üniversitelerin kapanmasıyla mahvolan hayatım :( okuduğum şehirde kalan ilişkim , evden ayrılma düşüncelerim

Ay yorum yapmayım dedim ama buraya kadar dayanabildim.Guzelim aklını peynir ekmekle mı yedin yen yahu?Nerdeyse baban yaşında adamla ne işin var.O adam bu yaşa kadar bekar kaldıysa senden ne gibi beklentileri vardır.Evli olabileceğine hiç deginmiyorum bile .İkide bir ailem çok baskıcı demişsin.Hic kusura bakma da ailen öyle birileri olsa kızlarını başka şehire okumaya göndermeler .Aslında çok da haksız degillermis.İlk senede baban yaşındaki adamı bulacaksın çok haklilar

11 yaşındaki kızıyla tanıştım evli olsaydı cesaret edipte 11 yaşında aklı başında olan bi kızı karşıma çıkarmazdı
Ne dedi kızına bak bu benim sevgilim mi?
Üniversite üniversite deyip baban yaşındaki çocuklu adamla olan ilişkiden belli neyi ne kadar yaşadığın.

Öncelikle herkese açık bir konu yazmışken linç tayfası gelmesin diyemezsin.
Yaşın küçük ailenden kaçmaya çalışman normal karşılanabilir. Bir çoğumuz bu yollardan geçtik. Ancak evden kaçmak nedir ablacım ya. Evden kaçıp ne yapacaksın, bak sen evden kaçsam bulurlar mı diyorsun, evden kaçarsan neler olur diye soruyor musun. Başına neler gelebilir yağmurdan kaçarken doluya mı tutulursun neler yaşarsın ?
Yaşı görmemişim şimdi yeniden güncelliyorum. 20 yaşında insansın 38 yaşında adamla gerçekten ne bok işin var senin ? Hiç mi miden bulanmıyor ya ıy

Düşünen eden kızlar varsa belki referans olur diye yazdım.. şu hayatı gençken de yasayabilirdim. Ah ne kadar duygusal davranışmisim mantığımı kullanmak varken.
Çok güzel yazdınız, genç kızlara diyorsun,"arkadaslarınla nerede yemek yiyeceksin,bileyim, depremi vs var Allah korusun, dikkat edin çevreye, bakın neler oluyor" , aldıgın cevap," höööö kescekler mi beniiii, abaaaartmaaaaa"Her sey kolay geliyor, her sey oyun, eskının 5 yasındaki cocukları bunlardan akıllıydı

Sana vermek istediğim cevap şu:

20 yaşında genç kızsın. Arkadaş edinip kendi yaşında erkeklerle kızlarla takılmak, şehir dışı gezilerine gitmek, tatillerde kültür gezileri yapmak, arkadaşlarınla eğlenmek ve kendi yaşında birinden hoşlanıp, kalbinin pır pır etmesi varken bula bula kendine 38 yaşında bi kokmuş kart bulup, kendinden 10 yaş küçük bebesiyle tanışmak daha mı çekici geldi?

Valla bunu kolay kolay demem ama gerçekten akıllı bi kız olsaydın, yaptığın saçmalığın farkına varırdın. Herkes anlatıyor ama nafile. Umarım bölümün hibrit eğitim için uygun değildir de paso online eğitimde kalırsın. Senin gibi avare diyeceğim başka bi şey yok, anneyle çarşıya gitmek bile fazla. Senin maximum etkinliğin camdan kafanı dışarıya çıkartmak olmalı. Üzgünüm, doğrular bunlar.

O kezbanlardan biri de sizsiniz.
Bu hadsizlik pardon, milletle böyle konuşma cesaretini nereden buluyorsunuz?

Absürt mü değil lskfjshshahah.
Sen doğduğunda adam evlenecek yaşa gelmiş ne absürt değil akdjshhaha

Bu
38 yaşında erkeklere noluyo
Gencecik kız ile takılıp yaşlanmıyorum mu diyorlar kendince. Bak canım eşim 38 yaşında herkes 25 diyor zayıf vs olduğu için inanmiyor insanlar. Ama yaşı bu göstersin göstermesin . O adamın da yaşı ortada, ne geleceğin olabilir ki böyle biriyle?Ayrıca kızıyla yemekte iken sorsaydin ya annenle babanin araları nasıl diye. Böyle yalancı çok kanma ailenin yanında kal pişman olmayasin ilerde

Ben de birebir seninle aynı tür bir ailede büyüdüm.Universiteyi okuduğum ilde de babamın baskısını hissettim,kipirdayacsk alanım olmasın diye doğru düzgün para bile göndermedi ona buna imrendim muhtaç oldum unide.Uniyi bırakıp eve dönmek istedim gittiğim yerde de huzur vermiyor verdiği iki kuruşun lafını da ediyor diye,iyi ki yapmamisim.Her ne olursa olsun önceliğin okulu bitirmek ve atanmak olsun.Hem şartlar olgunlaşmış olur,hem yas olarak da daha sağlıklı kararlar verebilecek durumda olursun,ailen de küçük kızımız modundan birsz çıkarlar.Simdi deli çağında delilik yapmanın lüzumu yok.

38 yaşındaki adam da evlidir bu arada.Cok hatalı yollara sapiyorsun dikkat et.Adam evli ve sana para fln mi veriyor da bu kadar güvenle kaçacagim diyebiliyorsun yoksa ,yapma

Madem bu kadar baskıcı aile, nasıl izin vermişler şehir dışında okumanıza. İlginç...
Ayrıca onaylanmayacak bir ilişki içindeyseniz zaten sürdürmeyin boş yere, yaşı büyükse evli bile olabilir. Detay bilmiyorum, ilk yorumu okudum, yazdım.

Konu sahibi benim ailem de çok korumacı davranırdı. Üniversiteyi hatta yüksek lisansı da ailemin olduğu şehirde okudum. Şanssızdım bir de çok geç iş buldum. Hava kararmadan evde olma kuralı 28 yaşımda bile vardı. Ama iş hayatına atıldıktan sonra içimde ne kaldıysa yaptım, hala yapıyorum. Geriye dönüp baktığımda da keşke o yıllarda yaşasaydım, gençliğim ziyan oldu falan demiyorum. Halimden memnunum, o dönem ailemle aramı bozmadığıma da memnunum. Yaşadığımız dünya bile kalıcı değil, o yüzden şu an hissettiklerinize takılıp hayatı kendinize zehir etmeyin. Hisleriniz de geçici

Bu baskiciliğa anlam veremesem de böyle bir aileye sahipsiniz sonuçta. Aileniz erkek arkadaşa bile tepki gösterebilecekken bir de onaylamayacaklari biriyle oluyorsunuz.
Sonra adamlar ayrilmak istediginizde tehtit ediyor ailene soylerim vs. ve aileniz boyle olduği için korku yaşiyorsunuz. İlla sevgiliniz oyle yapacak demiyorum ama olabilir, olmayan şeyler değil.

İşiniz paraniz yokken de ben gidiyorum diyip aile evinden cikamazsiniz, yaparsaniz iyi şeyler yaşamazsiniz muhtemelen.

Dalga mi geciyorsunuz acaba? Yaş fark "absürt" değil mi? Boşanmiş, cocuklu b ve 18 yaş farki. Yaş farkinin absürt olmasi için mezardan cikarip sevgili olmaniz lazim galiba.
O yaşlarda evet gobek, kel olmayabilir hatta karizmatikte gorunuyorlar ama bu sizin için uygun olduğu anlamina gelmez.

Şurada konu açan yaşi sizden cok daha buyuk kadinlara bile cocuklu adami boşver, olmaz diyoruz 20 yaşinda cocuklu adamla geziyorsunuz ne alaka ya

Uslubunuza dikkat ederek eleştiri yapamıyor musunuz
Kendinizi ifade etme yeteneğiniz bu şekilde mi hayatınızın her alanında yoksa dışarda ezilip büzülen kişiliğinizin egosunu burada bu şekilde mi tatmin ediyorsunuz

Keşke ailenizi öcü gördüğünüz kadar 38 yaşındaki sevgilinizinde tü kaka yanlış olduğunu farkedebilsenoz

I iyilikdamlayancar hemen hemen tüm yorumlarını okudum.

Senden yaşça büyüğüm .
Ablacım ailen baskıcı mı evet baskıcı fakat bir mesleğin olsun diye üniversiteye göndermişler seni. Bahsettiğin gibi kötü bir aile olsa göndermezdi değil mi ?

Sen neden kendi okulundan kendi yaşlarında biriyle flört etmiyorsun da kendinden yaşça büyük kart bir zamparayla takılıyorsun ?
Yapma Allah askına genceciksin daha okulunu bitir , yüksek lisansını yap , gez toz eğlen . Daha sonra kendi dengin biriyle bir yola çıkarsın zaten .

Sakın evden kaçmak gibi bir hata yapma .
Emin ol babanın evi Suan dışarıdan bin kat daha güvenlidir.

Her şey görüntü mü? O yaşta bir adamın size ilgi duyması sapıklık. O yaşta adamın tavlaya tavlaya sadece sizi düşürebilmesi aslında ne kadar boş biri olduğunu gösteriyor. Sosyal becerisi kendi yaş grubuna yetmeyen biri. Aranızdaki jenerasyon farkı da var. He bir de sapık demiş miydim?

Burada car car yazan bir üyeye karşı size ılımlı yaklaştı çoğu kişi ama yaşadığınızın yanlışlığını kendiniz de biliyorsunuz ki kaç sayfa sonra cımbızla çekilir gibi anca döküldünüz. Aileniz hatalı olabilir ama böyle davranarak onları haklı çıkarıyorsunuz. Okuduğunuz şehire dönseniz bile bu 38 lik adamla anı biriktiremeyeceksiniz. Kendi küçük sorunları olduğu için anca sizi bulabildi, gözünüz açılmasın diye de üzerinizde hakimiyet kurmaya çalışacak. Sizin yaşıtlarınız, arkadaşlarınız festivallere, tatillere giderken, beraber cafelere gidip ders çalıştıktan sonra hadi oyun oynayalım geyik yapalım derken siz o adamın izin verdiği sınırda yaşayacaksınız. Hayır o yapmaz öyle biri değil demeyin gayet de yapacak. Farklı zihniyette biri olsa kızım sen manyak mısın istesem boyun kadar çocuğum olurdu seninle hiçbir ortak paydada buluşmayız derdi. Aileniz de kısıtlıyor bu adam da kısıtlayacak tek farkı kusura bakmayın ama nane yemiş olmanız olacak. Nane kısmını yumuşattım.

Son düzenleme:
kaç kız dünyaya birkez mi geliyorsun az koca baskısı ye yaşıtların gezip tozarken kart biriyle otur sonra ailenin yanınada döneme miss gibi bak tavsiye ediyorum kaç git

İlk üniversiteye başladığımda yurda baskıcı aile kızları gelirdi.
Bir anda açılır saçılır kendilerinden yaşça büyüklerle takılırlardı.
Siz de onlardansınız sanırım. Dış dünyanın ışıltısı güzel geliyor 38 yaşındaki adamın hediyeleri, harçlıkları gözünüzü boyuyor. Bunları bedavaya yaptığını da düşünmüyorum tabii.
Yapacağın en iyi şey sana göre yaşlı olan kişiyi bırakıp , aile evinde okulunu bitirmek. zaten iş hayatına girdiğinde Özgür bir birey olursun.
Ama sanmıyorum bu kadar bekleyeceğini,
Çıkta ailen olmadan nasıl bir hayat seni bekliyor tecrübe et ne diyelim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…