• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite??

axi___

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
400
33
118
A.B.D.
böyle bir konuyu nereye açsam bilemedim dert degil benimki merak aslında.. biraz önce akide arkadasın konusunu okuyunca üniversiteden laf açılınca bende sormak istedigim soruları sormak istedim.. ben liseden bu yıl mezun oldum 2.kez öss ye hazırlanıyorum kısmetse bu yıl iyi bir bölüm kazanırım gibime geliyor(psikoloji istiyorum bu arada) benim merak ettigim üniversiteye gittiginde nasıl bir ortam seni bekler sana ne gibi fayda saglar.. ben kendime bakınca hala küçük görünüyorum gibime geliyor bir de cok zayıfım o yüzden de fizik olarak kendimi küçük hissediyorum. ne biliym ünv.ortamı nasıl filan hiç bilmiyorum acaba arkadasım olur mu filan düşünüyorum :) asosyal degilim arkadas cevrem coktur ama ünv.den nedense tedirginim.. ben daha küçügüm filan gibi düşünüyorum. hemde biraz motive olmuş olurum bazen umutsuzluga kapılıyorum kazananmam filan diye..biraz bilgi verirseniz cok sevinirim.. tşk.ler şimdiden..

kucuk filan degilsin canim merak etme. universite istemedigin kadar arkadasin olacak. bu donemde kurulan arkadasliklar senelerce decam ediyor. daha olgun, daha aklibasinda olacaksin, kuracagin arkadasliklar da oyle... universite egitim hayatinin en guzel donemi bence... insallah iyi bir okula girersin. tadini cikar!

mambaa inş.cok güzel olur.. aslında cok heyecanlanıyorum nasıl bir ortama girecegim filan die.. bir de kazansam nasıl heyecan yaparım şimdiden böyleyim.. her an düşünüyorum hangi ünv.kazanacagım yurt iyi olur mu fian die.. umarım sınavda bi aksilik yaşayıpta kötü bir yer kazanmam..

büyü de öyle git o zaman :lepi:

üniversitede nasıl bi hayat yaşayacağın seçtiğin şehire ve bölüme göre değişir:kahve:

okul bittikten sonra büyük ihtimal değişirsin... mesela şu kendine güvensizliğin gider

üniversite ortamı kurtlar sofrası...:1ninca: dikkatli olmak gerek her açıdan

navb yorumunu okuyunca güldüm.. öyle kendime güvensizlikten degil merak ediyorum.. bi de her türden insan filan diyolar ya.. evet bide herkes gercekten cok degişiyor ya nasıl bir ortam gercekten merak ediyorum..

fiziken vs. olarak küçüklüğünü kafana takma.
millet fizigine bakınca üniye gittiğine şaşırsın bırak biras kaydirigubbakcemile4

bence kolayca arkadaşllıklar edinceksindir

axicim ben üniversiteye başladığımda okadar küçük görünüodumki, bide çok zayıftımmmm..hep derdim lise öğrencisi gibi duruorum..

ancak üniversiteye gittiğimde büyüyüverdim birdenmafoldumben 1.2 sınıftaki fotoğraflarıma bakınca şaşırmaya başladım... ayrıca çevremdeki hemen hemen herkes benim gibiydi..

ortam olarakta merak etme hemen bi arkadaş çevresi oluşuo kendiliğinden,hatta önce kalabalık bi grup şeklinde takılıosun, aradan aylar geçtikçe yaprak dökümü yaşanıo :delphin:

yapman gereken arkadaşlarını düzgün seçmen, yoksa öğrenci çok tanışmak için , önemli olan okulunu engellemiycek senin hayatını düzenini bozmıcak kişilerle muhattap olman..

ama herşeyden önce şimdilik bunlarla kafanı yorma, derslerini hallet gerisi gelio zaten kendiliğinden..

magiclowe tşk.ederim yorumun için.. inş.bende senin gibi olurum kendimdeki degişimleri fotolarda anımsarım :))

inan sana sadece şunu söliyeyim liseden farkı yok sadece dersleri agır o kadar haa birde biraz daha rahat olursun hepsi o yalnız şu var ilk yılki arkadas gruplarına pek inanma hepsi 2 ve üçüncü sınıfta bozulur hatta 1 in sonunda bile bozulmaya baslaar kendi capında küçüklü gruplar oluşur sende elbet bunalrın birinini içinde yer alırsın sonra katıldıgın gruptaki bazı arkladaslarından kazıgı eyrsdin bunalr sana ders olur son iki yada 1 yıl artık arkadaslıktan cıkıp dostluk mertebesine ulasacagın insanlarla birlikte olursun haa buda kesin deildir canım insan oğlu bu oda her an kazık atabilir sana yani özetle demem gereken şu yabancı bi yere okumaya gidersin senin senden başka arkadaşın dostun olmaz canım bunu bööle bil sen şimdi önce sınavına calış diğerlerini kazandıktan sonra düşünürsün bu kadar kafana takma bence herşey yoluna girer zemuszemus

kendini küçük hissediyosan ilk gitmen gereken yer üniverste zaten sengözlerimebaksanab
her açıdan büyütüyor seni merak etme.bu tedirginliğin endişen yersiz.her şey o kadar doğal ve senin dışında gelişiyo ki sen bile şaşıyosun kaydirigubbakcemile2
inşallh kazanır da gidersin ama sen bi de mezun olduktan sonra gör :oklava: asıl endişe o zaman başlasın kötükedihüsokötükedihüso

navb yorumunu okuyunca güldüm.. öyle kendime güvensizlikten degil merak ediyorum.. bi de her türden insan filan diyolar ya.. evet bide herkes gercekten cok degişiyor ya nasıl bir ortam gercekten merak ediyorum..

evet her türden insan, ayrı ayrı şehirlerden kültürlerden gelmiş yüzlerce insan

her kapıdan ayrı bir manzara çıkıyor... bakmanın yanında görmesini de bilirsen güzel faydalanırsın oradaki insan manzaralarından buyrunnnnnnnnn

bunu yaşayınca anlarsın anca , burdan merakını gideremeyiz ki axi___:lepi:

aama seçimlerine dikkat et yerimseniben

üniversite hayatı,gerçek hayatın stajerliği gibi bir şey.
çok güzel unutamayacağın anıların olur.
arkadaşlarını iyi seçersen sonuna kadar arkadaşlık edebiliceğin kişiler olur.
ama insanların,azıcık paraya herşeylerini feda edeceklerini de görürsün,
ikiyüzlü insanlar olur.bütün erkekler peşindedir.üniversitelisin ya özgürce onlarla buluşabilirsin,konuşabilirsin tek istedikleri budur çünkü.çok dikkat etmen gerekir bu konulara.
hocalarına yalakalık yapan öğrenciler,öğrencilerini sınavda bırakmakla tehdit eden hocalarla mücadelen hiç bitmez.
değişik siyasi guruplar,örgütler,cemaatler hiç bulaşma derim canım.onlardan da korkma çünkü onları tanımak bir ayrıcalık olacaktır senin için.
insanların nasıl yüzüne gülüpte sırtından vurabileceklerini göreceksin.benim başıma gelmedi,senin de gelmez inşallah,ama arkadaşlarının gelecektir.
ne olursan ol,vicdanını rahatsız edecek işlerden kaçın,kendin ol,iyi insan ol,kimseyi kırma,arkadaşlarını çok iyi seç.
şöyle özetleyim,
kendine ve değerlerine sahip çık.

üniversite yalnızca meslek edinmek için okunmaz.. ünversite insanın kişiliğini oturtan bi messesedir ve akademik kazanımlar bunun yanında çok daha küçük kalır..

herkesin yorumlarına tşk.kür ederim herkes kendi deneyimlerinden ve bildiklerinden yaşadıklarından bişeyler yazmıs bunları bilmek cok iyi geldi bana.. ben ünv.sadece psk.okumak için istiyorum baska bişey için istemiorum ama son zamanlarda hocalarım hep kendini geliştirmk için ve insanları tanıyıp ayakta durman için cok iyi olacak gibi şeyler söylediler o yüzden bunları merak etmeye basladım.. bir de ben g.antepte oturuyorum evin tek kızıyım ailemden ayrılmakta istemiorum ünv.yi burda okusam nasıl olur? yani aileyle aynı şehirde okumak mı yoksa illa baska şehire gitmek mi gerekir? hani psk.pdr gibi bölümlerde ünv.cok önemli degil kendini geliştirmen lazım.. ben öyle aman aman baska sehire gidiymde özgür oluym filan istemiorum zaten burda da istedigim zaman arkadaslarımla cıkabiliyorum ha gece cıkmıyorum oda benim için bi eksiklik degil.. aynı şehirde okumak hakkında ne düşünüyorsunuz?

herkesin yorumlarına tşk.kür ederim herkes kendi deneyimlerinden ve bildiklerinden yaşadıklarından bişeyler yazmıs bunları bilmek cok iyi geldi bana.. ben ünv.sadece psk.okumak için istiyorum baska bişey için istemiorum ama son zamanlarda hocalarım hep kendini geliştirmk için ve insanları tanıyıp ayakta durman için cok iyi olacak gibi şeyler söylediler o yüzden bunları merak etmeye basladım.. bir de ben g.antepte oturuyorum evin tek kızıyım ailemden ayrılmakta istemiorum ünv.yi burda okusam nasıl olur? yani aileyle aynı şehirde okumak mı yoksa illa baska şehire gitmek mi gerekir? hani psk.pdr gibi bölümlerde ünv.cok önemli degil kendini geliştirmen lazım.. ben öyle aman aman baska sehire gidiymde özgür oluym filan istemiorum zaten burda da istedigim zaman arkadaslarımla cıkabiliyorum ha gece cıkmıyorum oda benim için bi eksiklik degil.. aynı şehirde okumak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kardesim burada okudu, ben ailemden ayri...
Ah diyorum keske ben de gitmeseydim..

benim yeniden üni okuma şansım olsa şehirdışı tercih ederdim.. aileden biraz ayrı kalmak iyidir diye düşüüyorum.. tabii maddi koşullarınız da uygunsa, yoksa sırf bunun uğruna aileyi zor duruma sokmak lazım.. aile yanında okumak ne aıdan iyi olur, ev işiyle uğraşmıyorsun, herşeyin hazır oluyor, başka da yok.. psikoloj çok güzel bir bölüm grçekten, umarım puanın yeterli gelir..

maddi acıdan bir problem yok cok şükür.. ama ben ailemden ayrı olmayı istemiorum hiç.. ne biliym hani tek kızım belki o yüzden annem babam hasta olsa yanlarında olamıcam diyorum sevinçlerinde üzüntülerinde evin içindeki gibi yanlarında olamıcam böyle düşününce hiç dışarıya gitmeyi istemiyorum.. kararsızım bu konuda..

o zaman şu an ailenin yanında oku

yüksek lisansı başka yerlerde yaparsn :lepi:

iyi bir okul her zaman iyidir...

navb herzaman bir secenek var diosun yani :)) hiç istemiorum ailemden ayrılmayı.. inş.antebi kazanırım ya :))

Back