• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite nişanlananlar veya evlenenler

Upsmila

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
316
816
103
Merhaba Üniversitesi nişanlandıysanız ailenizin ilk tepkisi noldu? Nasıl bir yol izlediniz?

Son düzenleme:
Merhaba Üniversitesi nişanlandıysanız ailenizin ilk tepkisi noldu? Nasıl bir yol izlediniz?
Ben varim. Ama benim universitem 6 yil oldugu icin nisanlandim. 4 yilda mezun olsam nisanlanmazdim bence.
Ki yine de cok erkenmis. Simdi 2 yil daha evliligi dusunmuyorum acikcasi.

Ben universitede nisanlandim. Normal sartlarda bitince evlenecektim ki derslerden kalinca okul bitemedi ama tarih belliydi. Kayinvalide ortami falan beni hic etkilemedi. Cunku 6 senedir hic muhattap olmadim

Ben universitede nisanlandim. Normal sartlarda bitince evlenecektim ki derslerden kalinca okul bitemedi ama tarih belliydi. Kayinvalide ortami falan beni hic etkilemedi. Cunku 6 senedir hic muhattap olmadim

Bende okul bitmeden evliliği düşünmüyorum. Sadece arada nişan gibi resmi bir şey olmasını ailelerin birbirini tanımasını etmesini istiyorum. Karşı tarafta da istekli ama maalesef annemler önce mesafeyi şimdide okulu bahane ediyorlar. Sizin aileniz ilk duyunca ne tepki vermişti? Hemen kabul etmiş miydi

Üniversite 2. Sınıf bitince düğünüm oldu , 3. Sınıfta hamileydim yazın doğum yaptım , 4. Sınıfta kayinvalidem kızıma baktı bende okulu bitirdim hiç alttan dersim de olmadı. Şimdi ise ikinci cocuga hamileyim kpss ye hazirlanicam ve atanmak istiyorum :)) Yani herşey isteyince oluyor :))

Bende okul bitmeden evliliği düşünmüyorum. Sadece arada nişan gibi resmi bir şey olmasını ailelerin birbirini tanımasını etmesini istiyorum. Karşı tarafta da istekli ama maalesef annemler önce mesafeyi şimdide okulu bahane ediyorlar. Sizin aileniz ilk duyunca ne tepki vermişti? Hemen kabul etmiş miydi

Basta sadece aileler tanissin diye konustuk. Sonra onlar sehir disindan gelecek diye soz nisan tanisma hepsi ayni anda oldu. Kendiliginden gelisti

Ben cok istedim ama babam uni bitmeden kimse gelmeyecek bu eve seni istemeye deyince kaldi gerci sevgiliminde is durumunu ayarlayamadik pek ondan cok israr da edemedik. Sevgiliniz mezun mu isi var mi onlara da bagli bence bu. ogrenciyse evlensen nasil gecineceksiniz

Ben de gecen yil dusundum bu yaz nisanlansak seneye evlensek ne olur ki diye ama su an bambaska fikirlerdeyim acikcasi. Once okulu bitirip ayaklar uzerinde durmak daha cazip geliyor mezun oldugunuz yaz evlenirsiniz her sey yolunda giderse aceleniz ne ki :super: bir de nasil olsa okul bitmeden evlenmeyeceksiniz nisanla ugrasmaya ne gerek var ki okula nisanli gidince ne olucak bence sevgililigin tadini cikarmak guzel

Okurken evlendim . Okurken çocuğum oldu hala okuyorum bi çocuğum daha oldu. Sadece bitmiyor okul 3. Sınıftayım bitmiyor ciddi anlamda. Kendimi okula veremiyorum . Babam Emin'im beni evlendirdiğine çok pişman çünkü beni verirken tek şartı okuldu . Evet bırakmadım ama bitiremedim de. 22 yaşımdayım. Ailem ilk başta asla olmaz dddi . Uzun süre süründütdüler vermicex diye . Sonra okul bitsin şartıyla kabul ettiler. Allahtan yaşadığım şehirde okulum (Ankara)

Ya bence işini eline almadan yapacağın evliliğe maddi,manevi kendini veremezsin. Ayaklarının üzerinde duran biri olarak bu yola girmek senin için daha iyi olur. Ben de geçen sene mezun oldum şuan nişan evlilik işleri için yüksek lisansımın bitmesini bekliyorum. Bence nişan yapıp ailelere karşı sorumluluk hissetmek, şuan gereksiz bir şey.

Benim de bu ay sonu veya öbür ay olacak nişan nasipse tabi. Babama söylemeye çekiniyorum onlar şu gün geliyoruz diyene kadar. Çünkü okulum ciddi manada bitmiyor bitse zaten bitecek gibi olsa bu işe girmem ama adam çalışıyor beni bekliyor senelerdir.

Bence üniversitede sevgili olmak bile kısıtlayıcı bir şey iken nişan filan.. Ben boğulurdum. Gün geçtikçe insanın fikri değişiyor gözünün önü açılıyor ufku genişliyor hele ki iş hayatına başlayınca ilişkiye bakış açısı bile değişiyor. Aceleci olmamak lazım. Zaten hayat boyunca kv Kp muhabbeti olacak.niye üç beş sene erken olsun ki :işsiz:

Nişanlanan arkadaşım oldu çok fazla, kuzenim de son sınıfta son finallerinden sonra evlenmişti mezuniyet töreninde evliydi. Nişanlanma işini son sınıfa getirirsen ailenden tepki alma durumun daha az ama ben okulu bitireli 3 sene oldu garanti bir işim olmadığı için ailem hala nişanlanmam konusunda çok istekli değil. Bence işi gücü ayarlayıp oturtup öyle yap bu işi ama damat adayının hali vakti yerindeyse son sınıfta nişan olabilir.

Universitede hayatin tadini cikardim, ulkemi gezdim, 1 donem yurtdisinda okudum. Kimseye hesap vermedim. Kendimi kisitlamadim. Cok iyi yapmisim valla gitme yapma diyenim olmadi. Herkese de tavsiye ederim =) evlenmek falan kabus gibi geliyordu.

Universitede hayatin tadini cikardim, ulkemi gezdim, 1 donem yurtdisinda okudum. Kimseye hesap vermedim. Kendimi kisitlamadim. Cok iyi yapmisim valla gitme yapma diyenim olmadi. Herkese de tavsiye ederim =) evlenmek falan kabus gibi geliyordu.

5 senelik ilişkim içinde ülkeyi de tüm avrupayı da gezdim girmediğim ortam kalmadı gittiğim yerlerde. Bu biraz ilişkideki kişiye bağlı bence. Güven verdikten sonra sorun yok.

5 senelik ilişkim içinde ülkeyi de tüm avrupayı da gezdim girmediğim ortam kalmadı gittiğim yerlerde. Bu biraz ilişkideki kişiye bağlı bence. Güven verdikten sonra sorun yok.
herkesin kendi tercihi ben kimseye baglanmamayi "tercih ettim" kafam rahatti. Guveni kastetmiyorum suan evliyim ama baska sehre atandim mesela. Sadece gencligimi rahat kafayla yasadim. Bana iliski hele ki ciddi iliski fikri guzel veya cazip gelmiyordu. Sizin icin bir sakincasi yoktur herhalde bunun =))))

Back
X