• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteli ablalarım, kardeşlerim. Bu benim için büyük bir dert!

Cemss

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
57
0
16
İstanbul
Arkadaşlar ben bu yıl üniversiteye başladım. Hem ilk kez ailemden ayrılacağım için hem de kız olduğum için üstüme ayrı bir düştüler, bu yurt mu apart mı ev mi olayları falan.

Sonuç olarak yurt oldu. Özel bir yurt. Buraya kadar her şey normal ama, benim 4 yıllık uzun süren bir ilişkim var. Sevgilimle aynı şehirde olmak için ne kadar onun olduğu okuldaki istediğim bölümleri yazdım ama tutmadı. Ama çokta uzak değilim.

Sorun şu, sevgilimle 2 yıldır üniversiteye geçtiğimde çok rahat edeceğimizden bahsediyorduk. Ama bu özel yurtla pek mümkün olmayacak. Bende kara kara oradan nasıl kaçabileceğimi düşünüyorum. Ya çok değil. Bir haftasonu bile gitsem olur. Ama çok fazla güvenlik var. Kartla girip çıkıyorsun ve isterse aileler internet üzerinden ne zaman girip çıkıldığına bakabiliyormuş. Eğer orda olmadığımı anlarlarsa. Bitebilirim........

Ne olur bana akıl verin, ben bu Güzel hapishanemden nasıl kaçabilirim! :(((
Bu arada ben Karabük'te okuyorum, sevgilim Eskişehir...

Edit: Yanlış anlaşıldım sanırım. Ben okumak isteyip istemediğimi sadece bu sorumla anlayamazsınız. Sadece ben nasıl daha rahat görüşebiliriz diye sormuştum. Burada hepinizi empati yaparak anlamaya çalışıyorum. Siz de beni anlamaya çalışın. Dediğim gibi, ben çok yanlış anlaşıldım.

Son düzenleme:
öncelikle tebrik ederim arkadaşım :)
allah bitirmeyi nasip etsin :)) yurt ortamına girince belli olur böyle şeyler. belki dedikleri kadar sıkı bir yer değildir.
ailelerin gözünü boyamak için söylenen şeyler olabilir.

bi yolunu bulursun. 18 yaşında bir birey olarak sevgilinle birlikte zaman geçirmeye hakkın var:16::16:

öncelikle tebrik ederim arkadaşım :)
allah bitirmeyi nasip etsin :)) yurt ortamına girince belli olur böyle şeyler. belki dedikleri kadar sıkı bir yer değildir.
ailelerin gözünü boyamak için söylenen şeyler olabilir.

bi yolunu bulursun. 18 yaşında bir birey olarak sevgilinle birlikte zaman geçirmeye hakkın var:16::16:

Dediğin doğru ama bizimkiler de hayatta bakmamazlık etmez. Belki birini bulurum ona benim yerime kart bastırırım falan diyorum ama.. Bu kadar kolay olabilir mi. Sonuçta benimle aynı derdi paylaşan çok kız olduğunu biliyorum. Onlar mutlaka bir yol bulmuşlardır sanırım. İşte bu yolları merak ediyorum :/

Çok teşekkür ederim bu arada :) Hala şaşkınlık içerisindeyim. Sanki orada yaşayacak olan ben değilmişim gibi :)

Tatlım yurt giriş çıkışları nasıl tam bilmiyorum
dediğin gibi ailenin internetten öğrenme ihtimali de varsa
tek yapabileceğin sabah en erken kaçta çıkabiliyorsan yurttan çıkacaksın
akşam en geç kaçta girebiliyorsan o saatte yurtta olacaksın
netten baktığıma göre Karabük-Eskişehir arası 5 saat.
hem cumartesi hem pazar böyle yapabilirsin bence
mesafe de pek az değil aslında ama görüşmek istiyorsan katlanacaksın zorluğa
ayrıca hep sen gitme birgün sen gidersin birgün sevgilin gelir..

Son düzenleme:
türkıyede kı yurtlar yurt değıl hapıshane gıbı mübarek
oldu, bıde kamera koysunlar aıleler ızlesın 7/24
bende yurtdışında yurtda kalıyorum, ama ne gırene çıkana ne de benım evıme ne zaman gırıp çıktığıma laf eden olur
ayrıca kız - erkek hepımız aynı çatı altında kalıyoruz :19:

mutlaka bı yolu vardır, sonuçta senınde dedığın gıbı
sevgılısının yanına gıden ne ılk ne son ınsan sen değılsın :1:
o hapıshaneden kurtulmanın ılla kı bı yolu vardır merak etme, gıdınce ıyıce öğrenırsın

olmadı ev tutsan olmaz mı, daha rahat senın ıçın

canım ben üni kazandığımdan beri evde kalıyorum. hiç yurtta kalan bir arkadaşım da yok :) o yüzden yardımcı olamıcam :)
güzel heyecanlar bunlar:1:

ailenden arkadaşkarla ders çalışcam die izin alıcaksınnn onlarda yurda bildiricekler
belirli bir izin kotası olması lazımmmm kız arkadaşımın evinde kalcam diiyeee
ya da yurdunu değiştirmen gerek :1::1::1:
bu arada kötü örnek olmak istemem :52::52:

kız kardeşim de bu yıl üniversiteye başlıyor.

böyle bir sıkıntısı olsa o bacaklarını kırardım.

daha başlamadan kaytarma derdine düşmek,hele bir bismillah deseydin:47:

birde bir süreden sonra her öğrenci kendi evine çıkar,
yurdun kötü olduğundan bahsetmeye ve sızlanmya şimdiden başlaman gerkki
seneye falan kendi evine çıkabil
sonra hiçbir sıkıntı kalmazzz :1::1:

neyse ki oğlum yanımda okuyacak.bu konuları okudukça ürküyorum:50:
lütfen ailelerden habersiz böyle işlere girişmeyin,pişman olabilirsiniz

Son düzenleme:
Hayırlı olsun öncelikle tatlım::))
Canım benim bence senin gitmen yerine sevgilin gelsin karabüke haftasonları tüm gün gezer hasret giderirsiniz ki..Senin gitmen şart değil hem sen kzısın nazlı ol beyefendi gelsin yanına canım :))

Günü birlik durumu zor. İkimizde çok yoruluruz. ve bu arada kaytarıyorsun hemen diyenlere cevap vereyim, ben kendimi ve sevgilimi biliyorum. Ayrıca özlem çok zor. Mutlaka birbirimizi görmek isteyeceğiz. Yurttan ayrılabileceğimi düşünmüyorum. 2 yıllık okuyorum zaten ve ben Safranbolu'da okuyorum. Orada da evler bayağı pahalı. Sanırım en kötü ihtimal haftasonları görebilicem. Birde şu arkadaşıma gittim buna gittim falan :) Önerileriniz ve görüşleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürler :)

Günü birlik durumu zor. İkimizde çok yoruluruz. ve bu arada kaytarıyorsun hemen diyenlere cevap vereyim, ben kendimi ve sevgilimi biliyorum. Ayrıca özlem çok zor. Mutlaka birbirimizi görmek isteyeceğiz. Yurttan ayrılabileceğimi düşünmüyorum. 2 yıllık okuyorum zaten ve ben Safranbolu'da okuyorum. Orada da evler bayağı pahalı. Sanırım en kötü ihtimal haftasonları görebilicem. Birde şu arkadaşıma gittim buna gittim falan :) Önerileriniz ve görüşleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürler :)

Peki günü birlik zorsa nasıl görüşmeyi düşünüyorsunuz merak ettim ?

Peki günü birlik zorsa nasıl görüşmeyi düşünüyorsunuz merak ettim ?

O erkek, başının çaresine bakabilir. En kötü ihtimal günü birlik bir ev tutar. Çok pahalı olmaz. İstanbulda bile 50 60 tl günlüğü.
Bu arada hemen en yakınındakilerle kıyaslamasın kimse bu durumu. Çok klişe bir kelime olacak ama siz genç olmadınız mı? Tabi ayağı yere sağlam basan ve pişman olmayacağını bilerek hareket eden bir genç. Eğer siz güzel ahlaklı bir şekilde yetiştirdiyseniz bu onun sadece küçük tatlı heyecanları olur ve bununla biter. İlerde gülerek hatırlamak istediği anıları olur. Lütfen kendinizi çok sıkmayın. :)

bence kendinize bir dizüstü bilgisayar ve vınnn alırsanız ya da yurdun wire-less vardır büyük ihtimal webcam görüşürsünüz .Teknoloji sağolsun

Eskiden sevgililer yıllarca mektupla haberleşirlermii ve büyük sevgi ,aşk olurmuş aralarında onlar napsın :))

Zaten okul başlıyor 3 hafta sonra vize ,3 hafta sonra finaller bir bakmışın tatil şimdilik geleceğinizi hazırlamak daha önemli herşeyin yeri ve zamanı var 2 yıl sıkın dişinizi kaçmıyor ya

öncelkle hayırlı olsun
bence önce okula alış, yurda alış
sonrasında da kendinizce belli zamanlar belirleyin misal 2 haftada bir görüşelim gibi... bi sefer o gelir bi sefer sen gidersin ayda bi kere yol çekmiş olrsunuz ikiniz de...
2 yılın sonunda zaten iş bulursun eğer geleceğe yönelik ciddi düşünüyorsanız ona göre planlar belki aileleri de tanıştırırsınız
yani bunu şimdiden düşünme şimdi sen kazanmanın ve uni okuyacak olmanın güzel heyecanını yaşamaya bak:34:

oğlum varken sürekli peşindeyim,kızım olsa herhalde hiç yanımdan ayırmaz,okuyacağı yere de birlikte giderdim.allah bilmişte kız vermemiş bana herhalde:34:

bence kendinize bir dizüstü bilgisayar ve vınnn alırsanız ya da yurdun wire-less vardır büyük ihtimal webcam görüşürsünüz .Teknoloji sağolsun

Eskiden sevgililer yıllarca mektupla haberleşirlermii ve büyük sevgi ,aşk olurmuş aralarında onlar napsın :))

Zaten okul başlıyor 3 hafta sonra vize ,3 hafta sonra finaller bir bakmışın tatil şimdilik geleceğinizi hazırlamak daha önemli herşeyin yeri ve zamanı var 2 yıl sıkın dişinizi kaçmıyor ya

Dediğin doğru, zaman hızlı geçer. Zaten benimki sadece bir kaç günlük kaçamağın sorusuydu. 3-4 ay orada kalacak değildim zaten. Bunu bende istemem. Hem Eskişehirde arkadaşımın evi var ben orda kalacaktım zaten :)

Back