• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite??

Sevgili Axi;
Önce sana kocaman öpücükler yolluyorum. 16 yaşında kocaya kaçmaktan bahseden, 18 yaşında sevgilisi evlilik teklif etmiyor diye dertlenen öyle çok üye gördüm ki burada. Yani nesilden hiç umudum kalmamıştı. Benim umutlarımı tazeledin. Teşekkür ederim.
Şimdi bak önce şunu söyleyeyim, hayatının en güzel dört ya da beş yılını geçireceksin. Bunu baştan böyle bil. kaydirigubbakcemile4
Kimliğini kazandığın, senin hamur gibi şekillendiğin, hayatı öğrendiğin, kendini tanıdığın zamanlar olacak bunlar. Yine bu dönemde daha sonra da sürecek kocaman bir çevre edineceksin. Üniversite arkadaşlığı lise arkadaşlığına benzemez, meslek grubu aynı olduğu için sağlam dostluklar kurarasan ortak noktalar süreceği için ömür boyu sürecek dostluklar kazanırsın.
Ha tabi gül bahçesi olmayacak herşey. Parasız kalacaksın, kazık yiyeceksin, aşık olup sürüneceksin. mafoldumben kaydirigubbakcemile3 ınek gibi çalışman gerekirken kampüste çimlere yayılıp vicdan azabı çekeceksin ya da herkes çimlere yayılırken ineklemek zorunda oldupun için hırsından çatlayacaksın. Ama büyüyeceksin, öğreneceksin. Bir sürü deneyim katacaksın kumbarana. ıyi günlerin de kötü günlerin de senin hazinen olacak sonraki hayatında.
Ama şu var, yaşarken güzel gelen şeyleri hep harika duygularla hatırlayacaksın da yaşarken çok kötü dediğin şeyleri bir gülümseme ile anacaksın sonra. Bu da bize doğanın bir ödülü, iyiyi hatırlamaya yatkınız. yerimseniben
Önerin olur mu dersen, olur elbet. Bilinçli bir kızsın bu belli. Üniversite ortamında ne tamamen eğlenceye, boş muhabbete ver kendini, ne de sadece derse, sınava. Bence yapman gereken üç temel şey var: Bir; okulunu layıkıyla bitirmek, mesleğinde iyi olmak için temellerini sağlam atmak. ıki; bir daha geri gelmeyecek yıllarında iyi vakit geçirmek, aşkı, dostluğu, paylaşımı, eğlenceyi sonuna kadar yaşamak ve hissetmek. Üç; sadece akademik olarak değil entelektüel olarak da kendini geliştirmek. Bu ülkenin dolu beyinlere, kitap okuyan gençlere çok ihtiyacı var. Sadece mesleğine yönelik akademik bilgileri çok iyi öğrenmek yetmez bir üniversite öğrencisine. Üniversiteli olmak bir bütündür. Sadece çok ders çalışarak ya da sadece tiky muhabbeti yaparak, ya da ders çalışıp boş zamanlarında tabir caizse Özcan Deniz dizileri izleyerek heba etme lüksün yok zamanını. Dünyadan haberin olsun, algıların açık olsun. Kütüphanede herşey bedava, gazeteni, kitabını oku; seminerleri, kursları, panelleri kaçırma; dünya mesleleri hakkında konuşabileceğin arkadaşların olsun. Dünyanın gittiği yer hakkında fikrin olsun. Bazı siyasi gruplar (her tür görüşten) ilk başta çekmeye çalışacaktır, onlardan uzak dur; kendi fikrini ve dünya görüşünü kendin kur. Ama Türkiye'nin gidişatından, meselelerinden de bihaber olma. Bu hem senin özel hayatında da iş hayatında da kendini geliştirmen, diğerlerinden farklı ve bir adım önde olabilmen için gerekli, hem de bütün gençlerin bunun sorumluluğunu taşıması ülkemiz için gerekli.
Çok sevdim seni, böyle heyecanlı görmek, yaşına yakışır heyecanlarına ortak olmak çok keyif verdi.
Kendine iyi bak, kolay gelsin.

Sevgili Axi;
Önce sana kocaman öpücükler yolluyorum. 16 yaşında kocaya kaçmaktan bahseden, 18 yaşında sevgilisi evlilik teklif etmiyor diye dertlenen öyle çok üye gördüm ki burada. Yani nesilden hiç umudum kalmamıştı. Benim umutlarımı tazeledin. Teşekkür ederim.
Şimdi bak önce şunu söyleyeyim, hayatının en güzel dört ya da beş yılını geçireceksin. Bunu baştan böyle bil. kaydirigubbakcemile4
Kimliğini kazandığın, senin hamur gibi şekillendiğin, hayatı öğrendiğin, kendini tanıdığın zamanlar olacak bunlar. Yine bu dönemde daha sonra da sürecek kocaman bir çevre edineceksin. Üniversite arkadaşlığı lise arkadaşlığına benzemez, meslek grubu aynı olduğu için sağlam dostluklar kurarasan ortak noktalar süreceği için ömür boyu sürecek dostluklar kazanırsın.
Ha tabi gül bahçesi olmayacak herşey. Parasız kalacaksın, kazık yiyeceksin, aşık olup sürüneceksin. mafoldumben kaydirigubbakcemile3 İnek gibi çalışman gerekirken kampüste çimlere yayılıp vicdan azabı çekeceksin ya da herkes çimlere yayılırken ineklemek zorunda oldupun için hırsından çatlayacaksın. Ama büyüyeceksin, öğreneceksin. Bir sürü deneyim katacaksın kumbarana. İyi günlerin de kötü günlerin de senin hazinen olacak sonraki hayatında.
Ama şu var, yaşarken güzel gelen şeyleri hep harika duygularla hatırlayacaksın da yaşarken çok kötü dediğin şeyleri bir gülümseme ile anacaksın sonra. Bu da bize doğanın bir ödülü, iyiyi hatırlamaya yatkınız. yerimseniben
Önerin olur mu dersen, olur elbet. Bilinçli bir kızsın bu belli. Üniversite ortamında ne tamamen eğlenceye, boş muhabbete ver kendini, ne de sadece derse, sınava. Bence yapman gereken üç temel şey var: Bir; okulunu layıkıyla bitirmek, mesleğinde iyi olmak için temellerini sağlam atmak. İki; bir daha geri gelmeyecek yıllarında iyi vakit geçirmek, aşkı, dostluğu, paylaşımı, eğlenceyi sonuna kadar yaşamak ve hissetmek. Üç; sadece akademik olarak değil entelektüel olarak da kendini geliştirmek. Bu ülkenin dolu beyinlere, kitap okuyan gençlere çok ihtiyacı var. Sadece mesleğine yönelik akademik bilgileri çok iyi öğrenmek yetmez bir üniversite öğrencisine. Üniversiteli olmak bir bütündür. Sadece çok ders çalışarak ya da sadece tiky muhabbeti yaparak, ya da ders çalışıp boş zamanlarında tabir caizse Özcan Deniz dizileri izleyerek heba etme lüksün yok zamanını. Dünyadan haberin olsun, algıların açık olsun. Kütüphanede herşey bedava, gazeteni, kitabını oku; seminerleri, kursları, panelleri kaçırma; dünya mesleleri hakkında konuşabileceğin arkadaşların olsun. Dünyanın gittiği yer hakkında fikrin olsun. Bazı siyasi gruplar (her tür görüşten) ilk başta çekmeye çalışacaktır, onlardan uzak dur; kendi fikrini ve dünya görüşünü kendin kur. Ama Türkiye'nin gidişatından, meselelerinden de bihaber olma. Bu hem senin özel hayatında da iş hayatında da kendini geliştirmen, diğerlerinden farklı ve bir adım önde olabilmen için gerekli, hem de bütün gençlerin bunun sorumluluğunu taşıması ülkemiz için gerekli.
Çok sevdim seni, böyle heyecanlı görmek, yaşına yakışır heyecanlarına ortak olmak çok keyif verdi.
Kendine iyi bak, kolay gelsin.
öncelikle zaman ayırıp yorum yaptıgınız için cok teşekkür ederim gercekten okurken cok büyük zevkle ve mutlulukla okudum.. benim için kullandıgınız kelimeler cok hosuma gitti.. şunuda belirteyim ki benimde bir erkek arkadasım var ve benimde dertlendigim zamanlar oluyor ama sizin dediginiz gibi kaçmakmış evlilikmiş filan uzak şeyler şuan bana :)) anlattıklarınızla cok heyecanlandım bir an önce ünv.okumak istiyorum böyle kendimi o ortamda hayal etmek bile cok hoşuma gidiyor.. bir an önce kazanmam gerek benim bu sınavı :))

öncelikle zaman ayırıp yorum yaptıgınız için cok teşekkür ederim gercekten okurken cok büyük zevkle ve mutlulukla okudum.. benim için kullandıgınız kelimeler cok hosuma gitti.. şunuda belirteyim ki benimde bir erkek arkadasım var ve benimde dertlendigim zamanlar oluyor ama sizin dediginiz gibi kaçmakmış evlilikmiş filan uzak şeyler şuan bana :)) anlattıklarınızla cok heyecanlandım bir an önce ünv.okumak istiyorum böyle kendimi o ortamda hayal etmek bile cok hoşuma gidiyor.. bir an önce kazanmam gerek benim bu sınavı :))

Erkek arkadaşın tabi ki olacak tatlım. Yaşının ilişkisini yaşarsan bu sana eksi değil, artıdır. Sadece saplanıp kalma, daha başındasın yolun, gitmediği yerde zorlama, sürer giderse de ne mutlu size. Ama zaten sen bunların bilincindesin.
Hadi o zaman bakalım, başarılar sana. Kazandığında bu konu belki güncelliğini kaybetmiş olur ama sen bana bir mesaj atarsın umarım. kaydirigubbakcemile3

kazandıgımıda ayrı bir başlıkta duyuracagım.. ama size özel msj atarım.. gercekten cok iyisiniz cok teşekkürler.. :enbuyukkk:

aaah üniversite yılları aaah :)))
ne kadar sanslisin biliyomusun :)) tekrar oku deseler bı daha bı daha bı daha okurum..hatta belki bı daha okuycam :))
tinkerbelle o kadar güzel yazmış ki daha ne denir üstüne bilemedim :)) zaten benden sana tavsiye tinkerbelle her zmaan çok güzel çok doğru yazılar yazar :)) su sitede fikirlerine ve görüşlerine saygı duydugum,özenle okuduğum,ders aldığım sayılı kisilerdendir..herzamanki gibi çok doğru ve güzel yazmış..
bunun üstüne sadece sana basarılar diliyebilirim :)) o guzl yıllarının kıymetini bil :) bu arada bende ailesinin yanında okuyup pişman olmayanlardanim :))

ne kadar sanslisin biliyomusun :)) tekrar oku deseler bı daha bı daha bı daha okurum..hatta belki bı daha okuycam :))
tinkerbelle o kadar güzel yazmış ki daha ne denir üstüne bilemedim :)) zaten benden sana tavsiye tinkerbelle her zmaan çok güzel çok doğru yazılar yazar :)) su sitede fikirlerine ve görüşlerine saygı duydugum,özenle okuduğum,ders aldığım sayılı kisilerdendir..herzamanki gibi çok doğru ve güzel yazmış..
bunun üstüne sadece sana basarılar diliyebilirim :)) o guzl yıllarının kıymetini bil :) bu arada bende ailesinin yanında okuyup pişman olmayanlardanim :))
cok teşekkür ederim inş. burda kazandıgım yer hakkında da konusuruz gercekten cok iyisiniz tşk.ederim..

Utandırmayın beni, teşekkür ederim iltifat bunlar.

tinkerbelle gerçekten çok güzel yorum yapmışsın tebrikler
bu siteyi bi kere daha sevdim bu topiği görünce,hem seninki gibi böyle umut dolu güzel yorumlar hem kötü şeylere karşı benim başıma gelen olaylar olsun üniversiteye gidecek olan arkadaşı hayata hazırlayacaktır kaydirigubbakcemile5

böyle bir konuyu nereye açsam bilemedim dert degil benimki merak aslında.. biraz önce akide arkadasın konusunu okuyunca üniversiteden laf açılınca bende sormak istedigim soruları sormak istedim.. ben liseden bu yıl mezun oldum 2.kez öss ye hazırlanıyorum kısmetse bu yıl iyi bir bölüm kazanırım gibime geliyor(psikoloji istiyorum bu arada) benim merak ettigim üniversiteye gittiginde nasıl bir ortam seni bekler sana ne gibi fayda saglar.. ben kendime bakınca hala küçük görünüyorum gibime geliyor bir de cok zayıfım o yüzden de fizik olarak kendimi küçük hissediyorum. ne biliym ünv.ortamı nasıl filan hiç bilmiyorum acaba arkadasım olur mu filan düşünüyorum :) asosyal degilim arkadas cevrem coktur ama ünv.den nedense tedirginim.. ben daha küçügüm filan gibi düşünüyorum. hemde biraz motive olmuş olurum bazen umutsuzluga kapılıyorum kazananmam filan diye..biraz bilgi verirseniz cok sevinirim.. tşk.ler şimdiden..
üniversite yıllarım en güzel yıllarımdı diyebilirim. çok güzel arkadaşlıklar edindim. hala devam eden.üniversite ayrı bir kültür verir insana, ufkunu geliştirir
o ortamı solumak bile başkadır,...daha sosyal olursun ...

gercekten bu site bambaşka ya.. bir de ben insanların böyle yaşadıklarını filan dinleyince gercekten umutlu oluyorum kulaktan dolma degilde yaşanmışlıklar daha da insanı umutlandırıyor ders aldırıyor insana..tinkerbelle senin için söylenenler iltifat degil gercekler bence.. seni tanımıyorum ama şu yaptıgın yorumla kişiliginin herkesi örnek olması gerektigi belli..

okypete yorumun için tşk.ederim. inş.benimde sizin gibi dostlularım olur.. keşke herkes ünv.yıllarındaki yaşında kalsa hiç yaşlanmasa :) ama annem annem olarak kalsa :))

herşey güzel olur merak etme. insanın kendini en çok geliştirdiği ortamdır üniversite ortamı. farklı insanlar tanışırsın, daha önce hiç katılmadığın etkinliklere katılırsın, kısacası hem eğitim alır hem de çok eğlenirsin kaydirigubbakcemile2

böyle bir konuyu nereye açsam bilemedim dert degil benimki merak aslında.. biraz önce akide arkadasın konusunu okuyunca üniversiteden laf açılınca bende sormak istedigim soruları sormak istedim.. ben liseden bu yıl mezun oldum 2.kez öss ye hazırlanıyorum kısmetse bu yıl iyi bir bölüm kazanırım gibime geliyor(psikoloji istiyorum bu arada) benim merak ettigim üniversiteye gittiginde nasıl bir ortam seni bekler sana ne gibi fayda saglar.. ben kendime bakınca hala küçük görünüyorum gibime geliyor bir de cok zayıfım o yüzden de fizik olarak kendimi küçük hissediyorum. ne biliym ünv.ortamı nasıl filan hiç bilmiyorum acaba arkadasım olur mu filan düşünüyorum :) asosyal degilim arkadas cevrem coktur ama ünv.den nedense tedirginim.. ben daha küçügüm filan gibi düşünüyorum. hemde biraz motive olmuş olurum bazen umutsuzluga kapılıyorum kazananmam filan diye..biraz bilgi verirseniz cok sevinirim.. tşk.ler şimdiden..

canım benn çok minyon tipliyim hala lise çağında bıle görünmüyorum. bi de 1 yaş küçük başladım okula o yüzden kımse ınanmıyor üni. okuduğuma. 90 doğumluyum ve 3. sınıftaym :/
kendımı ilk başlarda çok küçük hıssedıyodum ama sorun olmuyor üzülme. aa yaşını hiç göstermıyosun dıyolar mutlu oluyorum artık :))

Back