- 25 Haziran 2021
- 474
- 327
- 28
-
- Konu Sahibi Koredizisever
“Cocuk sebebiyle kadin personel istemiyorlar” cumleniz, calismamaniza ve cabalamamaniza bahane gibi gorunuyor. Ailenizin ve sizin onca yillik emegine yazik, bahanelere siginmayinÜniversite mezunu olup ev hanimi olan arkadaşlar sizler de sıkılıyor musunuz ? Hani onca emekten sonra ev de oturmak gerçekten çok üzücü sadece ben mi böyle düşünüyorum diyorum bazen Allah'a şükür Bi sıkıntım yok ama sürekli kafam da işsizlik var ne ailem ne de eşim çalış demedi hiç ama ben kendi kendimi yiyip bitiriyorum. İş verenler zaten kadın olduğumdan dolayı ikinci plana atıyor bir de evli olunca potansiyel çocuk sahibi olarak görüp hamilelik izni doğum izni doğum sonrası izin vs pek ılımlı yaklaşmıyorlar benim gibi olanınız var mi dertleşsek . Ya da ben mi öyle düşünüyorum yani her mülakatta üstünü çizerek medeni halimi sormaları ve çocuk sormaları bende böyle bi izlenim yarattı
Çalışmamak için bahanelere sığınmaya ihtiyacım yok zaten çevremde hickimse bugüne kadar neden çalışmıyorsun gibi iğneleyici yada irdeleyen cumleler kurmadı ve aktif olarak iş arıyorum ama olmuyor dediğim cümleleri kurmayan kurumsal yerler var fakat tecrübem yok onlardan da bu yüzden eleniyorum tecrübe kazanacağım daha az kurumsal yerler de bu cümleleri kuruyor kusir döngüye girdim gibi hissediyorum dediğiniz gibi emeklere yazık olarak düşünüyorum handikaplı strese giriyorum yabancı dil de var şuan aktif öğrenme aşamasında olduğum yeni bir dil de var ama hata nerede anlamiyorum bazı üniversitelerin sertifikasız eğitim programlarına online katılıyorum (sertifika ücretli oluyor ) kendimi geliştirmek adına ama olmadı mı olmuyor sizin tavsiyeniz nedir 8nabin tavsiyelere çok açığım“Cocuk sebebiyle kadin personel istemiyorlar” cumleniz, calismamaniza ve cabalamamaniza bahane gibi gorunuyor. Ailenizin ve sizin onca yillik emegine yazik, bahanelere siginmayin
Merhabalar ben varım öğretmenim 3 sene çalıştım 7 aydır işsizim bu üç sene içinde de yarısı part time geçti.
Sanki boşuna okumuşum hissi yaşıyorum.
Evde çok sıkılıyorum bi dönem online eğitimlere katıldım. Bi yere kadar gitti.
Eşim her zaman çok destektir sağolsun ama ben bi düzen kurmak istiyorum iş anlamında olmuyor.
Yaşadığım yer küçük olduğu için iş imkanları kısıtlı ve dediğiniz gibi kaç senelik evlisiniz çocuğunuz var mı soruları geri plana atıyor.
Hatta açık açık hamile kalıp gidiyorlar biz böyle istemiyoruz diyenlerde oldu yüzüme karşı
Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen biri oldum her zaman ama o düzeni de kuramadım bazen gerçekten benimde psikolojim bozuluyde
Değil mi ? Yani özel sektör de böyle bir izlenim hissettim bende insan cidden çok uzuluyor nerde eksik var anlamıyorum bazen elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hocalarımıza gelen stajyer ya da yeni mezun statüsündeki öğrenci isteklerine hep erkek öğrenciler yönlendirildi. Okulda ders anlattım okulu benim notlarımla bitiren insanlar Bi yerler de hani acaba başarıdan dolayı mi desem . Giriskenlik deseniz dil öğrenme kendini geliştirme online ne kadar oluyorsa o kadar yapmaya çalışıyorum ama yok yani hala işsizim. Kafayı yiyecek gibi oluyorum ya çizim sor mülakatta ne bileyim office sor erp sor onları bilemeyip eleneyim eyvallah ama is o aşamaları daha gelemediMerhabalar ben varım öğretmenim 3 sene çalıştım 7 aydır işsizim bu üç sene içinde de yarısı part time geçti.
Eşim her zaman çok destektir sağolsun ama ben bi düzen kurmak istiyorum iş anlamında olmuyor.
Yaşadığım yer küçük olduğu için iş imkanları kısıtlı ve dediğiniz gibi kaç senelik evlisiniz çocuğunuz var mı soruları geri plana atıyor.
Hatta açık açık hamile kalıp gidiyorlar biz böyle istemiyoruz diyenlerde oldu yüzüme karşı
Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen biri oldum her zaman ama o düzeni de kuramadım bazen gerçekten benimde psikolojim bozuluyor
Kusura bakmayin ben sorunu simdi anladim. Bu durumda tam icinize sinmese de bir yerlerde calismaya baslayip tecrube edinmelisinizÇalışmamak için bahanelere sığınmaya ihtiyacım yok zaten çevremde hickimse bugüne kadar neden çalışmıyorsun gibi iğneleyici yada irdeleyen cumleler kurmadı ve aktif olarak iş arıyorum ama olmuyor dediğim cümleleri kurmayan kurumsal yerler var fakat tecrübem yok onlardan da bu yüzden eleniyorum tecrübe kazanacağım daha az kurumsal yerler de bu cümleleri kuruyor kusir döngüye girdim gibi hissediyorum dediğiniz gibi emeklere yazık olarak düşünüyorum handikaplı strese giriyorum yabancı dil de var şuan aktif öğrenme aşamasında olduğum yeni bir dil de var ama hata nerede anlamiyorum bazı üniversitelerin sertifikasız eğitim programlarına online katılıyorum (sertifika ücretli oluyor ) kendimi geliştirmek adına ama olmadı mı olmuyor sizin tavsiyeniz nedir 8nabin tavsiyelere çok açığım
Bu aşamada zaten kisir döngüye giriyorum içime sinen sinmeyen çok da ayırmıyorum artık arayan soran yokKusura bakmayin ben sorunu simdi anladim. Bu durumda tam icinize sinmese de bir yerlerde calismaya baslayip tecrube edinmelisiniz
Çok iyi anlıyorum ama bu durumun bize özel olduğunu düşünmüyorum. Pandemiyle birlikte işsizlik inanılmaz arttı istihdam alanlarıyla mezun sayısı çok dengesizDeğil mi ? Yani özel sektör de böyle bir izlenim hissettim bende insan cidden çok uzuluyor nerde eksik var anlamıyorum bazen elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hocalarımıza gelen stajyer ya da yeni mezun statüsündeki öğrenci isteklerine hep erkek öğrenciler yönlendirildi. Okulda ders anlattım okulu benim notlarımla bitiren insanlar Bi yerler de hani acaba başarıdan dolayı mi desem . Giriskenlik deseniz dil öğrenme kendini geliştirme online ne kadar oluyorsa o kadar yapmaya çalışıyorum ama yok yani hala işsizim. Kafayı yiyecek gibi oluyorum ya çizim sor mülakatta ne bileyim office sor erp sor onları bilemeyip eleneyim eyvallah ama is o aşamaları daha gelemedi
2019 Aralıkta mezun oldun 2020 de pandemi geldiÇok iyi anlıyorum ama bu durumun bize özel olduğunu düşünmüyorum. Pandemiyle birlikte işsizlik inanılmaz arttı istihdam alanlarıyla mezun sayısı çok dengesiz
Ayrıyetten 3 senelik tecrübem süresince tanıdık olması da maalesef ki işe alım süreçlerini hızlandırıyor
Pes etmemek gerekiyor sadece bi yerden bir kapı açılıyor ben buna inanıyorum
Ara ara bunalıma girsem de
Bana gelen işlerde tüm kapıları zorlayıp olmuyor dediğim anda geldi
Gönüllülük söyle söyleyeyim çocuklar için uygulamalı fizik anlattım ama prof anlamda düşünmedim ki alanım zaten her alanda bulunan bir dal değil fizik mühendisliği okuması gibi is bulması da çok zor yaş 25 6 aylık Stajım var Çevre mühendisliğinde 6 ay akustik departmani için almışlardı tubitak ume de var ama o kadar işte artışı eksisi yok maalesef. Okurken derslerime odaklandım maalesef demeliyim sanirim su koşullarda seref öğrencisi oldum son iki dönemde ama pek Bi getirisi olmadı ki alsesan sertifikası var ama gelin görün ki is yokOkurken dusunmediniz mi calismayi, deneyim kazanmayi, gönüllü staj yapmayi? Yaş kaç?
Hayirlisi olsun her zaman bir kapi acilir.
Maalesef öyle sanırım. Alanimi falan da geçtim artık ben düz dümdüz is olsun istiyorum onu da bulamıyorumNiyeyse bu ülkede zaten kadınlar 30 u geçti mi sanki beyni kulaklarından akıyormuş gibi bir düşünce de var . ' 30 yaşını geçmemiş ' bu yazıyı gördüğüm an sinirlerim tepeme çıkıyor. Hele bir de evliysen kendi alanında iş bulmak daha da zorlaşıyor. Bulabileceğin işler belli.
30' u geçmemeye çalışın iyi iş bulmadan :)Maalesef öyle sanırım. Alanimi falan da geçtim artık ben düz dümdüz is olsun istiyorum onu da bulamıyorumbu is bulanlar nasıl buluyor
Aynı durumdayım atanmak için uğraşıyorum 1 yaşında kızım var atanmadığım için psikolojim iyice bozulduMerhabalar ben varım öğretmenim 3 sene çalıştım 7 aydır işsizim bu üç sene içinde de yarısı part time geçti.
Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen biri oldum her zaman ama o düzeni de kuramadım bazen gerçekten benimde psikolojim bozuluyor
Ayni durumdayız sanırım ben de çocuk düşünüyorum şuan yok maalesef . Ya ben mi çok evhamliyim diyorum bazen dediğiniz gibi maddi bi problem yok ama illa para değil diyorum onca yıllık emek cop mu oldu diyorum kendi kendimi doldurup daha çok sinir oluyorum kendimeBen evlendiğimden beri 3 senedir işsizim iş bulamadım 1 sene içimde sonra bebek yaptım şimdi bebek büyütüyorum o kadar okudum diyorum işsiz olmak koyuyum bazen Allah’a şükür maddi sıkıntım yok eşim de çalış da demez bana bırakır kararı ama en iyi eş olsa bile sonuçta parayı ondan istiyoruz onun vermesiyle oluyor hür
Ekonomik özgürlük başka eşim kendi ailesine bazen birseyler alır yapar ben birsey demem hani direk mesela örnek vereceksem maddi anlamda olsun kardeşine harçlık verir benim aileme öyle aman aman yapmaz ya da demez bak sen çalışmıyorsun ne almak istersen git götür olayı olmaz ama benim maaşım olsa ben de ona istemek zorunda olmazdımAyni durumdayız sanırım ben de çocuk düşünüyorum şuan yok maalesef . Ya ben mi çok evhamliyim diyorum bazen dediğiniz gibi maddi bi problem yok ama illa para değil diyorum onca yıllık emek cop mu oldu diyorum kendi kendimi doldurup daha çok sinir oluyorum kendime
Evet haklısınız insan istiyor o kadar okuttular ilk maaşıyla hatta her maasimla bir sürü güzel hediyeler alayım diye ama...Ekonomik özgürlük başka eşim kendi ailesine bazen birseyler alır yapar ben birsey demem hani direk mesela örnek vereceksem maddi anlamda olsun kardeşine harçlık verir benim aileme öyle aman aman yapmaz ya da demez bak sen çalışmıyorsun ne almak istersen git götür olayı olmaz ama benim maaşım olsa ben de ona istemek zorunda olmazdım
Sırf bu yüzden kafama koydum bu 1 sene içinde işe girmeyi cabalayacamEvet haklısınız insan istiyor o kadar okuttular ilk maaşıyla hatta her maasimla bir sürü güzel hediyeler alayım diye ama...