları alabilirsin.
Yemek yapma imkanınız varsa küçük bi tencere tava v.s ufak tefek mutfak eşyası alabilirsin. Yiyecek ilk günü atlatacak bişey alsan yeterli olur diye dusunuyorum orda halledebilirsiniz.
Ben odadaki dolap çok küçük ve kullanışsız olduğundan plastik çekmece almıştım çok işeme yaradı ivir zivir esyalarimi koymuştum.
Bir kaç temel ilaç bulundurmakta fayda var ağrı kesici yanıklar için bepanten yara bandı v.s gibi
Terlik 3 çift dus wc ve oda da kullanmak için
Su an aklıma gelenler bunlar biraz uzun oldu ama ilk etapta yalnızlık yabancılik çektiğinizden en ufak bişey bile sinir bozabiloyo o yüzden bu kadar ayrıntılı düşünüp almıştım her şeyigitmeden önce
Sormak istediğin aklına takılan bişey olursa elimden geldiğince yardimci olmaya çalışırım :))
450 tuttuk aylık elektrik bize ayit bunu dışında her şey varne kadara tuttunuz orayı? elektrik, su, ısınma vs şartları nasıl?