Üniversite

cookie34

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2021
55
32
29
Merhaba hanımlar. 26 yasındayım evliyim okumak istiyorum. Cocuğum yok. Eşimde cok destek okumam konusunda. Hazır cocuğum yokken bende cok okumak istiyorum. Üniversite sınavına girdim ve cok yüksek olmasa da bi puan aldım. Lakin bölüm konusunda kafam cok karıştı iş bulma imkanım olur mu diye. Sizce sağlık bölümü hariç 2 yıllık üniversitelerde önü açık bölümler nelerdir? Simdiden cevap yazan herkese cok teşekkür ediyorum.

Türkiyedeki egitim sistemi ile pek bir bilgim yok, ama insallah kendinize göre güzel bir bölüm bulup okursunuz demeye geldim. Basarilar dilerim:KK54:

Merhaba hanımlar. 26 yasındayım evliyim okumak istiyorum. Cocuğum yok. Eşimde cok destek okumam konusunda. Hazır cocuğum yokken bende cok okumak istiyorum. Üniversite sınavına girdim ve cok yüksek olmasa da bi puan aldım. Lakin bölüm konusunda kafam cok karıştı iş bulma imkanım olur mu diye. Sizce sağlık bölümü hariç 2 yıllık üniversitelerde önü açık bölümler nelerdir? Simdiden cevap yazan herkese cok teşekkür ediyorum.
TYT sıralamanızı yazarsanız belki daha faydalı yorumlar yapabiliriz.

Başarı sırası 983bin yazıyor
Anladım, o zaman puanınız 240-250 arasında.
Bence şuna göre tercih yapabilisiniz, eğer önlisans sonrasında DGS'ye girip lisans bölümü okumak istiyorum ve bunu yapabilirim diyorsanız seçeceğiniz bölümün DGS ile hangi bölümlere geçişi olduğunu araştırıp buna göre karar verebilirsiniz.
Örneğin sağlık bölümü hariç demişsiniz ama şu bölümlerin DGS ile hemşireliğe geçişi var:

DGS İle Hemşireliğe Geçiş Yapılan Bölümler​

• Acil Bakım Teknikerliği
  • Acil Durum ve Afet Yönetimi
  • Acil Yardım Teknikerliği
  • Adli Tıp Teknikerliği
  • Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği
  • Ambulans ve Acil Bakım
  • Ameliyathane Hizmetleri
  • Ameliyathane Teknikerliği
  • Anestezi
  • Anestezi Teknikerliği
  • Ana Çocuk Sağlığı
  • Cerrahi Teknikerliği
  • Çevre Sağlığı
  • Diyaliz
  • Denizci Sağlığı
  • Ebelik
  • Elektronörofizyoloji
  • Nükleer Tıp Teknikleri
  • Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon
  • Evde Hasta Bakımı
  • Fizik Tedavi
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
  • Fizyoterapi
  • Hemşirelik
  • Hidroterapi
  • İlk ve Acil Yardım
  • İş ve Uğraşı Terapisi
  • Laboratuvar
  • Laboratuvar Teknolojisi
  • Medikal Bakım Yardımcılığı
  • Paramedik
  • Patoloji Laboratuvar Teknikleri
  • Perfüzyon Teknikleri
  • Radyoterapi
  • Radyoloji
  • Sağlık Laboratuvarı
  • Sağlık Memurluğu
  • Sağlık Teknikerliği
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
  • Tıbbi Laboratuvar
  • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
  • Toplum Sağlığı
  • Yaşlı Bakım Hizmetleri
  • Yaşlı Bakımı
  • Yaşlı Hizmetleri Bakımı
Ama ben önlisans sonrasında örgün okuyamam diyorsanız bence Bilgisayar Programcılığı iyi bir bölüm. Bilişim önü açık bir alan. Biraz kod, program öğrenirseniz evden bile çalışabilirsiniz.

hangi bölümden girdiniz,

983 bin sıralama çok kötü değil mi? Hayaliniz olan bir bölüm varsa okuyun ama para kazanırım diye o sıralamayla boş bir bölüm okuyup işsiz kalma ihtimalin çok yüksek. Zamanın varsa iyi hazırlanıp en azından dört yıllık bir bölüm kazanırsan önün bir tık daha açık olabilir

Bilgisayar programcılığı yazmamanızı öneririm. Mühendisler şu an zor iş buluyorken, 2 yıllık okuyanı kimse işe almaz. En çok atama sağlık bölümlerinde var. Neden sağlık bölümlerini istemiyorsunuz ki ? Anestezi okursanız düşük puanlarla atanabilirsiniz.

Anladım, o zaman puanınız 240-250 arasında.
Bence şuna göre tercih yapabilisiniz, eğer önlisans sonrasında DGS'ye girip lisans bölümü okumak istiyorum ve bunu yapabilirim diyorsanız seçeceğiniz bölümün DGS ile hangi bölümlere geçişi olduğunu araştırıp buna göre karar verebilirsiniz.
Örneğin sağlık bölümü hariç demişsiniz ama şu bölümlerin DGS ile hemşireliğe geçişi var:

DGS İle Hemşireliğe Geçiş Yapılan Bölümler​

• Acil Bakım Teknikerliği
  • Acil Durum ve Afet Yönetimi
  • Acil Yardım Teknikerliği
  • Adli Tıp Teknikerliği
  • Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği
  • Ambulans ve Acil Bakım
  • Ameliyathane Hizmetleri
  • Ameliyathane Teknikerliği
  • Anestezi
  • Anestezi Teknikerliği
  • Ana Çocuk Sağlığı
  • Cerrahi Teknikerliği
  • Çevre Sağlığı
  • Diyaliz
  • Denizci Sağlığı
  • Ebelik
  • Elektronörofizyoloji
  • Nükleer Tıp Teknikleri
  • Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon
  • Evde Hasta Bakımı
  • Fizik Tedavi
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
  • Fizyoterapi
  • Hemşirelik
  • Hidroterapi
  • İlk ve Acil Yardım
  • İş ve Uğraşı Terapisi
  • Laboratuvar
  • Laboratuvar Teknolojisi
  • Medikal Bakım Yardımcılığı
  • Paramedik
  • Patoloji Laboratuvar Teknikleri
  • Perfüzyon Teknikleri
  • Radyoterapi
  • Radyoloji
  • Sağlık Laboratuvarı
  • Sağlık Memurluğu
  • Sağlık Teknikerliği
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
  • Tıbbi Laboratuvar
  • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
  • Toplum Sağlığı
  • Yaşlı Bakım Hizmetleri
  • Yaşlı Bakımı
  • Yaşlı Hizmetleri Bakımı
Ama ben önlisans sonrasında örgün okuyamam diyorsanız bence Bilgisayar Programcılığı iyi bir bölüm. Bilişim önü açık bir alan. Biraz kod, program öğrenirseniz evden bile çalışabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim cok sağolun bilgisayar programcılığı da seçeneklerim arasındaydı. Bunu bir arastırıyım en iyisi.

X