• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite??

çözüme odaklandığın sürece her zaman başka br seçenek görürsün

hayırlısıile antep olsun diye dua et :dance:

maddi acıdan bir problem yok cok şükür.. ama ben ailemden ayrı olmayı istemiorum hiç.. ne biliym hani tek kızım belki o yüzden annem babam hasta olsa yanlarında olamıcam diyorum sevinçlerinde üzüntülerinde evin içindeki gibi yanlarında olamıcam böyle düşününce hiç dışarıya gitmeyi istemiyorum.. kararsızım bu konuda..

ailenin yanında okumanın birçok avantajı var tabiki..ailende biraz daha anlayışlı olursa mükemmel olur diyebilirm..

ben ailemin yanında okudum.. ailem anlayışlıydı.. hem üniverisite ortamını, hemde bu ortamı dışardada yaşamam onlar için sıkıntı olmadı.. nasılmı? mesela arkadaşlarımla dersten sonra toplanıp birşeyler içmeme, sinemaya gitmeme, evde kalan kız arkadaşlarımda kalmama karışmadılar.. belli saati aşmadıktan sonra aramızda da hiçproblem yaşanmadı..

başka şehire gitsen:

yurt ayarlamak zorundasın.. genelde devlet yurtlarında odada en az 6 kişi yaşıyor.. 6 kişiyle yaşayacaksın.. bazen anlaşmazlıklar olur.. senin çok uykun varken diğer iki arkadaşın o ssatlerde konuşmak isteyebilir mesela.. her bir eşyanı kilit altında tutmalısın.. mazallah hırsızlık olaylarıda yaşanıyormuş çünkü..oda arkaşlarını sevmeyebilirsin.. bu tam bir felaket olur.. gruplaşmalar olur vs vs..

yurt çıkmadı diyelim.. evde kalmak zorundasın.. ev faturası, ev işi vs.. kısaca herşey sana bakıyor.. kendi ekonomini kurup ona göre davranmalısın..ev işleride artısı bunun..

artı avantajları ise: bir evin geçimini nasıl sağlayabileceğin, alacağın parayı nasıl kullanacağın konusunda tecrübe sahibi olursun.. istediğin saatte gelirsin evine.. istediğin arkadaşını misafir edebilirsin evinde..

fırsatın varsa ailenin yanında oku bence..
hepsini yaşadım,lisede ailemden uzaklaşmak istedim,tek istediğim istanbuldan ailemden uzak okumaktı...izmiri yazdım kazandım teyzemin yanına gittim
1 sene kaldım sonra Yurda çıktım mecburen,devlet yurdunun karmaşasını zorluğunu yaşadım.
Eve çıktım ailemin maddi durumu kötüleşince hem okudum hem çalıştım.bi sabah uyandığımda ev arkadaşım dediğim insan evin perdelerini bile söküp gitmişti.
Böyle şeylere hazırlık olacaksın şehir dışında okursan.
ıyi yanlarıda yok değil.O eğlence,tanıdığın binlerce arkadaş,son ekmeğini bile paylaşıyosun yeri geldiğinde.
Ben gitmeden önce aynı senin gibiydim,çok güzel anıları oluyo insan büyüyo üniversiteye gidince...

canım sen gittiginde kimsenin arkadası olmayacagı için hemen kaynasıverirsiniz ama sana tavsiyem güvenme hemen kimseye ünv deki arkadaslıkların çoğu çıkar üzerine kurulu ben öyle gördum baskasını bilemem
bende antepte okudum ayrıca dolu dolu 5 senem geçti ev arkadasım yüzünden karakollukta oldum gece yarıları hastanelere de tasıdım bende gitmeden önce çocuk gibi hissediyordum kendimi ama o 5 senede ben 10 yas ilerledim özellikle antepte okudugum için söylüyorum çünkü çoğu şeye ayak uydurmak zorunda kaldım saçım kızıl diye küfürde duydum akşam ünv içinde tacizede uğradım bahar şenliklerinde manganın konserine gelmiş 50 yaş üzeri teyzelerin hakaretinede uğradım alışverişte antepliye 50 öğrenciye 100 tl dedikleride oldu öğrenciyi özellikle yabancıları kabullenmeyen bir şehir bence kimse üzerine alınmasın ama antep dısında biyerde okusam daha iyi olurdu gibi geliyor umarım istedigin bölümü kazanırsın canım ama sana tavsiyem ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmek istiyorsan il dısında oku

Son düzenleme:
harika bir 4 yıl geçirirsin canım
istediğin bölüme kayıt olduğun gün hayatında çok güzel günler başlar inşaallah
elbet kendi kafana uygun arkadaşlar bulabilirsin
ben ünv de arkadaşlıkların gelip geçici olduğunu düşünürdüm
öyle değilmiş
çok sevdiğim dostlarım oldu inanıyorum ki bir ömür bitmeyecek dostluklar kurdum
senin için de her şey güzel olur umarım

Ailenden ayrılmak istemiyorsan inşallah antepte kalırsın
ben de ailemin yanında okudum
şehir dışına göre bir çok avantajı var
şehir dışına giden bir çok kişi önce yurtta kalıyor sonra eve çıkıyor
ailenin yanında sorumluluk alma gibi bir problemin yok
kendini okuluna ve derslerine veriyorsun
onları görmek için tatilleri dört gözle beklemiyorsun
okulunu bitirmen için büyük özveride bulunuyorlar
biliyorsun ki başına bir dert gelse annen ve baban yanında
hastalansan annen yanında
düzenli hayatın devam ediyor
bunun yanı sıra şehir dışında da okumanın faydaları var tabi
evde kalırsan bir evi nasıl idare edebileceğini öğreniyorsun
bazı önemli sorumlulukları küçük yaşta üzerine alıp daha sonra özellikle evlendiğinde zorluk çekmiyorsun
bir çok arkadaşım ailesinden ayrı okudu
yaşadıkları zorluklara bire bir şahit oldum ama bir yandan da seviyorlardı
bir tür çelişki yaşıyorlardı yani :)
mesela bir arkadaşım istanbuldan konyaya gitti
ilk başta ne yapıcam ben orada alışamam edemem diyordu
bu yıl mezun oldu
istanbula dönüşü çok zor oldu
alışmıştı çünkü
şimdi okulunu ve arkadaşlarını çok özlüyor
ama ben üniversiteye takrar gitsem yine ailemin yanını tercih ederdim

ben ailemin yanında okumadım.
bunun avantajları da var,dezavantajları da var.
ben bir kız çocuğunun ailesinin yanında üniversite okuması taraftarıyım.
ama bir ev nasıl idare edilebilir,nasıl yemek yapılabilir,komşu ilişkileri, bu konularda tecrübe kazanırsın.
benim bir komşum var hala görüşürüz.
maalesef üniversite lise gibi değil istediğin şehri seçmek zor oluyor. ösym'nin bir süpriziyle karşılaşabilirsin.
ama gaziantep'in puanları düşük galiba.pek bilgim yok.belki kazanabilirsin.
hakkında hayırlısı olsun canım.

iş seyahatinde pansiyonda kalmamız gerekti ben sigara içmiyorum bildiği için i arkadaşımın

ikisi yani ailenin yanında okumuş birde ailenin yanında okumuyanlar vardı onlar sigara içiyorlardı
yalnız okumak yalnız ayaklarının üstünde durmak herkese göre değil
gibi sanki

ailenin yanında okumanın birçok avantajı var tabiki..ailende biraz daha anlayışlı olursa mükemmel olur diyebilirm..

ben ailemin yanında okudum.. ailem anlayışlıydı.. hem üniverisite ortamını, hemde bu ortamı dışardada yaşamam onlar için sıkıntı olmadı.. nasılmı? mesela arkadaşlarımla dersten sonra toplanıp birşeyler içmeme, sinemaya gitmeme, evde kalan kız arkadaşlarımda kalmama karışmadılar.. belli saati aşmadıktan sonra aramızda da hiçproblem yaşanmadı..

başka şehire gitsen:

yurt ayarlamak zorundasın.. genelde devlet yurtlarında odada en az 6 kişi yaşıyor.. 6 kişiyle yaşayacaksın.. bazen anlaşmazlıklar olur.. senin çok uykun varken diğer iki arkadaşın o ssatlerde konuşmak isteyebilir mesela.. her bir eşyanı kilit altında tutmalısın.. mazallah hırsızlık olaylarıda yaşanıyormuş çünkü..oda arkaşlarını sevmeyebilirsin.. bu tam bir felaket olur.. gruplaşmalar olur vs vs..

yurt çıkmadı diyelim.. evde kalmak zorundasın.. ev faturası, ev işi vs.. kısaca herşey sana bakıyor.. kendi ekonomini kurup ona göre davranmalısın..ev işleride artısı bunun..

artı avantajları ise: bir evin geçimini nasıl sağlayabileceğin, alacağın parayı nasıl kullanacağın konusunda tecrübe sahibi olursun.. istediğin saatte gelirsin evine.. istediğin arkadaşını misafir edebilirsin evinde..
benim ailemde öyle zaten anlayışlıdırlar bu konuda zaten diyorum ya ben istedigim herseyi şimdide yapıyorum öyle bir özgürlük istegim yok eglenmeyide gece dısarı cıkmak vakitsiz gelmek gibi algılamadıgımdan dolayı antepte okumayı istiyorum.. söylediklerin gercekten dogru yasayan birinin agzından duyunca daha da kararlı oluyorum.. tşk.ederim yorumların için..

ben ailemin yanında okumadım.
bunun avantajları da var,dezavantajları da var.
ben bir kız çocuğunun ailesinin yanında üniversite okuması taraftarıyım.
ama bir ev nasıl idare edilebilir,nasıl yemek yapılabilir,komşu ilişkileri, bu konularda tecrübe kazanırsın.
benim bir komşum var hala görüşürüz.
maalesef üniversite lise gibi değil istediğin şehri seçmek zor oluyor. ösym'nin bir süpriziyle karşılaşabilirsin.
ama gaziantep'in puanları düşük galiba.pek bilgim yok.belki kazanabilirsin.
hakkında hayırlısı olsun canım.
antebi zaten pdr bölümü olursa istiyorum onunda puanı yüksek zaten iş açısından sorun olmaz.. şuan için kendime güveniyorum netlerim filan iyi o yüzden şimdiden karar vermeye calısıyorum ne yapsam diye.. netlerin iyiyse niye kazanamadın 2.yıl hazırlanıyorsun diyenler olabilir o gün büyük bi talihsizlikti benimki heyecan filan vardı cok şükür hallettim herseyi gereken yardımı alarak.. evet dedigin dogru ayakta durmayı ögreniyorsun ama ailenin yanında da aynı şeyleri ögrenebilirsin degil mi? sonucta ünv.kazanınca herkes senin fikirlerini daha bir önemsiyor söz sahibi oldugunu hissediyorsun o açıdan bu tür ikili ilişkileride ögrenebilirsin gibime geliyor benim..

canım sen gittiginde kimsenin arkadası olmayacagı için hemen kaynasıverirsiniz ama sana tavsiyem güvenme hemen kimseye ünv deki arkadaslıkların çoğu çıkar üzerine kurulu ben öyle gördum baskasını bilemem
bende antepte okudum ayrıca dolu dolu 5 senem geçti ev arkadasım yüzünden karakollukta oldum gece yarıları hastanelere de tasıdım bende gitmeden önce çocuk gibi hissediyordum kendimi ama o 5 senede ben 10 yas ilerledim özellikle antepte okudugum için söylüyorum çünkü çoğu şeye ayak uydurmak zorunda kaldım saçım kızıl diye küfürde duydum akşam ünv içinde tacizede uğradım bahar şenliklerinde manganın konserine gelmiş 50 yaş üzeri teyzelerin hakaretinede uğradım alışverişte antepliye 50 öğrenciye 100 tl dedikleride oldu öğrenciyi özellikle yabancıları kabullenmeyen bir şehir bence kimse üzerine alınmasın ama antep dısında biyerde okusam daha iyi olurdu gibi geliyor umarım istedigin bölümü kazanırsın canım ama sana tavsiyem ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmek istiyorsan il dısında oku
üzüldüm gercekten başına gelenlere.. nezaman burdan mezun oldun bilmiyorum ama artık antep kendini baya bir geliştirdi diye düşünüyorum. kuzenim şuan antep ünv.okuyor arkadaslarından duydugu yorumlar filan kötü yönde degil.. birde artık 1 ünv.daha acıldı bir taneside seneye acılıyor kendini baya geliştirdi şehir..

fırsatın varsa ailenin yanında oku bence..
hepsini yaşadım,lisede ailemden uzaklaşmak istedim,tek istediğim istanbuldan ailemden uzak okumaktı...izmiri yazdım kazandım teyzemin yanına gittim
1 sene kaldım sonra Yurda çıktım mecburen,devlet yurdunun karmaşasını zorluğunu yaşadım.
Eve çıktım ailemin maddi durumu kötüleşince hem okudum hem çalıştım.bi sabah uyandığımda ev arkadaşım dediğim insan evin perdelerini bile söküp gitmişti.
Böyle şeylere hazırlık olacaksın şehir dışında okursan.
İyi yanlarıda yok değil.O eğlence,tanıdığın binlerce arkadaş,son ekmeğini bile paylaşıyosun yeri geldiğinde.
Ben gitmeden önce aynı senin gibiydim,çok güzel anıları oluyo insan büyüyo üniversiteye gidince...
sende baya zor günler geçirmişsin şimdi iyisindir umarım.. devlet yurdu filan cok sorunlu olur dedigin gibi yeri geliyor evde bunalıyorsun kaldı ki tanımadıgın 5 6 kişiyle aynı oda da kalmak filan cok zor olacaktır.. kısmet olursa bende yaşaarım inş.o güzel dostlukları..

harika bir 4 yıl geçirirsin canım
istediğin bölüme kayıt olduğun gün hayatında çok güzel günler başlar inşaallah
elbet kendi kafana uygun arkadaşlar bulabilirsin
ben ünv de arkadaşlıkların gelip geçici olduğunu düşünürdüm
öyle değilmiş
çok sevdiğim dostlarım oldu inanıyorum ki bir ömür bitmeyecek dostluklar kurdum
senin için de her şey güzel olur umarım
evet öyle zorla baska sehire gidip dönmek istemeyen cok oluyor :) benim abimde izmire gitmişti antebe gelince sanki yabancı yere gelmiş gibi hissediyorum derdi.. 4 yılını orda okuyunca orayı daha cok benimsiyomuşsun.. ne güzel sende ailesinin yanında okuyup pişman olmayanlardansın.. ama hiç aile yanında okuyup pişman oldum diyeni duymadım ben..

ızmirde okudum ben üniversiteyi.
Şehir dışında anne kucağından uzakta.
:tomato:
Çok zordu ama güzeldi de.
:1ninca:
Arkadaşlıklar çıkar üstüne kurulu kendi başına ayakta durmak zorundasın... :1no2:
Ama bunlar bir yana serbestsin özgürsün bir birey olarak hayata devam etmeye başlamaktasın... Bunlar çok, çok güzel... :jeyyar:
Ben bitireli 1,5 sene oluyor inan o günleri çok özledim.... :kedi:
Kıymetini bil ne olursa olsun o günler geri gelmiyor...
Tam kavak yelleri modunda oluyorsun herşey boş geliyor hayatı doyasıya yaşıyorsun...
kaydirigubbakcemile3

İzmirde okudum ben üniversiteyi.
Arkadaşlıklar çıkar üstüne kurulu kendi başına ayakta durmak zorundasın... :1no2:
Ama bunlar bir yana serbestsin özgürsün bir birey olarak hayata devam etmeye başlamaktasın... Bunlar çok, çok güzel... :jeyyar:
Tam kavak yelleri modunda oluyorsun herşey boş geliyor hayatı doyasıya yaşıyorsun...
kaydirigubbakcemile3
izmirde güzel şehir ortamı filanda baya iyidir.. bende bitmesini istemezdim heralde :)) ben kararlıyım antepte okumaya ama bakalım kısmet başka şehirde çıkarsa size aglarım artık annemden ayrıldım diye :))

üzüldüm gercekten başına gelenlere.. nezaman burdan mezun oldun bilmiyorum ama artık antep kendini baya bir geliştirdi diye düşünüyorum. kuzenim şuan antep ünv.okuyor arkadaslarından duydugu yorumlar filan kötü yönde degil.. birde artık 1 ünv.daha acıldı bir taneside seneye acılıyor kendini baya geliştirdi şehir..

canım antep gelişmiş bir kent zaten şehirden deildi sıkıntılarımız insanlarından genelleme yapmıyorum ama yanlış anlama biliorum gazikente bi ünv daha açılıyordu ve ben gecen haziranda mezun oldum 2009 haziran yani ama şubattan sonra sadece sınavlara gittim 2009 subata kadar ordaydım yani evet şehir gelişmiş ama keşke insanlarıda (bazıları) kendilerini geliştirse

sende baya zor günler geçirmişsin şimdi iyisindir umarım.. devlet yurdu filan cok sorunlu olur dedigin gibi yeri geliyor evde bunalıyorsun kaldı ki tanımadıgın 5 6 kişiyle aynı oda da kalmak filan cok zor olacaktır.. kısmet olursa bende yaşaarım inş.o güzel dostlukları..

gerçekten zor günlerdi hayatımın en kötü seneleriydi diyebilirim herşey üstüste gelmişti,arkadaşım vefat etmişti,yurtta yan odada kalan başka bi arkadaşım öldürüldü vs.
zorluğu kadar eğlenceside oluyo tabi yurtta 8 kişi aynı odada kalıyoduk
Geçti bitti hepsi şükür iyiyim artık yerimseniben

İzmirde okudum ben üniversiteyi.
kaydirigubbakcemile3

Bende izmirde okudum kızlar dokuz Eylülde.izmir bi çok şehire göre aşırı rahat,yaşanması kolay ama benim işte başımda uğursuzluklar tadını çıkaramadım doya doya :sinifsinif:

canım antep gelişmiş bir kent zaten şehirden deildi sıkıntılarımız insanlarından genelleme yapmıyorum ama yanlış anlama biliorum gazikente bi ünv daha açılıyordu ve ben gecen haziranda mezun oldum 2009 haziran yani ama şubattan sonra sadece sınavlara gittim 2009 subata kadar ordaydım yani evet şehir gelişmiş ama keşke insanlarıda (bazıları) kendilerini geliştirse

anladım canım sende demek ki bazı şansızlıklar yaşamışsın hangi bölüm okumuştun?

gerçekten zor günlerdi hayatımın en kötü seneleriydi diyebilirim herşey üstüste gelmişti,arkadaşım vefat etmişti,yurtta yan odada kalan başka bi arkadaşım öldürüldü vs.
zorluğu kadar eğlenceside oluyo tabi yurtta 8 kişi aynı odada kalıyoduk
Geçti bitti hepsi şükür iyiyim artık yerimseniben

[yaşadıkların gercektende zormuş herkesin hayal edip gittigi ünv.sana zehir olmuş neyseki geride kalmış allah bir daha yaşatmasın o günleri..

üniversite hayatı gibisi yoktur canım :asigim:
inşallah istediğin bölümü kazanır çok güzel bir üniversite hayatı yaşarsın
insan o ortamı o günleri çok özlüyo
acemiliğini de çabuk atarsın merak etme

Son düzenleme:
Back