Üniversiteli ablalarım, kardeşlerim. Bu benim için büyük bir dert!

oğlum varken sürekli peşindeyim,kızım olsa herhalde hiç yanımdan ayırmaz,okuyacağı yere de birlikte giderdim.allah bilmişte kız vermemiş bana herhalde

Ahaha :) bence öyle demeyin. Sonuçta o ne kadar sizin oğlunuz olsa da onun da bir hayatı var. Hayatınız boyunca yanında olamayacaksınız. O da kendi başına bir şeyleri başarmak isteyecektir. :)

bence bunun şimdiden planını yapmaya kalkmayın.. hele bir okullar açılsın o zaman ki durumlara bakarsınız...
hem emin olun kaçamak yapmak isteyen sadece siz olmayacaksınız... siz gibi plan düşünen nice kız olacak...
o vakit el birliğiyle hepiniz bir plan yapar ve uygularsınız

yani ne kadar sıkı görünse de yurt şartları, illa ha bir açık yakalarsınız
merak etmeyin bir yol bulunur...

siz yurtta ki ortama bir alışın öncelikle... orada ablalarınızdan öğrenirsiniz diye düşünmekteyim

Bizde öyle düşünüyorduk zaten. Ama başka alternatifler için sizin de görüşlerinizi almak istemiştim :) Aileler değil de, biz tanışıyoruz. Benim ailem biliyor zaten onu. Sadece resmi bir şekilde tanıtmadım :)

Ahaha :) bence öyle demeyin. Sonuçta o ne kadar sizin oğlunuz olsa da onun da bir hayatı var. Hayatınız boyunca yanında olamayacaksınız. O da kendi başına bir şeyleri başarmak isteyecektir. :)

elbette başaracak,ama vakti gelince
şu yazdıklarını annen görse ne kadar üzülür farkında mısın

Tamam o zaman canım o zaman yurdu git hele alış durum vaziyet o zaman tekrar konu açabilirsin ya da uzun zamandır o yurtta kalan ablaların neler yapmış bir bakarsın artık ..sen hemen teleş etmişin görürsün sevdiceğini o zaman ..:))

elbette başaracak,ama vakti gelince
şu yazdıklarını annen görse ne kadar üzülür farkında mısın

Öyle demeyin lütfen. Ben kötü bir şey yapmıyorum.. Zaten yapmamda, annemlerin bana olan güvenlerini boşa çıkarmam. Benim sorum sadece nasıl rahat görüşebileceğimizdi. Aynı evde kalmak söz konusu değil. Öyle anladıysanız, düzeltmek isterim :)

Evet, onların iyi fikirleri vardır elbet, ablalarımdan öğreneceğim Sanırım heyecanlandım hemen telaş ettim hiç göremicek miyim gibi düşündüm
Çok teşekkür ederim sana daa :))

ailen seni okuman için belki de bir çok şeylerden kısarak oralara gönderiyor ama sen daha okula başlamadan ailenin onaylamayacağı şeyleri yapma derdindesin.bak eğer oğlum başka yerde okusaydı görüntülü telefonla her an nerede olduğunu kontrol ederdim.ayrıca aynı evde kalman aklıma gelmedi

Evet bende şimdi onu fark ettim, okuyanların gözünde de kötü bir genç kız profili çizdim bir anda, ona üzüldüm :) Neyse daha vaktim var nasıl olsa, bir şeyler olduracağım :) Çok teşekkür ederiim :)

Ben sadece nasıl rahat görebilirim diye sormuştum. Başka bir şey düşünmemiştim. Eğer öyle göründüyse dışardan, özür dilerim. :)

Eğitim sürecinde bu yollardan geçmiş biri olarak sana bir tavsiyede bulunayım kardeşim :)) şuan hayata en soyut baktığın dönemdesin bunu sıkıntı yaptığından anlaşılıyor zaten :)) herşeyi oluruna bırakmalısın ve ailenden,erkek arkadaşından önemli olmalı okulun...kendimden örnek vereyim mesela ben sevdiğim kişi için bu sıkıntıyı defalarca çektim ama inan hiç değmedi...babam yurdu aradı ben yurtta değildim vs vs... aileme yalan söylemek zorunda da kaldım...şuan çok pişmanım keşke bi adım bile atmasaymışım.

Ben sadece nasıl rahat görebilirim diye sormuştum. Başka bir şey düşünmemiştim. Eğer öyle göründüyse dışardan, özür dilerim. :)

hadi bir yolunu bulup yurttan çıktın sevgilinin yanına giderken kaza geçirdin.ailenin halini düşünebiliyormusun.onlar seni safranbolu da bilirken sen kimbilir nerede ortaya çıkacaksın.düşecekleri durumu ve yaşayacakları üzüntüyü düşünebiliyormusun.(allah korusun)

geçen sene bizim burada böyle bir olay yaşandı.2 kız erkek arkadaşlarıyla gece gezmeye çıkıyor.onlarda üniversitede okuyorlar.dönüşte aşırı hızdan kaza yapıyorlar.2 erkek ve kızın biri öldü,diğer kız sakat kaldı.aylarca hastanede yattı.değermiydi anlık heyecanlara.o aileler perişan oldu.allah evlatlarımızı korusun,ailelere de bu acıları yaşatmasın inşallah

Ben çok üzüldüm sana. :)) Belli ki sırf üniversite okumuş olmak için girdin bi yere.
Derdin de düşüncelerin de bunun kanıtı zaten.
Hayatının merkezine sevgilini koyup üstüne onunla aynı şehirde olabilmek için onun okuduğu bölümleri yazma girişiminde bulunman ne kadar acı, ne kadar boş.
Çok parlak(!) bir öğrenci olacaksın bu kafayla sen.
En son benim bi tanıdığım hiç istemediği bi bölüme sırf sevgilisiyle aynı şehirde olabilmek için girdi.
2 yıllıktı bölüm. 4 yıl oldu hala bitiremedi. Ayrıldılar zaten ve şimdi çoooookkkk pişman. Kariyer sıfır, beklemede hala.
Biraz ayaklarını sağlam bas yere. Kör gibi aşk meşk işlerine girişme bence.

Benim de 1.5 yıllık bir ilişkim var.

Ailelerimiz biliyor,tanıştılar;son sınıfa geçtim ben de , sevdicek mezun oldu.

Okuduğum yere iki saat uzaklıkta ayda bir gelir.Günübirlik tabi.

Ben anneme söylerim annem de babama.

Darısı başına.

Anlıyorum... Senin sözünü dinleyip oluruna bırakacağım. Dediğin beni etkiledi. Bende işte o durumdan korkuyorum. İstediğim yanlış bir şey değilken yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Beni anlıyorsundur umarım. :) Ama bu nasihatini hiç unutmicam. Teşekkür ederim :)

Aileler ne zorluklarla gönderiyorlar.Arkadaşlarımdan biliyorum yanımda ne yalan söylüyorlardı ah ah üzülüyordum onlar için 7 senedir ünv okuyorlar

Pardon da ne diyorsun anlayamadım ben de burada 2-3 ay öncesine kadar
sevgilimle nasıl görüşücem diye yalan aramış biriyim
günü birlik olmaz dediniz peki günübirlik olmazsa nasıl görüşceksiniz dedim ?

Son düzenleme:
Orada yanlış anlaşıldım sanırım. Onun bölümü değildi, Onun okulunda ama istediğim bölümler. Yani severek okuyacağım bölümlerdi. Yanlış yazmışım. Zaten ben geçiş hakkımla geçtim ve geçiş hakkımın olduğu bölüm orda vardı ama ben gitmedim çünkü istemedim. Mutlu olmayacağımı biliyordum. O da farkındaydı zaten o hiç beni etkilemedi. Belki de ben daha en başında olduğum için bana kolay geliyor. Ya da siz bir şeyleri fazlaca gördüğünüz için ve beni korumak için söylüyorsunuz :) zaten kötü bir şey yapmam ben. Kendimi iyi biliyorum. Burda kötü bir öğrenci ya da kötü bir kız profili de size çizmek istemezdim. Amacımda o değildi. Şu an istediğim bölümdeyim zaten. Sadece şu an ki sıkıntım özlemdi. Bu kadar büyütüleceğini düşünmemiştim. Dediğim gibi öyle anlaşıldıysam özür dilerim.

bizim de yurtta dıyolardı yok su saatte gelmezsen ailene haber verırım yok habersız gidemezsınız falan ama bi baktım kı kımse bu kuralı takmıyo ben de gec donuyodum yurda kımse de bişi demıyodu. ama baska bi yurtta daha kaldım orda kuş ucurtmuyodu.once biraz kal yurdu tanı sonra zaten bi yolunu bulursunuz. ortamı bilmeden çözüm bulamazsın

o kadar üzülüyorum ki gençlerimiz okumayı sadece aileden kaçış olarak görüyor,ondan sonra nerde bu eğitimli gençler,nerde ülkemizi feraha eriştirecek gençler diyoruz.

konu sahibi şimdi neden böyle düşündünüz üzülürüm diyecek ama gerçekten okumak istese erkek arkadaşının yakınında yer aramaz idealleri doğrultusunda bir okul seçerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…