- 28 Temmuz 2011
- 289
- 119
tüm kişisel temizlik ve banyo malzemeleri. sabun şampuan krem lif vs. bunların dışında bardak, tabak çatal ,kaşık bıçak, yedek nevresim ,yedek havlu , küçük su ısıtıcı , tarak, kilit,terlik, epilasyon için ağda olmuyor, jilet pek hijyenik değil kalabalık ortamda, epilatörün varsa en güzel o iş görüyor, saç kurutma makinesi, ihtiyacına göre ütü. Eğer gittiğin yer uzaksa ve sık sık gelemeyeceksen bolca çamaşır. dolap içine asılan malzeme koymaya yarayan raflar var onlar çok işe yarıyor. Eğer devlet yurdunda kalacaksan kişisel temizlik için antibakteriyel ürünler var.
Bunlardan dahada önemlisi asla kişisel eşyalarını kimse ile paylaşma. Yurtlar kalabalık oluyor, zamanla samimiyetle ilişkiler değişiyor. İnsanları tanımak çok zor. Herkesin kendine nasıl baktıgı belli değil (temizlik anlamında) o yuzden mutlaka bu konuda taviz verme. Ben 8 kişi ile kaldım gerçekten zor geçti. Eğlenceli taraflarıda vardı güzel arkadaşlıklar güzel anılar..Birazcık oda arkadaşlarının nasıl olduguna bağlı. Yani şansa..
Umarım güzel olur.
Siz böyle anlatınca insanın içi içine sığmıyo şahsen benim suan öyle oldu simdiden hayal falan kurar oldumAma neden 1 yıl iyi olduklarınzla sonradan selamlaşmadığınızı falan anlamadım :44:
Devlet yurdunda kalan var mıı?:44:
ilk sene 10 kişiydik.1.sene sonunda bölüm çatışması ve gruplaşmadan dolayı sayı 5e indi.sonra erkek arkadaşlar ve sosyal yaşantı girdi işin içine.bu arada ünv gidince arkadaşların şöle bişeye takıyo.mesela ankara okuyosun yurtta hep birliktesin.sonra tatillerde aynı şeihrde otıurduğun arkadaşların hadi buluşalım diye diretiyo.gitmeyince tavır alıyolar haberin olsun
zaten 1.sene sonunda hadi eve çıkalım konuşmaları başlıcak aranızda.eğer özel yurtta kalırsan bulaşık çamaşır sana ait.temizlik yurda ait derler ama aileler gidince 1 ay sonra bi bakmışın temizliğ sen yapıyosun
bulaşık olayı falan sorun oluyo.laf taşımalar çok oluyo falan falan.sana bi tavsiye arkadaş grubu mutlaka çift sayıda tutteke düştüğünüzde bi bakmışın sen yalnız kalmışsın
ay anlattıkça uykum açıldı kızlar
üniversite anıları anlat anlat bitmez
Aslında lisede de aynı seyler ama lisede daha cok başarıya göre falan olur bu tür muhabbetler yada ailenin kazancına göre gruplar olur sonra gruplar küçüle küçle bi bakmşsın yanlızsın ben öle oldum gibide
ünv bambaşka farklı illerden farklı karakterler geliyo hiç tanımadığın birisiyle aynı odada kalıyosun düşünsene :26:
benim yurttan sonra 2.yıl eve çıktım.ev ark biri asosyal diğeri aşırı sosyaldibirinin ailesi akşam 8den sonra dışarı çıktığını duysun okuldan alırdı(kız iö di aile zihniyeti işte ) diğeri istanbulda baba ben beşiktaşa gidiyom diye evden çıkıp gece 3lerde 4 lerde baba param bitti ben taksimdeyim gel beni al diyen biriydi
ayyy seninkide tam zıt kutupların buluşması gibi ben ikisi gibide olmam heralde yerine ve zamanına göre sanırım sende öyleymşssin pki yurt mu ev mi
gittiğim yer küçük bi yerdi. o uçlarda olan akşam 9da hadi hazırlanın yemeğe gidelim dedi yer içkili bi yer.bizim oraya gitmemiz 10.dedim ben gelmlicem olay oldu 1 hafta boyunca.amaaaaan takmıcan çok şeyi
devlet yurdu değil çünkü çok pis geldi bana.özel yurt dedikoduyu kızlardan çok yurt çalışanları yapıyo :90:
ev ama şöle samimi arkadaşlarınla değil.en iyisi ev ama tanımadığın kişilerle.herşeyin ayrı oluyo.odanı kitliyosun.yemek bulaşık alışveriş herşey ayrı.temizlik odandan sorumlusun.kapı kitle yat çık evden en rahatı.kimse kimseye karışmaz.ben son 3 sene ev arkadaşımı okulda daha çok görüyodum ama en güzel zmanlarım o 3 senede oldu diyebilirim
ilk 2 sene ev olmaz benm ya yazcağım sehirler küçük bence gitmedm götrmedm ama sen nerde okudun
üniversite gerçekten harika keşke o senelerim geri gelse. iyi kötü herşeyi yaşıyor ve öğreniyorsun. Ben devlet yurdunda kaldım. odam kalabalıktı sorunlar yaşadık. güzel şeylerde yaşadık. Benim kaldıgım yurtta odaya ilk ben gittiğim için tüm yataklar boştu istediğim yatagı sectim. Üzerindeki numaralarda silindiği için çok sorun olmadı. odada kimisi 1. öğretim kimisi 2. öğretim oldugu için uyanma erken yatma geç yatma konusunda sıkıntılar yaşıyorduk. onun dışında pek fazla sorun olmadı. Eğer oda arkadaşların gerçekten anlaşabileceğin insanlarsa çok güzel gececektir. ders çalışma salonları yeterli olursa yurtta olmak kötü bir fikir değil. çok fazla masrafın olmadıgı için gezip görmeye zaman ayırabiliyorsun. Ben tüm gezilerimi tatillerimi yurtta kaldıgım sene yaptım. maddi olarak daha rahat oluyor. benm kaldıgım yurtta etüt salonları sürekli dolu oluyordu sandalye bulamıyordum ve ikinci öğretim oldugum için odada ders çalışamıyordum. Daha sonra eve cıktık arkadaşımla. evde kalmanın problemleri daha fazla ve eksiği hiç bitmiyor. böyle güzel bi ayakkabı beğeniyosun vitrinde bunu alayım diyosun. pat evde tüp bitiyor. haftaya alırım diyosun elektrik faturası geliyor. haftaya diyosun aidat su internet derken uygun zaman hiç olmuyor. kısır döngü halinde. ayakkabı hep vitrinde kalıyor.Bu yüzden öğrenci olmak hep zor derler. Ama tatlı bi zorluk. Arkadaşlarla yapılan eğlenceler muhabbetlere değiyor. Eğer derslerini aksatmazsan ve planlı biriysen herşey yolunda gider. yurttada kalırsın evdede.
Biliginiz falan varsa bende balıkesir bursa çanakkale denizli eskişehr yazdım bu şehrler hakknda bilgi verr msnz :93:
benim daha 1 senem var bu sene hazırlanıyorum . burayı okudukça heveslendim
ben de anlayamadım neden herkes 1.sınıftan sonra selamı sabahı kesiyor ki ?
Biliginiz falan varsa bende balıkesir bursa çanakkale denizli eskişehr yazdım bu şehrler hakknda bilgi verr msnz :93:
banada 2 sene önce demişlerdi bende anlam verememiştim ilk sene herkes bir arkadaş arayışı içinde oluyor sonra gruplaşmalar oluyor o grubun içinden sevgililer çıkıyor birsüre sonra onlar kendilerini soyutluyorlar sonra ayrılıyorlar:)o grubun içinde birdaha bölünmeler oluyor falan filan birazda şans işi bu arkadaş olayı ama şunu söyleyebilirmki ünv ye gittiğinde hiçbir şekilde tek kişiyle arkadaş olma herkesle mesafeli şekilde görüş çünkü sevgili bulunca arkadaş satan en yakın arkadaşının suratına bakmayan çok oluyor
balıkesir ama balıkesirdeki fakültemibandırma fakültesiyle bandırma küçüktür.insanları sıcak kanlıdır.eskişehir tam bir öğrenci şehri harika bi yer
biz canımız sıkılınca eskişehire kaçardıkçok ama çok eğlenceli bi yer.
bursa zaten kampüsü yetiyo canın hiç sıkılmaz.
çanakkale eğer iibfyse fakülte biraz merkez dışında :26:
ama fakülte içi yine çok eğlencelidir.denizliyi bende bilmiyorum bak