Kendim mühendisim ve birçok mühendisin mezun olup iş bulamamasına çok üzülüyorum. Malesef bizim ülkemizde 200 bin sıralama yapmış adam bile kolaylıkla mühendislik okuyabiliyor. Mezun olunca haliyle iş bulamıyor. Kpss atamaları desen mühendislerin çok çok az. 5-6 kişi falan. Ben kendim üniv sıralamasında 23 bin yaptım, 3.5 ortalama ile mezun oldum. Kpssden 91 aldım. Elektronik ve haberleşme mühendisliği mezunuyum. 2017 senesinde 1.5 sene iş aradım. Şimdi ekonomik sebeplerden durum daha kötü. Benle birlikte mezun olup iş bulamayan arkadaşlarım var. Ayrıca insanlar işe alırken sizin ünv sıralamanız çok önemli bir kriter. İngilizce bilmeniz önemli bir kriter. Not ortalamanızda keza öyle. 2 senede size bilgisayar programcılığı adına çok birşey öğretemezler. Belediyeden aldığınız kurslarında bi önemi yok. Eğitmenlerin çoğu çok basit şeyleri öğretip programcılık öğrettik sanıyorlar. Mülakatlar işin hiç bi önemi yok o belgelerin. Sağlık alanında, kana iğneye şu an dayanamam diye düşünüyorsunuz ama işin içine girince hepsi de size kolay gelir. Sağlık alanı okumak şu an en mantıklısı.