Üniversite hayalim

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
Hanımlar bi sorum olacak;
Çeşitli ailevi sebeplerden dolayı liseden terktim, açık liseden daha sonra mezun oldum.
İkinci bebeğim gelmekte bu kadar acele etmeseydi üniversite sınavlarına girmeyi düşünüyordum.
1,5 yaşında bi bebeğim var bi de yeni doğum yapıcam hepsini üstüste kaldıramam demiştim ama şimdi bakıyorum üniversite olayını sürekli erteliyorum.Ha bugün ha seneye derken 5 senedir oyalanıyorum.
Bi gayretle açıktan okumak istiyorum fakat yeni eğitim sistemi konusunda çok çok cahilim.
Nerden başlamam lazım, nereye başvuruda bulunmam gerekiyor hiç bilmiyorum.
Sanırım bu yılı kaçırdım çünkü başvurular ocak ayında yapılıyormuş galiba.
Bir de çok mu zor? yani 2 çocukla altından kalkamaz mıyım sınavların falan?
Tecrübeli arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum.
 
İsteyen yapar, iki çocukla mimarlık okuyan arkadaşım var.

Bu sene geçti artık, ilk sınav geçtiğimiz pazar yapıldı zaten. Seneye iyi hazırlanıp girersin. Ocakta sanırım başvurular.
 
bence günde 1-2 saat düzenli zaman ayırabilirsen olur canım bizim üniversitede 50 yaşında avukatlık bitirip ikinci üniversite okumaya gelmiş bi abi var mesela :))
 
29 yaşında bir çocuk annesiyim üzerinede çalışıyorum
ancak bu seneki sınava bende girdim
okuycam valla
yaşımı var okumanın
şu sınavda açıklansada rahatlasak
çok zordu çünkü yaa
 
benim sınıfımda 40 yaşında bir abla vardı azmine çabasına hayrandım. bölümü 2. olarak bitirdi. onu gördükten sonra isteyen insan herşeyi yapar diyorum. seneye ocakta sınava gir. eğer maddi durumun iyiyse özel üniversitenin sağlık bölümlerini yazabilirsin. yok iyi değilse açık öğretimin çok güzel bölümleri var onlardan birisini okuyabilirsin
 
seneye sınava girip az bir çalışmayla açıköğretim kazanabilirsin. iki çocukla direk lisans zor olabilir. açıköğretim evde gayet yapılabilir. iki senelik bile olsa, sonrasında çocuklar da az büyüyünce 4 seneliğine gidersin bu sefer yakınlarında bir üniversiteye. seneye sınav başvurularını kaçırma yeter.
 

Daha iki gün önce girdim son sınava. Hemen taze taze bilgilendirmemi yapayım. Sınavın ilk kısmı ygs 160 soru 160 dk. Konu bilginizden çok yorumlama mantık ve işlem yeteneğinizi ölçmeyi hedefler. Türkcenin %90 ı paragraftır, sosyal bölümünde özellikle tarih ve din paragraf ağırlıklıdır, yorumlama yapabiliyorsanız konu bilmeseniz de rahatlıkla cevaplarsınız. O yüzden ilk olarak farklı yayınların sırf paragraf üzerine soru bankaları var bunlardan edinin boş vakitlerinizde kronometre kullanarak çözün. Sırf paragraf sorularını yapsanız bile ts ve tmden baraj üstü ortalama bir puan elde edersiniz. (Baraj 140 tavan 500 puandır, mf'de 150-180, ts-tm'de 250-300 arası bir puan alırsınız) Zaten tıp ve mühendislikle ilintili olmayan çoğu bölüm bu ts-tm'den öğrenci alır.

Coğrafya, Biyoloji, Fizik, Kimya da da yorumlama soruları vardır ama biraz daha bilgi ağırlıklıdır. Yine de çok ayrıntı bilgi sormazlar. Özet fasiküllerine bir göz atarsanız (Delta ve Dahi Adam yayınlarının özet kitapçıkları iyidir tavsiye ederim), bilgi sorularının %50 sini rahatlıkla cevaplayabilirsiniz.

Matematik ise ağırlıklı mantık kurabilme ve işlem yeteneğinizle alakalı. Özellikle bu sene matematikte aşırı konu bilgisi gerektiren ygs mat formülleri gerektiren 4-5 soru vardı. O yüzden insanlar ya konu çalışmadıkları halde ortalama üstü netler yapıyor ya konu çalışsalar bile pek birşey yapamıyor. Vakit ayırabilirseniz Fem simetriden çalışmanızı öneririm ben. Antremanlarla matematik bu aralar çok popüler ancak çok çok temel soru tipleri var sadece içinde, sınavda hayal kırıklığına uğrarsınız sırf ondan çalışırsanız.

Çok yüksek bir hedefiniz olmadığı için (AÖF kayıt puanı 2 yıllıklar 140 4 yıllıklar 180dir.) Ayrı ayrı soru bankası çözmenize gerek yok. Fem'in 5 hamlede YGS'si Ygs'deki tüm derslerin tüm konularından 2-3 test içerir. Soruları aşırı zor ya da aşırı kolay değildir, sınav tipine yakındır. Bir de son 5 yılın ygs'sinin denemelerini edinip çözerseniz Ygs'den umduğunuzun çok çok üstünde puanlar alabilirsiniz.
 
Ayrıntılı cevabınız için çok çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık.
Peki başvuru kısmını nasıl yapıyoruz.
Yani diyelim ki önümüzde ki sene ocak ayı geldi, hangi evraklarla nereden başlamam gerekiyor bunu hiç bilmiyorum.
 
Aciktan okumak zor degil, sinav haftalari cocuklarla ilgilenecek birilerini bulursun, girer gecersin, daha da erteleme.hemen basla biter bi zaman, 4 olmazssa 5 senede biter ins. Kolay gelsin
 
29 yaşında bir çocuk annesiyim üzerinede çalışıyorum
ancak bu seneki sınava bende girdim
okuycam valla
yaşımı var okumanın
şu sınavda açıklansada rahatlasak
çok zordu çünkü yaa
ben de 2 çocuk annesiyim üstelik çalışıyorum :)
Zor bi hayatım var ama erteledikçe erteliyorum, kendim için hiç bişey yapmıyorum yıllardır.
En başından başlarsak başvuruyu nereye yapıyoruz sınavlar için?
hangi evraklar isteniyor?
Bu arada başarılar dilerim, umarım istediğin sonuca ulaşırsın canım
 
Arkadaşlar bana kızacak belki ama ben sizi unv mezunu hatta yüksek lisans filan yapmış bir hatun sanıyordum çünkü çok bilinçli çok doğru tespit ve öngörülerinizi okuyordum. çok şaşırdım.

lütfen sizde bana kızıp alınmayın. hayat kimlere neler getireceği belli olmuyor. umarım bundan sonrası sızın ıcın ıyı olur.

aklınızda bır bolum var mı hangı bolumu düşünüyorsunuz bilmiyorum. 2 yıllık sosyal hizmetler diye bir bölüm var. devlet düşünüyorsanız epeyde alım yapıyor.

umarım her şey gönlünüzce olur.
 
Estağfurullah, rica ederim neden alınayım.
Evet okumayı çok istedim ama o zaman için geçerli sebeplerim vardı olmadı.
Ama hayat karşıma çok kaliteli bilinçli insanlar çıkardı okuyamasam da kendimi geliştirebilme şansına erdim ve bu şansımı en iyi şekilde kullanmaya çalıştım.Meslek edindim çok kültürlü insanlarla çalıştım.Ama ne olursa olsun akademik açıdan kendimi geliştirmeyi hep çok istedim bi şekilde ertelendi, erteledim.
Aklımda ziraatla alakalı bişeyler yapmak var ama bakalım, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
 

Rica ederim. Başvuru için önce aday işlemleri sistemi için şifre almanız gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam herhangi bir belge gerekmiyordu, 2-3 tl karşılığı devlet okulları size şifre veriyordu. Daha sonra ais.ösym.gov.tr ye şifreniz ve tc nonuzla giriş yapıp, bütün sınav işlemlerini oradan online hallediyorsunuz. 50 tl başvuru ücreti var onu da ösymnin sitesi üzerinden yatırabilirsiniz. Bu sene 27 ocaktaydı galibe son başvuru tarihi, seneye de yine Ocak ayı içinde olur diye düşünüyorum.
 


allah yolunuzu bahtınızı hep açık etsin.
veterinerlik ve laborantlık vardı galıba açık öğretimde.
tabi bilmiyorum siz örgün mü okumak istersiniz. artık ünvlerin puanları öyle çok çok yüksek değil.
 
bu sene geçti artık
seneye ygs sınavı için başvuru yapman gerekecek
 
Halam bundan 30 sene once 2 bebekle hukuk okumus su an mesleginin zirvesinde. Yani asla gec degil, ben de 33 yasimda 2. Univ. dusunuyorum, basarilar simdiden
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…