• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteki memurun yanlış bilgi verip neredeyse bir dönemimi yakması.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

EloraViolet

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2022
4.011
16.901
123
Tam başlıkta yazdığım sorunu yaşıyorum. Üniversitelerde öğrencilerin ders kayıtları, evrak işleriyle ilgilenen birimdeki öğrenci işleri çalışanları bana 3 haftadır sürekli yanlış bilgi vererek tam 3.5 haftamı boşa harcatmakla kalmayıp. Belki bir dönemimi yakacaklar, beni yanlış yönlendirdikleri için. Yani bir dönem tam 4 ay sadece bir ders için okula gidip gelmiş, mezuniyetim gecikmiş, kpss gibi sınavlara hazırlanma sürem, sınavlara girişim hep aksayacak. 4 ay uzamasa bile ders kayıtlarım gecikmiş olacak. Annem de kalp hastası, hayatta en çok istediği şeylerden biri benim mezun olup, tayinimin tamamlanmasını, iş başı yaptığımk görmek. Temmuz 2023 mezunum sıkıntı yok dedim evdekilere.

Elimde delil olmadığı için bir şikayette de bulunamam. Bulunsam da zaman geçmiş olacak. Çok üzgünüm arkadaşlar.

Nasıl iyi davransamda bu evrak işlerini tamamlamalarını sağlayabilirim sizce? Tatlı, börek mi yapsam? Hiç sesimi yükseltmedim onlara karşı zaten memur oldukları için sesimi yükseltsem, kabalık yapsam hakkımda işlem yapabilirler.

Annemden rica edip, biraz onun da zorlamasını düşünüyorum. Ama bilmiyorum ne yapsam.

Elbette kibarligi elden bırakmamak gerekir ama bu insanlar da bu tarz işlemleri halletmek için orada çalışıyorlar.

Nazik davranarak da sorunlarınızı çözebilirsiniz. Bağırıp çağırmanıza gerek yok. Bağırsanız da size işlem falan yapamazlar ayrıca. Siz o okulda öğrencisiniz. Haklıysanız sesinizi çıkarmanız lazım. Onlar sizin için çalışıyor zaten.

Ben doğru mu anladım? Siz üniversiteden mezun olacak yaşa gelmişsiniz ama okulunuzla ilgili bir sorun için anneniz mi öğrenci işleriyle görüşecek? Şu olayı yaşasam utancımdan yerin dibine girerdim heralde.
Ne alaka anneniz?.. İnsan gibi gidip sizin yanlış yönlendirmenizden dolayı bu şekilde oldu deyip bastıracaksınız. Baktınız olmuyor dekanla gidin görüşün. O insanlar niye var? Sorunumuzu çözmek için.

2 sene önce başka bir işlem için, yaz okulunda aldığım dersi sisteme işlemeleri için tam 8 hafta uğraştım. Bu 8 hafta boyunca 2 günde 1 gidip işlemi yapmaları gerektiğini hatırlattım ve dekanlığa gidip 3 kere dekana durumu anlattım. Dekanlık uyarı yaptığı halde, benimle beraber gidip öğrenci işlerindeki memurla görüştüğü halde 8 haftanın sonunda anca işlemi yaptılar.

Annemin gidip konuşma konusunu belki acırlar, duygu sömürüsü işe yarar diye düşündüm.

Gerçekten normal konuşmak, hatırlatmak, dekanlıkla görüşmek işe yaramıyor.

Nasıl bir hata yaptılar? Olmazsa Cimer'e yazın.

Sorunun ne olduğunu da yazarsanız?
Ben son sınıf öğrencisiyim, yaz okulunda 4. Sınıfta almam gereken dersi aldım, ve başarıyla geçtim. Ama öğrenci işleri sistemde dersi ben daha önce almamışım gibi gösteriyor. Bu başarılı olduğum ders yerine başka ders almam gerekiyor.

Aslında çok basit, bilgisayarda yapacakları bir eşleştirme var. Ama haftalardır neden yapılmıyor anlamıyorum.

Ben son sınıf öğrencisiyim, yaz okulunda 4. Sınıfta almam gereken dersi aldım, ve başarıyla geçtim. Ama öğrenci işleri sistemde dersi ben daha önce almamışım gibi gösteriyor. Bu başarılı olduğum ders yerine başka ders almam gerekiyor.

Aslında çok basit, bilgisayarda yapacakları bir eşleştirme var. Ama haftalardır neden yapılmıyor anlamıyorum.
Bu şekilde haftalardır neden yapılamadığını sordunuz mu öğrenci işlerine ?

Hasta kadın oraya gidip iki büklüm kendini acındırdığında içiniz rahat edecek mi yani?

Üniversite aynı zamanda kendi kendine yetebilmeyi öğrenme yeridir. Öyle olmuyorsa farklı bi şey deneyin ama tek başınıza çözün bunu. Diplomadan fazlasını aldığınızı göstermiş olursunuz.

Ben hayatımda ilk defa kendi başıma zorluklarla başa çıkmayı üniversitede öğrenmiştim annemde şaşırmıştı hatta. Benzer sorunu bende yaşadım ama uğraştım bi şekilde çözdüm. Bölüm hocalarıma soruyor yardım istiyordum o olmadı öğrenci işlerinde başka memurlar da var onlara soruyordum. Kendi başınıza halledin bence annenizi karıştırmayın böyle çözemezsiniz.

Bu şekilde haftalardır neden yapılamadığını sordunuz mu öğrenci işlerine ?
Sürekli farklı bir bahane sunuluyor. Bu işlemleri şu tarihlerde yapacağız diyorlar, o tarihlerle gidince dilekçe vereceksiniz diyorlar, dilekçenin sonuçlanması en az bir haftayı buluyor, daha sonra dilekçe sonunlanınca bu işlemi biz yapmıyoruz, siz yeni dilekçe verin diyorlar. Yanlış dilekçe vermişsiniz diyorlar.

Bence annenizi götürmeyin. Yaptıkları hatayı derhal çözmelerini talep edin hakkınızı kendiniz savunun. Bir arkadaşım üniversitesine zamanında dava bile açıp kazanmıştı. Korkmayın

Sürekli farklı bir bahane sunuluyor. Bu işlemleri şu tarihlerde yapacağız diyorlar, o tarihlerle gidince dilekçe vereceksiniz diyorlar, dilekçenin sonuçlanması en az bir haftayı buluyor, daha sonra dilekçe sonunlanınca bu işlemi biz yapmıyoruz, siz yeni dilekçe verin diyorlar. Yanlış dilekçe vermişsiniz diyorlar.
Danışman hocaniz yok mu durumu anlatabilirsiniz

Dekanlığa gidin, şikayette bulunun mutlaka. Bir de CİMERe yazın.

Danışman hocaniz yok mu durumu anlatabilirsiniz
Danışman hocamın da bu asıl almam gereken dersin hocasının da bilgisi var konudan. Hatta danışman hocam telefonla arayıp görüştü öğrenci işleri memuru ile "tamam halledeceğiz, mutlaka yanımıza gelsin" diyorlar danışmana, ama iş yapılmıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back