oğlum varken sürekli peşindeyim,kızım olsa herhalde hiç yanımdan ayırmaz,okuyacağı yere de birlikte giderdim.allah bilmişte kız vermemiş bana herhalde
öncelkle hayırlı olsun
bence önce okula alış, yurda alış
sonrasında da kendinizce belli zamanlar belirleyin misal 2 haftada bir görüşelim gibi... bi sefer o gelir bi sefer sen gidersin ayda bi kere yol çekmiş olrsunuz ikiniz de...
2 yılın sonunda zaten iş bulursun eğer geleceğe yönelik ciddi düşünüyorsanız ona göre planlar belki aileleri de tanıştırırsınız
yani bunu şimdiden düşünme şimdi sen kazanmanın ve uni okuyacak olmanın güzel heyecanını yaşamaya bak
Ahaha :) bence öyle demeyin. Sonuçta o ne kadar sizin oğlunuz olsa da onun da bir hayatı var. Hayatınız boyunca yanında olamayacaksınız. O da kendi başına bir şeyleri başarmak isteyecektir. :)
Dediğin doğru, zaman hızlı geçer. Zaten benimki sadece bir kaç günlük kaçamağın sorusuydu. 3-4 ay orada kalacak değildim zaten. Bunu bende istemem. Hem Eskişehirde arkadaşımın evi var ben orda kalacaktım zaten :)
elbette başaracak,ama vakti gelince
şu yazdıklarını annen görse ne kadar üzülür farkında mısın
bence bunun şimdiden planını yapmaya kalkmayın.. hele bir okullar açılsın o zaman ki durumlara bakarsınız...
hem emin olun kaçamak yapmak isteyen sadece siz olmayacaksınız... siz gibi plan düşünen nice kız olacak...
o vakit el birliğiyle hepiniz bir plan yapar ve uygularsınız
yani ne kadar sıkı görünse de yurt şartları, illa ha bir açık yakalarsınız
merak etmeyin bir yol bulunur...
siz yurtta ki ortama bir alışın öncelikle... orada ablalarınızdan öğrenirsiniz diye düşünmekteyim
Öyle demeyin lütfen. Ben kötü bir şey yapmıyorum.. Zaten yapmamda, annemlerin bana olan güvenlerini boşa çıkarmam. Benim sorum sadece nasıl rahat görüşebileceğimizdi. Aynı evde kalmak söz konusu değil. Öyle anladıysanız, düzeltmek isterim :)
Tamam o zaman canım o zaman yurdu git hele alış durum vaziyet o zaman tekrar konu açabilirsin ya da uzun zamandır o yurtta kalan ablaların neler yapmış bir bakarsın artık ..sen hemen teleş etmişin görürsün sevdiceğini o zaman ..:))
ailen seni okuman için belki de bir çok şeylerden kısarak oralara gönderiyor ama sen daha okula başlamadan ailenin onaylamayacağı şeyleri yapma derdindesin.bak eğer oğlum başka yerde okusaydı görüntülü telefonla her an nerede olduğunu kontrol ederdim.ayrıca aynı evde kalman aklıma gelmedi
Ben sadece nasıl rahat görebilirim diye sormuştum. Başka bir şey düşünmemiştim. Eğer öyle göründüyse dışardan, özür dilerim. :)
Eğitim sürecinde bu yollardan geçmiş biri olarak sana bir tavsiyede bulunayım kardeşim :)) şuan hayata en soyut baktığın dönemdesin bunu sıkıntı yaptığından anlaşılıyor zaten :)) herşeyi oluruna bırakmalısın ve ailenden,erkek arkadaşından önemli olmalı okulun...kendimden örnek vereyim mesela ben sevdiğim kişi için bu sıkıntıyı defalarca çektim ama inan hiç değmedi...babam yurdu aradı ben yurtta değildim vs vs... aileme yalan söylemek zorunda da kaldım...şuan çok pişmanım keşke bi adım bile atmasaymışım.
Ben çok üzüldüm sana. :)) Belli ki sırf üniversite okumuş olmak için girdin bi yere.
Derdin de düşüncelerin de bunun kanıtı zaten.
Hayatının merkezine sevgilini koyup üstüne onunla aynı şehirde olabilmek için onun okuduğu bölümleri yazma girişiminde bulunman ne kadar acı, ne kadar boş.
Çok parlak(!) bir öğrenci olacaksın bu kafayla sen.
En son benim bi tanıdığım hiç istemediği bi bölüme sırf sevgilisiyle aynı şehirde olabilmek için girdi.
2 yıllıktı bölüm. 4 yıl oldu hala bitiremedi. Ayrıldılar zaten ve şimdi çoooookkkk pişman. Kariyer sıfır, beklemede hala.
Biraz ayaklarını sağlam bas yere. Kör gibi aşk meşk işlerine girişme bence.
O erkek, başının çaresine bakabilir. En kötü ihtimal günü birlik bir ev tutar. Çok pahalı olmaz. İstanbulda bile 50 60 tl günlüğü.
Bu arada hemen en yakınındakilerle kıyaslamasın kimse bu durumu. Çok klişe bir kelime olacak ama siz genç olmadınız mı? Tabi ayağı yere sağlam basan ve pişman olmayacağını bilerek hareket eden bir genç. Eğer siz güzel ahlaklı bir şekilde yetiştirdiyseniz bu onun sadece küçük tatlı heyecanları olur ve bununla biter. İlerde gülerek hatırlamak istediği anıları olur. Lütfen kendinizi çok sıkmayın. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?