- 8 Ocak 2019
- 1.353
- 2.202
- 133
- Konu Sahibi EloraViolet
-
Ne hakla yapmıyorlarmış işlemi?Öğrenci işleri daire başkanlığına bugün gündüz gittim. Durumu anlattım. "Biz ne yapalım isterseniz personeli şikayet edin, bir şikayet dilekçesi oluşturun ama bu sefer şikayet ettiğiniz için de siz kin tutup, işlem yapmazlar" dediler.
Var mıymış öyle iş demediniz mi?Öğrenci işleri daire başkanlığına bugün gündüz gittim. Durumu anlattım. "Biz ne yapalım isterseniz personeli şikayet edin, bir şikayet dilekçesi oluşturun ama bu sefer şikayet ettiğiniz için de siz kin tutup, işlem yapmazlar" dediler.
Bir daha verirseniz isteyin bakalım.Bugüne kadar hiçbir dilekçe için numara vermediler. Normalde dilekçe için dediğiniz gibi bir takip numarası veriyorlar. Ama burada verilmiyor.
Dilekçelerin okunduğunu sanmıyorum bence alıp çöpe atıyorlar. Çünkü kaç kere dilekçe sonucu öğrenmeye gittim, dilekçedeki sorunu soruyorlar sizin ne vardı diye.
Ayy ne saçma yer ne saçma insanlar bunlar böyle. Oldu canım babasının dükkanı mıymış orası. Yerinizde olsam onları baştan asağı bir güzel şikayet ederdim. Hele bir yapmasın o işlemi. Cimere yazın tüm bunları en ince detayına kadar. Yetmezse dava açacağınıza da belirtin. Her gittiğinizde de söyleyin. Ki son çare mecbur kalırsanız açın o davayı.Öğrenci işleri daire başkanlığına bugün gündüz gittim. Durumu anlattım. "Biz ne yapalım isterseniz personeli şikayet edin, bir şikayet dilekçesi oluşturun ama bu sefer şikayet ettiğiniz için de siz kin tutup, işlem yapmazlar" dediler.
Tamam da o dilekçelerin belirli bir sürede gerekliliklerinin yapılması gerekiyor. Yapmazlarsa suç işlemiş olurlar.Öğrenci işlerin böyle yapması gereken dilekçeler kuruldan geçmiyor. En azından bizde öyle. Normalde dediğiniz gibi dilekçe yazılıp, fakültenin kurulundan geçer, onaylanır ya da onaylanmaz.
Benim bu verdiğim dilekçeler kurula gitmiyor. Dilekçeler toplanıp, benim bu görüştüğüm öğrenci işlerindeki memurlara gidiyor. Ben dediklerimi sadece yazıya dökmüş oluyorum.
Rektörlüğe şikayetini anlatan dilekçe ver.Öğrenci işleri daire başkanlığına bugün gündüz gittim. Durumu anlattım. "Biz ne yapalım isterseniz personeli şikayet edin, bir şikayet dilekçesi oluşturun ama bu sefer şikayet ettiğiniz için de siz kin tutup, işlem yapmazlar" dediler.
Danışman hocanıza söyleyin, öğrenci işleri işini uzattığı için dönemim uzayacak diye.Sürekli farklı bir bahane sunuluyor. Bu işlemleri şu tarihlerde yapacağız diyorlar, o tarihlerle gidince dilekçe vereceksiniz diyorlar, dilekçenin sonuçlanması en az bir haftayı buluyor, daha sonra dilekçe sonunlanınca bu işlemi biz yapmıyoruz, siz yeni dilekçe verin diyorlar. Yanlış dilekçe vermişsiniz diyorlar.
Devlet okuludur.Gercekten merak ettim, hangi okul bu?
Bu nasıl bir sistem, internet üzerinden dersi seçince zaten otomatik sisteme işlenmiyor mu? Anlamadım cidden. Dersi resmi olarak almayıp, sadece hocayla konuşup derse girebilir miyim filan dediyseniz bu sizin suçunuz, ordaki görevlilerin değil.2 sene önce başka bir işlem için, yaz okulunda aldığım dersi sisteme işlemeleri için tam 8 hafta uğraştım. Bu 8 hafta boyunca 2 günde 1 gidip işlemi yapmaları gerektiğini hatırlattım ve dekanlığa gidip 3 kere dekana durumu anlattım. Dekanlık uyarı yaptığı halde, benimle beraber gidip öğrenci işlerindeki memurla görüştüğü halde 8 haftanın sonunda anca işlemi yaptılar.
Annemin gidip konuşma konusunu belki acırlar, duygu sömürüsü işe yarar diye düşündüm.
Gerçekten normal konuşmak, hatırlatmak, dekanlıkla görüşmek işe yaramıyor.
İstanbul'da bir devlet üniversitesiGercekten merak ettim, hangi okul bu?
Hayır otomatik işlenmiyor. Öğrenci işleri personelinin bilgisayarından işlem yapılması gerekiyor.Bu nasıl bir sistem, internet üzerinden dersi seçince zaten otomatik sisteme işlenmiyor mu? Anlamadım cidden. Dersi resmi olarak almayıp, sadece hocayla konuşup derse girebilir miyim filan dediyseniz bu sizin suçunuz, ordaki görevlilerin değil.
Dönemin başında gireceğiniz dersi seçip ders kaydı yapmıyor musunuz. Ders kaydı yapmadan yoklama listesinde, sınav listesinde adınız çıkmaz ve derse girseniz bile o dersi almış sayılmazsınız.Hayır otomatik işlenmiyor. Öğrenci işleri personelinin bilgisayarından işlem yapılması gerekiyor.
Hocaların bilgisi var, ben ders kaydım yapılmasa bile girip, takip ediyorum dersi. Ama derse kayıt yaptırıp yapmayacakları, ne zaman yapacakları belli değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?