Üniversite?

goksyl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2018
204
266
27
Merhaba herkese, iyi geceler.
Ben şu an 22 yaşındayım ve üniversiteye gitmedim. Çalışmaya başladım. Sonra bu sene bi üniversite için kurduğum hayallerim canlandı... Seneye olan sınav için çalışmaya başlayacağım. Ama nereden, nasıl başlayacağımı nasıl yapabileceğğmi bilmiyorum... Bu konuda bilgisi olan bana da yardımcı olabilir mi? Verim aldığınız bir kitap, çalışma yöntemi vb. gibi.

Öncelikle hedeflediğiniz bölüm nedir? Bunu belirtirseniz daha verimli tavsiyelerimiz olabilir.

Eğer kendini lisede işlenen derslerin konu başlıkalrından çok uzak hissetmiyorsan dershane veya etüte gerek yok ama hiçbir fikrin yoksa ders içeriği ile alakalı bi etüte falan yazılmanda fayda var. orda sana yönlendirme yaparlar. Ben az buçuk fikrin var diye düşünerek tavsiye vereyim İnternette her dersten 9.sınıf konularından 12.sınıf konularına kadar gayet güzel sırayla video hazırlayan kanallar var mesela hocalara geldik orda her ders var diye hatırlıyorum. mesela biyoloji mi çalışacaksın orda yazmışlar işte 9. Sınıf 10. Sınıf biyoloji falan diye oynatma listesi hazırlamışlar 9. Sınıftan başlarsın ilk videolar organik bileşikler falan diye başlar öyle öyle çalışa çalışa ilerlesin bide İnternetten lise sınıf sınıf derslerin konularının listesini indir her dersten de güzel bir konu anlatım ve soru kitabı alırsın ordan da konuyu okuyup sorularını çözersin belli bi aşamaya gelince denemeler çözmeye başlarsın olur inşallah. Bide o tarz YouTube kanallarında sınavlar ile alakalı rehberlik videoları falan da oluyor biraz araştır onları da izle sınavlar hakkında bilgin olsun nasıl yapılıyor soru tarzları kitap tavsiyeleri vs. :)

Tabi bu tavsiyelerim normal puanlama ile hazırlananlar için Besyo güzel sanatlar gibi bölümler istiyorsan onlara tavsiye veremem bir fikrim yok çünkü

Tabi bu tavsiyelerim normal puanlama ile hazırlananlar için Besyo güzel sanatlar gibi bölümler istiyorsan onlara tavsiye veremem bir fikrim yok çünkü
İstediğim bölüm sözel veya eşit ağırlıkla alıyor zaten:) ben de sınav konularına baktım, geçen sene sınavda çıkan konuları araştırdım. Ücretsiz kurslar var oraya yazılmayı düşünüyorum şu an. Ama sanki çok boş çalışıyormuş gibiydim kafam çok karışıyor. Mezun olalı çok oldu ama dediğiniz gibi bir planla seneye kadar halledebileciğiöi düşünüyorum :)))

Stres yapmayın ilk zaman konular çok fazla olduğu için ve doğal olarak unuttuğunuz için karmaşık ve işin içinden çıkılmaz gelecek ama çalıştıkça taşlar yerine oturacak merak etmeyin kursa yazılmanız güzel olur yol gösterici olurlar kolay gelsin şimdiden :)

Şu an aşşşşırı mutlu oldum desem? :) okuyandan al haberi diyerek, memnun musunuz bölümden?
Yani eğitim aldığın okul önemli. Mümkünse iyi bir özel üniversitede okumaya çalış. Bayağı iyi şefler, bayağı iyi malzemelerle eğitim görebilirsin o zaman.

Ama çalışma ortamları ne yazık ki ekranlarda falan gördüğün gibi cool değil

eğer imkanınız varsa mezunlar için olan dershaneler var onlara gitmenizi tavsiye ederim çünkü öyle daha düzenli oluyor ve bir rekabet ortamının içinde oluyorsunuz.
Ücretsiz diye bahsettiğiniz kursların biraz verimi düşük, onların yerine youtube'den dinleyerek daha fazla verim alırsınız diye düşünüyorum.
Edebiyat için limit yayınlarını öneririm. Insallah hedefinize ulaşırsınız

Teşekkür ederim :) umarım kalkablirim altından

Aslında işin coolluğuna bakmıyorum. Sözel olarak gidebileceğim en iyi bölüm gibi geliyor bana. el lezzetimin olduğunu söyleyen de çok. Yemek yapmak, yaratıcı olmak konusu korkutsa da nedensizce gastronomi bölümünü istiyorum

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Youtube kanallarını araştırıp, dediğiniz yayınada bakacağım.

Hep derdim gastronomi sözelin tıp bölümü gibi bir şey diye

Yalnız şöyle bir tavsiye verebilirim; eğer akademisyen olmak istemiyorsan ya da illa üniversite mezunu olmalıyım diye düşünmüyorsan 6 aylık vs. kurslar var. Bayağı kaliteli eğitim veriliyor ve bence üniversitede verilen eğitimden daha donanımlı(iyilerinden birine giderseniz). Arkadaşımın bir mutfak okulundaki hocası Le Cordon Bleu'yu birincilikle bitirmiş bir adamdı diyeyim siz anlayın.

Eğer bölümü kazanabilirsem işi ilerletmek için dil eğitimide almayı düşünüyorum çünkü hedefi yüksek tutmak istiyorsan dil bu bölümün ana taşı gibi. Kursları duymamıştım ama onlara da araştıracağım. :)

İngilizce ve Fransızca öğrenip yanına da İspanyolca eklerseniz waooow :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…