• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversitelerin açılışı

Henuz bir netlik yok. Bize ebys den yazi geldi gelecek donem icin hazirliklarinizi tamamlayin seklinde. Biz once bunu uzaktan egitim olacak seklinde anladik. Sonra derslerin %40 i online olacak, gelecek donem online vereceginiz derslerin listesini bildirin diye yazi geldi. Ancak soyle de bir durum var: mesela ikinci siniflara ders veren bir hoca online yapsa ama diger hoca da kendi dersine yuzyuze egitim dese o cocuk mecbur o ders icin yine gelip yurtta kalacak. Hicbir netlik yok. Bizler ne olur ne olmaz diye ders notlarimizi uzaktan egitime gore hazirliyoruz.

Her üniversite kendisi belirleyip sayfasında yayınladı çoğu akademik takvimi. Mesela bir yegenimin okulu yüzyüze kararı vermiş ,diğer yegenimin okulu 1.sınıflar kaynaşma olacak diğerleri uzaktan eğitim demiş

Üniversitelerin açılması tamamen saçma olacak. Şehir dışından bir sürü öğrenci gelecek ve yurtta kalacaklar. Çok sıkıntı gerçekten

Kısaca net bir açıklama yok peki açıklama yapılacak mı ? vakaların az olmadığını herkes biliyor gören görüyor ayasofyada korana kapmışlar okullarda ne olur kim bilir

Bunu biraz daha açabilir misiniz? Uygulamalı derdi olmayanların da okullarda derslerin bir kısmı örgün mü olacak yani?

Mesela güz döneminde almanız gereken ders sayısı 10 diyelim. Bunun 6 tanesi yüzyüze 4 tanesi online olacak. Uygulamalı dersleri bilmiyorum benim çalıştığım anabilim dalında dersler teorik, kendi bölümümüzde hocalar zorunlu derslerin uzaktan seçmelilerin yüz yüze olmasına dikkat etti daha çok. Zorunlu dersleri tüm öğrenciler alacağı için daha kalabalık sınıf mevcutlarından kaçınmak için böyle tercih ettiler. Yök ün kararı tavsiye niteliğinde olduğundan her bölüm kendi karar veriyor derslerin hangisinin uzaktan olacağına.

Mesela güz döneminde almanız gereken ders sayısı 10 diyelim. Bunun 6 tanesi yüzyüze 4 tanesi online olacak. Uygulamalı dersleri bilmiyorum benim çalıştığım anabilim dalında dersler teorik, kendi bölümümüzde hocalar zorunlu derslerin uzaktan seçmelilerin yüz yüze olmasına dikkat etti daha çok. Zorunlu dersleri tüm öğrenciler alacağı için daha kalabalık sınıf mevcutlarından kaçınmak için böyle tercih ettiler. Yök ün kararı tavsiye niteliğinde olduğundan her bölüm kendi karar veriyor derslerin hangisinin uzaktan olacağına.
Şimdi daha iyi anladım çok teşekkür ederim :)

Bence tercihlerden sonra kayıtlardan sonra açılabilir diye düşünüyorum.
Öncesinde pek sanmam.

Güzel konu açmışsınız, ben de takipteyim konuyu. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim merak ediyorum, ne olacak ne bitecek, gidecek miyiz kalacak mıyız kimse de net bir şey söyleyemiyor ki doğal olarak.

vallahi ortada ne evim var ne yurdum. bir açıklama olsa da artık gidip ev tutsak böyle saçma sapan bir durumda olmak çok yordu

iyi de bu da saçma değil mi

yani teknik alanlardan çok anlamam da zorunlu dersler o alanın belkemiğidir

o dersi alamazsan aldığın faso fiso seçmeli ders bir işe yaramaz ki

evet zorunlu dersler kalabalıktır vs de adı üstünde mezuniyet için gereken temel bilgiler vardır

öğrenci olsam zorunlu ve bana bir şey öğretecek temel ders online iken seçmeli derslerin yüz yüze olmasına isyan ederim

çünkü zaten başka şehirden geleceksem riski alacaksam temle derslerimi yüz yüze almak seçmeli derslerimi gerekirse online bir şekilde tamamlamak bana daha makul geldi

imza: hep 600 kişilik amfide ders işlemiş az kişilik sınıf nasıl olur bilmeyen bir cahil

Son sınıfa geçtim bu sene. Geçen seneki gibi uzaktan eğitim olursa yine bir şey öğrenmeden okulu bitiririm herhalde. Düğünler, avmler, konserler, kafeler için yasak yok da üniversiteler hala belirsiz. Kışlık eşyalarım kaldi, bütün eşyaları odama bıraktım çıktım üç haftalık tatil diye. Yurtta kalıyorum çalınıp çalınmadigi belirsiz. Keşke bir aciklama yapsalar, acilmayacaksa bile biz bir şeyler düşünsek. Belirsizlik insanı çok yoruyor artık açıklama lazım.
Temennim bu yıl yüz yüze eğitim olması.

Üniversitede çalışıyorum bize gelen yazıda teorikler uzaktan pratikler yüz yüze olacak yazıyor. Pratiklerde de tüm öğrenciler değil temsili olarak az sayıda öğrenci katılacak.

Üniversitede çalışıyorum bize gelen yazıda teorikler uzaktan pratikler yüz yüze olacak yazıyor. Pratiklerde de tüm öğrenciler değil temsili olarak az sayıda öğrenci katılacak.
Yurtdışından da birçok öğrenci geleceği için üniversitelerde olması gereken bu maalesef

iyi de bu da saçma değil mi

yani teknik alanlardan çok anlamam da zorunlu dersler o alanın belkemiğidir

o dersi alamazsan aldığın faso fiso seçmeli ders bir işe yaramaz ki

evet zorunlu dersler kalabalıktır vs de adı üstünde mezuniyet için gereken temel bilgiler vardır

öğrenci olsam zorunlu ve bana bir şey öğretecek temel ders online iken seçmeli derslerin yüz yüze olmasına isyan ederim

çünkü zaten başka şehirden geleceksem riski alacaksam temle derslerimi yüz yüze almak seçmeli derslerimi gerekirse online bir şekilde tamamlamak bana daha makul geldi

imza: hep 600 kişilik amfide ders işlemiş az kişilik sınıf nasıl olur bilmeyen bir cahil

Bence haklısın ama bölümden bölüme değişiyor bu durum. Benim çalıştığım bölümde lisans programı yok, yl ve dr programlarında da zorunlu seçmeli ayrımı olsa da neredeyse hepsi teorik ve uzaktan yürütmeye daha uygun zorunlu olan bi kaç ders.

Bence bir risk zaten söz konusu öğrenciler gelmiş şehirdışından yurtlarda vs kalıyorlar ise tek bir dersin bile yüzyüze yapılması bence aynı şeye sebep olacaktır

Arkadaşlar meb bile bir açıklama yapıyor doğru ya da yanlış ama yök neden hala açıklama yapmıyor
Hiç çevresinden bir şeyler duyan var mı açılış tarihi hakkında

Bir sürü işimiz var kaldı ya
Her üni aynı değil...Kadir has eğitime çoktan başladı kuzenim orda okuyor hukukta...yakında diğerleri de açılır...çocuklar 21eylül başlayacak mesela

Back
X